Sveikutės, labai tikiuosi, kad dar bent kas mane prisimena
Užsukau pasilabinti, prisiduoti, kad visa dar esu su jumis.
Nekokie man šie metai vaikų ligų ligelių atžvilgiu. Tad pačios mamos ir suprantat, kiek tai reikalauja jėgų. Ne tiek fizinių, kiek emocinių. Pas jumis užklysti laiko ir nebelieka.
O dar standartizuoti testai prasidėjo. Mes juos rašėm truputį anksčiau, nei kitos mokyklos. Nors pati esu ketvirtokų mokytoja, tačiau ir vykdžiau viską, ir visus 3 darbus taisiau ir tebetaisau pati. Tuoj būsių testų taisymo ekspertė
Baigiu jau nupušėti
Dar ir mamyčių dienai skubėjom kažką padaryti (darbelių nuotraukas nusiunčiau į mūsų 2 paštą).
Dabar jau laukiu mokslo metų pabaigos ir suku galvą, kaip čia įsimintiniau ketvirtokams juos užbaigus....
QUOTE(Aurute @ 2014 04 10, 20:01)
AČIŪ. Mes pakankamai toli viena kitos
. Ji - Vilniuje, aš - Klaipėdoje. bet argi tai atstumai draugystei?
Atvažiuoja jie ekskursijon, tai ir darom draugystės vakarą. Iki šiol vaikai laiškais susirašinėjo, o dabar susitiks gyvai.
Labai labai džiaugiuosi pažintim su Aurute - nuostabiai mielas, šiltas žmogutis
.
Dėkojam kartu su vaikais už puikų laiką praleistą drauge.
QUOTE(Betukas @ 2014 05 04, 17:45)
Ačiū
Pateko į knygą, dėl to labai ir džiaugiamės
Svekutės
Džiaugiuosi
Mano klasės mergytės pasaka taip pat pateko į knygą
QUOTE(GORGONE @ 2014 05 05, 21:32)
Mergaites, tos kurios taisete ketvirtoku Teksto suvokima, kaip parase mokiniai, nes tuos darbus kuriuos as taisiau, tai jau baisu baisuuuuuu. Atrodo, kad nieko skaitydami nesupranta, ar cia per daug to teksto buvo
nesuprantu
Mano klasės vaikų rezultatai nėra labai prasti. Tačiau aš pati su keliais klausimų atsakymais nelabai sutinku. Peršasi mintis, kad vaikai turi atsakyti ne taip kaip jiems atrodo, o kaip nori kažkokios tetos.
Prieš mėnesį savo vaikams daviau pabandyti ankstesnių metų testus. Kai laidau rašyti tiek kiek nori, rezultatai buvo labai geri ir tik 3 vaikai nespėjo parašyti per 45 min. Kitą kartą pasakiau, kad leisiu rašyti tik 45 min., t.y. "įspraudžiau į rėmus". Rezultatai buvo žymiai prastesni, nei pirmą kartą.
Tas įspraudimas į rėmus vaikus veikia psichologiškai, todėl ir atsiranda neįsiskaitymas, skubėjimas, baimė... Tai parodo ir prastesni rezultatai.
QUOTE(leliuko_mama @ 2014 05 07, 20:04)
laba,
ar yra kokios nors ketvirtokų rašinių taisymo taisyklės (klaidas reikia ištaisyti, tik pabraukti, žymėti paraštėje ar dar kaip nors?)?
Kažkada šia tema kalbėjau su D. Jakavonyte - Stoškuviene. Vieningos, pagrindinės taisyklės, kaip taisyti darbą NĖRA. Galimi įvairūs variantai: nubraukti; nubraukti ir viršujteisingai užrašyti; pabraukti; pažymėti paraštėje, kad toj eilutėj yra klaida ir t.t. Kaip sakė, žiūrint kokios informacijos nori sulaukti, ką tikrini ir t.t. Tai taip ir likau nieko nesupratus