Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(mazytuke25 @ 2014 09 10, 15:16)
Sveiki. Norejau pasiteiraut ar galiu savo noru issibrauk is darbo birzos,nenoriu but registruota joje,bet bandziau uzsiminti apie tai savo koncultantei,tai ji sake ,kad isidarbink tada isbrauksim,bet siuo metu del sveikatos nuprendem ,su vyru,kad as pabusiu namie ir noriu savo noru issibraukt is darbo birzos.Kaip isaiskint koncultantei,kad isbrauktu,nes jai neatvykinesiu paskirtu laiku isbrauks  pusei metu.

Čia nesąmonė, ką sakot. Tiesiog nueikit pas konsultantę, parašykit prašymą, kad norit nutraukti dėl asmeninių priežasčių darbo paiešką ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(padraika22 @ 2014 09 10, 14:40)
sveikos. ieškau informacijos puseserei. gal kas žinote. puseserė stovėjo darbo biržoje. ją siuntė įsidarbinti. ten ją įdarbino, bet labai nepatinka ten. stovėdama darbo biržoje gaudavo soc pašalpą. kiek dabar laiko reikia išdirbti, kad galėtų išeiti iš darbo ir vėl stoti į darbo biržą bei gauti soc pašalpą? ačiū 4u.gif

Jei turit omeny socialinę pašalpą iš seniūnijos, tokiu atveju galima bet kada išeiti iš darbo, nes pašalpą seniūnijoje moka nepriklausomai nuo stažo, o nuo šiaip turimų pajamų.

O jei soc. pašalpą vadinat nedarbo draudimo išmoką, tai standartiškai jai gauti turite būti išdirbusi ne mažiau kaip 18mėn., per paskutinius 3m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oranžinis_lapelis: 10 rugsėjo 2014 - 20:04
laba vakara,
tai taip gaunas, kad norint patekt i DB kursus - persikvalifikuot specialybe, tai reikia tarpininkei duot vokeli? g.gif g.gif
priklausau Kauno teritorinei DB (tokie gandai sklando Kauno DB) ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 10 rugsėjo 2014 - 20:24
QUOTE(Sim@ @ 2014 09 10, 21:10)
laba vakara,
tai taip gaunas, kad norint patekt i DB kursus - persikvalifikuot specialybe, tai reikia tarpininkei duot vokeli? g.gif  g.gif
priklausau Kauno teritorinei DB (tokie gandai sklando Kauno DB) ax.gif  blush2.gif

Reikia Jums keisti požiūrį, o ne vokelius nešti.
Lyg nuo konsultančių viskas priklauso smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oranžinis_lapelis: 10 rugsėjo 2014 - 21:45
QUOTE(Oranžinis_lapelis @ 2014 09 10, 21:44)
Reikia Jums keisti požiūrį, o ne vokelius nešti.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oranžinis_lapelis @ 2014 09 10, 22:44)

tai klausimas, nuo ko?
jei man per 5 metus pagal turima specialybe niekas darbo nepasiule, as noriu persikvalifikuoti, DB stoviu treti metai, kai susidomejau kursais ir uzklausiau savo tarpininkes, tai ANOJI pareiske, kad man jie nepriklauso, nes as JAU turinti aukstaji issilavinima, o DB kursai skirti tik zemesnio lygio zmonems, kurie neva turi tik vidurini issilavinima..
beje, pries metus, kita tarpininke primygtinai liepe pasirinkt kokius nors DB kursus, kad igyciau kt.specialybe ir tada rasciau darba...
tai, kaip cia gaunas?
kam tada DB nepaskelbia viesai tokios info, kad DB kursai tik tokiems ir tokiems?
Atsakyti
Sim@ tai jums neilgai dar darbo neranda pagal specialybę,mano specialybė jau 20 metų nereikalinga ir artimiausius 20 irgi nebus reikalinga,o persikvalifikuot neįmanoma,amžius riba
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 09 11, 07:27)
tai klausimas, nuo ko?
jei man per 5 metus pagal turima specialybe niekas darbo nepasiule, as noriu persikvalifikuoti, DB stoviu treti metai, kai susidomejau kursais ir uzklausiau savo tarpininkes, tai ANOJI pareiske, kad man jie nepriklauso, nes as JAU turinti aukstaji issilavinima, o DB kursai skirti tik zemesnio lygio zmonems, kurie neva turi tik vidurini issilavinima..
beje, pries metus, kita tarpininke primygtinai liepe pasirinkt kokius nors DB kursus, kad igyciau kt.specialybe ir tada rasciau darba...
tai, kaip cia gaunas?
kam tada DB nepaskelbia viesai tokios info, kad DB kursai tik tokiems ir tokiems?

Sim@ sakykit, o kaip jums taip ilgai pavyksta išbūti DB? jau net 3 metus stovit. Nes pvz dabar tai praeina metai laiko ir jos sako arba pats yseini arba isbrauks, kadangi darbo neranda. Cia taip mano vyrui buvo. O man va irgi sake kad bus kursai, o metai laiko kaip nieko negaunu, o dabar jus pasakete kad su aukstuoju neduoda. Tai kaip cia dabar yra?
Atsakyti
QUOTE(pelite @ 2014 08 25, 13:42)
sveiki,gal kas zinos,dukra stovi DB,laukesi i dekretines 14-10-17,jeigu inai isidarbintu men(rugsejui),po to vel stotu i DB ar moketu jei is birzos. Dabar jai mokejimas skirtas iki 09-20

QUOTE(Austuja @ 2014 08 27, 13:23)
atrodo dabar jei nori lankyti kursus turi iškart susirasti darbdavį, kuris tave įdarbins pasibaigus kursams smile.gif

http://www.ldb.lt/In...iosSarasas.aspx

Draugė lankė kursus paskirtus DB už dykąą ir dar gavo š sodros išmokas, bet su sąlyga- paskui 6mėn dirbti tą darbą susijusį su naujai įgyta kvalifikacija. tai buvo floristo kursai. kitu atveju, turėjgrąžinti sumą kuri būtų kainavus kursus
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 09 14, 12:32)
Sim@ sakykit, o kaip jums taip ilgai pavyksta išbūti DB? jau net 3 metus stovit. Nes pvz dabar tai praeina metai laiko ir jos sako arba pats yseini arba isbrauks, kadangi darbo neranda. Cia taip mano vyrui buvo. O man va irgi sake kad bus kursai, o metai laiko kaip nieko negaunu, o dabar jus pasakete kad su aukstuoju neduoda. Tai kaip cia dabar yra?

Ką reiškia išeini arba išbraukia? Tai kaip soc garantijos?
Atsakyti
Va tokios tos socialines garantijos ir yra. Sueina metai, ir jos negali laikyti ilgiau bedarbio, jei tarkim jis darbo neranda, nes joms tada buna blogai nuo ju "valdzios". Ir tada jos sako tai arba isbraukiam arba pats yseini, ir turi rinktis kuri is blogybiu tau geresne. tarkim jei dar gauni socialine pasalpa is seniunijos, tai jei tau liepia yseiti is birzos, nutruksta ir pasalpos, ir tada 3 menesius pasalpu negauni, o darbo birzoje, kad ir sekancia diena gali vel is naujo registruotis. Bet jau pasalpu is seniunijos 3 menesius nera. Ir gyvenk zmogus kaip nori. Buk gyvas oru... Tai kur jus man pasakykite tos socialines garantijos?
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2014 09 14, 17:44)
Va tokios tos socialines garantijos ir yra. Sueina metai, ir jos negali laikyti ilgiau bedarbio, jei tarkim jis darbo neranda, nes joms tada buna blogai nuo ju "valdzios". Ir tada jos sako tai arba isbraukiam arba pats yseini, ir turi rinktis kuri is blogybiu tau geresne. tarkim jei dar gauni socialine pasalpa is seniunijos, tai jei tau liepia yseiti is birzos, nutruksta ir pasalpos, ir tada 3 menesius pasalpu negauni, o darbo birzoje, kad ir sekancia diena gali vel is naujo registruotis. Bet jau pasalpu is seniunijos 3 menesius nera. Ir gyvenk zmogus kaip nori. Buk gyvas oru... Tai kur jus man pasakykite tos socialines garantijos?

Aš kažką esu girdėjus, kad jos ten liepia ale išeiti, bet man pasakykite kokiu pagrindu gali žmogų išbraukti??? Jei tu vykdai visus nurodymus ir laikaisi taisyklių.
Atsakyti
Tai va butent. Joms nesvarbu kad zmogus lieka isvis be pajamu ir be soc.garantiju. Svarbu, kad tik jos pries valdzia atsiskaito. Gi kiti pvz iesko to darbo ir tiesiog nesiseka rasti jo, ne vien del tu pasalpu tupi birzoje.
Atsakyti