Įkraunama...
Įkraunama...

Cvergšnauceriai

QUOTE(Nolda @ 2014 04 08, 22:18)
o aš pirkau automobilį su pribumbasais, ir taupiaus ant jo per kelis darbus dirbdama, užtat koks geras jausmas - garantija ir aiškumas  ax.gif

Saunu... negaliu dirbt per kelis darbus, nera poreikio
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2014 04 08, 22:57)
Turbūt ne vienas girdėjom, į ką tai išaugo dauginant jorkšyro terjerus ir kitas, populiarias  šunų bei kačių veisles doh.gif

Gal galit placiau, ar nuoroda idet... Smalsu
Atsakyti
QUOTE(spoorga @ 2014 04 09, 06:41)
Gal galit placiau, ar nuoroda idet... Smalsu

Galiu. Pasiskaitinėkit.

Įdomu būtų išgirsti jūsų nuomonę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 09 balandžio 2014 - 07:16
Poreikis yra, jūs neturite veislinio šuns nes tingėjote ir nenorėjote jam pataupyti, turite padelkę. Aš irgi turiu tokią, bet nešaukiu, kad mano veislinis smile.gif Pas veterinarą palikau 3000lt įgimtoms ligoms gydyti - smagu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 04 09, 08:04)
Poreikis yra, jūs neturite veislinio šuns nes tingėjote ir nenorėjote jam pataupyti, turite padelkę. Aš irgi turiu tokią, bet nešaukiu, kad mano veislinis smile.gif Pas veterinarą palikau 3000lt įgimtoms ligoms gydyti - smagu wink.gif

doh.gif nu visu pirma nieks nesauke, kad turim veislini

Antra, mano zaporoziete net ne konkurente mersams ir niekad nepretenduosim, neisim i paroda irodinet, kad cia mersas

Trecia, ilgai galvojau, ar prisijungt i foruma, nes ne pirmam tokios kalbos uzverda, ko cia stebiuos, reikejo tokios rekcijos tiketis doh.gif bet gal jau gana? Norejau apie ciuciko reikaliukus, prieziura suzinot ir tiek, o jau koki pasirinkom, cia asmeninis reikalas.
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2014 04 09, 08:11)

Antra, mano zaporoziete net ne konkurente mersams ir niekad nepretenduosim, neisim i paroda irodinet, kad cia mersas

Trecia, ilgai galvojau, ar prisijungt i foruma, nes ne pirmam tokios kalbos uzverda, ko cia stebiuos, reikejo tokios rekcijos tiketis  doh.gif  bet gal jau gana? Norejau apie ciuciko reikaliukus, prieziura suzinot ir tiek, o jau koki pasirinkom, cia asmeninis reikalas.

Jūs net negalėsite eiti į parodas, nes neturite tam reiklaingų dokumentų.

Kalba ne apie jus, ne apie tai, ką jūs pasirinkot, o apie daugintojus, kurie naudojasi tokių, kaip jūs naivumu.

Ir pagalvokite, kodėl forumuose užverda tokios kalbos, ir kodėl visur vienoda reakcija į tai, kad atsirado dar vienas "kilmingas" šuo ar katinas be veislės įrodymo dorkumentų? Galbūt tuose pamokymuose yra nemaža dalis tiesos?
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2014 04 09, 07:11)
doh.gif  nu visu pirma nieks nesauke, kad turim veislini

Trecia, ilgai galvojau, ar prisijungt i foruma, nes ne pirmam tokios kalbos uzverda, ko cia stebiuos, reikejo tokios rekcijos tiketis  doh.gif  bet gal jau gana? Norejau apie ciuciko reikaliukus, prieziura suzinot ir tiek, o jau koki pasirinkom, cia asmeninis reikalas.

o zaporoziečius reikia iš prieglaudų nuo mirties gelbėti, o ne smerkti dar daugiau šuniukų mirčiai padedant jų kankintojams...
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 04 09, 07:04)

o as saukiu. Sakiau- be dokumentu... Jums skaudu. Uzuojauta. Kodel as turiu taupyti suniui. Jei be dokumentu geras man. Pati irgi nepataupet. Vsio. Taskas
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2014 04 09, 08:11)
Norejau apie ciuciko reikaliukus, prieziura suzinot ir tiek, o jau koki pasirinkom, cia asmeninis reikalas.

Zizliuke, siūlau ignoruoti bambančius pasisakymus ir nesivelti į diskusiją. Bergždžias reikalas. taupykit savo laiką ir gerą nuotaiką.

Džiaugiuosi, kad jūs "nusipirkote" draugą. Tai tikrai nepakartojamas jausmas. thumbup.gif

Aš saviškę pirkau iš veisėjų, bet kai po to pasiskaitinėjau, tai supratau, kad jie labiau veisėjai-daugintojai, o gal net legalizavęsi daugintojai.... Bet tegu tai jiems ant sąžinės lieka. mirksiukas.gif

Smagu, kad plečiasi mūsų ratas. |Jau bobutės pastebėjo: "Kakoj baradastyj... Babtist navernoje..." Ir toliau kiekviena savo erudiciją šiuo klausimu rodo.. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2014 04 09, 08:23)
o zaporoziečius reikia iš prieglaudų nuo mirties gelbėti, o ne smerkti dar daugiau šuniukų mirčiai padedant jų kankintojams...

drinks_cheers.gif

QUOTE(spoorga @ 2014 04 09, 08:24)
o as saukiu. Sakiau- be dokumentu... Jums skaudu. Uzuojauta. Kodel as turiu taupyti suniui. Jei be dokumentu geras man. Pati irgi nepataupet. Vsio. Taskas

Tai tada aš galiu šūktelėt, kad esu Klaudija Šifer. Nesvarbu, kad neturiu paso, kuriame tai parašyta tongue.gif
Šuns/ katės veislę įrodo tik dokumentai. Galima paimti ne vieną beveisliuką ir apkirpti pagal cvergų standartą - tiesiog gražus kirpimas. Bus be galo panašus į cvergą.
Atsakyti
Sutinku, kad visokiu yra, veisejas veisejui nelygu, cia galima diskutuot be galo.

Norejau paklaust, balto cvergiuko seimininkes, tikrai super nuotraukos, bandau saviske pagaut ir nufotografuot, bet ziuriu blogiau nei vaikus fotografuot gaunas, visai nesugaudau lotuliukas.gif kaip jus fotografuojat? Gal yra kokia gudrybe? Sunu fotografavime patirties nulis.
Atsakyti
O man, kaip su skaičiais gyvenant, labai norisi paskaičiuot...
Kiek mokėjot už šuniuką be dokumentų? 700 litų? Daugokai...
Pamodeliuokim situaciją.
1. Kalei kergimui reikalingos dvi parodos. Galima prisitaikyt parodą savo mieste, pvz. man Šiauliuose, ir sudalyvaut vienoj parodoj balandžio mėnesį, kitoj - spalio. Mūsų mieste parodos būna dvi per metus. Jei kalė atitinkanti veislės standartą, yra normalios psichikos, veisimui reikalingą "labai gerai" tikrai gausim. Kaip tik pažiūrėjau - paroda Šiauliuose kainuoja 60 litų, jei registruojuosi iš anksčiau. Aš taip ir darau, nes planuoju kergimą. Registruojusi klube, tai man metams kainuoja 50 litų. Per vienerius metus į dvi parodas speju nuvykt. O ir važiuot toli nereikia, nes savam mieste, sutaupau kelionės išlaidas. Parodų įvertinimai galioja visą kalės gyvenimą.
2. Tada sekantis žingsnis. Darau tyrimus kalei. Cvergui, kiek pažiūrėjau, reikalingi tik akių tyrimai. Jei klystu, veisėjai pataisykit. Aš savo šuniui jį dariau už 90 litų. Vėlgi, pataisykit, jei jis kainuoja brangiau. Tyrimo rezultatai galioja visą kalės gyvenimą.
3. Tada planuojam kergimą. Jis kažkiek kainuoja. Bet, mano supratimu, perkant šuniuką be dokumentų, į tą kainą kergimo išlaidos jau įskaičiuotos. Lygiai taip pat, kaip ir šuningos kalės priežiūra, gydymas, gimdymas (jei komplikuotas, jis kainuoja žiaurius pinigus), šuniukų auginimas, auklėjimas, socializavimas iki dviejų mėnesių, skiepai, veterinaro apžiūros ir pan. Taigi, tokios išlaidos jau yra sudėtos į tuos 700 litų.
4. Ką dar pridėčiau, tai dokumentų kainą. Ji gali svyruot nuo 20 iki kokių 80 litų vienam šuniukui. Jei kalė įvertinimus turi tik 2, tačiau patinas koks nors neblogas parinktas, su keletu titulų, tai dokumentai gali kainuot apie 20 litų. Na, bet imam vidurkį - tebūnie 50 litų.
5. Kas dar? Čipavimas. Nebežinau, kiek jis dabar kainuoja... Pati mokėjau 120 litų, tačiau iš šios sumos reikia atmest skiepų kainą. Kas dali likt? 70-80 litų? Čipuojant visą vadą galbūt ir kaina šiek tiek kitokia... Be to, bent jau pas mus Šiauliuose, susičipavus šunį ir gyvenant daugiabuty, kompensuoja pusę kasmėnesinės įmokos už gyvūną. Reiškia, čipas kainuoja dar pigiau...
6. Ką pamiršau? Padėkit.

O dabar norėčiau paskaičiuot toliau... Apibendrinant - dvi parodos kalei 120 litų, klubo mokestis - 50 litų, sveikatos tyrimai - 90 litų. Iš viso, kad kalės vaikai turėtų dokumentus, tereikia 260 litų. Ir tai investicija visam kalės gyvenimui. Ringauduose, kaip supratau, dvi vados buvo minimaliai. Tebūnie. Kiek šuniukų? Na, cvergų, manau, būna po kokius 5 tikrai. 10 šuniukų iš dviejų vadų? Taigi, vienas šuniukas kainuoja 26 litų brangiau. Jei vadų ir šuniukų daugiau, tai ši suma dar mažėja... Pridėkim dar dokumentų kainą ir čipą, kuris greitu metu bus privalomas net ir mišrūnams (juo labiau, kad ir dabar jis privalomas norit nuvažiuot kad ir į Latvijos pajūrį...), o ir patys greičiausiai čipuosit, nes tai yra vienintelis įrodymas, kad tai yra Jūsų šuo jam dingus. Ką gaunam? 700+26+50+70 ir gaunam 846 litus. Ar tikrai dokumentai kainuoja taip brangiai?

O dabar siūlau pagalvot, už ką sumokėjot 700 litų?

Pirmiausia reikia išmokti gerbti ir vertinti kito žmogaus žinias, prisiimtą atsakomybę ir darbą. Tada nebus tokio dalyko, kad pirkau šunį tik sau (lyg kiti perka kažkam kitam...), nenorėjau vest į parodas (nors dokumentai to neįpareigoja...) ir tereikėjo tik draugo (lyg veislinis šuo juo būti negali...), o ne dokumentų (kiti tai su dokumentais draugauja, ne su šunimi...)
Atsakyti