Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

as irgi vakar guledama ant kosmetologes stalo papasakojau jai apie Paleo. tai ji kaip nekeista prieme taip gerai tai, taip domejosi, taip idomu jai buvo! nuosirdziai pasidziauge uz mane, pavadino saunuole:) ir pagyre oda- sako tikrai geresne(nors man db suvalgius menkiausia sokoloduka - beria spuogais, ko anksciau niekad nebuvo..)
zodziu malonu kai zmogus priima tai.
Atsakyti
Jaicy, gal galima placiau apie ta IVF studija?

As jau po visko, palaidojom tevuka. Gerai, kad grazi diena buvo. Ten visi svetimi buvo, iskyrus teta. Brolis isvis net nepriejo, kaip tuscia vieta buvau jam. Tik jo zmona uzuojauta pareiske ir kai issiskircius zmonems pasilikau prie tevo kapo paverkti priejo jo dabartine zmona ir paguode. Na bet tebunie jam lengva zemele.
Gryzau kaip lapas, privalgiau lasiniu, dabar liurlinu arbata. Galvoju prisileisti vonia ir pamirkti. Toks kaip akmuo nuo sirdies nusirito. Dabar bent tevo kapa aplankyti galesiu, jau niekur nuo manes nepabegs. Dar pries uzdengiant karsta paglociau rankas ir atsisveikinau, labai gaila jo buvo, asaru negalejau suvaldyti.
Jis artritu sirgo, buvo pakeistas kelio sanarys ir jis ta koja susizeide. Isimete infekcija ir jam stiprius antibiotikus leido. Bet jo sirdis buvo silpna, neatlaike ir sustojo.

Noreciau dabar taures vyno...o gal ir dvieju, bet vakar vaistus susileidau, tad belieka arbata smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

visada buvau įsitikius, kad turiu candidą, bet pasidariau žarnyno miklofloros tyrimus, o ten jos nė kvapo nėra biggrin.gif užsipirkau šito prieš candidą, gal kam reikia, perleisčiau, neatidarytas.

QUOTE(cushy @ 2014 04 09, 17:11)
Tiesa, pamiršau parašyt iš to strioko, kad trigliceridai normoj (1,26).

jeigu trigliceridai normoj, tai reiškia, kad blogas cholseterolis ne dėl maisto per didelis, čia kepenys jo per daug gamina mirksiukas.gif
Mano MTL per paleo pusmetį pakilo per 0,15, o gerasis pakilo per 1,5 bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 04 11, 21:11)
sveikos 4u.gif
visada buvau įsitikius, kad turiu candidą, bet pasidariau žarnyno miklofloros tyrimus, o ten jos nė kvapo nėra 

o kur daro tokius tyrimus ir kokiu budu?
Lumi, pailsek 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos (ar bent sveikstančios) visos! Priimkit, prašau, ir mane į būrį ax.gif
Tiesą sakant, paleo gretose esu jau apie 2 mėn, tik ne iškart labai griežtai - dar buvau ieškojimų kelyje, bandžiau Fodmap dietą, bet supratau, kad reikia griežtesnės (turiu virškinimo ir odos problemų). Tebeieškau, gilinuosi ir dabar - bandau skaitinėt ir angliškus puslapius, ir jūsų forumų daugelį perskaičiau. Susikaupė tokių... net ne klausimų, o mažų klausimukų, tikiuosi sulaukt atsakymų, patarimų :
- Daugelis jūsų akcentuojat kiaulieną, o man kažkaip susidarė nuomonė, kad paleo nerekomenduoja raudonos mėsos ar kitaip - ne žoliaėdžių mėsos. Na, lašiniai ne raudoni, bet kiaulienos mėsa tai raudona skaitoma.
- Kaip jūs paukštienos mėsą valgot - nulupat prieš gamindamos tą skūrą (odą) riebią ar tik po gaminimo, o gal šveičiat ir ją? smile.gif
- Niekaip nesuprantu, kodėl paleo leidžiama baltieji ryžiai (White rice)? Ar jie tikrai tinkami, ar čia kad iš kojų neišvirstume? rolleyes.gif
- Kažkur ankstesnėse temose, jei kas prašnekdavo apie juodą šokoladą, kitos tuoj sudrausmindavo - negalima, atseit. Bet, kiek aš suprantu, juodasis šokoladas (ne mažiau 70% kakavos) yra toje pačioje grafoje _ Atsargiai, retai - kaip ir avokadai, burokėliai, brokoliai, kalafiorai, bananai, riešutai, kava... O tai jūs vartojate... Man tai tiesiog trūksta energijos, matyt, dėl angliavandenių trūkumo. Ar taip jau blogai tas j. šokoladas, tuo labiau, kad nejaučiu blogumų nuo jo? ax.gif
- Taip pat ir dėl kavos: daugelis jūsų kavą laikote "blogiu", o ankstesnėse temose rašoma apie 'neperšaunamą" kavą su kiaušiniais Bulletproof
Ir - kodėl į kavą dedamas kokoso sviestas- dėl skonio ar dėl riebalų (ar dėl abiejų mirksiukas.gif ) O su Ghee nebandote?
- Daugelis vartojate migdolų pieną, bet migdolai, kiek suprantu, nerekomenduotini ar bent po labai mažai. O piene juk gaunasi kaip ir koncentratas?
- Žinau, kad gerai raugintos daržovės, bet iš jų bandžiau tik raugintus kopūstus - ir nuo tų pačių negerai. Ir tik čia paskaičiau, kad gi juos raugia... su cukrumi (kaip aš nepagalvojau anksčiau doh.gif ) O kaip raugti be cukraus arba - kur tokių gauti?
Tai tokie mano klausimukai- gal kas atsakysite, gal diskusijas atnaujinsime mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 11, 22:05)
4u.gif  Sveikos (ar bent sveikstančios) visos! Priimkit, prašau, ir mane į būrį  ax.gif
sveika:)
Tiesą sakant, paleo gretose esu jau apie 2 mėn, tik ne iškart labai griežtai - dar buvau ieškojimų kelyje, bandžiau Fodmap dietą, bet supratau, kad reikia griežtesnės (turiu virškinimo ir odos problemų). Tebeieškau, gilinuosi ir dabar - bandau skaitinėt ir angliškus puslapius, ir jūsų forumų daugelį perskaičiau. Susikaupė tokių... net ne klausimų, o mažų klausimukų, tikiuosi sulaukt atsakymų, patarimų :
- Daugelis jūsų akcentuojat kiaulieną, o man kažkaip susidarė nuomonė, kad paleo nerekomenduoja raudonos mėsos ar kitaip - ne žoliaėdžių mėsos. Na, lašiniai ne raudoni, bet kiaulienos mėsa tai raudona skaitoma. Ir jautiena raudona, bet jautis - zoliaedis:) Yra itarimu, kad kai kurie alergna kiaulienai.
- Kaip jūs paukštienos mėsą valgot - nulupat prieš gamindamos tą skūrą (odą) riebią ar tik po gaminimo, o gal šveičiat ir ją?  smile.gif As tai su skura gaminu
- Niekaip nesuprantu, kodėl paleo leidžiama baltieji ryžiai (White rice)? Ar jie tikrai tinkami, ar čia kad iš kojų neišvirstume?  rolleyes.gif nemaciau tokio bajerio, rimtai. Geudai, kruopos, be to ryziai ar ne krakmolas?
- Kažkur ankstesnėse temose, jei kas prašnekdavo apie juodą šokoladą, kitos tuoj sudrausmindavo - negalima, atseit. Bet, kiek aš suprantu, juodasis šokoladas (ne mažiau 70% kakavos) yra toje pačioje grafoje _ Atsargiai, retai -pasilepinam retkarciais:)  kaip ir avokadai, burokėliai, brokoliai, kalafiorai, bananai, riešutai, kava... kodel raudonus reikia atsargiai? kas blogo brokoliuose? burokelius tai del krakmolingumo? O tai jūs vartojate... Man tai tiesiog trūksta energijos, matyt, dėl angliavandenių trūkumo. Reiskia mazai darzoviu valgai arba riebalo ir energija negaminama is riebalo. Kitaip sakant - glikogeninis nukrypimas.Gal:) Ar taip jau blogai tas j. šokoladas, tuo labiau, kad nejaučiu blogumų nuo jo?  ax.gif 85-92% geriau, bet ne kasdien
- Taip pat ir dėl kavos: daugelis jūsų kavą laikote "blogiu", o ankstesnėse temose rašoma apie 'neperšaunamą" kavą su kiaušiniais Bulletproof
Ir - kodėl į kavą dedamas kokoso sviestas- dėl skonio ar dėl riebalų (ar dėl abiejų  mirksiukas.gif ) O su Ghee nebandote? Kokiais dar kiausiniais? su kokoso aliejumi arba sviestu:) Nepersaunama del to, jei jauti, kad ilgai sedesi be maisto, tai kokoso aliejus duoda sotumo ir ilgokai buna ramu be alkio jausmo.
- Daugelis vartojate migdolų pieną, bet migdolai, kiek suprantu, nerekomenduotini ar bent po labai mažai. O piene juk gaunasi kaip ir koncentratas? migdoluose rugsciu labansas pakenciamas. Kas netoleruoja pieno produkru, kaip alternatyva renkasi migdolu arba kokosu piena.- Žinau, kad gerai raugintos ir fermentuotos daržovės, bet iš jų bandžiau tik raugintus kopūstus - ir nuo tų pačių negerai. Ir tik čia paskaičiau, kad gi juos raugia... su cukrumi (kaip aš nepagalvojau anksčiau  doh.gif ) O kaip raugti be cukraus arba - kur tokių gauti? Dabar jau pilna pirkti be cukraus o pacios raugiame tikrai be cukraus nes jo visai nereikia kopustu raugimui.
Tai tokie mano klausimukai- gal kas atsakysite, gal diskusijas atnaujinsime  mirksiukas.gif

didesnes zinoves pakomentuos razumniau:)
Atsakyti
Ačiū, Nidulia, už atsakymą. Bandysiu tikslinti:
Dėl ryžių - čia Paleo-Fodmap. Tiesa, kitur draudžiami ryžiai, bet čia, kur, atrodo, dar griežtesnė "dviguba" Paleo-Fodmap dieta - leidžiama g.gif
Dėl kavos - apsirikau, ne tą nuorodą įdėjau, turėjau omeny šią- tiesa, ji Primal skaitosi, bet lyg prie Paleo Primal kava su kiaušiniais
O jei apie tą neperšaunamą - tai čia speciali kavos rūšis turi būti ar ir kokia jacobs tinka? ax.gif Ir - tai tiesiog išplakta labai stipri kava su 1-2 šaukštais Ghee arba kokoso aliejum? Ar dar kokia subtilybė? ax.gif
Dėl tų daržovių spalvų čia labai išsamiai (tik dar nespėjau pilnai išstudijuoti). Rašoma apie tamsių spalvų (Nightshades) daržoves - tiesa, čia prie autoimuninių ligų (turiu baltmę)
Nightshades – white potatoes, tomatoes, sweet and hot peppers, eggplant, tomatillos, tamarillos, pepinos, and spices like cayenne, chili powder, curry powder, paprika, pepper sauce, pimento, crushed red pepper flakes – avoid for at least 90 days to evaluate sensitivity.
Na, dar mano minėtosios Saikingai daržovės yra išvardintos ir pirmojoje nuorodoje (prie ryžių).
O daržovių tai labai stengiuosi ir riebalų, ir baltymų, vis tik, dėl to galimai glikogeninio nukrypimo ir man neramu, nors nelabai gaudausi toje biochemijoje blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 11 balandžio 2014 - 23:39
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 11, 22:41)
o kur daro tokius tyrimus ir kokiu budu?

aš čia dariau
Papildyta:
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 12, 01:21)
Rašoma apie tamsių spalvų (Nightshades) daržoves - tiesa, čia prie autoimuninių ligų (turiu baltmę)

Baltmė ne autoimuninė liga, bent jau pagal Zabolotnyj. Mūsų medicina autoimuninėm vadina ir ne autoimunines ligas. Čia apie baltmę, bet turbūt jau skaitėt cool.gif
Jei neklausėt, tai siūlau paklausyt Zabolotnyj paskaitas, apie autoimunines jis kažkur paskutinėse paskaitose pasakoja, bet jei norit suprasti savo ligos priežastį, reiktų nuo pradžios klausyti.
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 04 11, 21:11)
sveikos 4u.gif
visada buvau įsitikius, kad turiu candidą, bet pasidariau žarnyno miklofloros tyrimus, o ten jos nė kvapo nėra  biggrin.gif

Labas rytas,
*Kamelija* Kodėl galvojai, kad pas tave candida? Pagal kokius požymius nusprendei? smile.gif Tada kažkas vistiek negerai, bet kalta ne candida? g.gif Aš taip pat įtariu, kad ją turiu - baltos apnašos ant liežuvio, ypač padaugėja užvalgius saldumynų, ir dar truputį pakitę kojų nagai lyg ir grybelį rodo...
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 04 12, 08:32)
Baltmė ne autoimuninė liga, bent jau pagal Zabolotnyj. Mūsų medicina autoimuninėm vadina ir ne autoimunines ligas. Čia apie baltmę, bet turbūt jau skaitėt cool.gif
Jei neklausėt, tai siūlau paklausyt Zabolotnyj paskaitas, apie autoimunines jis kažkur paskutinėse paskaitose pasakoja, bet jei norit suprasti savo ligos priežastį, reiktų nuo pradžios klausyti.

Ačiū, tikrai jau skaičiau smile.gif O apie Zabolotnyj tik girdėjau - paklausysiu būtinai.

Išaušo rytas - norėčiau geros kavos ax.gif vietoj pusryčių - kaip ten su ta "neperšaunama"- klausiau, ar speciali kavos rūšis Bulletproof turi būti? Gal galit pasidalint, kaip ją ruošiat - paprastai, stiprią kavą išplakat su Ghee ar kokosų al.?
Ir - negi niekas tos Primal su kiaušiniais nevartojat? Ji gi pagal Paleo, tik cukraus nedėti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Kalipsė @ 2014 04 12, 08:40)
Labas rytas,
*Kamelija* Kodėl galvojai, kad pas tave candida?  Pagal kokius požymius nusprendei?  smile.gif Tada kažkas vistiek negerai, bet kalta ne candida?  g.gif  Aš taip pat įtariu, kad ją turiu - baltos apnašos ant liežuvio, ypač padaugėja užvalgius saldumynų, ir dar truputį pakitę kojų nagai lyg ir grybelį rodo...

Dėl candidos - tikriausiai žinot tokį Seilių testą?
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 04 08, 16:35)
smile.gif o man vis dar skanios skystos kiausinienes. db nusipirkau su dviem tryniais - su druskyte ir sviestuku mmmmm  rolleyes.gif

Skystos kiaušinienės? Išduokit receptuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 12, 09:48)

Dėl candidos - tikriausiai žinot tokį Seilių testą?

Žinau šitą testą, berods Voresta buvo pasakius. Esu jį darius, gavos toks pusėtinas - buvo pora siūlelių nutysę, bet nelabai giliai. Kažin kaip *Kamelija*, ar darius tokį testą?
Papildyta:
Dėl bulletproof, darydavau ją anksčiau, dabar truputį atsibodo, pamėgau juodą be nieko. Dėdavau, ką turėdavau, bet dažniausiai kokoso aliejų. Dar galima ghee, kaksvos sviestą, nuo jūsų skonio receptorių priklauso smile.gif Su kiaušiniu nebandžiau. O gaminimo procesą galima rasti youtube, paprastai padarai kavą, dedi sviestą at aliejų ir plaki su blenderiu apie pusę min. smile.gif kava tinka bet kokia, kokią mėgstat.
Atsakyti