Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 12 28, 13:39)
Taip, bedarbio ismoka nuo sausio dides, bet jos neperskaiciuos, pagal nauja istatyma ismokas skirs tik istojusiems nuo sausio menesio i birza.
Taip, gales siuliti po 6 menesiu bet koki darba.

O ką reiškia neperskaičiuos? Juk didėja valstybės draudžiamų procentas? Ar yra įstatyme ar nutarime kokiame nuostata, kad neperskaičiuos?
Atsakyti
sveikos ,reikia konsultacijos ,dirbau viesuosius 1menesi ir paskui susiradau darba pusmeciui ,pakeiciau moteri ,kadangi buvau viesuju idarbinta 3 menesiam ir neisdirbau o susiradau ilgesniam laikui darba tai mane is birzos isbrauke pusei metu ,nors isidarbinau ilgiau negu viesieji ,tai klausimas kai cia pasibaigs ir galesiu stoti i birza ar gausiu bedarbio pinigelius nes bus isdirbta siais metais 7 menesiai?
Atsakyti
Bedarbio pašalpos iki 650 Lt. buvo sumažintos pagal LIETUVOS RESPUBLIKOS
SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO LAIKINASIS
ĮSTATYMAS (2009 m. gruodžio 9 d. Nr. XI-537, Vilnius)

Šis įstatymas buvo papildytas šituo įstatymu:
LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO LAIKINOJO ĮSTATYMO 15 STRAIPSNIO PAKEITIMO IR PAPILDYMO ĮSTATYMAS (2013 m. gruodžio 12 d. Nr. XII-674, Vilnius).
Naujas įstatymas, kad terminas pratęsiamas nepriimtas.

Tad nuo 2015 m. sausio 1 d. turėtų būti mokama iki 70 procentų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, t.y. 70 proc. nuo 1488 Lt. (taip kaip parašyta NEDARBO SOCIALINIO DRAUDIMO IŠMOKŲ NUOSTATAI, 30.3 punkte). Šis įstatymas neatšauktas.

Jolančiuk, kuo remiantis sakote, kad mokės tiek kiek mokėjo iki 2015.01.01 ir neperskaičiuos, kuo remiantis? Kokiu įstatymu remiantis mokės tik 650 Lt. ir neperskaičiuos?

Antras atsakymas, kad galės siūlyti bet kokį darbą- gal galite atsakymą pagrįsti, nes kolkas internete dar neradau atsakymo į šį klausimą, kodėl turint aukštąjį išsilavinimą, darbinę patirtį- gali siūlyti bet kokį darbą? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(oziarage @ 2014 12 28, 17:28)
O ką reiškia neperskaičiuos? Juk didėja valstybės draudžiamų procentas? Ar yra įstatyme ar nutarime kokiame nuostata, kad neperskaičiuos?

As pati bedarbio ismoka dar gausiu po nauju metu, man pasake, kad ja neperskaiciuos, kokia yra paskirta, tokia ir mokes.
Papildyta:
QUOTE(4xmama @ 2014 12 29, 19:55)
Bedarbio pašalpos iki 650 Lt. buvo sumažintos pagal LIETUVOS RESPUBLIKOS
SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO LAIKINASIS
ĮSTATYMAS (2009 m. gruodžio 9 d. Nr. XI-537, Vilnius)

Šis įstatymas buvo  papildytas šituo įstatymu:
LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO LAIKINOJO ĮSTATYMO 15 STRAIPSNIO PAKEITIMO IR PAPILDYMO ĮSTATYMAS (2013 m. gruodžio 12 d. Nr. XII-674, Vilnius).
Naujas įstatymas, kad terminas pratęsiamas nepriimtas.

Tad nuo 2015 m. sausio 1 d. turėtų būti mokama  iki 70 procentų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, t.y. 70 proc. nuo 1488 Lt. (taip kaip parašyta NEDARBO SOCIALINIO DRAUDIMO IŠMOKŲ NUOSTATAI, 30.3 punkte). Šis įstatymas neatšauktas.

Jolančiuk, kuo remiantis sakote, kad mokės tiek kiek mokėjo iki 2015.01.01 ir neperskaičiuos, kuo remiantis? Kokiu įstatymu remiantis mokės tik 650 Lt. ir neperskaičiuos?

Antras atsakymas, kad galės siūlyti bet kokį darbą- gal galite atsakymą pagrįsti, nes kolkas internete dar neradau atsakymo į šį klausimą, kodėl turint aukštąjį išsilavinimą, darbinę patirtį- gali siūlyti bet kokį darbą?  4u.gif

1. Pati gaunu bedarbio ismoka ir dar gausiu po naujuju, tad teiravausi, ar bus kokie perskaiciavimai, pasake ne, kiek paskirta, tiek ir gausiu.
2. Taip pat teiravausi savo konsultantes.
Aisku, gali buti, kad pati konsultante ne viska zino, nes sodra moka ismokas. Bet turiu sodros paskaiciavimus, kiek gaudinesiu bedarbio ismokos ir bent jau kol kas jokiu laisku, kad bus perskaiciuota nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 gruodžio 2014 - 19:41
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 12 29, 20:32)
As pati bedarbio ismoka dar gausiu po nauju metu, man pasake, kad ja neperskaiciuos, kokia yra paskirta, tokia ir mokes.
Papildyta:

1. Pati gaunu bedarbio ismoka ir dar gausiu po naujuju, tad teiravausi, ar bus kokie perskaiciavimai, pasake ne, kiek paskirta, tiek ir gausiu.
2. Taip pat teiravausi savo konsultantes.
Aisku, gali buti, kad pati konsultante ne viska zino, nes sodra moka ismokas. Bet turiu sodros paskaiciavimus, kiek gaudinesiu bedarbio ismokos ir bent jau kol kas jokiu laisku, kad bus perskaiciuota nera.

Jeigu skaitėte mano ankstesnius parašymus, tai turėtumėte žinoti, kad DB ir SODROS darbuotojai dažniausiai nieko nežino arba žino skirtingai biggrin.gif lotuliukas.gif
Aš pvz. iš Db ir Sodros gavau atsakymus į tą patį klausimą skirtingus raštu. Sutapo tik viena, kad Db nukreipė į Sodrą, o Sodra tuo klausimu nukreipė į DB biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį dėl pašalpų. nuo rugsėjo buvau registruota darbo biržoje, gavau pašalpą, dabar gavau darbą nuo sausio 5 dienos. Sutartis nebus terminuota, bet dėl reorganizacijos žinau, kad tedirbsiu iki birželio. Gal kas žino, ar bus man vėl iškart skiriama pašalpa, kai grįšiu į darbo biržą?
Atsakyti
QUOTE(kgt @ 2014 12 30, 13:14)
Turiu klausimėlį dėl pašalpų. nuo rugsėjo buvau registruota darbo biržoje, gavau pašalpą, dabar gavau darbą nuo sausio 5 dienos. Sutartis nebus terminuota, bet dėl reorganizacijos žinau, kad tedirbsiu iki birželio. Gal kas žino, ar bus man vėl iškart skiriama pašalpa, kai grįšiu į darbo biržą?

Turi praeiti 12 mėn. nuo paskutinės pašalpos. Ir per 36 mėn turi būti 18 mėn išdirbta.
Tad, jei paskutinė pašalpa gauta pvz gruodį, už lapkritį, galėsit pretenduoti į pašalpą tik kitą lapkritį.
Atsakyti
Antras atsakymas, kad galės siūlyti bet kokį darbą- gal galite atsakymą pagrįsti, nes kolkas internete dar neradau atsakymo į šį klausimą, kodėl turint aukštąjį išsilavinimą, darbinę patirtį- gali siūlyti bet kokį darbą? 4u.gif
[/quote][/B]

Taip, jei tarkim ilgai nerandate darbo, jie tada pradeda siūlyti nekvalifikuotus darbus. Aš biržoje esu, baigus 2 aukštuosius, t.y. skirtingas profesijas, ir kai ilgai neradau darbo, man pradėjo siūlyti kasininkės darbus, valytojos, pardavėjos, salės darbuotojos, kur patirties ir didelių įgūdžių nereikia. Taip pat pradeda siūlyti ir eit dirbti viešuosius darbus. O jei tik atsisakysite, jie labai apsidžiaugs, ir jus tada tiesiog išbrauks iš darbo biržos, nes jūs atsisakėte siūlomo darbo. Jie ten tik to ir telaukia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneciuke: 30 gruodžio 2014 - 13:28
QUOTE(agneciuke @ 2014 12 30, 15:27)
O jei tik atsisakysite, jie labai apsidžiaugs, ir jus tada tiesiog išbrauks iš darbo biržos, nes jūs atsisakėte siūlomo darbo. Jie ten tik to ir telaukia.

Būtent... Būna net tarp eilučių tai pasako. Apie bendravimą ir kultūros stoką net nekalbu. Jautiesi nuolat kaltas, nevykėlis ir pan., nes tave pasitinka tokiais klausimais, kaltinimais, dviprasmiškomis frazėmis... Bet jie puikiai žino, kad nieko jiems nepadarysi: negali net "ne" pasakyti, su kažkuo nesutikti, nes iškart pasako, kad brauks iš biržos ir viskas. O dar darbo mugės (kas sugalvojo šitą kvailą žodžių junginį?). Kur prie visų kitų darbo ieškančių žmonių turi pasakoti apie save, atsakinėti į darbdavio klausimus ir pan. Visiškas žmogaus negerbimas.

Norėčiau sužinoti dėl darbo biržos siūlomų pardavėjų kursų.

Kiek maždaug jie trunka, kokia stipendija, ar ji mokama tik tada, kai važiuoji į kitą miestą lankyti kursus?

Per kiek laiko būtina įsidarbinti po kursų baigimo ir kiek reikia atidirbti?

Jeigu neįsidarbinama, tai reikia grąžinti visus pinigus (tiek už kursus, tiek stipendiją?)?

Ir jeigu įsidarbinama pvz., ne pardavėja, o kitur?

Jeigu aš atsisakau man siūlomų kursų, ar mane gali dėl to išmesti iš darbo biržos?

Būčiau labai dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo odriana: 30 gruodžio 2014 - 14:34
QUOTE(odriana @ 2014 12 30, 15:31)

Norėčiau sužinoti dėl darbo biržos siūlomų pardavėjų kursų.

Kiek maždaug jie trunka, kokia stipendija, ar ji mokama tik tada, kai važiuoji į kitą miestą lankyti kursus?

Per kiek laiko būtina įsidarbinti po kursų baigimo ir kiek reikia atidirbti?

Jeigu neįsidarbinama, tai reikia grąžinti visus pinigus (tiek už kursus, tiek stipendiją?)?

Ir jeigu įsidarbinama pvz., ne pardavėja, o kitur?

Jeigu aš atsisakau man siūlomų kursų, ar mane gali dėl to išmesti iš darbo biržos?

Būčiau labai dėkinga už atsakymus  4u.gif

Parašysiu šiek tiek iš savo varpinės, kaip man buvo. Aš ieškojau siuvėjos kursų, buvau radusi pagal byržos nurodyto puslapio tą mokyklą , kurioje mokina. Susiskambinau su ta mokykla, o ten sako "jei birža kompensuos kursus tada galite ateiti" Tada iš to džiaugsmo skambinu į biržą, ir klausiu ar aš galiu eiti į tuos kursus (kaip tik buvo vykdomos programos). Jos pažiūrėjo ir sako, NE, dabar negalite nes nėra finansavimo. LAUKITE!!!! ir taip pralaukiau dar gal daugiau nei pusmetį. Aišku, man tuo tarpu siūlė nu tokius darbus.... kad išeidavau be žodžių iš tos konsultantės. O tuo tarpu aišku skambindavau ir darbdaviams, jie pasiklausinėdavo ir tiek. Tuom viskas ir pasibaigdavo.
Dėl stipendijos, tai sakė, kad moka, bet nesakė kokio dydžio, priklauso nuo einamų kursų. Jei tarkim kursai vyksta labai toli nuo gyvenamosios vietos, tai tada kompensuoja ir važiavimo išlaidas.
Po kursų baigimo (va čia prasideda linksmybės).Baigdama kursą, jūs jau privalote turėti darbdavį. Todėl dažniausiai darbo birža siūlo eiti ne savarankiškai kursus, o eiti jau iš karto pas darbdavį ir ten mokintis tuos kursus, o baigusi kursus jūs
mėnesius būsite pririšta prie to darbdavio, ir jam turėsite atidirbinėti juos (nors tas darbdavys ir taip kad jus priėmė kursams, gaus už jus subsidijas). Man taip aiškino konsultantė. Žodžiu, jei jūs nenorite atidirbti tų 6 mėnesių, tada jau grąžinsite darbo biržai visus pinigėlius už kursus. Niekam neįdomu jūs turit pinigų ar ne. O jei neturit, būsit paduota anstoliams doh.gif
Aišku, jei jūs nenorite atidirbinėti darbdaviui, po kursų galite imti verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymą. Bet ją irgi turėsite išlaikyti 6 mėnesius. Jei ne - grąžinsit pinigus už kursus. Niekam neįdomu jūs gausit pelną ar ne. Ir dar prieš imdama kursus jūs pasirašysite sutartį kažkokią, kad tikrai bus paimtas verslo liudijimas. Trišalė ar kokia ten...
Jei jūs kursų atsisakysite, tai manau tiesiog jums siūlys nekvalifikuotus arba viešuosius darbus. Siūs tada jus su rekomendacijomis pas darbdavius, ir jie rašys ar jūs priimta ar ne, jei nepriimas vėl siūs, ir taip pasaka be galo. Na, o jei atsisakot, tie tik ir sakys thumbup.gif jūs išbraukiama iš biržos.
Čia viską aš parašiau iš savo patirties, tai nereiškia, kad ir jums taip bus. Gal jums pasiseks ir viskas bus ok drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai ačiū už tikrai išsamų atsakymą, nes mano konsultantė išvis nieko nepaaiškino. Na ką, turbūt teks atsisakyti, nes tokios sąlygos (jeigu dar reikėtų grąžinti pinigus arba pradėti savo verslą) - tikrai ne man.
Dar kartą ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Del bedarbio pasalpos didejimo: kadangi istatymai turetu buti taikomi visiems vienodai, remiantis logikos peincipu ir nedarbo ismokos visiems turetu padideti. Aiskumo ir ramybes delei siandien paskambinau i SODRA kur specialiai konsultuoja del nedarbo ismoku, tai patvirtino, kad uz sausio men ir velesnes ismokos bus perskaiciuotos pagal nauja istatyma. Tikekimes, kad taip ir bus smile.gif. Dar esu SODRA uzsiklaususi rastiskai, bet dar neatsake, jei kam idomu, galesiu parasyt, kai atsakys.
Atsakyti