Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

Štai oficialus atsakymas ,galit pateikt savo konsultantei
Man irgi buvo kilę neaiškumų,tai daėjau iki ministerijos,likimo ironija iki stažo reikalingo nedarbo pašalpai gauti trūko 3 dienų

Laba diena,
Informuojame, kad Nedarbo socialinio draudimo išmokų nuostatų 10.2 punktas nustato, kad
Nuo 2005 m. sausio 1 d. asmens nedarbo draudimo stažą
sudaro laikotarpiai, per kuriuos buvo mokamos arba turėjo būti
mokamos Įstatymo nustatytos privalomojo nedarbo draudimo įmokos,
taip pat laikotarpiai, per kuriuos apdraustasis gavo nedarbo
draudimo išmokų, mokamų pagal Įstatymą, ligos (įskaitant
darbdavio mokamas ligos dienomis), motinystės, motinystės
(tėvystės) pašalpų, mokamų pagal Lietuvos Respublikos ligos ir
motinystės socialinio draudimo įstatymąhttp://192.168.133.235/Litlex/LLR120.GIF, ligos dėl nelaimingo
atsitikimo darbe arba profesinės ligos pašalpų, mokamų pagal
Lietuvos Respublikos nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių
ligų socialinio draudimo įstatymąhttp://192.168.133.235/Litlex/LLR120.GIF. Nuo 2006 m. liepos 1 d. asmens
nedarbo draudimo stažą papildomai sudaro laikotarpiai, per
kuriuos apdraustasis gavo profesinės reabilitacijos ir tėvystės
pašalpas.
Sodros pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus darbuotojai (85 2722578) informavo, kad nedarbo draudimo stažas skaičiuojamas kalendorine trukme (iki atleidimo dienos), o Jūsų laiške minimos sumos(išeitinė kompensacija ir kompensacija už nepanaudotas atostogas) įskaitomos į draudžiamąsias pajamas.

Stasys Valickas
SADM Priimamojo pavaduotojas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 02 rugsėjo 2014 - 17:35
Tarp kitko darbo birža neskaičiuoja ar priklauso, ar nepriklauso ta išmoka. Nuo 2013m. darbo biržos funkcija, susijusi su nedarbo draudimo išmoka yra tik užpildyti prašymą ją gauti. Viskas. Pretenzijas ir klausimus dėl išmokų reiktų reikšti Sodrai smile.gif Nepasiklyskit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 08 29, 11:33)
Tinka,jeigu dirbsit pagal ta specialybe,kuriuos kursus praeisit.

dekoju uz svarbia info 4u.gif

LABA RYTA, pries kelias dienas buvau DB, nesiau savo darbo sutarti, nes laikinai isidarbinau pagal terminuota sutarti ir tarp kitko uzklausiau del kursu.
Mane domina Poilsio administravimas.
Ir ka manote, ka man atsake tarpininke? Ji paziurejo mano smen.duomenis ir sako: "Bet, ponia. kursus gali rinktis ir lankyti TIK TIEK ASMENYS, kurie turi tik nebaigta vidurini, vidurini issilavinima!!!!! Ponia, jus turite aukstaji issilaviima su specialybe!!!"
o tai sakau, ka daryti mano atveju, jeigu pagal mano baigta aukstojo issilavinimo igyta specialybe ir prasedejus namie 4 metus, nera kur isidarbinti (isskyrus tuos atvejus, kai tik per pazintis ir tai laikinai), o as TIESIOG NORIU PERSIKVALIFIKUOTI?
atsakymo nesulaukiau jokio. Tik iseinant pakartojo ta pati, ka jau buvo minejusi, jog DB kursai skirti bemoksliams.

todel klausimas - kaip yra is tiesu su tais DB kursais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 09 04, 07:27)
LABA RYTA, pries kelias dienas buvau DB, nesiau savo darbo sutarti, nes laikinai isidarbinau pagal terminuota sutarti ir tarp kitko uzklausiau del kursu.
Ir ka manote, ka man atsake tarpininke? Ji paziurejo mano smen.duomenis ir sako: "Bet, ponia. kursus gali rinktis ir lankyti TIK TIEK ASMENYS, kurie turi tik nebaigta vidurini, vidurini issilavinima!!!!! Ponia, jus turite aukstaji issilaviima su specialybe!!!"
o tai sakau, ka daryti mano atveju, jeigu pagal mano baigta aukstojo issilavinimo igyta specialybe ir prasedejus namie 4 metus, nera kur isidarbinti (isskyrus tuos atvejus, kai tik per pazintis ir tai laikinai), o as TIESIOG NORIU PERSIKVALIFIKUOTI?
atsakymo nesulaukiau jokio. Tik iseinant pakartojo ta pati, ka jau buvo minejusi, jog DB kursai skirti bemoksliams.

todel klausimas - kaip yra is tiesu su tais DB kursais?  g.gif

Taip,su aukstuoju i kursus nesiuncia,man irgi ta pati tarpininke sake,net nesiuncia i kursus,jeigu jau kazkada per birza vaiksciojai i kursus,as turiu spec. barmene-padaveja,norejau irgi kazko kito,bet pasake,kad labai sudetinga man bus dar karta gauti kursus,nes vienus jau baigiau,nors ir senai.
Atsakyti
Merginos, o gal kuri lankėte kursus siuvimo kai siunte Darbo birža į mokymus? Kaip jums ten sekesi? ir ar ėjot į įmonę mokintis ar išsiėmėt individualią veiklą? Gal galite plačiau papasakoti kaip ten su tais kursais?
norėčiau dirbti ant savęs baigus kursus, bet bijau, kad nešokčiau į labai didelį minusą su tais visais mokesčiais. Nežinau ką daryt.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 09 04, 07:27)

todel klausimas - kaip yra is tiesu su tais DB kursais?  g.gif

Netiesa netiesa netiesa!!! Aš lygiai taip pat kovojau dėl kursų, nes esu baigusi universitetą ir tiesiog nebenoriu dirbti to darbo, kurį dirbau daug metų. Man aiškino tą patį Kauno DB, bet aš tiesiog paaiškinau jai taio ką ji puikiai žinojo ir gavau užpildyti ten visokias formas dėl kursų smile.gif Bet kai pasiekiau tai ko norėjau, nebeįdomu buvo biggrin.gif O iš tiesų kitos veiklos ėmiausi, tad svajonių kursai ateičiai liko smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Reikia žmogiško patarimo.
Nuo šios savaitės nebedirbu ir bandau apsiskaičiuoti, ar verta registruotis biržoje. Nemanau, kad jie galėtų psiūlyti man stebuklingą darbo vietą, nes skelbimus peržiūrėti internete bei nusiųsti CV moku ir pati. Realiai registruotis noriu tik dėl pašalpos.
Kaip suprantu, darbo birža stengiasi kuo greičiau atsikratyti ir siūlys darbą pagal specialybę. Šiuo metu jų puslapyje yra pasiūlymų prie mano specialybės, bet aš visiškai nenorėčiau pagal juos kreiptis (o kai kuriems netinku pagal reikalavimus). Na, nesakau, kad manęs ten lauktų išskėstom rankom, bet tarkim, net jei asmeniškai siūlytų - jų nenorėčiau. Jei užsiregistravus ir atmetus pasiūlymą pašalpos negaučiau, tai kyla klausimas: ar registruotis dabar, ar luktelėti, kol nepatinkantis pasiūlymas baigs galioti? Juo labiau, kad norėčiau pagal specialybę nebedirbti...
Situacija paini ir gal kvailoka, bet galbūt kas galės patarti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kgt @ 2014 09 04, 16:02)
Situacija paini ir gal kvailoka, bet galbūt kas galės patarti  ax.gif

Jei dėl pašalpos, tai koks skirtumas. Nors ir rytoj gali registruotis. Tų darbų pagal profesiją gi neprižiūrėsi. O jei jau atsiras, tai negi eisi iš biržos?
Nesuprantu, kodėl taip bijotės darbo? biggrin.gif
Darbo birža tam ir tverta, kad darbo rasti... O jei neišekot, tai neikit, ieškokit savarankiškai kokio norit pati ir ramu bus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 09 04, 09:07)
Taip,su aukstuoju i kursus nesiuncia,man irgi ta pati tarpininke sake,net nesiuncia i kursus,jeigu jau kazkada per birza vaiksciojai i kursus,as turiu spec. barmene-padaveja,norejau irgi kazko kito,bet pasake,kad labai sudetinga man bus dar karta gauti kursus,nes vienus jau baigiau,nors ir senai.

Taip, nesiunčia, bent jau šiuo metu smile.gif

beje, merginos, primenu, kad profesiją galima įgyti ir be kančių kovojat su savo konsultantėmis... Tam yra profesinės mokyklos, kuriose nemokamai galite mokytis + PSD bus apmokamas. Jei netinka profesinė, yra kolegija, universitetas... Amžius ne riba ten stoti.
Atsakyti
QUOTE(Oranžinis_lapelis @ 2014 09 04, 17:38)
Jei dėl pašalpos, tai koks skirtumas. Nors ir rytoj gali registruotis. Tų darbų pagal profesiją gi neprižiūrėsi. O jei jau atsiras, tai negi eisi iš biržos?
Nesuprantu, kodėl taip bijotės darbo? biggrin.gif
Darbo birža tam ir tverta, kad darbo rasti... O jei neišekot, tai neikit, ieškokit savarankiškai kokio norit pati ir ramu bus smile.gif

Darbo nesibijau biggrin.gif Nors kurį laiką dabar tikrai patogiau būtų likti namie smile.gif O šiaip -nenoriu negauti to, ką valstybė man gali duoti biggrin.gif esu jau savo progų pražiopsojus iš nežinojimo... unsure.gif
Na, registruosiuos tai bet kuriuo atveju. Mažu kada galėsiu patirtim pasidalinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 09 04, 09:07)
Taip,su aukstuoju i kursus nesiuncia,man irgi ta pati tarpininke sake..

supratau. Teks kreipti i aukstesnio lygio tarpininke 4u.gif

QUOTE(oziarage @ 2014 09 04, 12:47)
Aš lygiai taip pat kovojau dėl kursų, nes esu baigusi universitetą ir tiesiog nebenoriu dirbti to darbo, kurį dirbau daug metų. Man aiškino tą patį Kauno DB, bet aš tiesiog paaiškinau jai taio ką ji puikiai žinojo ir gavau užpildyti ten visokias formas dėl kursų smile.gif Bet kai pasiekiau tai ko norėjau, nebeįdomu buvo biggrin.gif O iš tiesų kitos veiklos ėmiausi, tad svajonių kursai ateičiai liko smile.gif

aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
sveikos. ieškau informacijos puseserei. gal kas žinote. puseserė stovėjo darbo biržoje. ją siuntė įsidarbinti. ten ją įdarbino, bet labai nepatinka ten. stovėdama darbo biržoje gaudavo soc pašalpą. kiek dabar laiko reikia išdirbti, kad galėtų išeiti iš darbo ir vėl stoti į darbo biržą bei gauti soc pašalpą? ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. Norejau pasiteiraut ar galiu savo noru issibrauk is darbo birzos,nenoriu but registruota joje,bet bandziau uzsiminti apie tai savo koncultantei,tai ji sake ,kad isidarbink tada isbrauksim,bet siuo metu del sveikatos nuprendem ,su vyru,kad as pabusiu namie ir noriu savo noru issibraukt is darbo birzos.Kaip isaiskint koncultantei,kad isbrauktu,nes jai neatvykinesiu paskirtu laiku isbrauks pusei metu.
Atsakyti