Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Labas rytas 4u.gif voresta - sveika sugryzus thumbup.gif Foto super, baltas pavydas ima wub.gif Suknute labai grazi, liemuo super thumbup.gif Galetum rengt stovyklas, kai pas tave darbo daug - atvaziuociau, padirbciau sunkiai, svoris gal greiciau kristu biggrin.gif O tai dabar duodies duodies tam parke be tikslo aukstyn zemyn kalnu, pratimu prisiieskai, darai darai ir vistiek nieko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 04 24, 10:39)
koks kiekis pagal tave yra tas  very low carb, nes aš, dirbdama fiziškai beveik visą laiką, nejaučiu jokio jų trūkumo.  O žolėse, kurias dabar valgau, jų dar mažiau, nei  šakniavaisiuose, kuriais maitinausi žiemą.

voresta, nu juk pati supranti, kad skirtingi žmonės skirtingus kiekius toleruoja ar netoleruoja. Yra kažkas, kas vegan raw gyvendamas visiškai sveika, yra kažkas, kas vien riebalais minta, visiškai sveikas. Tačiau žmonės juk skiriasi, juolab jei yra polinkis į vieną ar kitą ligą. Tai, kad tau netrūksta angliavandenių, nereiškia, kad kažkam kitam toks kiekis pakankamas būtų.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 04 24, 10:52)
voresta, nu juk pati supranti, kad skirtingi žmonės skirtingus kiekius toleruoja ar netoleruoja.

taip, suprantu, todėl ir klausiu kas yra low carb pagal tave. Konkretus skaičius.
Yra kažkas, kas vegan raw gyvendamas visiškai sveika, yra kažkas, kas vien riebalais minta, visiškai sveikas. Tačiau žmonės juk skiriasi, juolab jei yra polinkis į vieną ar kitą ligą.

nėra jokių polinkių- yra tik metabolizmo disbalansai- ir jie kiekvienam individualūs. Tiesa, moterys dažniau nukrypsta į anabolinį, o vyrai į katabolinį.
Galima maitintis bet kaip, kad ir vegan, iki tam tikro laiko.
Todėl juokingi pasirodė svarstymai apie mitybą pagal kraujo grupes. Galima paimt 10 nelabai sveikų žmonių su vienoda kraujo grupe, tačiau pasižiūrėjus į jų organizmo parametrus, išaiškės, kad jie visi turi skirtingų disbalansų rinkinius.
Lumilumi, mačiau, užsiminė apie mikrofloros įtaką sveikatai- taip, svarbiausias dalykas, labiausiai įtakojantis sveikatą, pasirodo ir yra tinkama žarnyno mikroflora. Dabar mokslas įnirtingai kapstosi po fekalijas lotuliukas.gif
Man keletos metų prireikė suvokti šitam sakiniui:
Pirminė vėžinio susirgimo priežastis yra ilgalaikis organizmo metabolizmo proceso pažeidimas, ko pasėkoje organizme įsivyrauja vienokia ar kitokia mikroflora ir mikrofauna, priklausomai nuo to į kurią pusę metabolizmas nukrypo – į anabolizmą ar katabolizmą.

Kaip suprantu, iki šiol mikroflora pas mane nėra ideali- sureaguoja į kai kuriuos dalykus, ko neturėtų, o kadangi apkūdau, pradėjau drąsiai vartoti kaulų sultinius, labai pasijuto. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 24, 09:40)
nesu kepenų gerbėja, bet triušio kepenys labai skanios. Aš gaminu labai paprastai- pakepinu svogūną, kai suminkštėja sudedu supjaustytas kepenėles, trumpai pakepu. Išjungiu viryklę, uždedu šaukštą grietinės. Prieskoniai- pipiriukai, cirbežolė, druska. 
Šiaip triušieną mirkau vandenyje, bet niekada nepilu jokių actų ar pan., nes jie sausina mėsą.

Idealiausias kepeneliu receptas wub.gif As dabar be pieno, tai ipilu kokosu pieno kremo ir cibetzoles.
Kadangi sirdziu nemegstu o reikia, eisiu pasigaminsiu pasteto su vistos sirdelemis. Mergai, jus vistos sirdeles malat su vistos kepenelemis ar skanu bus ir su jautienos kepenelemis?
QUOTE(" voresta " @ 2014 04 24, 10:39)
Sveikos paleolitikės,
koks kiekis pagal tave yra tas  very low carb, nes aš, dirbdama fiziškai beveik visą laiką, nejaučiu jokio jų trūkumo.  O žolėse, kurias dabar valgau, jų dar mažiau, nei  šakniavaisiuose, kuriais maitinausi žiemą.

Nidulia, ar tavo knopkė pagaliau persijungė iš anglių į riebalus?

Kai/jei būsi Paryžiuj, paieškok šito  "gardumyno"  lotuliukas.gif

Voresta, tau pakanka angliu is valgomu zoliu? Nezinau, man nepakanka todel kartais vaisiu suvalgau. Kartais jauciuosi visai gerai, kartais - apatiska, tingi. Taciau parejo atgal kelios problemos: skalpas keliose vietose niezti, ant rankos isdraskytas vienas plotas, kuris buvo aktyvus eile metu o su paleo - praejo. Kol kas nezinau su kuo tai susieti. Su vaisiaias, kiausiniais ar pieniskais. Kadangi greitai patikrinti neimanoma, teks kantriai pradeti vos ne is naujo tikrinimus. Tik as bijau, kad vel nuemus vaisius, pieniskus ir kiausus as vel sedesiu be jegu visiskai iszdiusiu, nors jau nelabai yra kam dziuti. Kaip uzsiauginti svorio, nelabai isivaizduoju.Sedi jis kaip ikastas ir neauga.
Kokiu ten francuzku desru pridejai? Dar nepaskaiciau.
Paskaiciuosiu kvepavima ir parasysiu visus skaiciavimu pokycius:)
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 04 24, 11:36)
Kaip suprantu, iki šiol mikroflora pas mane nėra ideali- sureaguoja į kai kuriuos dalykus, ko neturėtų, o kadangi apkūdau, pradėjau  drąsiai vartoti  kaulų sultinius, labai pasijuto.  thumbup.gif

Galima placiau? Kas pasijuto nuo kaulu sultiniu?

Mano pokyciai. Manau, akivaizdziai matossi, kad jie yra:
2013 09 08 10
*2013 12 21: 9.2
*2014 04 03: 6 (18 dienu nerukau)
*2014 04 24 -0.4
Metus rukyti viskas eme judeti greiciau norima linkme.
Vresta, ar jau galima pasakyti, kad mano knopke atrudijo.
Sios dienos kvepavima tai dar pasitikrinsiu kuria diena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 24 balandžio 2014 - 11:22
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 24, 12:06)
2013 09 08          10
*2013 12 21:      9.2
*2014 04 03:      6 (18 dienu nerukau)
*2014 04 24      -0.4

tai, kad negerai.. g.gif Indeksas turi būti 7.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 24, 12:41)
tai, kad negerai..  g.gif Indeksas turi būti 7..  unsure.gif

mano atveju gerai:) sveiko zmogaus indeksas = 7 o man, su taip ilgai kankintu glikogeniniu nukrypimu, dabar gerai minusinis skaicius, nes tai reikstu, kad pagaliau energija imu gamintis ne is gliukozes9kurios ne kazi ka gaunu) o is riebalo. Taip nebuna, kad sveikstant, ateini iki 7 ir tupi. Pirmiausiai svyruoji I priesingas puses, tik tada pradedi balansuotis ir arteti link aukso viduriuko. Gal voresta aiskiau pakomentuos jei atsiples nuo darbu trumpam.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 24, 12:06)
Voresta, tau pakanka angliu is valgomu zoliu?
jaučiu, kad pilnai pakanka.
Dabar valgau (specialiai svėriau visus produktus) 1 valgymas:
140 gr kiaulpienių
60 gr garšvos lapelių
45 gr svogūnų laiškų,
50 gr grietinės, 25 gr al aliejaus salotas
su 250 gr trumpai pakaitintos liesos žvėrienos. Diiidelis bliūdas maisto.
Nezinau, man nepakanka todel kartais vaisiu suvalgau.

mano nuomone, tas vaisius buvo iš pasigailėjimo pridėtas, dabar gali ir be jo galėt gyvent. Iki naujo mūsų sodų derliaus.
Bet čia jau ne man spręsti.

Galima placiau? Kas pasijuto nuo kaulu sultiniu?
pernai vasaros gale (gal nuo vaisių, uogų ) prasidėjo neaiškūs, nedideli skausmai ir pūtimas žarnyne, ir jausdavau kad nėra taip gerai, kaip buvo anksčiau- pusantrų metų, kai vaisių vengiau. Tačiau ir jų nebevalgant vis vien buvo tas pat. O kai pradėjau sultinius naudoti- pagerėjo per 3-5 paras ir dabar vel komfortabiliai jaučiuos. Laukiu naujo uogų sezono, pasižiūrėsiu kas ir kaip.
2013 09 08          10
*2013 12 21:      9.2
*2014 04 03:      6 (18 dienu nerukau)
*2014 04 24       -0.4

Taip, pagaliau tu persijungei, nes atsisakei paskutinės (??) priklausomybės. Nelabai mano protas suvokia, kaip tu, norėdama susireguliuot metabolizmą, laikeisi įsikibus tabako? doh.gif Kuris galimai skatino tavo nukrypimą ir neleido organizmui susitvarkyt. Ir dar dejavai, kad, vaje, niekaip nepersijungi blink.gif
Dabar skaičiavimas rodo, kad energiją gauni ir iš riebalų- reiktų dabar pakartoti tyrimą ir gauti kitą racioną, pagal naujus parametrus.
Bet, kas tai dabar darys?
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 24, 13:06)
mano atveju  gerai:) sveiko zmogaus indeksas = 7 o man, su taip ilgai kankintu glikogeniniu nukrypimu, dabar gerai minusinis skaicius, nes tai reikstu, kad pagaliau energija imu gamintis ne is gliukozes9kurios ne kazi ka gaunu) o is riebalo. Taip nebuna, kad sveikstant, ateini iki 7 ir tupi. Pirmiausiai svyruoji I priesingas puses, tik tada pradedi balansuotis ir arteti link aukso viduriuko. Gal voresta aiskiau pakomentuos jei atsiples nuo darbu trumpam.

Taip, tu viską teisingai supratai, švytuoklė dabar perlekia kiton pusėn.
Šitaip, prisilaikant sezoniškumo: žiemą mažiau anglių, daugiau taukų, vasarą atvirkščiai, ir reikia gyvent -tada nebepastrigsi kurioj nors pusėj, nebeišsibalansuosi ir neturėsi problemų.

http://www.kitoksdar...ugalu-kainynas/

va, pasirodo ir laukinių žolių galima užsisakyt su pristatymu. O aš pati turiu rankiotis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 24 balandžio 2014 - 13:16
Voresta, nuostabiai atrodai! Ir aš paskutinę fotkę įmečiau, Minus 12 su Paleo rolleyes.gif
Atsakyti
Šelma kokia lieknuolė thumbup.gif
Paskambino mama šiandien per pietus ir paerzino, kad su tėvuku prisipjaustė svogūnlaiškių, ridikėlių, špinatų, pipirinės, grąžgarščių ir valgo pilna burna smile.gif Geriau būtų nepasakojus, nes ir aš noriu biggrin.gif Gyventų arčiau, tai tikrai po darbų nuvažiuočiau. Nu nieko, atidirbsiu dar dvi dienas ir aš lėksiu pas juos salotų valgyt pilnų bliūdų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 04 24, 14:11)
mano nuomone, tas vaisius buvo iš pasigailėjimo pridėtas, dabar gali ir be jo galėt gyvent.  Iki naujo mūsų sodų derliaus.
Bet čia jau  ne man spręsti.
Taip, vaisiu man pridejo is gailescio, kad taip nesikankinciau su jegu neturejimu. Bet ir dabar kazkoks "tingiu" isijunges. Gal riebalu per mazai valgau? Anksciau vis kokoso uzkasdavau o dabar pamirsau kokosa ir lasinius visai.
pernai vasaros gale (gal nuo vaisių, uogų )  prasidėjo neaiškūs, nedideli skausmai ir pūtimas žarnyne, ir jausdavau  kad nėra taip gerai, kaip buvo  anksčiau- pusantrų metų, kai  vaisių vengiau. Tačiau  ir jų nebevalgant  vis vien buvo tas pat. O kai pradėjau sultinius naudoti- pagerėjo per 3-5 paras ir dabar vel komfortabiliai jaučiuos. Laukiu  naujo uogų sezono, pasižiūrėsiu kas ir kaip.
Kazi man dabar jau tiktu sultiniai?
Taip, pagaliau tu persijungei, nes atsisakei paskutinės (??) priklausomybės. Nelabai mano protas suvokia, kaip tu, norėdama susireguliuot metabolizmą, laikeisi įsikibus tabako?  doh.gif  Kuris galimai skatino tavo nukrypimą ir neleido organizmui  susitvarkyt. Paprastai. Juk tai narkotikas, priklausomybe ir nera taip paprasta paimti ir numesti. As laiminga, kad apskritai tai padariau.
Dabar skaičiavimas rodo, kad energiją gauni ir iš riebalų- reiktų dabar pakartoti tyrimą ir gauti kitą racioną, pagal naujus parametrus.
Bet, kas tai dabar darys?
Va va, kur man ji pasidaryti ir naujus nurodymus gauti? Buvo prirasyti sotieji riebalai, o ka dabar?
Papildyta:

Taip, tu viską teisingai supratai, švytuoklė dabar perlekia kiton pusėn.
Šitaip, prisilaikant sezoniškumo: žiemą mažiau anglių, daugiau taukų, vasarą atvirkščiai, ir reikia gyvent -tada nebepastrigsi kurioj nors pusėj, nebeišsibalansuosi ir neturėsi problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 24 balandžio 2014 - 15:36
Labas Voresta, malonu tave matyti.
Tikrai nesiruosiu tu smegenu gadinti, apskritai nezinau kada jas gaminsiu, turbut kai ant ju patrauks.
Ir kaip tau ozkos pienas? As turiu galimybe jo gauti, nedideli kieki. Noreciau i mityba sugrazinti pieno baltyma, bent jau varskes ir grietines pavidalu. Pieno skoni apskritai pamirsus...
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 24, 13:06)
mano atveju  gerai:) sveiko zmogaus indeksas = 7 o man, su taip ilgai kankintu glikogeniniu nukrypimu, dabar gerai minusinis skaicius, nes tai reikstu, kad pagaliau energija imu gamintis ne is gliukozes9kurios ne kazi ka gaunu) o is riebalo. Taip nebuna, kad sveikstant, ateini iki 7 ir tupi. Pirmiausiai svyruoji I priesingas puses, tik tada pradedi balansuotis ir arteti link aukso viduriuko. Gal voresta aiskiau pakomentuos jei atsiples nuo darbu trumpam.

supratau... 4u.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 04 24, 14:11)
jaučiu, kad pilnai pakanka.
Dabar valgau (specialiai svėriau visus produktus) 1 valgymas:
140 gr kiaulpienių
60 gr garšvos lapelių
45 gr svogūnų laiškų,
50 gr grietinės, 25 gr al aliejaus salotas
su 250 gr trumpai pakaitintos liesos žvėrienos. Diiidelis bliūdas maisto.

va, laukinės žolės - tai gėrių gėris... drinks_cheers.gif thumbup.gif

Atsakyti