QUOTE(odriana @ 2014 12 30, 15:31)
Norėčiau sužinoti dėl darbo biržos siūlomų pardavėjų kursų.
Kiek maždaug jie trunka, kokia stipendija, ar ji mokama tik tada, kai važiuoji į kitą miestą lankyti kursus?
Per kiek laiko būtina įsidarbinti po kursų baigimo ir kiek reikia atidirbti?
Jeigu neįsidarbinama, tai reikia grąžinti visus pinigus (tiek už kursus, tiek stipendiją?)?
Ir jeigu įsidarbinama pvz., ne pardavėja, o kitur?
Jeigu aš atsisakau man siūlomų kursų, ar mane gali dėl to išmesti iš darbo biržos?
Būčiau labai dėkinga už atsakymus
Parašysiu šiek tiek iš savo varpinės, kaip man buvo. Aš ieškojau siuvėjos kursų, buvau radusi pagal byržos nurodyto puslapio tą mokyklą , kurioje mokina. Susiskambinau su ta mokykla, o ten sako "jei birža kompensuos kursus tada galite ateiti" Tada iš to džiaugsmo skambinu į biržą, ir klausiu ar aš galiu eiti į tuos kursus (kaip tik buvo vykdomos programos). Jos pažiūrėjo ir sako, NE, dabar negalite nes nėra finansavimo. LAUKITE!!!! ir taip pralaukiau dar gal daugiau nei pusmetį. Aišku, man tuo tarpu siūlė nu tokius darbus.... kad išeidavau be žodžių iš tos konsultantės. O tuo tarpu aišku skambindavau ir darbdaviams, jie pasiklausinėdavo ir tiek. Tuom viskas ir pasibaigdavo.
Dėl stipendijos, tai sakė, kad moka, bet nesakė kokio dydžio, priklauso nuo einamų kursų. Jei tarkim kursai vyksta labai toli nuo gyvenamosios vietos, tai tada kompensuoja ir važiavimo išlaidas.
Po kursų baigimo (va čia prasideda linksmybės).Baigdama kursą, jūs jau privalote turėti darbdavį. Todėl dažniausiai darbo birža siūlo eiti ne savarankiškai kursus, o eiti jau iš karto pas darbdavį ir ten mokintis tuos kursus, o baigusi kursus jūs
mėnesius būsite pririšta prie to darbdavio, ir jam turėsite atidirbinėti juos (nors tas darbdavys ir taip kad jus priėmė kursams, gaus už jus subsidijas). Man taip aiškino konsultantė. Žodžiu, jei jūs nenorite atidirbti tų 6 mėnesių, tada jau grąžinsite darbo biržai visus pinigėlius už kursus. Niekam neįdomu jūs turit pinigų ar ne. O jei neturit, būsit paduota anstoliams
Aišku, jei jūs nenorite atidirbinėti darbdaviui, po kursų galite imti verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymą. Bet ją irgi turėsite išlaikyti 6 mėnesius. Jei ne - grąžinsit pinigus už kursus. Niekam neįdomu jūs gausit pelną ar ne. Ir dar prieš imdama kursus jūs pasirašysite sutartį kažkokią, kad tikrai bus paimtas verslo liudijimas. Trišalė ar kokia ten...
Jei jūs kursų atsisakysite, tai manau tiesiog jums siūlys nekvalifikuotus arba viešuosius darbus. Siūs tada jus su rekomendacijomis pas darbdavius, ir jie rašys ar jūs priimta ar ne, jei nepriimas vėl siūs, ir taip pasaka be galo. Na, o jei atsisakot, tie tik ir sakys
jūs išbraukiama iš biržos.
Čia viską aš parašiau iš savo patirties, tai nereiškia, kad ir jums taip bus. Gal jums pasiseks ir viskas bus ok