Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(pumilija @ 2014 07 30, 13:53)
Sveikos smile.gif šiandien pradedu ruošis BGT, o laikysiu Rugpjūčio mėn. Kaune. Kol kas tiesiog ieškau informacijos ir pvz. google bei vtd.lt svetainėje. Tik gaila kad tų pvz vos vienas kitas  smile.gif  labiausiai stersuoju dėl figūrų klausimų, matyt reikės kaip rekomenduoja vtd pasiskaityti knygas tokias kaip: Camron J. IQ testai; Carter P.J. Intelekto lavinimas ir pan. Gal kas ruošėtės iš šių knygų? Ar buvo realios naudos?  4u.gif  ax.gif

Man tai pasiteisino knyga IQ kelias į sėkmę (nepamenu autoriaus, bet ši knyga yra viena iš rekomenduojamų VTD puslapyje) 4u.gif Ten daug užduočių buvo (tiek figūrų, tiek matricų ir pan.). Padeda pasipraktikuoti ir perprasti pačias užduotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Murinka @ 2014 07 31, 09:19)
Man tai pasiteisino knyga IQ kelias į sėkmę (nepamenu autoriaus, bet ši knyga yra viena iš rekomenduojamų VTD puslapyje)  4u.gif  Ten daug užduočių buvo (tiek figūrų, tiek matricų ir pan.). Padeda pasipraktikuoti ir perprasti pačias užduotis smile.gif

ar yra paaiškinimai, kodėl būtent toks atsakymas?
Atsakyti
QUOTE(AstaRaud @ 2014 07 31, 08:39)
ar yra paaiškinimai, kodėl būtent toks atsakymas?

Kiek pamenu, paaiškinimai buvo pradžioje, o paskui jau užduotys panašiu principu parinktos. Bet prie užduočių tik atsakymai pateikiami. Bet pvz kas liečia figūras, tai man labai padėjo praktikuojantis, nes ir pagal atsakymą gali atsekti, kodėl toks teisingas. Bet šiaip labai "pralavino" ką žiūrėti smile.gif nežinau ar šios knygos dėka, bet pvz sprendžiant BGT kas liečia figūras ir figūrų sekas, man jos visos labai paprastos atrodė (nors prieš tai būtent dėl jų labiausiai stresavau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murinka: 31 liepos 2014 - 08:56
QUOTE(Siiggy @ 2014 07 31, 08:08)
Kur sužinoti kiek yra kandidatų į tą vietą? Ar suteikia informacijos kas jie tokie? Kur reikia pasiklausti?Ar dar kokių nurodymų atsiųs el paštu? smile.gif

Kiek kandidatų pasako įstaigos personalo skyrius. KARTAIS biggrin.gif o kas jie tokie tai tikrai nemanau g.gif
El. paštu dar informuos apie konkurso datą ir vietą, reikalingus turėti dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2014 07 31, 10:13)
Kiek kandidatų pasako įstaigos personalo skyrius. KARTAIS  biggrin.gif o kas jie tokie tai tikrai nemanau  g.gif
El. paštu dar informuos apie konkurso datą ir vietą, reikalingus turėti  dokumentus.

Ačiū už atsakymus 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

Esu dalyvavusi keliuose konkursuose į valstybės tarnybą. Tačiau - nesėkmingai smile.gif Aprimus nusivilimui, ketinu vėl sudalyvauti. Norėčiau pasiteirauti, gal iš čia esančių yra dalyvavusių Kauno VMI konkursuose? smile.gif) Domina kokie įstatymai jiems svarbiausi, nes ten taip gausu jų, kad net nežinau nuo ko pradėti wink.gif

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Lin1 @ 2014 07 30, 13:21)
merginos pasidalinkite is ko ruosiates siam  valstybes tarnybos egzaminui ar tik is valstybestarnyba.lt svetaines?  buciau labai dekinga...

as mokiausi issipirkusi valstybinis.lt ir valstybestarnyba.lt puslapiuose tuos testus. Valstybinis.lt arciau to BGT siaip. Tikrai mokiasui sprendziau aiskinausi, daugiau sedejau prie seku skaiciu ir figuru, skaiciavimu procentu, bet... abu kartus neislaikiau deja. ir tikrai labai savimi nusivyliau... verysad.gif
dabar reik laukti puses metu,ziauru...
Atsakyti
O aš nieko neišsipirkinėjau smile.gif tik skaičiau nurodytus įstatymus. Paskutinį vakarą čia užsukus šiek tiek suėmė panika, kad kiti čia knygas skaito ir t.t. tai pasiprendžiau internete skaičių sekas smile.gif nes realiai pasižiūrėjus tas pavyzdines užduotis tampa aišku, kad arba mokėsi atlikt, arba ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justinito @ 2014 07 31, 22:38)
Sveiki,

Esu dalyvavusi keliuose konkursuose į valstybės tarnybą. Tačiau - nesėkmingai smile.gif Aprimus nusivilimui, ketinu vėl sudalyvauti. Norėčiau pasiteirauti, gal iš čia esančių yra dalyvavusių Kauno VMI konkursuose? smile.gif) Domina kokie įstatymai jiems svarbiausi, nes ten taip gausu jų, kad net nežinau nuo ko pradėti wink.gif

Ačiū

Labas, pati nedalyvavau, bet pasakojo viena mergina, kad jokiu klausimu is istatymu nebuvo. Klausinejo kaip elgtumetes vienoj ar kitoj situacijoj ir siaip tokiu bendru klausimu kaip paprastam darbo pokalbyje. Mano ziniom i VMI, sodra ir pan jau buna aiskus nugaletojai ir mazai sansu pakliuti, bet bandyti manau verta visada:)
Atsakyti
QUOTE(shypsenyte @ 2014 08 01, 14:17)
Labas, pati nedalyvavau, bet pasakojo viena mergina, kad jokiu klausimu is istatymu nebuvo. Klausinejo kaip elgtumetes vienoj ar kitoj situacijoj ir siaip tokiu bendru klausimu kaip paprastam darbo pokalbyje. Mano ziniom i VMI, sodra ir pan jau buna aiskus nugaletojai ir mazai sansu pakliuti, bet bandyti manau verta visada:)

Nesąmonė...tiek VMI, tiek SODROJ pakankamai didelė darbuotojų kaita, tiek kiek darbuotojų įprastai jiems reikia - pažįstamų nesurasi, tiesiog, kadangi pakankamai žemos kategorijos ir iš to išplaukiantys nedideli reikalavimai - konkursai būna labai nemaži, reikia padirbėti ir gerai pasiruošti - ir šansų prasimušti tikrai yra, ne iš oro kalbu, pati vienoj iš šių įstaigų dirbu wink.gif
Atsakyti
Na kai į didesnę kategoriją konkursai būna, tai aišku, kad iš gatvės patekti sunkiau, nes kartais bando ir savi darbuotojai iš kitų skyrių taip kategoriją pasikelt, ir nebūtinai jie būna susitarę, tiesiog tojsrity dirbant į klausimus lengviau atsakyt. o į mažesnes tai tikrai iš gatvės žmonės eina, ir konkursai į vieną vietą ne tokie jau ir dideli per karščius vasarą. tai kad bandykit. jei ir nelaimėsit, gal jus pastebės ir kitą kartą pasiseks.
Atsakyti
Na, aš taip pat galvojau, kad ten pastoviai ieško tų darbuotojų, tai galbūt dar yra šansų pakliūti. Plius man labai įdomūs pasisakymai būna kai kurių konkursų dalyvių, kurios prieš konkursą jau pradeda aiškint, kad tikrai žino, kad yra kitas žmogus. Hmm, tai kokio velnio tada eini, dalyvauji ir gaišti savo laiką?

O kitu atveju, kad esami darbuotojai bando pasikelti kategorijas, atlyginimus ar iš darbo sutarties pereiti į valstybės tarnybą, kas čia blogo? Aš tik už tai, kad žmogučius dirbančius įvertintų, nes juk nuo to kita kartą gaunama nebloga motyvacija. Aišku, gaila, kad mes konkursantai apie tai nežinom ir vėl gi atiduodam visas savo jėgas mokytis įstatymus, o galiausiai vistiek nemokam tiek, kad būti geresniais už dirbančius.

Robyn, ar tiesa, kad klausimai būna kaip per paprastą darbo pokalbį, nes jei apie SODRĄ kalbant, tai tikrai žinau, kad ten reikia ruoštis ir skaityti įstatymus, esu dalyvavusi. Tik kaip su ta VMI smile.gif
Atsakyti