Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

man irgi graziai ir maloniai patare savo noru iseiti. jei ne, isbrauks....

dabar tokia sitacija gavosi, kad turiu igyta kvalifikacija. o jei ja turiu tai negaliu gaut kursu doh.gif nebent patapsiu ilgalaike bedarbe metus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 09 14, 16:44)
Va tokios tos socialines garantijos ir yra. Sueina metai, ir jos negali laikyti ilgiau bedarbio, jei tarkim jis darbo neranda, nes joms tada buna blogai nuo ju "valdzios". Ir tada jos sako tai arba isbraukiam arba pats yseini, ir turi rinktis kuri is blogybiu tau geresne. tarkim jei dar gauni socialine pasalpa is seniunijos, tai jei tau liepia yseiti is birzos, nutruksta ir pasalpos, ir tada 3 menesius pasalpu negauni, o darbo birzoje, kad ir sekancia diena gali vel is naujo registruotis. Bet jau pasalpu is seniunijos 3 menesius nera. Ir gyvenk zmogus kaip nori. Buk gyvas oru... Tai kur jus man pasakykite tos socialines garantijos?

Tai ,jai iseini is birzos 3 menesius paskui gali negaut socialines pasalpos is seniunijos?Dabar atsirado terminai?
Atsakyti
QUOTE(mazytuke25 @ 2014 09 17, 19:45)
Tai ,jai iseini is birzos 3 menesius paskui gali negaut socialines pasalpos is seniunijos?Dabar atsirado terminai?

Taip, jeigu gaudavai soc.pasalpa ir(ar) kompensacija, paskui nutarei issiregistruot is birzos (isimtis isidarbinimas), tai uzsiregistravus daleiskim po poros dienu vel i birza, del soc.pasalpos ir(ar) kompensaciju galetumete kreiptis tik po 3-ju menesiu.
Atsakyti
Gal kas pakonsultuos. Liepos 7 d užsireginau į biržą.
2013m balandį išėjau iš darbo, pasibaigus motinystės atostogoms ir nuo tada nei biržoj nebuvau užsireginus nei dirbau.
Taigi. Rugpjūčio gale gavau 440 lt. Šiandien patikrinu sąskaitą ir pasirodo šį mėn pervedė 230 lt... tai čia dabar tokio dydžio mano išmoka bus? Nes kažkaip tikėjaus daugiau gauti...
Atsakyti
QUOTE(2_kart_mama @ 2014 09 19, 15:20)
Gal kas pakonsultuos. Liepos 7 d užsireginau į biržą.
2013m balandį išėjau iš darbo, pasibaigus motinystės atostogoms ir nuo tada nei biržoj nebuvau užsireginus nei dirbau.
Taigi. Rugpjūčio gale gavau 440 lt. Šiandien patikrinu sąskaitą ir pasirodo šį mėn pervedė 230 lt... tai čia dabar tokio dydžio mano išmoka bus? Nes kažkaip tikėjaus daugiau gauti...

Cia gal uz kazka kita pervede? Nes maziau nei 350 lt negali buti, minimali bedarbio ismoka yra 350 lt, be to jus ana menesi gavot daugiau ir ne uz pilna menesi, o cia dabar uz pilna menesi ir 230 lkt, negali buti, paziurekit is kur atkeliavo pinigai.
Atsakyti
Jei žmogus registruotas darbo biržoje, jam paskirta ir mokama, nedarbingumo pašalpa. Žmogus suserga- gauna biuletenį. Tai nedarbingumo pašalpa iršDB sustabdoma biuletenio laikotarpiu? ar mokama toliau, ir taip gaunasi kad nedarbingumo pašalpa mokama ilgiau tiek laiko kiek tęsiasi biuletenis?
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2014 09 20, 10:42)
Jei žmogus registruotas darbo biržoje, jam paskirta ir mokama, nedarbingumo pašalpa. Žmogus suserga- gauna biuletenį. Tai nedarbingumo pašalpa iršDB sustabdoma biuletenio laikotarpiu? ar mokama toliau, ir taip gaunasi kad nedarbingumo pašalpa mokama ilgiau tiek laiko kiek tęsiasi biuletenis?

"Nedarbo draudimo išmokos mokėjimas pratęsiamas
•bedarbiams, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo metu tapusiems laikinai nedarbingais dėl ligos arba traumos, mokama jiems paskirta nedarbo draudimo išmoka, o jos mokėjimo trukmei pasibaigus, nedarbo draudimo išmokos mokėjimo trukmė dar pratęsiama tiek kalendorinių dienų, kiek asmuo sirgo, bet ne ilgiau kaip 30 kalendorinių dienų (išskyrus atvejus, kai atitinkamos institucijos nustato, kad asmuo tapo laikinai nedarbingas dėl traumos, kurią gavo darydamas nusikalstamą veiką, sužalojo savo sveikatą arba apsimetė sergąs ar tapo laikinai nedarbingas dėl neblaivumo (girtumo) ar dėl piktnaudžiavimo psichiką veikiančiomis medžiagomis);"

http://sena.sodra.lt/lt/nedarbo_ismoka
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimą.
Turiu aukštąjį išsilavinimą, šiemet baigiau universitetą. Darbdaviai gali gauti pinigėlius už mane (50 proc algos apmoka DB, subsidijos), trunka 6 mėn.

Ar man po tų 6 mėn išėjus iš darbo ir susiradus kitą darbą, mano naujas darbdavys vėl galės gauti subsidijas už mane, ar ne?

Man 22m

Atsakyti
sveiki,prastovejau apie metus birzoj ir isiprasiau kelis menesius viesuosius i juos beeinant ,sake jei netycia atsirastu nuolatinis darbas galiu nutraukti ir darbintis pastoviai ,taip ir atsitiko ,pradirbus viesus 1men.pasiule pastovu darba ,o is birzos skaitos kad isbrauke kaip neppabaigus,nepagalvojus ilindau i toki kur tikrai nespeju ir nemanau kad laikys ilgai tame darbe ,klausimas jei einant medicinine kiek kainuotu ,nes nebirzoj ir ar esu drausta jei birzoj neesu ,pas mane du vaikai 9 metu ir 15metu?aciu is anksto
Atsakyti
Sveikos. as cia nesenai uzsiregistravau tad dar nelabai gaudausi, bet norejau pas jus pasiteirauti. Sakykit Darbo birzoje uzsiregistravus po kiek laiko mokama bedarbio pasalpa gal zinote? Esu girdejusi, kad dabar naujas istatymas, kad uzsiregistravu8s tik po 3 men mokama pasalpa. Tad nezinau kur tiesa:)
Atsakyti
QUOTE(simokslius @ 2014 10 03, 10:25)
Sveikos. as cia nesenai uzsiregistravau tad dar nelabai gaudausi, bet norejau pas jus pasiteirauti. Sakykit Darbo birzoje uzsiregistravus po kiek laiko mokama bedarbio pasalpa gal zinote? Esu girdejusi, kad dabar naujas istatymas, kad uzsiregistravu8s tik po 3 men mokama pasalpa. Tad nezinau kur tiesa:)

Skaiciuot pradeda po 8 dienu nuo uzsiregistravimo, ismoka kita menesi 20 d.
Nera tokio naujo istatymo, ismoka iskart kaip ir priklauso, nebent del jusu kaltes buvot atleista is darbo, tada tik po 3-ju menesiu pradeda moketi.
Atsakyti
Jei paskutinė išmoka įplaukusi į sąskaita yra 2013 sausio 20d. tai kada galiu naujai registruotis naujai išmokai?

Ši išmoka buvo mokėta už gruodžio mėnesį tai gal jau nuo Sausio 2d galiu ar nuo tada kai įplaukė išmoka, kažkaip tamsus miškas man doh.gif
Atsakyti