Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 50 tema

QUOTE(GORGONE @ 2014 05 13, 21:27)
Siais metais tikrai raso antrokai  doh.gif  ,nes kolege skundesi, kad nuo kitos savaites pradeda, tai jei pavyks ka gauti, tai ikelsiu mirksiukas.gif

O siaube, kaip gerai, kad maniškiams ši laimė nenuskilo doh.gif doh.gif
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif po testų taisymo pagaliau dienos šviesą išvydau biggrin.gif

QUOTE(rityte @ 2014 05 13, 20:15)
Tai ir su palengvintomis programomis vaikai turi šiuos testus rašyti? Čia kas taip nusprendė?  g.gif

su pritaikytom rašo, su individualizuotom ne.

mano mokinių skaitymo rezultai patenkinamu lygiu, nes padarė tik pirmą dalį testo. džiaugiuos tuo, kad dauguma be klaidų atliko, bet va laiko jiems pritrūko.
ryt sužinosiu matematikos rezultatus. va jie tai tikrai nuvils sad.gif toks jausmas, kad per vieną ausį įeina, per kitą išeina.

ketvirtokės, ką planuojat paskutinei pamokai? vaikams dovanosit kokias atminimo dovanėles?
kažkada skaičiau, kad kažkuri davėt rašyt į pirmokų, antrokų sąsiuvinius. galit primint kas ir kaip ten?
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2014 05 13, 21:40)

Ir cia grazu http://stranamasterov.ru/node/324128
Atsakyti
NU pikta darosi skaitant apie tuos standartizuotus... verysad.gif Ką jie ten ir galvoja? Matyt sudarytojai nei savų vaikų, nei anūkų neturi, kad nesiorientuoja visai...

Atsakyti
QUOTE(domassss @ 2014 05 13, 21:09)
NU pikta darosi skaitant apie tuos standartizuotus... verysad.gif Ką jie ten ir galvoja? Matyt sudarytojai nei savų vaikų, nei anūkų neturi, kad nesiorientuoja visai...

baik biggrin.gif klabėjau su viena iš sudarinėtojų. kai pasakiau saviškių rezultatus, tai labai nustebo. mol labai lengvas testas, gal net per lengvas biggrin.gif
testas yra įrankis vaikų gebėjimams nustatyti, pasitikrinti ar sutampa su mūsų vertinimais. tai ir pasitikrinau. užduotis geba atlikt, tik kad baisūs flegmos. tai ką daryt? biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis,

QUOTE(ninkute @ 2014 05 13, 19:36)
Sveikutės, Kitais metais kaip suprantu ketvirtokams bus standartizuotas ir pasaulio paž. testas, o antrokams diagnostinis kažkoks vertinimas.

šiandien iš pavaduotojos sužinojau, kad NEC (nacionalinis egzaminų centras) atsitiktine tvarka iš visų dalyvavusių mokyklų išrenka keletą klasių, kuriose bus atliekamas tyrimas - eksperimentas su kitų metų standartizuotų testų užduotimis ar kažkas panašaus. Ir kaip jūs manot doh.gif - "laimėjau" šioje atrankoje ir mano vaikai rašys VĖL matematiką, lietuvių (tik nežinau ką) ir pasaulio pažinimo testus. Tik dabar jau bus žiūrima ne į vaiko pasiekimus, o žiūrės, ar vaikai spėja per 45 min., ar užduotys nesunkios, kurias išspredžia, o kurių ne ir t.t.
Tad kitais metais tikrai bus dar ir pasaulio pažinimas.

QUOTE(rityte @ 2014 05 13, 21:15)
kiek laiko taisymui reikės sugaišti  smile.gif  Vien pažiūrėjus į lapų galybę silpna darosi. Negi neina vaikų žinių pamatyti mažesnėje apimtyje. Man jau šiemet norisi kūrėjus pomidorais apmėtyti, nors rašysiu tai tik kitais metais  blink.gif

Visus darbus bendroj sumoj taisiėm maždaug 2 savaites - su pertraukom, antrą kartą peržiūrėjom, keitėmės su kolegėm.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vildinga: 13 gegužės 2014 - 21:32
QUOTE(Vildinga @ 2014 05 13, 21:27)
Visus darbus bendroj sumoj taisiėm maždaug 2 savaites - su pertraukom, antrą kartą peržiūrėjom, keitėmės su kolegėm.....

O, Dievuliau... jau šiemet pradėsiu savęs galėtis bash.gif Tai jei tokius nenormalios apimties testus kuria, tai pačios tegul ir išsitaiso.
Atsakyti
Labutis 4u.gif . Apie standartizuotus testus aš irgi tyliu doh.gif , o dar pasaulio pažinimas blink.gif . Velniop visas įdomybes per pamoką, o tik kalti kalti, juodas darbas ir psio nuo trečios klasės g.gif . Gana smagumo, nes iš tikrųjų patys sau prieštarauja - visokias humanistines idėjas kaišioja, mokykim vaikus taip ar kitaip, o galiausiai laikykit egzaminą (kitaip nepavadinčiau schmoll.gif ) doh.gif . Dirbu dar ne su ŠOK serija, bet ačiū už pasiūlytus sąsiuvinius 3-4 klasei, būtinai pirksiu ir dirbsim juodai doh.gif .
Tiesa, vakar suvedinėjau skaitymo rezultatus, tai iš trijų klasių dvi neblogai parašė, o viena prastai. Net nežinau, kaip tai paaiškinti g.gif
Atsakyti
Labas rytas, net nupurtė, paskaičius kas laukia kitais metais mūsų. Vietoj geros nuotaikos baigiant m.m. - stresas visiems gegužės mėnesį. Jau ir taip gegužė-kupinas darbų. Vėl bus naujas eks[erimentas, kuris, tikriausiai, po kelių bandymų nebeturės prasmės, apart papildomo darbo mokytojams.
Atsakyti
Man tie standartizuoti dzin. Aš rašau savo. Jei mano ketvirtokus nuvežė į pagrindinę mokykla- svetimą vietą. 31 uždainys- 45 min. Tai gal pradėkime slkaičiuoti....... Apie lietuvių aš tyliu, nes mano lenkiakalbiai ir aš džiaugiuosi kad taip išmoksta rašyti ir skaityti. Jei darom iš mokinių klounus tai darykime toliau. 4 metus vertiname tik patį mokinį, gale mokslo metų respublikinis vertinimas. GRAŽU
Atsakyti
Labas rytas

Vaikai rašo, o aš pas jus užsukau.

QUOTE(rityte @ 2014 05 13, 20:15)
Paskui papasakok, kiek laiko taisymui reikės sugaišti  smile.gif  Vien pažiūrėjus į lapų galybę silpna darosi. Negi neina vaikų žinių pamatyti mažesnėje apimtyje. Man jau šiemet norisi kūrėjus pomidorais apmėtyti, nors rašysiu tai tik kitais metais  blink.gif

Tikrai reik jiems pomidorai2.gif . Tik 5 vaikai "įtilpo" į 45 min.
Rašom toliau. Užfiksuoju laiką, kiek kuris rašo. Kadangi testus atliekam tik dėl savęs, tai laio keriboju. Tikiuosi, kad dviejų pamokų pakaks ir "patiems pačiausiems".
Nerimą kelia rusakalbiai, kurie tik mokykloj ir girdi lietuvių kalbą, o gyvena grynai rusiškoj aplinkoj. Jaučiu, kad bus pūgų prirašę, nes sakė, kad žiauriai lengva.
Taisysiu savaitgalį.

Iruciukass, gražios tavo nuorodos, bet labai jau daug laiko užimtų tiek ruošt. Gerai, jei turi pagalbininkų. Aš kol kas ieškau kuo paprastesnių variantų.

QUOTE(arden @ 2014 05 13, 21:15)
baik biggrin.gif klabėjau su viena iš sudarinėtojų. kai pasakiau saviškių rezultatus, tai labai nustebo. mol labai lengvas testas, gal net per lengvas biggrin.gif
testas yra įrankis vaikų gebėjimams nustatyti, pasitikrinti ar sutampa su mūsų vertinimais. tai ir pasitikrinau. užduotis geba atlikt, tik kad baisūs flegmos. tai ką daryt? biggrin.gif

Per lengvas kam? Sudarytojui? Ar jie yra dirbę paprastoje mokykloje su eiliniais vaikais?

Vildinga, užuojaut tau ir tavo vaikams. Gal pavyks nukopint variantą kitų metų?
Atsakyti
labas smile.gif maniškiai irgi rašo, tai aš į "mokytojyną" biggrin.gif

Aurute, dirba jos su vaikais, bet ne tokiais kaip mes eilinės smile.gif dabar rašomi nacionaliniai testai, tai yra pilotuojamos užduotys kitų metų standartizuotiems.

gavau šiandien matematikos atsakymus, likau nustebinta. tikėjaus žymiai blogiau. dabar beliko sulaukt rašinių smile.gif
Atsakyti