Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(jautiena @ 2014 04 25, 18:58)
O Sendindrine kemsa Tortus, o mes seile varvinam, kaip nedraugiska  ax.gif

Aš nevarvinu - pasidariau ir laukiu, kol sustings biggrin.gif
Pristatau MB kraujo tyrimą, gal kas galėtų pakomentuoti skaičiukus?
user posted image
Atsakyti
sveikos
vis pasiskaitau jusu temas smile.gif karta nusipirkau kiauliu smegenu........ ir nutekejo jie man i klozeta,neskanu ir veliasi jie man burnoj,kaip ir kepenys ,na zodziu....... noriu paklaust kam reikia mirkyt triusiena?? as nemirkius isvyriau,nieko nejauciau,matyt mano receptoriai sugede,viskas neskanu........darzoviu irgi nenoriu man neskanu,zodziu reik matyt badaut menesi koki,kad griztu skonio receptoriai....
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 04 26, 09:40)
Tiesa sakant kai padariau pries tris menesius tyrima ir cia temoje apie cholesteroli daug kas rase, kad isaugo maitinantis paleo, tai norejau isitikinti, ar nuo riebalu didesnio kiekio jis paags dar, bet beveik tikra buvau, kad sumazies. Kadangi kokoso alieju megstu ir taip nemazai valgau, lasinuku irgi pakankamai, o augalinio aliejaus nelabai, tai ir nusprendziau taip padidinti jo kieki.
O

tas irodo, kad nuo riebalu, tiek sociuju, tiek cholesteroliniu ir mononesociuju, cholesterolis nekyla?
o man siandien sudmaiscio norisi labai, tai jau priedziau zemes riesutu su druska. Ir apskritai siandien as kazkokia nelaiminga, nieko nenorinti, be nuotaikos, makaule skauda, pima karta po ilgo laiko jauciuosi serganti kazkokia, sloguota ir tingiu tingeti, tik guleti noriu.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 26, 20:45)
o man siandien  sudmaiscio norisi labai, tai jau priedziau zemes riesutu su druska. Ir apskritai siandien as kazkokia nelaiminga, nieko nenorinti, be nuotaikos, makaule skauda,  pima karta po ilgo laiko jauciuosi serganti kazkokia, sloguota ir tingiu tingeti, tik guleti noriu.

Kartais ne detoxas tau? g.gif Man metus rukyt tokie fintai buna. Aukis batus ir eik y lauka, pasivaiksciosi bent, geriau jausies 4u.gif

erva - uzeina tokie momentai, padeda iskrovos dienos, labai skanu viskas pasidaro bigsmile.gif Ir reikia gamintis is tu produktu, ka tu megsti smile.gif As net nesivarginu nei su smegenim, nei su dar kazkuo, nepraryciau ne kasnio biggrin.gif Atsimenu is vaikystes ta baisu kvapa kaip a.a. tetis jas kepdavo ir lekdavau is namu fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 04 26, 14:03)
Aš nevarvinu - pasidariau ir laukiu, kol sustings  biggrin.gif
...
as siandien dariau, tik pagailejau zelatinos, tai nesustengo gerai. teko perdarinet. skanu!
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 04 27, 19:06)
as siandien dariau, tik pagailejau zelatinos, tai nesustengo gerai. teko perdarinet. skanu!

Man irgi patiko. Darysiu dar mirksiukas.gif Tik gudresnė būsiu kitą kartą: sublenderiavusi varškę su šaldytomis uogomis, nepilsiu kokoso pieno su ištirpdyta želatina biggrin.gif Mat kai užpyliau, tai kaipmat visa jis sustingo, net išmaišyti nespėjau lotuliukas.gif

Kas gali pakomentuoti anksčiau įkeltą MB lipidogramą? Ar verta labai nerimauti dėl didesnio MTL?
Atsakyti
Lipogramose nieko nesuprantu- tamsus miškas man. Su tortais nedraugauju, griežtas Paleo trys dienos iki iškrovos, eksperementuoju, ar ji bus lengvesnė, nei tada, kai datulėm ir kitais skanėstais dieną skaninu biggrin.gif Ale desertą tai atnešu savaitgaliui biggrin.gif

NAMINĖ MASKARPONĖ
(išeina maždaug puodelis)

2 puodeliai plakimo grietinėlės (35% rieb.)
1 su puse v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių

Puode kaitinkite grietinėlę kol ši pasieks 88 laipsnių temperatūrą (ji turėtų lengvai burbuliuoti). Supilkite citrinos sultis ir kaitinkite dar 5 min. Grietinėlė turi būti tokio tirštumo jog padengtų šaukšto nugarėlę.
Palikite masę atvėsti iki kambario temperatūros (30 - 45 min).

Pastatykite koštuvą apsuktą 4 sluoksniais marlės virš dubens. Supilkite grietinėlę, apdenkite maistine plievėle ir įdėkite į šaldytuvą. Palikite nuvarvėti 8-12 valandų arba penakt.
Sūrį laikykite stikliniame indelyje.
Šviežią maskarponę sunaudokite per savaitę. (nebandžiau dar, tik radau neto platybėse smile.gif )

Nidule, laikykis, bjauraus ypročio atsisakei, bet tu stipri, gali friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d'esprit: 27 balandžio 2014 - 21:04
QUOTE(Egliukasz @ 2014 04 27, 09:01)
Kartais ne detoxas tau? g.gif Man metus rukyt tokie fintai buna. Aukis batus ir eik y lauka, pasivaiksciosi bent, geriau jausies 4u.gif

Bala zino, man detoksas 2 savaites labai ryskus buvo. Gi jau antras menuo nerukau, tai kiek tas detoksas cia dar gali buti? Raso, kad 10-14 dienu , o buna iki menesio. Na tai jau visus terminus praejau:)Na, siandien jau viskas tvarkingai.
Mergai, o kaip priaugti svorio nevalgant pieno produktu, as rimtai? Bijau, kad vel nepakristu svoris, nes jau kiek gi galima. Valgau 2 kartus, daugiau tiesiog nesigauna, nes nenoriu pusryciu.
Atsakyti
Paskaičiau kažkurioje ankstesnėje temoje apie rūgščių - šarmų pusiausvyrą ir pabandžiau pasimatuoti. Mano dumenys: 10 (ar net 9,5) k/min / 55 sek. nekvėpavimas
10 – (55:5)= -1
Tai čia kaip ir blogai? g.gif Gal galėtumėt protingos galvos pakomentuot (gal ir patart ką)? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, paleolistės,

Skaitau visas Jūsų temas, nuo pirmos, bet skrendančio vėjo nepavysi - kol kas esu ties sausio mėnesiu ir nusprendžiau prisiduoti. Paleolitiškai maitintis pradėjau nuo rugsėjo, čia kaip būna - labai tiko temą užvedusių pokalbiai, atmosfera ir pats maitinimosi būdas. Klausimų beveik nekilo, nes didelių problemų, bent jau išoriškai jaučiamų, neturėjau, o su tiek gaunamos įdomios informacijos puikiai pavyko susitvarkyti. Praktiškai Jus visus pažįstu, nes per tiek laiko jau ir su kiekvieno problemom ir bėdom susigyvenau, ypač sėkmės istorijos užkabino, ir šiaip žiauriai smagu, įdomu ir naudinga.
Neturėjau antsvorio praktiškai, jei matuojant pagal KMI, tai būdama 1,70 m ūgio svėriau apie 70 kg, na nepatiko man šiek tiek, bet juk metų gerokai virš 40, pekiasdešimtmetis vos ne į nugarą kvėpuoja, niekada nebuvau nendrė ir praktiškai laikiausi nuomonės - kūda karvė dar ne stirna. Bet skanaus maisto dėka nuo rudens numečiau 10 kg, padidėjo hemoglobio kiekis, nors jis iki šiol per žemas, bet čia jau reikia šiek tiek medikų įsikišimo, praktiškai išsiaiškinau, kas man jį muša. Bet va vienas reikalas, čia ir pastaruoju metu aptartas, suneramino - bendras cholesterolis, MTL ir trigliceridai gerokai virš normos ir jau užpuolė panika, sėdžiu, negeriu, nevalgau, nerrrrrrrrrrvinuosi.
O rezultatai tokie: Bendras 11,07 (man žiauru)
DTL 2,83 (čia jis gerasis, padidėjęs, bet tai gal gerai)
MTL 7,47 (čia blogasis, jo norma iki 3, vėl žiauru)
Trigliceridai 2,3, o norma iki 2, nežinau ar žiauru, bet visam suminiam reikale jau ir tas tyrimų lapas kaip mirties nuosprendis pasirodė.
Tiesa, kraują ėmė sekančią dieną po mamos laidotuvių, o stresas, kiek žinau, irgi turi įtakos, tačiau nemanau, kad tiek daug.
Noriu bėgt pas medikus, bet žinau - prirašys vaistų, lieps valgyt kruopas ir sėmenų aliejų vartot, nevalgyt riebiai ir t.t., bet tiek aš pati galiu pasiskaityti interneto platybėse ir to daryti nelabai noriu, juolab nei aš ten smarkiai riebiau valgyt pradėjau, nei kažką tooooookio darau, kad tokie rezultatai būtų. Juk jei riebesnę grietinę ar jogurtą pradėjau vietoj liesų naudoti,kokoso aliejų vietoj saulėgrąžų, o išmečiau visus pyragėlius, kremus, saldainius, bulkas ir kitokį šlamštmaistį, gerokai daugiau suvalgau daržovių, net orkaitė sugedo ir nieko ten nebekepu, tai iš kur ten pas mane tas brūdas kyla nesuprantu.
Vat sėdžiu dabar, rašau ir jaučiu kaip ten tas cholesterolis po kraują naršo, bet įkapių pirkti dar nenorių, tad ką galėtų patarti man paleolistės - planuot savo už trijų metų vyksiantį penkiasdešimtmetį ar jau amen biggrin.gif
Atsakyti
Jole - darykit eksperimenta. Kuriam laikui is riebalu - tik kokoso ir alyvuogiu aliejai, ir tada kartokit tyrima po menesio 4u.gif
Atsakyti
Jau rašyta ne vieną karta, kad cholesterolį kelia ne RIEBALAI , o GYVŪNINAI BALTYMAI- mėsos, žuvies, pieno baltymas ax.gif pabandykite eksperimentuoti , juos mažindama. Ką vietoj jų valgyti spręskite patys wink.gif
Tik interneto platybėse sunkiai rasite kur taip pararašyta, visur akcentuojama riebalai.
Atsakyti