Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(lilget @ 2015 01 29, 13:47)
Jauciu ne  g.gif  bet siaip idomu gal kas atsakys  4u.gif

vienas vaikas eina i darzeli, kt su tetuku VPA tai jeigu susirgus darzelinukui imciau bilioteni g.gif
Atsakyti
QUOTE(smelynes @ 2015 01 29, 17:50)
vienas vaikas eina i darzeli, kt su tetuku VPA tai jeigu susirgus darzelinukui imciau bilioteni  g.gif

Manau, kad galima smile.gif Jei būtų vienas ir tas pats vaikas, tada tikrai ne.
Čia taip pat kaip su dvyniais kai gimsta. gali abu tėvai išeiti priežiūros atostogų. Žinau, kad ilgai daugelis to nežinojo ir mamos dažniausiai vargdavo su dvyniais vienos.
Atsakyti
QUOTE(smelynes @ 2015 01 29, 17:50)
vienas vaikas eina i darzeli, kt su tetuku VPA tai jeigu susirgus darzelinukui imciau bilioteni  g.gif

Galit.
Atsakyti
Sveikutes, gal galite pagelbėti man su tokia problemyte? :\ 2014 metais liepos menesi gavau vidurinio issilavinimo atestata. Po to isvaziavau i uzsieni pas drauge ir grizau tik lapkricio 14 diena. Buvau registruota uzsienyje, bet grizusi prisiregistravau lietuvoj. Stojau i darbo birza, ir mane dabar nori siusti i mokytis i kasininkes, nes neturiu jokios darbo patirties, ir net nezinau kaip dirbti su kasos aparatu. Kursai prasideda vasario 24 ohmy.gif o ne per seniausiai suzinojau kad esu nescia. Tai vt gal kas xinote ka tokiu atveju reikia daryti? Nes kursai vyksta 2 menesiui, tai jau buciau 3 nestumo menesyje... :| O po kursu darbo birza siuncia iskarto pusei metu dirbti i prekybos centra. Tai ka daryti, juk nesedesiu prie kasos iki pat nestumo pabaigos? Gal kam taip yra buve? (p.s jei po kursu neisiu dirbt uz kursus man reiks susimoket...) :-o
Atsakyti
QUOTE(nėštukė19 @ 2015 02 03, 00:37)
Sveikutes, gal galite pagelbėti man su tokia problemyte? :\ 2014 metais liepos menesi gavau vidurinio issilavinimo atestata. Po to isvaziavau i uzsieni pas drauge ir grizau tik lapkricio 14 diena. Buvau registruota uzsienyje, bet grizusi prisiregistravau lietuvoj. Stojau i darbo birza, ir mane dabar nori siusti i mokytis i kasininkes, nes neturiu jokios darbo patirties, ir net nezinau kaip dirbti su kasos aparatu. Kursai prasideda vasario 24 ohmy.gif o ne per seniausiai suzinojau kad esu nescia. Tai vt gal kas xinote ka tokiu atveju reikia daryti? Nes kursai vyksta 2 menesiui, tai jau buciau 3 nestumo menesyje... :| O po kursu darbo birza siuncia iskarto pusei metu dirbti i prekybos centra. Tai ka daryti, juk nesedesiu prie kasos iki pat nestumo pabaigos? Gal kam taip yra buve? (p.s jei po kursu neisiu dirbt uz kursus man reiks susimoket...) :-o

Eikit i kursus, gaudinesit stependija, tada pradesit dirbti, eis stazas. O uzsieni dirbot ar tiesiog buvot isvaziavusi ilsietis?
Atsakyti
Sveiki,labai reikia patarimo kaip man elgtis toliau... verysad.gif
Pradesiu viska nuo pradziu... Stoviu darbo birzoje jau metus laiko,taip pat auginu 5metu dukryte,gyvename ne mieste,o rajone,susisiekimas ganetinai prastas,dukryte is darzelio isbraukta,kadangi ilga laika jo nelanke. Dabar birzos konsultante man pareiske,arba einu i kazkuriuos kursus,arba iseinu pusei metu is darbo birzos. Bet as nenoriu iseiti is darbo birzos,kadangi tik dabar susitvarkiau soc.pasalpa,o jei iseisiu,negausiu jos. Nutrusk man visos soc.garantijos. Bet ji jau mane nuteike,pati neiseisi,busi ismesta. Ar gali taip buti,kad mane ismes man paciai neisejus? verysad.gif
Atsakyti
wink.gif+2015 02 03, 10:16-->
QUOTE(Meile wink.gif @ 2015 02 03, 10:16)
Sveiki,labai reikia patarimo kaip man elgtis toliau...  verysad.gif
Pradesiu viska nuo pradziu... Stoviu darbo birzoje jau metus laiko,taip pat auginu 5metu dukryte,gyvename ne mieste,o rajone,susisiekimas ganetinai prastas,dukryte is darzelio isbraukta,kadangi ilga laika jo nelanke. Dabar birzos konsultante man pareiske,arba einu i kazkuriuos kursus,arba iseinu pusei metu is darbo birzos. Bet as nenoriu iseiti is darbo birzos,kadangi tik dabar susitvarkiau soc.pasalpa,o jei iseisiu,negausiu jos. Nutrusk man visos soc.garantijos. Bet ji jau mane nuteike,pati neiseisi,busi ismesta. Ar gali taip buti,kad mane ismes man paciai neisejus?  verysad.gif

Siaip sau negali, bet gali jus rekomendacijom isidarbint uzmetit ir kazkur vistiek teks atsisakyti darbo, o tada gales isbraukti.
Atsakyti
Na apie tai as ir gi pagalvojau. Bet svarbiausia,kad didziausia beda jog neturiu kur dukrytes palikti. Mane sius pas darbdavi ir aisku as neturedama kur palikti dukrytes visur ja tampysiuosi,tai kas be ko,kad manes nepriims. Bet tai cia butu tas variantas,kad as atsisakau dirbti? Juk as noreciau dirbti,bet neturiu kur vaiko palikti verysad.gif
Atsakyti
wink.gif+2015 02 03, 10:28-->
QUOTE(Meile wink.gif @ 2015 02 03, 10:28)
Na apie tai as ir gi pagalvojau. Bet svarbiausia,kad didziausia beda jog neturiu kur dukrytes palikti. Mane sius pas darbdavi ir aisku as neturedama kur palikti dukrytes visur ja tampysiuosi,tai kas be ko,kad manes nepriims. Bet tai cia butu tas variantas,kad as atsisakau dirbti? Juk as noreciau dirbti,bet neturiu kur vaiko palikti  verysad.gif

O tai neįmanoma kažkaip dukrytės vėl užrašyti į darželį? Juk gautumėte už kursus stipendiją (ji tikrai nemaža, manau dar ir už soc.pašalpa tikrai didesnė), be to sumoka už kelionės išlaidas visas. Dukrytė juk jau ne tokia maža.
Šiaip tai nebūtina būti DB iki kol vaikui sukanka 8 metai, nes tada Jūs esate drausta valstybės, bet čia tikriausiai netinka tas variantas, nes prarastumėte socialinę pašalpą.
Atsakyti
wink.gif+2015 02 03, 10:28-->
QUOTE(Meile wink.gif @ 2015 02 03, 10:28)
Na apie tai as ir gi pagalvojau. Bet svarbiausia,kad didziausia beda jog neturiu kur dukrytes palikti. Mane sius pas darbdavi ir aisku as neturedama kur palikti dukrytes visur ja tampysiuosi,tai kas be ko,kad manes nepriims. Bet tai cia butu tas variantas,kad as atsisakau dirbti? Juk as noreciau dirbti,bet neturiu kur vaiko palikti  verysad.gif

Viskas priklausytu nuo darbdavio, yra tokiu, kurie daleiskim gali gauti subsidija is darbo birzos ir jie gali jus paimti, o jus atsisakysit ir jau pazeisit birzos taisykles ir tada jus ismes, aisku cia gal vienetai tokiu darbdaviu, bet yra.
Atsakyti
Sveiki. Dirbu nuo 2013 spalio pabaigos iki dabar, pries tai dirbau nuo 2010 rugsejo 1 iki 2011 gruodzio 15, tada isejau i dekreta, pasirinkau sodroje ir darbovieteje kad busiu VPA 2 metus, taciau antrais metais (nuo 2013 kovo 6) perrasiau vyrui pasalpos gavima, taciau pati likau dar VPA, ir siuo metu dar esu VPA iki kol vaikui sueis 3 metais (VPA nutraukiu nuo 2015-02-12). Kitoje imoneje isidarbinau nuo 2013 spalio pabaigos, paskui dar karta keiciau darba ir nuo 2014 balandzio pabaigos iki dabar dirbu. Jeigu iseiciau dabar is darbo savo noru ir stociau i birza, ar man priklausytu pasalpa is birzos? Kokio laikotarpio pajamos skaiciuotusi?
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2015 02 03, 13:42)
Sveiki. Dirbu nuo 2013 spalio pabaigos iki dabar, pries tai dirbau nuo 2010 rugsejo 1 iki 2011 gruodzio 15, tada isejau i dekreta, pasirinkau sodroje ir darbovieteje kad busiu VPA 2 metus, taciau antrais metais (nuo 2013 kovo 6) perrasiau vyrui pasalpos gavima, taciau pati likau dar VPA, ir siuo metu dar esu VPA iki kol vaikui sueis 3 metais (VPA nutraukiu nuo 2015-02-12). Kitoje imoneje isidarbinau nuo 2013 spalio pabaigos, paskui dar karta keiciau darba ir nuo 2014 balandzio pabaigos iki dabar dirbu. Jeigu iseiciau dabar is darbo savo noru ir stociau i birza, ar man priklausytu pasalpa is birzos? Kokio laikotarpio pajamos skaiciuotusi?

Priklausytu, skaiciuotu is paskutiniu 3-ju metu pajamu.
Atsakyti