Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

Labas, gal galit padeti. Studijuoju dieniam, man 24 metai, is darbo biržos gaunu 350 lt, dabar esu nėščia, ar gausiu kokius pinigus, kai eisiu akademinių atostogų?
Atsakyti
QUOTE(Meow99 @ 2014 08 28, 06:47)
Labas, gal galit padeti. Studijuoju dieniam, man 24 metai, is darbo biržos gaunu 350 lt, dabar esu nėščia, ar gausiu kokius pinigus, kai eisiu akademinių atostogų?

Ta pacia soc.pasalpa kaip ir gaunat dabar iki kol pagimdysit.
Papildyta:
QUOTE(Edita K. @ 2014 08 26, 15:04)
sveiki,gal kas susiduret - atleidimas del bankroto,priskaiciuota 2 men.iseitiniu,bet neismoketa...ar sodra mokes bedarbio ismoka po 2 men. ar ivertins,kad neismoketa (ir neaisku kada ir kiek garantinis fondas ismokes) ir skirs ismoka nelaukiant tu 2 men.?

Tik po 2-ju menesiu.
Atsakyti
QUOTE(Austuja @ 2014 08 27, 12:23)
atrodo dabar jei nori lankyti kursus turi iškart susirasti darbdavį, kuris tave įdarbins pasibaigus kursams smile.gif
http://www.ldb.lt/In...iosSarasas.aspx

aciu uz info ir uz nuoroda. Bet tarkim, as susirandu darbdavi, kuris mane idarbins. O kas patikrins, ar as dirbsiu pas ji ir kiek laiko dirbsiu? g.gif

QUOTE(office @ 2014 08 27, 12:59)
Taip galima sudaryti trisale sutarti. Ir butinai reikia kazkiek laiko ar 6 men. isdirbti, kitaip darbdavys tures grazinti uz kursus pinigus. Stipendija siai dienai 700 Lt.

dekui uz info ir Jums, bet prie ko darbdavys tures grazint pinigus uz kursus?

sveiki, o tai jau nebera tokiu kursu, uz kuriuos moka DB? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 08 28, 17:49)
aciu uz info ir uz nuoroda. Bet tarkim, as susirandu darbdavi, kuris mane idarbins. O kas patikrins, ar as dirbsiu pas ji ir kiek laiko dirbsiu? g.gif
dekui uz info ir Jums, bet prie ko darbdavys tures grazint pinigus uz kursus?
sveiki, o tai jau nebera tokiu kursu, uz kuriuos moka DB? g.gif

Birza ir ziures.
Ne darbdavys,o jus,jeigu iseisit is darbo po kursu neatidirbus tam skirta laika.
Darbdavys tikrai neatleis jus pats.
Tai darbo birza ir moka uz kursus ir dar stependija moka,kol mokiniesi,del to ir privalai po ju 6 menesius pradirbti arba pas darbdavi arba su patentu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 rugpjūčio 2014 - 17:01
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 08 28, 17:59)
Birza ir ziures.
Ne darbdavys,o jus,jeigu iseisit is darbo po kursu neatidirbus tam skirta laika.
Darbdavys tikrai neatleis jus pats.
Tai darbo birza ir moka uz kursus ir dar stependija moka,kol mokiniesi,del to ir privalai po ju 6 menesius pradirbti arba pas darbdavi arba su patentu.

supratau. aciu uz info 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 08 28, 17:59)
del to ir privalai po ju 6 menesius pradirbti arba pas darbdavi arba su patentu.

o as pati patenta isigyjus, kai pabaigsiu kursus, negaliu daryt savo veiklos? (turiu omeny issiimu patenta, ar verslo liudijima, ar galiausiai UAB atsidarau ir dirbu)_toks variantas DB netenkins?

laba ryta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 08 29, 08:49)
supratau. aciu uz info 4u.gif

Papildyta:

o as pati patenta isigyjus, kai pabaigsiu kursus, negaliu daryt savo veiklos? (turiu omeny issiimu patenta, ar verslo liudijima, ar galiausiai UAB atsidarau ir dirbu)_toks variantas DB netenkins?
laba ryta 4u.gif

Tinka,jeigu dirbsit pagal ta specialybe,kuriuos kursus praeisit.
Atsakyti
Laba,
mane domina kokie laikotarpiai įskaičiuojami bedarbio pašalpai gauti. Pvz. ar darbas užsienyje įskaičiuojamas? O vaiko auginimas iki 8 metų? Buvęs pašalpos gavimo laikotarpis? Verslo liudijomo turėjimas?
Esmė ta, kad man sueina metai spalį nuo to kai gavau paskutinę pašalpą, po paskutinės pašalpos gavimo išsiregistravau iš DB, kadangi auginu vaiką iki 8 metų, vėliau turėjau VL. Tad dabar kiek suprantu, jeigu registruosiuos DB spalį, vėl galėčiau gauti 6 mėn pašalpą. Tik vat galvoju kokie laikotarpiai įsiskaičiuos (t.y. veiklos kokios). Niekur info nerandu, tad prašau Jūsų visų pagalbos...
Atsakyti
QUOTE(oziarage @ 2014 08 29, 15:41)
Laba,
mane domina kokie laikotarpiai įskaičiuojami bedarbio pašalpai gauti. Pvz. ar darbas užsienyje įskaičiuojamas? O vaiko auginimas iki 8 metų? Buvęs pašalpos gavimo laikotarpis? Verslo liudijomo turėjimas?
Esmė ta, kad man sueina metai spalį nuo to kai gavau paskutinę pašalpą, po paskutinės pašalpos gavimo išsiregistravau iš DB, kadangi auginu vaiką iki 8 metų, vėliau turėjau VL. Tad dabar kiek suprantu, jeigu registruosiuos DB spalį, vėl galėčiau gauti 6 mėn pašalpą. Tik vat galvoju kokie laikotarpiai įsiskaičiuos (t.y. veiklos kokios). Niekur info nerandu, tad prašau Jūsų visų pagalbos...

Vaiko auginimas iki 3-ju metu,darbas ES salyje atrodo irgi,VL ne,bedarbio ismoku gavimas ieina.
Reikia vel tureti 18 men. stazo per paskutinius 3 metus.
http://www.sodra.lt/lt/nedarbo_ismoka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 rugpjūčio 2014 - 15:29
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 08 29, 16:23)
Vaiko auginimas iki 3-ju metu,darbas ES salyje atrodo irgi,VL ne,bedarbio ismoku gavimas ieina.
Reikia vel tureti 18 men. stazo per paskutinius 3 metus.

Labaiausiai neramina darbas ES šalyje, nes iš dvieų klausinėtų DB darbuotojų nė viena tiksliai negalėjo atsakyti man. Dirbau UK 6 mėn., man turėtų užtekti pilnai ir su kaupu tų mėnesių, bet, jeigu neįskaičiuoja, tada mėnesio trūksta...
Beje, visus reikiamus dokumentus dėl įrodymų, jog ten dirbau susitvarkiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 29 rugpjūčio 2014 - 15:28
QUOTE(oziarage @ 2014 08 29, 16:26)
Labaiausiai neramina darbas ES šalyje, nes iš dvieų klausinėtų DB darbuotojų nė viena tiksliai negalėjo atsakyti man. Dirbau UK 6 mėn., man turėtų užtekti pilnai ir su kaupu tų mėnesių, bet, jeigu neįskaičiuoja, tada mėnesio trūksta...
Beje, visus reikiamus dokumentus dėl įrodymų, jog ten dirbau susitvarkiau.

Jeigu motinystes pasalpom tas stazas isiskaiciuoja,tai ir bedrbio ismokai irgi turetu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 rugpjūčio 2014 - 15:46
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 08 29, 16:46)
Jeigu motinystes pasalpom tas stazas isiskaiciuoja,tai ir bedrbio ismokai irgi turetu.

Labai ačiū už pagalbą 4u.gif Palauksiu, gal atsiras kas tą iš praktikos pasakys.

Na va giliau pasiknisau ir manau, kad radau atsakymą.

http://www.ldb.lt/In..._sumavimas.aspx

Tik mano situacija tokia, kad aš dirba LTU, po to UK, grįžusi gavau 6 mėn. iš LTU DB pašalpą, po to jau LT nedirbau, bet stažo susumuoto užtenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 29 rugpjūčio 2014 - 16:06
QUOTE(oziarage @ 2014 08 29, 16:02)
Labai ačiū už pagalbą 4u.gif  Palauksiu, gal atsiras kas tą iš praktikos pasakys.

Na va giliau pasiknisau ir manau, kad radau atsakymą.

http://www.ldb.lt/In..._sumavimas.aspx

Tik mano situacija tokia, kad aš dirba LTU, po to UK, grįžusi gavau 6 mėn. iš LTU DB pašalpą, po to jau LT nedirbau, bet stažo susumuoto užtenka.

sveiki, as atsistojau pakartotinai i db, tai aiskina, kad tie 6 men kai gavau nedarbo dr. ismoka nesiskaiciuoja naujai ismokai gauti, nors as turiu dar 12 men stazo reikia
Atsakyti