Sveikos, paleolistės,
Skaitau visas Jūsų temas, nuo pirmos, bet skrendančio vėjo nepavysi - kol kas esu ties sausio mėnesiu ir nusprendžiau prisiduoti. Paleolitiškai maitintis pradėjau nuo rugsėjo, čia kaip būna - labai tiko temą užvedusių pokalbiai, atmosfera ir pats maitinimosi būdas. Klausimų beveik nekilo, nes didelių problemų, bent jau išoriškai jaučiamų, neturėjau, o su tiek gaunamos įdomios informacijos puikiai pavyko susitvarkyti. Praktiškai Jus visus pažįstu, nes per tiek laiko jau ir su kiekvieno problemom ir bėdom susigyvenau, ypač sėkmės istorijos užkabino, ir šiaip žiauriai smagu, įdomu ir naudinga.
Neturėjau antsvorio praktiškai, jei matuojant pagal KMI, tai būdama 1,70 m ūgio svėriau apie 70 kg, na nepatiko man šiek tiek, bet juk metų gerokai virš 40, pekiasdešimtmetis vos ne į nugarą kvėpuoja, niekada nebuvau nendrė ir praktiškai laikiausi nuomonės - kūda karvė dar ne stirna. Bet skanaus maisto dėka nuo rudens numečiau 10 kg, padidėjo hemoglobio kiekis, nors jis iki šiol per žemas, bet čia jau reikia šiek tiek medikų įsikišimo, praktiškai išsiaiškinau, kas man jį muša. Bet va vienas reikalas, čia ir pastaruoju metu aptartas, suneramino - bendras cholesterolis, MTL ir trigliceridai gerokai virš normos ir jau užpuolė panika, sėdžiu, negeriu, nevalgau, nerrrrrrrrrrvinuosi.
O rezultatai tokie: Bendras 11,07 (man žiauru)
DTL 2,83 (čia jis gerasis, padidėjęs, bet tai gal gerai)
MTL 7,47 (čia blogasis, jo norma iki 3, vėl žiauru)
Trigliceridai 2,3, o norma iki 2, nežinau ar žiauru, bet visam suminiam reikale jau ir tas tyrimų lapas kaip mirties nuosprendis pasirodė.
Tiesa, kraują ėmė sekančią dieną po mamos laidotuvių, o stresas, kiek žinau, irgi turi įtakos, tačiau nemanau, kad tiek daug.
Noriu bėgt pas medikus, bet žinau - prirašys vaistų, lieps valgyt kruopas ir sėmenų aliejų vartot, nevalgyt riebiai ir t.t., bet tiek aš pati galiu pasiskaityti interneto platybėse ir to daryti nelabai noriu, juolab nei aš ten smarkiai riebiau valgyt pradėjau, nei kažką tooooookio darau, kad tokie rezultatai būtų. Juk jei riebesnę grietinę ar jogurtą pradėjau vietoj liesų naudoti,kokoso aliejų vietoj saulėgrąžų, o išmečiau visus pyragėlius, kremus, saldainius, bulkas ir kitokį šlamštmaistį, gerokai daugiau suvalgau daržovių, net orkaitė sugedo ir nieko ten nebekepu, tai iš kur ten pas mane tas brūdas kyla nesuprantu.
Vat sėdžiu dabar, rašau ir jaučiu kaip ten tas cholesterolis po kraują naršo, bet įkapių pirkti dar nenorių, tad ką galėtų patarti man paleolistės - planuot savo už trijų metų vyksiantį penkiasdešimtmetį ar jau amen