Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(Nidulia @ 2014 04 29, 21:03)
pagal simptomus nelabai ir nuspesi savo nukrypimus, reikia metaboliniu tyrimu.

Tai va, tie tyrimai... net nežinau, kur kreiptis, nuo ko pradėt g.gif Juk ne visur juos daro? (gyvenu Plungėje). Taip ir vadinasi - metaboliniai tyrimai? Ar jais tik būtent tą aerobinį-disaerobinį nukrypimą nustato, ar ir dar ką? Dariausi gi pati tą kvėpavimo testą šarmų-rūgščių disbalansui nustatyt (gavosi -1), vis tiek nežinau, ką tai reiškia, ką daryt (tikėjausi, kad kas pakomentuos verysad.gif )
Paprotinkit, būkit geros (kažkur lyg jau buvo rašoma, bet susipainiojau visai) blush2.gif
Dėkoju iš anksto aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 29 balandžio 2014 - 20:52
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 29, 20:13)
4u.gif  4u.gif  4u.gif kaip faina smile.gif
tik pasitark su daktarais savo, nenutrauk savavaliskai .

Ne ne, savavaliskai nieko nedarysiu, dar turiu vaistu keliems menesiams, tai noriu siuos sunaudoti ir vsio. Per vasara pabuti be ju ir rudeni pradet darbuotis, kad ateinanti pavasari dar issilaikyciau likusius egzus. Aisku planuot galima, bet kaip bus taip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2014 04 29, 20:27)
Lumi, koks sprendimas  wub.gif

Gerai viska apsvarsciau ir pagalvojau, ko cia laukti. Nes pastoviai tas pats, tai darbas, tai doktorantura dar baigti, o paskui vel kokiu nesamoniu atsiras, taip ir vilkinsiu iki pensijos, o paskui nebereikes biggrin.gif

Rasa, labai noreciau patarti, bet pati ju niekada nesidariau, o dabar neaisku ar sitie tuos tyrimus dar daro g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 29 balandžio 2014 - 21:39
Lumiuk, labai teisingas poziuris:)
Papildyta:
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 29, 21:50)
Tai va, tie tyrimai... net nežinau, kur kreiptis, nuo ko pradėt  g.gif  Juk ne visur juos daro? (gyvenu Plungėje). Taip ir vadinasi - metaboliniai tyrimai?  Ar jais tik būtent tą aerobinį-disaerobinį nukrypimą nustato, ar ir dar ką? Dariausi gi pati tą kvėpavimo testą šarmų-rūgščių disbalansui nustatyt (gavosi -1), vis tiek nežinau, ką tai reiškia, ką daryt (tikėjausi, kad kas pakomentuos  verysad.gif )
Paprotinkit, būkit geros (kažkur lyg jau buvo rašoma, bet susipainiojau visai) blush2.gif
Dėkoju iš anksto  aciuks.gif

Jau nebeatliekami metabolizmo tyrimai. Dre juos Kaune.
Nukrypimai yra ne tik anaerob, disaerob o visa kruva:)
http://www.homosanit...as/metabolizmas
pagal kvepavima esi sarmu puseje ir energija gaminiesi is riebalu. Paskaitinek nuorodoje apie ketogenini
zemiau ir viso tyrimo eiga aprasyta, tad turint kai kurias priemones, galima paciam pasidaryti:)
va cia gal aiskesnis aprasas tyrimo
http://www.zintis.lt/#!bendrai/c1ahg
cia, kaip pasiruosti tyrimui, kliuviniai ir t.t.
http://www.zintis.lt/#!bendrai/c1ahg
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 29, 18:56)
Kuo giliau į mišką - tuo daugiau... krūmokšnių  doh.gif
nieko nieko, su laiku pamatysi, kad ne toks tas miškas ir tankus biggrin.gif
Tie visi disbalansai - aerobiniai-disaerobiniai, kataboliniai-anaboliniai ir dar kitokie... doh.gif  unsure.gif  Neįkandu aš jų, tuo labiau, kad simptomai tai nėra, kad atitiktų - susimaišę... unsure.gif

tavo pačios šlapimas turėtų padėti išsiaiškinti- kataboliko/disaerobiko jis labiau koncentruotas, ryškesnės spalvos, tankis didesnis ir jo pH rūgštinis( paros vidurkis mažiau nei 6,2), anaboliko- labiau primena vandenį-šlapimo tankis mažas, spalva blyški, pH vidurkis turėtų būt daugiau nei 6,2.
Taigi, turėsi pati pasižiūrėti.
Papildyta:
QUOTE(Niddariaulia @ 2014 04 29, 21:03)
pagal simptomus nelabai ir nuspesi savo nukrypimus, reikia metaboliniu tyrimu.
As dariausi tyrimus ir neturiu nei anaerobinio, nei disaerobinio sutrikimo, bet  cholesterolis irgi zaskalivajet ir kaip su manim tuomet?smile.gif

tada neturėjai, tačiau dareisi- senai, per tą laiką padėtis galėjo pasikeisti, todėl turi pasižiūrėti į kurią pusę toliau vairuot.
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 29, 21:03)

Mergai, zinokit rutulioju minti nutraukt vaistus per vasara ir planuotis leliu...

thumbup.gif mano nuomone, jei tu pašalinai priežastį (leaky gut), kuri provokavo imuninę sistemą atakuoti, tai greičiausiai ir imuninės sistemos slopinimas dabar nebebūtinas. Gal visai be reikalo badaisi? Bet aš ne medikė ax.gif , nieko negaliu sakyt- visi sprendimai -tik tavo.
Būtų įdomu magnetinio rezonanso nuotrauką pasižiūrėt, kokia padėtis su židiniais smegenyse- gal jie kaip Silveriui- dingo išvis? Jei dingo, ir toliau prisilaikysi paleo, tai gal gali pamiršt savo bėdą visam laikui.
Atsakyti
Voresta, primink kur pirkai ph metra ir kokia kaina? Labai nervuoja kai gamintojai nepateikia jokiu kainu savo puslapiuose schmoll.gif tai velniai zino kur ir koki pirkti...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 04 29, 23:46)
tavo pačios šlapimas turėtų padėti išsiaiškinti- kataboliko/disaerobiko jis  labiau koncentruotas, ryškesnės spalvos, tankis didesnis ir jo pH  rūgštinis( paros vidurkis mažiau nei 6,2), anaboliko- labiau primena vandenį-šlapimo tankis mažas, spalva blyški, pH vidurkis turėtų būt daugiau nei 6,2. Taigi, turėsi pati pasižiūrėti.

Ačiū geranoriškoms patarėjoms. Tik... ne taip paprasta su manim ax.gif
Nu nesijačiu visai nemokytina, bet biochemija tikrai ne mano sritis blush2.gif Kaip tą šlapimo ph pamatuot - yra vaistinėj kokių lakmusų?
Atsakyti
Taip Voresta, bet dar neaisku ar ta priezastis pilnai pasalinta. Kartais niezti nagai pasidaryti ta tyrima, bet kartu ir baisu, kad nenusivilciau. Be to, brangiai kainuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 29, 23:57)
Ačiū geranoriškoms patarėjoms. Tik... ne taip paprasta su manim  ax.gif
Nu nesijačiu visai nemokytina, bet biochemija tikrai ne mano sritis  blush2.gif  Kaip tą šlapimo ph pamatuot - yra vaistinėj kokių lakmusų?

ne šventieji puodus lipdo- aš irgi ne biochemikė, eilinė kaimietė. Ale noriu būt rami, kad mano parametrai -normoj, tai pradėjau žiūrėt, kaip juos pamatuot.
Galima pasiimt tris šlapimo (rytmetinį, dieninį ir vakarinį) mėginius ir drožt laboratorijon- juk neturėtų labai brangiai kainuot.
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 29, 23:56)
Voresta, primink kur pirkai ph metra ir kokia kaina? Labai nervuoja kai gamintojai nepateikia jokiu kainu savo puslapiuose  schmoll.gif  tai velniai zino kur ir koki pirkti...

manyčiau kad gal turėtų pakakti ir šitokių juostelių, nes mano pH matuoklis Lietuvoje kainavo ~800 lt.
Tačiau juostelių neteko čiupinėti, tad neišmanau apie jas nieko.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 04 30, 00:19)
ne šventieji puodus lipdo- aš irgi ne biochemikė, eilinė kaimietė. Ale noriu būt rami, kad mano parametrai -normoj, tai  pradėjau žiūrėt, kaip juos pamatuot.
Galima pasiimt tris šlapimo (rytmetinį, dieninį ir vakarinį) mėginius ir drožt  laboratorijon- juk neturėtų labai brangiai kainuot.
Papildyta:

manyčiau kad gal turėtų pakakti ir  šitokių juostelių, nes mano pH matuoklis Lietuvoje kainavo ~800 lt.
Tačiau juostelių neteko čiupinėti,  tad neišmanau  apie jas nieko.

Labas, as sias jousteles naudoju. Pakankamai tiksliai galima nustatyti ne tik PH, bet ir kitus parametrus. Siunciausi is UK. 100 Juosteliu apie 10 svaru kainavo
Atsakyti
Tai, papasakok, ką radai pasimatavęs savo šlapimą po 2 metų su paleo.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 29, 22:36)

Gerai viska apsvarsciau ir pagalvojau, ko cia laukti. Nes pastoviai tas pats, tai darbas, tai doktorantura dar baigti, o paskui vel kokiu nesamoniu atsiras, taip ir vilkinsiu iki pensijos, o paskui nebereikes 

Pritariu 4u.gif

Iš kokoso nepavyko sviesto sumalt. Kad ir kiek stengiausi, vienalytė masė nesigavo, lasteliena labai jaučiasi.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 04 30, 09:20)
Iš kokoso nepavyko sviesto sumalt. Kad ir kiek stengiausi, vienalytė masė nesigavo, lasteliena labai jaučiasi.

Kaip fainiai, kad eksperimentuojame ir dalijamės patirtimi - vienu klausimu mažiau, dabar žinosim rolleyes: Taip pat, kaip kažkada išsiaiškinau, kuo skiriasi lydytas sviestas ir Ghee
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 30 balandžio 2014 - 08:32