Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Slanka @ 2014 06 22, 22:10)
VT įstatymas

15 straipsnis. Valstybės tarnautojų pareigos

1. Valstybės tarnautojai privalo:

1) laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos, įstatymų ir kitų teisės aktų;

2) būti lojalūs Lietuvos valstybei ir jos konstitucinei santvarkai;

3) gerbti žmogaus teises ir laisves, tarnauti visuomenės interesams;

4) tinkamai atlikti pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas ir laiku atlikti pavedamas užduotis;

5) laikytis šiame Įstatyme, kituose teisės aktuose nustatytų valstybės tarnautojų veiklos etikos principų ir taisyklių, vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto, teisės aktų nustatyta tvarka deklaruoti privačius interesus, nepiktnaudžiauti tarnyba;

6) laikytis valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vidaus tvarkos taisyklių;

7) teisės aktų nustatyta tvarka teikti informaciją apie savo tarnybą;

8) mokytis šio Įstatymo nustatyta tvarka;

9) nesinaudoti ir neleisti naudotis tarnybine ar su tarnyba susijusia informacija kitaip, negu nustato įstatymai ar kiti teisės aktai;

10) nesinaudoti valstybės ar savivaldybių nuosavybe ne tarnybinei veiklai;

11) nedalyvauti šio Įstatymo 17 straipsnyje nurodytoje su valstybės tarnautojo pareigomis nesuderinamoje veikloje ir nenaudoti tarnybos (darbo) laiko kitiems tikslams, išskyrus kitą darbą, dirbamą turint valstybės tarnautoją į pareigas priėmusio asmens leidimą šio Įstatymo 161 straipsnyje nustatyta tvarka, jei tai netrukdys valstybės tarnautojui tinkamai atlikti jo pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, taip pat savivaldybės tarybos nario ir profesinės sąjungos atstovo pareigų atlikimą.

2. Įstatymai gali nustatyti ir kitų valstybės tarnautojų pareigų.

taip tiksliai viska ir saket ar truputi paprasciau savais zodziais?
Atsakyti
QUOTE(slidux @ 2014 06 22, 18:48)
O cia kur? Nes 20d Siauliuose nebuvo kl apie etikos principus.. Buvo isvardinti valstybes tarnautojo pareigos, Siauliu vyriausiojo apskrities komisariato metinis veiklos planas, ka apie ji esat pasidomeje ir apie viza, jei keiciamame pase yra galiojanti viza, ka daryti.. Gavau ats, kad surinkau 7 balus ir antra vieta, bet man pikta ant saves, kad tiek skaiciau, gilinausi, o kai reikia, nesugebu prisiminti visu pareigu...  g.gif

Ankstesnis čia klausimas, čia tik rašiau apie tai, kad neaiškiai jie formuluojami.
20dieną nevertėjo nei eiti, tik laiką susigaišinote smile.gif
Atsakyti
Sveiki, nu va ir as mokinuosi prisedus konkursiukui sudalyvauti kita pirmadieni. Gal kas dalyvaus Kalipedoje konkurse i pareigas i Kretingoje migracijos skyriuje.... nu taip idomu kiek kkazin ateis zmogeliuku. prisikaiciau cia kad paprastiesiems net neverta vargti bet sakau pameginsiu, kas susidaryti savo nuomone... neiks per galva neduos
Atsakyti
QUOTE(irmulina @ 2014 06 23, 12:18)
Sveiki, nu va ir as mokinuosi prisedus konkursiukui sudalyvauti kita pirmadieni. Gal kas dalyvaus Kalipedoje konkurse i pareigas i  Kretingoje migracijos skyriuje.... nu taip idomu kiek kkazin ateis zmogeliuku. prisikaiciau cia kad paprastiesiems net neverta vargti bet sakau pameginsiu, kas susidaryti savo nuomone... neiks per galva neduos

ir as taip pat eisiu pirma karta pabandyti ir paziureti kaip viskas vyksta.gal teko kieka dar kl buna?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif gal kuri nors bandys laimę konkurse VMI Vilniuje artimiausiu metu? smile.gif Ar gal kuriai nors teko apskritai VMI Vilniuje konkursuose dalyvauti.. smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raimyteee @ 2014 06 23, 07:47)
taip tiksliai viska ir saket ar truputi paprasciau savais zodziais?

Aš nedalyvavau tame konkurse, taigi ir atsakinėti neteko. Bet esu girdėjusi jog klausimas apie teises ir pareigas daug kur populiarus. Mintinai mokytis tikrai nesiruošiu. Manau svarbiausia supratimas. Bet dažnai toks klausimas būna su kabliuku. Ar klausė pareigų/ teisių ir viskas ar konkrečiai kažkokių, ar klausimas buvo susietas su kokia nors situacija?
Atsakyti
QUOTE(Summer1 @ 2014 06 23, 14:22)
Sveikos  4u.gif  gal kuri nors bandys laimę konkurse VMI Vilniuje artimiausiu metu?  smile.gif  Ar gal kuriai nors teko apskritai VMI Vilniuje konkursuose dalyvauti..  smile.gif  smile.gif

O į kurias pareigas planuojat bandyt? Jei į A9, tai bandykit drąsiai, savų man regis nėra.
Atsakyti
QUOTE(Ieva155 @ 2014 06 23, 20:42)
O į kurias pareigas planuojat bandyt? Jei į A9, tai bandykit drąsiai, savų man regis nėra.

Į A11 aš, nes turiu teisinį išsilavinimą...
Atsakyti
esat kas bandziusios i VT bet i pakaitines? Pateikus prasyma, visus reikalingus dok. per kiek dienu galima sulaukti ar laisko, ar skambucio, kaip viskas vyksta?
Atsakyti
QUOTE(office @ 2014 06 24, 14:25)
esat kas bandziusios i VT bet i pakaitines? Pateikus prasyma, visus reikalingus dok. per kiek dienu galima sulaukti ar laisko, ar skambucio, kaip viskas vyksta?

Analogiškai kaip į VT smile.gif Tik gal kiek greičiau, nors ne visur. Vienoj įstaigoj vieno konkurso datą paskelbė labai greitai, o į kito žymiai vėliau, nes buvo užsiregistravęs žmogus neišlaikęs bendrųjų gebėjimų testo. Tokiu atveju pokalbio negali organizuoti anksčiau kaip po 23 darbo dienų nuo to žmogaus užsiregistravimo laikyti testą dienos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slanka: 24 birželio 2014 - 14:45
QUOTE(Slanka @ 2014 06 24, 14:43)
Analogiškai kaip į VT smile.gif Tik gal kiek greičiau, nors ne visur. Vienoj įstaigoj vieno konkurso datą paskelbė labai greitai, o į kito žymiai vėliau, nes buvo užsiregistravęs žmogus neišlaikęs bendrųjų gebėjimų testo. Tokiu atveju pokalbio negali organizuoti anksčiau kaip po 23 darbo dienų nuo to žmogaus užsiregistravimo laikyti testą dienos  doh.gif

sveikos gal dar kas dalyvavo neseniai konkurse i vt migracijos skyriuje kaip seksi? kokie kl buvo gal galite pasidalinti?
Papildyta:
QUOTE(raimyteee @ 2014 06 25, 09:45)
sveikos gal dar kas dalyvavo neseniai konkurse i vt migracijos skyriuje kaip seksi? kokie kl buvo gal galite pasidalinti?

kaip atsakyti i kl? kodel tiek daug valstybes tarnautoju reikia migracijos skyriuose?
Atsakyti
Aš esu dalyvavus konkursuose tik pagal seną tvarką. Tai dabar kilo klausimas. Pažiūrėjau skelbimus, tai pareiginės prikabintos ir viskas. O iš ko ruoštis tam pokalbiui įstaigoje? Reikia pačiam nuspėti pagal tai, ką turi žinoti?.....
Atsakyti