Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(No Fear @ 2015 01 17, 17:27)
Ar gerai suprantu, kad jei i birza stosiu nesvarbu ar sausio, ar vasario, ar kovo men, tai 2014m paskutinis ketvirtis i vdu skaiciavima ismokos skyrimui nesipliusuos? O jei stosiu balandzio men, tai jau 2014m paskutinis ketvirtis skaiciuosis?
Anksciau buvo, kad jei buvo ismoketa iseitine ismoka, tai d.b. nemokedavo tiek men uz kiek men ta iseitine buvo ismoketa. Kaip yra dabar?
I darbo birza reikia kreiptis pagal gyvenama ar pagal registracijos vieta?

Niekada neturejau reikalu su birza, tai daug neaiskumu  ax.gif

Nemoka ir dabar tiek menesiu uz kiek iseitine sumoketa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2015 01 17, 20:49)
Nemoka ir dabar tiek menesiu uz kiek iseitine sumoketa  4u.gif

Vadinas ner ko ten ir subet smile.gif
Atsakyti
Reikia ir man paaiskinimo.. Situacija tokia- kai antram vaikui suejo 2 metai i darba nebegryzau - atsistojau i darbo birza. Mokejo puse metu maximuma. Dabar metus jokiu pajamu negaunu.I darzeli nepatekom. Stoviu vel birzoj. Man mokes vel ? Nesusigaudau is kokiu pajamu skaiciuos ? Is buvusios motinystes pasalpos+ pusmecio po 650 ir ves vidurki ar kaip blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(juratyte26 @ 2015 01 19, 09:47)
Reikia ir man paaiskinimo.. Situacija tokia- kai antram vaikui suejo 2 metai i darba nebegryzau - atsistojau i darbo birza. Mokejo puse metu maximuma. Dabar metus jokiu pajamu negaunu.I darzeli nepatekom. Stoviu vel birzoj. Man  mokes vel ? Nesusigaudau is kokiu pajamu skaiciuos ? Is buvusios motinystes pasalpos+ pusmecio po 650 ir ves vidurki ar kaip  blush2.gif ?

Jei praejo metai nuo gautos ismokos paskutines tai mokes vel. Esu bevrik tikra kad gausit maximuma bent tris men tai tikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2015 01 19, 10:00)
Jei praejo metai nuo gautos ismokos paskutines tai mokes vel. Esu bevrik tikra kad gausit maximuma bent tris men tai tikrai  mirksiukas.gif

Maximuma negaus, nes dabar padidejo ismoka 1041 lt, tad gaus vidurki, kuris isves is paskutiniu 3-ju metu pajamu.
Atsakyti
Sveiko,gal kuri galetu padeti 4u.gif
Siuo metu stoviu DB,susirgo vaikas,ar galiu imti nedarbingumo pazymejima,kaip tuomet bus su ismoka?ar ir toliau gausiu,ar bus nutraukta ir nieko negausiu ta laika,ar gausiu tuo 85% nuo pasalpos?
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2015 01 19, 12:07)
Sveiko,gal kuri galetu padeti 4u.gif
Siuo metu stoviu DB,susirgo vaikas,ar galiu imti nedarbingumo pazymejima,kaip tuomet bus su ismoka?ar ir toliau gausiu,ar bus nutraukta ir nieko negausiu ta laika,ar gausiu tuo 85% nuo pasalpos?

Jei pati sirgtumete, tai nedarbingumo laikui (iki menesio isviso) prasitestu ismokos mokejimas, o kai serga vaikas nereikai nedarbingumo, ne nemoka.
Atsakyti
4u.gif sakykit ar galiu internetu išsiregistruoti iš darbo biržos?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2015 01 19, 11:02)
Maximuma negaus, nes dabar padidejo ismoka 1041 lt, tad gaus vidurki, kuris isves is paskutiniu 3-ju metu pajamu.

Tai gal ji gaudavo po 3000 motinystes tai kas kad metai tusti, manau paskaiciuos maximalia, bet gal Jus geriau zinot as ten nedirbu biggrin.gif tik sakau ka zinau is pazistamu kurie po 2m birzoj prastoveje atlyginimai nedidziausi bet vistiek paskirdavo tris men 650, nu nebent dabar labai kazkaip proporcijas sumazino kai pakele maximuma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2015 01 19, 11:12)
Jei pati sirgtumete, tai nedarbingumo laikui (iki menesio isviso) prasitestu ismokos mokejimas, o kai serga vaikas nereikai nedarbingumo, ne nemoka.

As nesiau ta atleidima del darziuko, kad zymetu kodel negalejau atvykti ir viskas
Atsakyti
Maximali ismoka yra 1041 Lt., t.y 70 proc. einamųjų draudžiamųjų pajamų. (nustatyta vyriausybės šitos pajamos). Tik per krizę sumąstė gudruoliai, kad daugiau 650 Lt, nemokėt- tai gaudavosi, kad turėtum pagal turėtas pajamas gauti, kad ir 5000, bet maximumas 1041 LT, dėl krizės tik 650 Lt.
doh.gif Vis pratęsnėjo, pratęsinėjo- kol pagaliau šiemet jau grįšta maximalios išmokos 1041 LT.
Atsakyti
Merginos, jai as isejau is darbo pagal LR DK 127 str. 1 d. (savo noru), stoju i birza ir ar mokes man DB pasalpa ir jai taip, tai per kiek laiko pradeda moketi?
Atsakyti