Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža - 16

QUOTE(Ingada @ 2014 07 16, 15:31)
Sveikos,

penktadieni grisiu po vaiko auginimo atostogu (3 metu) i darba ir gausiu atleidimo lapeli. Gausiu 4 menesiu iseitine kompensacija.
1. Jei gerai supratau, jei is karto stoju i DB, tai bedarbio pasalpa (6 men.) gausiu tik po 4 menesiu (nes uz tiek laiko iseitine)?
2. Jei i DB stoju tik nuo rugsejo 1 d. (tik nuo tada sunus prades eiti i darzeli, iki tol neturiu, kur ji palikti), tai bedarbio pasalpa vis tiek gauciau? Ar istojimas i DB ne is karto po atleidimo niekaip neitakos pasalpos skyrimo?

Aciu, jei kuri atsakysite. 4u.gif

P.S. Ir nelabai su darbo birza susije, bet paklausiu. Sveikatos draudimas man galios iki liepos menesio pabaigos? Menesio pabaigoje tureciau eiti i Ligoniu kasas susitvarkyti draustuma, ar vos tik atleista?

mano irgi ta pati situacija, gal kas gali pakomentuoti? aciu
Atsakyti
QUOTE(Raa @ 2014 08 19, 10:49)
mano irgi ta pati situacija, gal kas gali pakomentuoti? aciu

4u.gif draudimą tai kai atleidžia reik tvarkytis. Pati tokioj situacijoj buvau, man už 6 mėn išmokėjo išeitinę, o po toraudonavau poliklinikoj kad jiem rodo kad aš nedrausta...
Atsakyti
laba vakara,
kadangi i DB jau istojau 3 kart, kaip tarpininke aiskino, tai man jau nebepriklauso bedarbio pasalpa is valstybes ir ji nebus mokama, nes pagal dabartinius nurodymus, pasalpa mokama tik tuo atveju, jei turi 18 men.darbo stazo (as siai dienai turiu tik 12 men.Cia kaip suprantu tarpininke turejo omeny_mano staza, stoveta DB, tiesa?).
nes juk po studiju ir dirbau, ir vaikus auginau 2, tai turiu 15 metu bendro darbo stazo.

O gal kuri bus zinanti ir pasakys, kodel staiga, suejus visiems reikiamiems terminams (pries metus stovejau DB, pusmeti gavau po 650 lt, po pusmecio _liepe savo noru issiregistruot del asm.priezasciu - issiregistravau. Paskui po men.vel registravau i DB ir vel 6 men.gavau po minetus 650 lt, iskyrus kelis men.siek tiek maziau, nes turejau vaiku slaugos biuletenius. Suejus 6 men., kadangi turejau 2 slaugos biuletenius, tai isbuvau DB - 10 men.ir tarpininkei paprasius, kad issiregistruociau savo noru del asm.priezasciu - issiregistravau. Praejus men.vel stojau i DB ir sio men.pradzioj tarpinike pasake, jog man daugiau nebus mokama bedarbio pasalpa....
kad vienintelis budas isgyventi - eiti dirbti pagal DB siuloma darba...i prekyba...

kiek tiesos, kad nera galimybes gaut bedarbio pasalpa? gal padariau koki pazeidima? ar is ties db jau DB stovetas laikas sumazino darbo staza iki 18 men,?
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 08 21, 20:57)
laba vakara,
kadangi i DB jau istojau 3 kart, kaip tarpininke aiskino, tai man jau nebepriklauso bedarbio pasalpa is valstybes ir ji nebus mokama, nes pagal dabartinius nurodymus, pasalpa mokama tik tuo atveju, jei turi 18 men.darbo stazo (as siai dienai turiu tik 12 men.Cia kaip suprantu tarpininke turejo omeny_mano staza, stoveta DB, tiesa?).
nes juk po studiju ir dirbau, ir vaikus auginau 2, tai turiu 15 metu bendro darbo stazo.

O gal kuri bus zinanti ir pasakys, kodel staiga, suejus visiems reikiamiems terminams (pries metus stovejau DB, pusmeti gavau po 650 lt, po pusmecio _liepe savo noru issiregistruot del asm.priezasciu - issiregistravau. Paskui po men.vel registravau i DB ir vel 6 men.gavau po minetus 650 lt, iskyrus kelis men.siek tiek maziau, nes turejau vaiku slaugos biuletenius. Suejus 6 men., kadangi turejau 2 slaugos biuletenius, tai isbuvau DB - 10 men.ir tarpininkei paprasius, kad issiregistruociau savo noru del asm.priezasciu - issiregistravau. Praejus men.vel stojau i DB ir sio men.pradzioj tarpinike pasake, jog man daugiau nebus mokama bedarbio pasalpa....
kad vienintelis budas isgyventi - eiti dirbti pagal DB siuloma darba...i prekyba...

kiek tiesos, kad nera galimybes gaut bedarbio pasalpa? gal padariau koki pazeidima? ar is ties db jau DB stovetas laikas sumazino darbo staza iki 18 men,?

Kazka painiojat,pakartotinai bedarnio ismoka mokama tik po 12 men. nuo paskutinio mokejimo ir tai jeigu vis dar yra 18 men. stazo per paskutinius 3 metus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 08 22, 01:33)
Kazka painiojat,pakartotinai bedarnio ismoka mokama tik po 12 men. nuo paskutinio mokejimo ir tai jeigu vis dar yra 18 men. stazo per paskutinius 3 metus.

paskutinis pasalpos mokejimas buvo 2014 m. kovo 20 diena.
tai, o kur man suzinot, kur galejo dingti tas mano darbo stazas?
jei pries metus turejau reikiamus uz 3 metus, o db - staiga nebeturiu? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 08 22, 15:23)
paskutinis pasalpos mokejimas buvo 2014 m. kovo 20 diena.
tai, o kur man suzinot, kur galejo dingti tas mano darbo stazas?
jei pries metus turejau reikiamus uz 3 metus, o db - staiga nebeturiu? g.gif

atsakymo jau nebereikia. Issiaiskinau per AZ 4u.gif
Atsakyti
sveiki,gal kas zinos,dukra stovi DB,laukesi i dekretines 14-10-17,jeigu inai isidarbintu men(rugsejui),po to vel stotu i DB ar moketu jei is birzos. Dabar jai mokejimas skirtas iki 09-20
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelite: 25 rugpjūčio 2014 - 11:43
QUOTE(pelite @ 2014 08 25, 12:42)
sveiki,gal kas zinos,dukra stovi DB,laukesi i dekretines 14-10-17,jeigu inai isidarbintu men(rugsejui),po to vel stotu i DB ar moketu jei is birzos. Dabar jai mokejimas skirtas iki 09-20

ne
Atsakyti
laba visoms, gal kuri zinote apie kursus, (isigyjant papildoma specialybe, kvalifikacija, kategorija ir pan.) siulomus DB? g.gif
ar yra kazkoks sarasas, ka galima butu lankyti?
ar lankant kursus mokama stipendija ir, ar kursu lankymas ieis i darbo staza?
Atsakyti
sveiki,gal kas susiduret - atleidimas del bankroto,priskaiciuota 2 men.iseitiniu,bet neismoketa...ar sodra mokes bedarbio ismoka po 2 men. ar ivertins,kad neismoketa (ir neaisku kada ir kiek garantinis fondas ismokes) ir skirs ismoka nelaukiant tu 2 men.?
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 08 26, 14:15)
laba visoms, gal kuri zinote apie kursus, (isigyjant papildoma specialybe, kvalifikacija, kategorija ir pan.) siulomus DB? g.gif
ar yra kazkoks sarasas, ka galima butu lankyti?
ar lankant kursus mokama stipendija ir, ar kursu lankymas ieis i darbo staza?

atrodo dabar jei nori lankyti kursus turi iškart susirasti darbdavį, kuris tave įdarbins pasibaigus kursams smile.gif

http://www.ldb.lt/In...iosSarasas.aspx
Atsakyti
QUOTE(Austuja @ 2014 08 27, 12:23)
atrodo dabar jei nori lankyti kursus turi iškart susirasti darbdavį, kuris tave įdarbins pasibaigus kursams smile.gif

http://www.ldb.lt/In...iosSarasas.aspx

Taip galima sudaryti trisale sutarti. Ir butinai reikia kazkiek laiko ar 6 men. isdirbti, kitaip darbdavys tures grazinti uz kursus pinigus. Stipendija siai dienai 700 Lt.
Atsakyti