Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(auksine` @ 2014 08 29, 19:41)
sveiki, as atsistojau pakartotinai i db, tai aiskina, kad tie 6 men kai gavau nedarbo dr. ismoka nesiskaiciuoja naujai ismokai gauti, nors as turiu dar 12 men stazo reikia

Skaiciuojasi,gi aiskiai parasyta
"Nedarbo socialinio draudimo stažas - tai laikotarpiai, per kuriuos mokamos arba pagal įstatymus turėjo būti mokamos nedarbo draudimo įmokos, taip pat laikotarpiai, per kuriuos apdraustasis gavo nedarbo draudimo išmokas, socialinio draudimo ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpas."
http://www.sodra.lt/lt/nedarbo_ismoka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 rugpjūčio 2014 - 18:54
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 08 29, 18:52)
Skaiciuojasi,gi aiskiai parasyta
"Nedarbo socialinio draudimo stažas - tai laikotarpiai, per kuriuos mokamos arba pagal įstatymus turėjo būti mokamos nedarbo draudimo įmokos, taip pat laikotarpiai, per kuriuos apdraustasis gavo nedarbo draudimo išmokas, socialinio draudimo ligos, profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpas."
http://www.sodra.lt/lt/nedarbo_ismoka

nu tai stebuklas, as 22 d ejau registruotis, klausiau ar gausiu ismoka, sake kad tik penijai kaupt tie 6 men o naujai pasalpai neina, kazkaip ydomiai iseina, nes kiek skaiciau ir as tai supratau kad ieina tie 6 men, o nuejus aiskina kitaip, eisiu 09.02 ziuresiu , ka sakys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2014 08 29, 19:59)
nu tai stebuklas, as 22 d ejau registruotis, klausiau ar gausiu ismoka, sake kad tik penijai kaupt tie 6 men o naujai pasalpai neina, kazkaip ydomiai iseina, nes kiek skaiciau ir as tai supratau kad ieina tie 6 men, o nuejus aiskina kitaip, eisiu 09.02 ziuresiu , ka sakys biggrin.gif

Paisiskaičiusi čia pasisakymus daugelio, darau išvadą, kad LDB darbuotojai (tikrai nesakau, kad VISI) yra labai nekompetetingi arba taip jiems liepiama kalbėti, kad kuo mažesnis statistinis bedarbių skaičius būtų. Pykta.

Tai kaip man buvo, mano konsultantė buvo truputi pažįstama, tai ji man sufleravo, kad po metų bus galima vėl naujai registruotis, kad pašalpa bus mokama. Tik sako, čia tik tyliai tyliai paskau, nes mums negalima to sakyti visiems. Absurdas aukščiausiu lygiu. Gaila man tų mamų, kurios pvz. vienos augina vaikiukus ir sunkiai verčiasi ir to nežino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 29 rugpjūčio 2014 - 19:34
QUOTE(oziarage @ 2014 08 29, 20:30)
Paisiskaičiusi čia pasisakymus daugelio, darau išvadą, kad LDB darbuotojai (tikrai nesakau, kad VISI) yra labai nekompetetingi arba taip jiems liepiama kalbėti, kad kuo mažesnis statistinis bedarbių skaičius būtų. Pykta.

Tai kaip man buvo, mano konsultantė buvo truputi pažįstama, tai ji man sufleravo, kad po metų bus galima vėl naujai registruotis, kad pašalpa bus mokama. Tik sako, čia tik tyliai tyliai paskau, nes mums negalima to sakyti visiems. Absurdas aukščiausiu lygiu. Gaila man tų mamų, kurios pvz. vienos augina vaikiukus ir sunkiai verčiasi ir to nežino.

Taip,daug kas nezino,kad gauti naujai pasalpa po metu nuo paskutines pasalpos mokejimo reikia issiregistruoti ir prisiregistruoti naujai.
Atsakyti
Sveikos.

1. Gavau kursus per darbo birza. Kursu trukme 16 savaiciu, 256 valandos. Klausimas, kokio dydzio bus stipendija?

2. Nuo birzelio 9 dienos man paskirta bedarbio pasalpa. Rugsejo gale tureciau gauti 3 pasalpa, bet rugsejo 1 diena prasides kursai. Ar nenubrauks tos paskutines pasalpos? Juk moka uz praejusi menesi, kaip suprantu turetu rugsejo gale sumoket.
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2014 08 29, 20:52)
Sveikos.

1. Gavau kursus per darbo birza. Kursu trukme 16 savaiciu, 256 valandos. Klausimas, kokio dydzio bus stipendija?

2. Nuo birzelio 9 dienos man paskirta bedarbio pasalpa. Rugsejo gale tureciau gauti 3 pasalpa, bet rugsejo 1 diena prasides kursai. Ar nenubrauks tos paskutines pasalpos? Juk moka uz praejusi menesi, kaip suprantu turetu rugsejo gale sumoket.

1. Nezinau.
2. Taip dar gausit uz rugpjuti.
Atsakyti
O mergaitės, kada aš turėčiau registruotis vėl DB, kad gaučiau pašalpą, jei paskutinę išmoką pernai gavau spalio 21 d.?
Atsakyti
QUOTE(oziarage @ 2014 08 31, 19:25)
O mergaitės, kada aš turėčiau registruotis vėl DB, kad gaučiau pašalpą, jei paskutinę išmoką pernai gavau spalio 21 d.?

Spali gavot uz rugseji ar lapkriti gavot uz spali?
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2014 08 29, 20:52)
Sveikos.

Kai buvau susirinkime nesenai DB, tai stipendija lankant kursus 700 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 08 31, 19:30)
Spali gavot uz rugseji ar lapkriti gavot uz spali?

Spalį gavau už rugsėjį smile.gif Tai buvo paskutinė išmoka.
Atsakyti
QUOTE(oziarage @ 2014 08 31, 21:19)
Spalį gavau už rugsėjį smile.gif Tai buvo paskutinė išmoka.

Tai manau tada rugsejo gale stokit.
Atsakyti
nu ka, siandien vel buvau db, jau kai pakalbejom apie darba , paklausiau ar gausiu nedarbo draudimo ismoka? paziurejo , sako neuztenka stazo atseit 12 men tiktais, o tie 6 men nesiskaito, nes as imoku tai nemokejau, na tada paprasiau kad uzpildytu sodrai uzklausima del sio klausimo. uzpilde ir nenoriai biggrin.gif , taigi nuotykiai tesiasi ir neaisku kuom baigsis. Ydomu , jei paskirtu, kada ismoketu?
Atsakyti