Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(escada_ @ 2014 05 28, 12:53)
klausimas toms, kurios jau islaike BGT, kiek laiko ruosetes/ moketes siam testui? Ir dar, ar toks testas laikomas tik pretenduojant i konkrecia darbo vieta ar galima laikyti betkada? Nu zinokit neatsistebiu as perziurejus testo galimas uzduotis, baigiau viesojo administravimo studijas o studiju metu nieko panasaus net nebuvo nei spresta nei kalbeta...  g.gif

Aš tai minimaliai ruošiausi. Ir šį testą galima laikyti bet kada. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2014 05 28, 13:53)
Ka galvojate apie busimus pakeitimus? http://www.delfi.lt/...a.d?id=64901981

as tai galvoju kad visai neblogai jei atsisakys tu pareigybiu kategoriju, nes per daug jau pripainiota tu kvalifikaciniu klasiu ir pareigybiu tarp tu valstybes tarnautoju, kiek supaprastinti turetu tuos visus statusus ir lygius...
Valstybės tarnybos departamento siūlymu, turėtų būti nustatyti tipiniai reikalavimai visiems valstybės tarnautojams, nustatant gebėjimų reikalavimus jiems remtis kompetencijų modeliu. Siūloma atsisakyti pareigybių kategorijos, mobilumo valstybės tarnyboje pagrindu taptų pareigybės grupė. pritarciau tikrai..

o visa kita tai labai aisku, gresia atlyginimu mazinimas ir tiek, nieko naujo.. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(revengaa @ 2014 05 28, 14:02)
Aš tai minimaliai ruošiausi. Ir šį testą galima laikyti bet kada. smile.gif

ta prasme jis ateiciai jau prireikus uzsiskaitytu visuomet kaip islaikytas? neturi kokio galiojimo termino, per kuri privaloma isidarbinti i VT? Gal tada reik meginti, nepakenktu vistiek jeigu tai yra privaloma darbinantis vt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo escada_: 28 gegužės 2014 - 13:07
QUOTE(escada_ @ 2014 05 28, 13:05)
as tai galvoju kad visai neblogai jei atsisakys tu pareigybiu kategoriju, nes per daug jau pripainiota tu kvalifikaciniu klasiu ir pareigybiu tarp tu valstybes tarnautoju, kiek supaprastinti turetu tuos visus statusus ir lygius...
Valstybės tarnybos departamento siūlymu, turėtų būti nustatyti tipiniai reikalavimai visiems valstybės tarnautojams, nustatant gebėjimų reikalavimus jiems remtis kompetencijų modeliu. Siūloma atsisakyti pareigybių kategorijos, mobilumo valstybės tarnyboje pagrindu taptų pareigybės grupė. pritarciau tikrai..

o visa kita tai labai aisku, gresia atlyginimu mazinimas ir tiek, nieko naujo..  doh.gif
Papildyta:
ta prasme jis ateiciai jau prireikus uzsiskaitytu visuomet kaip islaikytas? neturi kokio galiojimo termino, per kuri privaloma isidarbinti i VT? Gal tada reik meginti, nepakenktu vistiek jeigu tai yra privaloma darbinantis vt

Tai tas testas galioja tris metus. smile.gif
Atsakyti

Sveikos smile.gif Gal yra dirbančių NMA?
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2014 05 28, 13:34)
Išlaikėte?
Sesuo taip pat dalyvavo, šįkart jai nepasisekė ir grįžo kiek susirūpinusi, nes klausimai, pasak jos, tikrai buvo labai sudėtingi.
Bandau spręsti ir aš tas užduotis. Sekasi net labai sunkiai ir manau, kad išlaikyti šį testą bus nepaprastai sunku, nors VT dirbu jau trečius metus ir tikrai savo darbą atlieku gerai.

O kodėl Jums reikia laikyti tą bendrųjų gebėjimų testą, jei jau dirbat valstybės tarnyboj?
Atsakyti
QUOTE(ReikiaPagalbos @ 2014 05 28, 16:23)
O kodėl Jums reikia laikyti tą bendrųjų gebėjimų testą, jei jau dirbat valstybės tarnyboj?

Nereikia smile.gif Noriu išsilaikyti, nes netolimoje ateityje planuoju keisti darbą.
Atsakyti
Aš irgi beveik nesiruošiau BGT. Bet man nebuvo sunkūs pavyzdinio testo klausimai, todėl nusprendžiau eit iškart, o jei nepavyks, tada labiau pasiruošti. Bet išlaikiau iškart ir dabar trejus metus ramu.
Aš irgi dirbu VT, bet testą laikiau, nes matau, kad pas mus pasikelti kategoriją labai maža tikimybė, o ir atmosfera nelabai smagi. Tai dairausi po truputį. Jei rasiu, kas būtų idomu, bandysiu dalyvauti. Nebereiks testo skubėti laikytis. Dabar nejutau įtampos, gal dėl to buvo lengviau, ramiau laikant.
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2014 05 28, 16:48)
Nereikia smile.gif Noriu išsilaikyti, nes netolimoje ateityje planuoju keisti darbą.

Aišku.. supratau, ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2014 05 28, 13:34)
Išlaikėte?
Sesuo taip pat dalyvavo, šįkart jai nepasisekė ir grįžo kiek susirūpinusi, nes klausimai, pasak jos, tikrai buvo labai sudėtingi.
Bandau spręsti ir aš tas užduotis. Sekasi net labai sunkiai ir manau, kad išlaikyti šį testą bus nepaprastai sunku, nors VT dirbu jau trečius metus ir tikrai savo darbą atlieku gerai.

Išlaikiau bet galiu pripažinti kad tikrai buvo nelengva ejau nesiruoausi pirmai daliai pritruko laiko tad sekom nelabai daug demesio skyriau.
Atsakyti
Nu bet jus ir saunuoles....nesiruosusi niekaip neislaikyciau...reiktu ir man imti ir issilaikyti- labai noreciau pakeisti darba, bet tas testas man visai nesuprantamas. dar nemegstu spresti visokiu kryžiazodžių tai man tikrai labai sunku.....
Atsakyti
QUOTE(5555col @ 2014 05 29, 11:24)
Nu bet jus ir saunuoles....nesiruosusi niekaip neislaikyciau...reiktu ir man imti ir issilaikyti- labai noreciau pakeisti darba, bet tas testas man visai nesuprantamas. dar nemegstu spresti visokiu kryžiazodžių tai man tikrai labai sunku.....

Man pasirodė kad kai testo dalys skirtingos, tai jei viena sunkiau sekasi, tai gal kita lengviau. Ir manau, kad išlaikyti galima, net jei ir matematika sunkiau sekėsi. O jei iš tikrųjų taip sunku tos bandomosios užduotys, tada nerekomenduočiau nesiruošus eiti. Bus tik didžiulis stresas, kas pablogins rezultatą. man atrodo, kad tie puslapiai mokami, kur galima pasitreniruot, gal ir išeitis tuomet. Nes pasitreniravus, gal galima kažkokius dėsningumus pastebėti ir tuomet jau testuojantis gal lengviau būtų, gal būtų panašių situacijų ar pan. O bandyti laikyti reikia, ypač, jei yra noras keisti darbą. Gal geriau pabandyt, nei nelaikyt visai ir sėdėt toliau toj pačioj vietoj, svajojant apie kitą darbą. Sėkmės treniruotėse.
Atsakyti
Išslaikyti tikrai įmanoma. Manau, reikia koncentruotis į tas užduodis, kurios geriau sekasi. Aš taip dariau ir pavyko. Dar bent jau man pavyzdines užduotys pasirodė lengvesnės nei teste būna..

Parašiau, gal nelaikiusiom bus naudinga žinot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ReikiaPagalbos: 30 gegužės 2014 - 10:42