Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

Gal čia kas nors žinos smile.gif Situacija tokia: panelė išdirbo beveik du metus, išėjo iš darbo. 2-3 mėn niekur nedirbo, nestovėjo DB. Paskui stojo į DB, gavo bedarbio pašalpą, neužilgo sukaks pusmetis kaip stovi ir kaip tik panelei sueis 30 sav. nėštumas.
Taigi, ar DB gali išleisti į dekretą? Ar stovėjimas DB skaitosi kaip stažas? Nes tokiu atveju susidarytų 12 mėn per paskutinius du metus ir turėtų gauti ateinančius du metus nors tą minimalią (496 lt)... Ačiū.
Atsakyti
Sveikos priklausau Kedainiu Darbo birzai pinigelius uz kova gavau balandzio 18d. Mane domina toks klausimelis stojau i birza po savo vaiko treciojo gimtadienio. bet patekau i tokia apsurdiska situacija kad ten galiu buti tik 4 men neva esu priklausanti jaunimo grupei man 25 ir turiu susirast darba per 4 menesius. gal kam teko su tuo susidurti kaip sukotes is tos padeties? nes as tai dirbt noreciau tik nuo rugsejo kada sunus prades lankyti darzeli...bet per ta laika noreciau buti birzoje...atvirai skant nesnauda yra... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(geltona.raudona @ 2014 04 23, 16:01)
Sveikos, gal kuri žinote ar Darbo birža gali siųsti viešųjų darbų?

Paskutinio apsilankymo metu tarpininkė pareiškė, kad jei neįsidarbinsiu iki kito apsilankymo, siųs atlikti viešųjų darbų. Darbo biržoje registruota esu apie 2 mėnesius, jokių pašalpų ar kompensacijų negaunu.

Anksciau būdavo,( bent jau kažkur prieš pusantrų metų) kad uzsiregitravus darbo birzoje puse metų konsultantė privalo siūlyt darbus pagal profesiją,arba pagal įgytą darbo patirtį. na nebent Jus nesat niekur dirbus ir neturit jokio issilavinimo,tada gali but kad siūlo betką..
Juk kaip atejai pirmą kartą turėjo klausti kokio darbo pageidaujate..O jeigu per pusmetį neisidarbinat,tada gali siūlyt betkokį darbą nekvalifikuota, arba viešuosius darbus..Negi kas pasikeitėsmile.gif?o kad po dviejų mėnesių turint issilavinimą siūlytų viesuosius, nesu girdėjus nei susidūrus..Nebent siais metais nauji istatymai...Man paciai idomu pasidarė ax.gif
Papildyta:
O man tai įdomu ar galima issiregistruot is darbo birzos savo noru nesusiradus darbo,ir tarkim po savaites vel prisiregistruot:)? Ka kazin sakyt paskambinus konsultantei.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minne777: 28 balandžio 2014 - 18:02
Klausimukas:
Buvo išsiimtas verslo liudijimas,ir per tris dienas neužregistruotas DB,ar galėjo neįspėję pašalinti iš biržos
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 04 28, 19:51)
Klausimukas:
Buvo išsiimtas verslo liudijimas,ir per tris dienas neužregistruotas DB,ar galėjo neįspėję pašalinti iš biržos

Taip.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 04 28, 19:59)

Tik nuėjus į paskirtą susitikimą tsužinojo kad,pašalinta,net į elpaštą nebuvo jokio pranešimo,kad už tai ir už tai pašalinta iš biržos
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 04 28, 21:46)
Tik nuėjus į paskirtą susitikimą tsužinojo kad,pašalinta,net į elpaštą nebuvo jokio pranešimo,kad už tai ir už tai pašalinta iš biržos

Aiskint jie ir neprivalo.
Atsakyti
Na bet nors leido tą pačia dieną vėl užsiregistruot iš naujo,o juk galėtų ir pranešti,kas ir kaip,faktiškai pats žmogus turi žinot daugiau negu darbuotojas,kai susitikimo laiką tai ir elpaštą rašo
Atsakyti
QUOTE(minne777 @ 2014 04 28, 19:08)
O man tai įdomu ar galima issiregistruot is darbo birzos savo noru nesusiradus darbo,ir tarkim po savaites vel prisiregistruot:)? Ka kazin sakyt paskambinus konsultantei.. g.gif

Aisku, kad gali. Paskambini ir sakai, kad tiesiog nori issiregistruoti ir viskas. O po to vel uzsiregistruoji kada nori.

QUOTE(Lady Dy @ 2014 04 28, 22:33)
Na bet nors leido tą pačia dieną vėl užsiregistruot iš naujo,o juk galėtų ir pranešti,kas ir kaip,faktiškai pats žmogus turi žinot daugiau negu darbuotojas,kai susitikimo laiką tai ir elpaštą rašo

Tai nepranesei matyt per 3d.d. ir viskas. O siaip kiek zinau nepranesineja apie tokius dalykus. Is esmes koks skirtumas, jei vel gali uzsiregint. Gi galejo ismest pusei metu, jei delsei pranest.
Atsakyti
o ar galima savo noru isejus, vel po kokios savaites registruotis is naujo i db? ar turi puse metu praeiti? Aciu
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2014 04 30, 22:45)
o ar galima savo noru isejus, vel po kokios savaites registruotis is naujo i db? ar turi puse metu praeiti? Aciu

Galima.
Atsakyti
Beje katik gavau ziute su darbo pasiūlymu: Laisva darbo vieta: is trumpojo numerio 1643, pagalvojau kad iš darbo biržos blink.gif bet paskaitinejau internete,kad tas numeris ne darbo birzos o kazkokios kitokios įmonės reklamines...tai nesupratau g.gif Gal kas susidūrėt? Lyg ir apmokestintos tos trumposios zinutes...ar nebus aferistai kokie,nes juk interneto puslapy registravaus kad darbo ieskau.... ir gal kas nuciupo mano nr ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minne777: 01 gegužės 2014 - 12:03