Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(Sechmeta @ 2015 02 08, 17:16)
Gal kas žinote,ar priklauso bedarbio pašalpa,kai asmuo yra atleistas,esant dekrete per darbo inspekciją? Ir, ar užsirašius į DB, vpa nutrūksta,ar ne?

Ką reiškia per Darbo inspekciją atleidimas? biggrin.gif Negalima būnant VPA atleisti juk...
Ir koks tikslas būnant VPA eiti į DB? Juk visi draudimai priklauso būnant VPA. Ir pinigai juk mokami.
Čia reikia išsamesnio Jūsų pačios paaiškinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 08 vasario 2015 - 20:53
QUOTE(oziarage @ 2015 02 08, 21:51)
Ką reiškia per Darbo inspekciją atleidimas? biggrin.gif Negalima būnant VPA atleisti juk...
Ir koks tikslas būnant VPA eiti į DB? Juk visi draudimai priklauso būnant VPA. Ir pinigai juk mokami.
Čia reikia išsamesnio Jūsų pačios paaiškinimo.

Viskas galima smile.gif

Darbdavys reikalingas, kad sodrai pristatytų atitinkamus dokumentus, kai nėštukė išeina į dekretą ar VPA. Kai jis nerandamas, kreipiesi į DI - jeigu ir DI jo neranda, tuomet inicijuojamas darbuotojo atleidimas per DI savo noru. Su tokiu atleidimu turiu teisė gauti pinigėlius už dekretą ir VPA.
Už VPA, kaip žinia, pinigai mokami 2 metus smile.gif Man mokami metai praėjo, vaikai tik nuo rugsėjo į daržą keliauja, o iki to laiko oru sotus nebūsi, juk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sechmeta @ 2015 02 09, 17:22)
Viskas galima smile.gif

Darbdavys reikalingas, kad sodrai pristatytų atitinkamus dokumentus, kai nėštukė išeina į dekretą ar VPA. Kai jis nerandamas, kreipiesi į DI - jeigu ir DI jo neranda, tuomet inicijuojamas darbuotojo atleidimas per DI savo noru. Su tokiu atleidimu turiu teisė gauti pinigėlius už dekretą ir VPA.
Už VPA, kaip žinia, pinigai mokami 2 metus smile.gif Man mokami metai praėjo, vaikai tik nuo rugsėjo į daržą keliauja, o iki to laiko oru sotus nebūsi, juk smile.gif

Tai tada stokite į DB, jei esate atleista. Kam tada tuos trečius metus būti VPA be piniginės naudos?
Atsakyti
Kas galit patarti. Prieš pat Naujus metus atsistojau į DB, esu su aukštuoju (inžinierius statybininkas, dirbau projektuotoja), darbo stažas virš 30 m. Po 1,5 mėn. pradėjo siūlyti į NT agentūrą, statybos firmoj pardaveja-konsultante, dar nedavė tiesiogio siuntimo nueiti, bet sakė pagalvoti. Ir sakė vasarą siųs viešiesiems darbams.
Ar galiu dar kurį laiką atsisakinėti, sakyti, kad ieškau projektuotojos ir kiti darbai man netinka ir po kurio laiko privalėsiu atidirbti viešuosius darbus? Ar yra tuo klausimu kokia įstatyminė bazė (nutarimai, potvarkiai).
Atsakyti
QUOTE(Onute16 @ 2015 02 11, 18:09)
Kas galit patarti. Prieš pat Naujus metus atsistojau į DB, esu su aukštuoju (inžinierius statybininkas, dirbau projektuotoja), darbo stažas virš 30 m. Po 1,5 mėn. pradėjo siūlyti į NT agentūrą, statybos firmoj pardaveja-konsultante, dar nedavė tiesiogio siuntimo nueiti, bet sakė pagalvoti. Ir sakė vasarą siųs viešiesiems darbams.
Ar galiu dar kurį laiką atsisakinėti, sakyti, kad ieškau projektuotojos ir kiti darbai man netinka ir po kurio laiko privalėsiu atidirbti viešuosius darbus? Ar yra tuo klausimu kokia įstatyminė bazė (nutarimai, potvarkiai).

O jūs kodėl stojot į tą biržą,gal kokias lengvatas gaunat,juk turint tokį stažą psd už jus moka valstybė,o pasižiūrėt kokios darbo vietos yra ir pati galit tinklalapyje
Atsakyti
QUOTE(Onute16 @ 2015 02 11, 19:09)

Skaitau ir stebiuosi blink.gif 3 kartus stovejau birzoj, gavau ismokas niekad nekiso darbu ne pagal specialybe ir apie viesuosius niekas niekad net neuzsimine. Bet matyt visokiu kiauniu yra ir Jums nepasiseke. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2015 02 11, 19:43)
O jūs kodėl stojot į tą biržą,gal kokias lengvatas gaunat,juk turint tokį stažą psd už jus moka valstybė,o pasižiūrėt kokios darbo vietos yra ir pati galit tinklalapyje

Na lengvatu negaunu, isejau pati, davedė.
Yra tokia [I]VIEŠŲJŲ DARBŲ PROGRAMA
Atsižvelgiant į ieškančių darbo asmenų, turinčių arba galinčių turėti sunkumų integruotis į darbo rinką dėl nepakankamos kvalifikacijos, darbo patirties ar ilgalaikio nedarbo nustatytos prioritetinės tikslinės grupės asmenų, registruotų darbo biržoje, dalyvaujančių viešųjų darbų priemonėje:
- ilgalaikiai bedarbiai;
- nekvalifikuoti bedarbiai
- vyresni kaip 50 m. bedarbiai.
Tai patenku virš 50 m. (man 52 schmoll.gif )
Atsakyti
Man stažo trūksta iki valstybės draudžiamo ir stoviu,o šiaip tiek mane ta birža ir tematytų,nieko jos daugiau nemato,negu mes pačios pasižiūrim,jei labai pradės zvimbti galit biuletenį pasiimt,kuriam laikui apstos,man liepia ieškot seniūnijoj,o seniūnijoj jau iš rudens būna surinkta komanda kitiems metams,yra daug daugiavaikių,mažas pajamas gaunančių,tos seniūno prašo,o aš nieko negaunu,vaikai dideli,tai įsibraut be šansų
Atsakyti
Sveikos,
Man toks klausimas iškilo - ar įdarbinęs žmogų su subsidijomis darbdavys turi kokių atsakomybių? Tarkim jei aš išeinu iš darbo, negaliu stoti į biržą pusę metų. O kas būna darbdaviui, jei atleidžia subsidijuojamą darbuotoją? smile.gif
Atsakyti
Sveikutes
Sakykit jai as pasirinkau kursus ir mano darbdavys mane darbina puse etato? tai ar mano darbdaviui apmokes kazka. Nes kaip konsultante taip skirtingai kalba doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2015 02 15, 17:00)
Sveikos,
Man toks klausimas iškilo - ar įdarbinęs žmogų su subsidijomis darbdavys turi kokių atsakomybių? Tarkim jei aš išeinu iš darbo, negaliu stoti į biržą pusę metų. O kas būna darbdaviui, jei atleidžia subsidijuojamą darbuotoją? smile.gif

O kam jam atleist,jis kaip tik suinteresuotas jus išlaikyt tą sutarties laiką,nes gauna už jus subsidijas
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2015 02 15, 18:26)
Sveikutes
Sakykit jai as pasirinkau kursus ir mano darbdavys mane darbina puse etato? tai ar mano darbdaviui apmokes kazka. Nes kaip konsultante taip skirtingai kalba doh.gif

?
Atsakyti