Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(agneciuke @ 2014 11 11, 10:37)
Sveiki, neseniai sužinojau, kad laukiuosi. Sakykit gal kas žinote, kaip tada su darbo birža? ar reikia jiems ten pranešti apie tai? ar kažkokią pažymą atnešti. Nes mane jau beveik priverstinai darbina, tiksliau siunčia į kursus, o aš jų net nespėsiu baigti per nėštumo laikotarpį, o ką jau kalbėti apie atidirbimą jų darbdaviams. Kaip man dabar elgtis tokioj situacijoj? nes dabar penktadienį turiu eiti ir pasakyti, kur įsidarbinu. Pasimetus labai esu, ir dar aišku ta žinia apie nėštumą pribloškė  4u.gif

Galit pasakyti, kad esat nescia, kad nespesit pabaigt kursu ir padirbt, jeigu paprasys atnesti pazyma, atnesit.
Atsakyti
O mane gali tarkim priverstinai darbinti kažkur aplamai? ar duoti viešųjų darbų?
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 11 11, 10:44)
O mane gali tarkim priverstinai darbinti kažkur aplamai? ar duoti viešųjų darbų?

Kol mazas nestumas manau gali.
Atsakyti
O gal kas žinote, kiek laiko reikia pradirbti, kad gautum motinystes pašalpą? kai būsiu vaiko priežiūros atostogose.
Biržoje esu registruota nuo 2013.01.04 gaudavau 650lt tą bedarbio pašalpą. Į darbą buvau sugrįžus po vaiko priežiūros atostogų 2012.07.01. ir pradirbau iki 2012.12.21
Tai dabar nežinau ar man apsimoka kažkur darbintis ar ne? nes jai įsidarbinsiu dabar iki dekreto ir po to nieko negausiu, tai neapsimoka tada ir to darbo ieškotis.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 11 11, 11:59)
O gal kas žinote, kiek laiko reikia pradirbti, kad gautum motinystes pašalpą? kai būsiu vaiko priežiūros atostogose.
Biržoje esu registruota nuo 2013.01.04 gaudavau 650lt tą bedarbio pašalpą. Į darbą buvau sugrįžus po vaiko priežiūros atostogų 2012.07.01. ir pradirbau iki 2012.12.21
Tai dabar nežinau ar man apsimoka kažkur darbintis ar ne? nes jai įsidarbinsiu dabar iki dekreto ir po to nieko negausiu, tai neapsimoka tada ir to darbo ieškotis.

Reikia tureti 12 men. stazo per paskutinius 2 metus.
Atsakyti
tai net neapsimoka dirbti tada. Nes nieko net negausiu.
Atsakyti
Ateinu su klausimu, konsultante siunte prasyma i Sodra del pasalpos skirimo,per kiek laiko ateina atsakymas ar priklauso pasalpa?
Atsakyti
Gal kuri netyčia yra susidūrusi ir gali pakomentuoti, kaip vyksta darbo mugės biržoje?Pokalbis vyksta tik su darbdavio atstovu ar dalyvauja ir darbo biržos atstovas?
Atsakyti
laba vakara, atėjau su klausimu_
dirbu kol kas pati vaduojamose pareigose pagal terminuotą darbo sutartį.
Pirmadienį baigiasi terminas ir šiandien atėjus pastovi darbuotoja pasakė, jog grįžta darbelin, nes pasveiko.
Visa tai aišku.
Bet iškilo klausimas dėl to, kad pastaroji darbuotoja pasakė gana įdomų dalyką, jog: "ji oficialiai yra dirbanti 0,5 et (įdarbinta pastoviam darbui) ir taip pat yra registruota DB, ir kas mėn.privalo pasirodyti pas savo tarpininkę."

kaip taip gali būti?
Atsakyti
QUOTE(Trixsė @ 2014 11 11, 14:16)
Ateinu su klausimu, konsultante siunte prasyma  i Sodra del pasalpos skirimo,per kiek laiko ateina atsakymas ar priklauso pasalpa?

Suzinosit, kai kita karta nueisit pas konsultante.
Papildyta:
QUOTE(Sim@ @ 2014 11 11, 21:09)
laba vakara, atėjau su klausimu_
dirbu kol kas pati vaduojamose pareigose pagal terminuotą darbo sutartį.
Pirmadienį baigiasi terminas ir šiandien atėjus pastovi darbuotoja pasakė, jog grįžta darbelin, nes pasveiko.
Visa tai aišku.
Bet iškilo klausimas dėl to, kad pastaroji darbuotoja pasakė gana įdomų dalyką, jog: "ji oficialiai yra dirbanti 0,5 et (įdarbinta pastoviam darbui) ir taip pat yra registruota DB, ir kas mėn.privalo pasirodyti pas savo tarpininkę."

kaip taip gali būti?

Na taip ir gali buti, dirbi 0.5 etato plius stovi birzoj, cia daugiau tiems kas gauna soc.pasalpa ar kompensacija.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 11 11, 21:46)
Na taip ir gali buti, dirbi 0.5 etato plius stovi birzoj, cia daugiau tiems kas gauna soc.pasalpa ar kompensacija.

supratau. ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 11 11, 21:46)

drinks_cheers.gif
Atsakyti