Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

Saulutes tai saulutes, eina kaip velniai, manau, vazone irgi augs. Panasaus ugio ledinukes (visazydes begonijos buna), bet ju yra visokiu, maciau, pernai teta ant zemaugiu buvo uztaikiusi 4u.gif
Dar raktazoles, ju irgi buna visokiu spalvu, yra ir nedidukiu, pazydes, atsibos, tada jums spresti - i zeme kisti ar ant amziu amzinuju paleisti lotuliukas.gif
Atsakyti
Dalele, gal jūs atpažinsit, kokie čia šalavijai? Nuotrauka daryta norint rožę įamžinti, bet pateko baigiančių nužydėti šalavijų.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 13, 19:36)
Dalele, gal jūs atpažinsit, kokie čia šalavijai? Nuotrauka daryta norint rožę įamžinti, bet pateko baigiančių nužydėti šalavijų.
user posted image

Oi kaip grazu, kaip grazu! wub.gif wub.gif wub.gif

Beje, cia ne i tema, bet kur nebrangiai pirkti vejos seklu, apie 20-30 kg reikia g.gif

Ir dar klausimas butu, apie levandas. Kada jas i lauka isnesti, turbut koki geguzi? Dabar jos pas mane sudyge, kokiu 4 cm dydzio. Ir kaip sodinti, formuojant krumeli, gal po kokius 3-5 i viena kruvele susodinti? Ir kokiu atstumu sodinti, kad susidarytu uzdara juosta, be tarpu? rolleyes.gif
Gal dar kai ugtels truputi, reikia virsunes nugnybt kad kerotusi daugiau ar nedaryt nieko blush2.gif
Atsakyti
pernai as levandas daigintas namie geguzi issodinau i lauka atstumu kas 15 cm ir rudeni buvo jau per anksta joms, taip suzele.. negnybiau nieko, pacios formavosi. ir derliaus turejau grazaus..
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 13, 19:36)

Tikrai nesu tokia kieta, kad galėčiau taip juos atpažinti lotuliukas.gif Gal kai žydės vasarą ir spalva, krūmo forma ir stiebai geriau matysis, bus galima paspėlioti smile.gif O rožė čia Rosarium Untersen?
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 04 14, 07:52)
Tikrai nesu tokia kieta, kad galėčiau taip juos atpažinti  lotuliukas.gif Gal kai žydės vasarą ir spalva, krūmo forma ir stiebai geriau matysis, bus galima paspėlioti  smile.gif  O rožė čia Rosarium Untersen?

Ta pati. Tik buvo gerai apkarpyta po šaltos žiemos ir dar atraminė tvorelė nepastatyta, tai įgulusi į šalavijus.

Persodinau vakar juozažolės apvadėlį, turėtų būti gražus. Labai daug ūglių eina iš apačios, kai reikėjo skirstyti, net nesupratau, ar ten keli augalai krūvoje, ar vienas pasišakojęs. Pernai pasėjau į "vaikų darželį", šiemet jau persodinau. Pasižiūrėsiu, at galima palikti žydėjimui, kaip ir aukštoki g.gif Bet gal būtų alternatyva levandai ar buksmedžiui.
Atsakyti
Is kaimo, Jums salavijai dauginasi kaip pasiute, o pas mane juozazoles, ir man labai smalsu pasidare, kaip Jums pavyks is ju apvadine tvorele padaryti, man jos, vaizdziai tariant, tokios isplerpeles- sakojasi, griuna, pinasi viena su kita, aisku, as ju geneti nebandziau blush2.gif
Atsakyti
Tai ir pabandysiu g.gif Pernai daigyne sužydėjo ir išvirto, bet gal neleisti žydėti g.gif
Atsakyti
Galima bandyti, gal ir gausis kas, tik kazin ar nuo didelio genejimo apacia neprades plikti? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 04 14, 15:22)
Galima bandyti, gal ir gausis kas, tik kazin ar nuo didelio genejimo apacia neprades plikti? g.gif  blush2.gif

Norint, kad apačia nepliktų reikia genėti ne tiesiai, viršus turi būti vos vos siauresnis už apačią. Tuomet saulės spinduliai patenka ir ant apatinių šakelių ir augalai neplinka.
Atsakyti
Man antri metai neisgyveno gludas, niekaip nesuprantu, KODEL? Yra kam taip buve?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 04 15, 19:08)
Man antri metai neisgyveno gludas, niekaip nesuprantu, KODEL? Yra kam taip buve?

Jam reikia gerai drenuotos dirvos ir saulekaitos. Gal netiko salygos?
Atsakyti