Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(mamaSandra @ 2016 09 16, 19:19)

man labai rupi kaip tavo katalpos atrodo, pati domiuosi ar jas  pirkt

Kita vertus, kadangi aplinka labai neformali, noriu naturalaus vaizdo: putinu, sermuksniu, jazminu, alyvu

Maza ta katalpa dar, nufotkinsiu siandien kazka is to kiemo.

Man ispopinto, islaizyto vaizdo nereikia, bet vis nesumastau kaip grazu bardakeli padaryt kieme...

Dar del hortenziju mirstu biggrin.gif. Sodinsiuos eile kampe.
Atsakyti
QUOTE(Laura RK @ 2016 09 17, 15:05)
Maza ta katalpa dar, nufotkinsiu siandien kazka is to kiemo.

Man ispopinto, islaizyto vaizdo nereikia, bet vis nesumastau kaip grazu bardakeli padaryt kieme...

Dar del hortenziju mirstu biggrin.gif. Sodinsiuos eile kampe.

sodink limeligt, superine veisle, ziedai labai dideli.

O man dilema - sklypui sukelt reikia kruvos zemiu, o jos kainuoja, tikslaiu transportas - kruva pinigu.
Galvoju daryt sklypa dviem lygiais, nes naturaliai pars sklypas - kalniukas ir dalis namo ikalneje, ten zemiu nereikia, o kita dalis nuokalneje, ten reikia kruvos zemiu.
Siement suveze 10 masinu juodzemio, kaina uz jas 1t eur g.gif
nu kazkaip nenormaliai man atrodo...

Taigis, gal zinot ar matet pavyzdziu kaip graziai keliais lygiais formuot sklypa?
Atsakyti
Na o kokiu pavyzdziu tu nori? As tai net nemastyciau apie sklypo lyginima, jei yra galimybe lygius daryti, nes man tai atrodo tik privalumas - grazu smile.gif
Tiesiog apsispresk, ar nori formuoti su sienelemis ar be ju, darant nuokalnes. Arba ir abu variantai kartu smile.gif Nori grieztu formu ar laisvai pagal sklypo reljefa formuoti. tada dar pagalvociau ar tas zonas palikti laisvesnes nuo augalu, ar jei jau atsiranda tokios teraseles, tai gal jas galima butu augalu ir statiniu (pergoles, varteliai, tvoreles, gyvatvores ir pan) pagalba suskirstyti i zonas - gal kavutes zona po alyva, gal sezlongus pastatyti , padaryti prieskoniu, darzoviu sodeli, rozyna su suoleliu ir pan ir t.t. Man sodai su zonomis igauna dar ir prasme ir tai asmeniskai man labiau patinka, nei vien tik grozetis zolyte sedint terasoje. Bet darbo daugiau priziurint.
Atsakyti
ikeliu sklypo plana, nors kazkaip jauciu jog sikart be landsafto dizainerio kazi ar issiversiu...
Raudonai apibreziau skypo riba kur siuo metu planuojam tverti tvora, mat didziojo pagalbinio pastato ir pirties artimiausiu metu neplanuojame statyt.
Viduje raudonas kvadratelis - numatomas atskiras garazas, numatomas statyt artimiausiu metu.
Melyna linija nubrezta ten, kur sklypas siuo metu naturaliai pakeltas iki reikiamo lygio, namo priekis gaunasi atidengtas, kur truksta zemiu, taigi nuvingiavau linija kaip galima butu sukelt prie namo zemes, jas sustumt is priekio.
Ivaziavimas per zaliai pazymetus nustumiamus vartus.
Gautusi didelis kiemo plotas - aikstele, ivaziavimas, dengtas granito skalda.
user posted image

nu niekaip nesumastau kai ta "kalvele" suformuot
Atsakyti
http://images.google...p...20&biw=1920
Atsakyti
MamaSandra, ko gero protingiausia būtų brėžti liniją nuo būsimo garašo viršutinės dalies ir ties ta riba formuoti atraminę sienelę. Žodžiu, įėjimas bus truputį palypėjus, o išėjus iš garažo jau nebereikės lipti, kas yra patogu. Nes kartais atsivežami didelių gabaritų daiktai, boginti juos prie namo įėjimo per laiptus schmoll.gif Kalbu apie daiktus, kurie skirti laukui, nes pvz negi diiidelį lauko vazoną gabensi iš garažo per vidų į lauką.
Kalbama apie kalvelės gabalą, kuris patenka į planuojamą aptvėrimą? Tada gal ją apiforminti griežtų formų kiek pakelta lysve,( gal kampu, gal pusapskritimio formos) galbūt atramine sienele su aukščiau pamūrytu fragmentu, kuriame įmontuoti bėgantį vandenį. Tai gali būti kriokliukas į baseinėlį, gali būti ta pati populiarioji liūto ar kokio ten gyvio galva, kuri duoda vandens rankoms kieme nusiplauti. O jeigu nenorima vandenio, tai gal įgilinimas su pastatytu suoleliu ar staleliu, arba podiumas kiemo skulptūrai. Variantų gali būti labai įvairių.
Atsakyti