as irgi vakar guledama ant kosmetologes stalo papasakojau jai apie Paleo. tai ji kaip nekeista prieme taip gerai tai, taip domejosi, taip idomu jai buvo! nuosirdziai pasidziauge uz mane, pavadino saunuole:) ir pagyre oda- sako tikrai geresne(nors man db suvalgius menkiausia sokoloduka - beria spuogais, ko anksciau niekad nebuvo..)
zodziu malonu kai zmogus priima tai.
Jaicy, gal galima placiau apie ta IVF studija?
As jau po visko, palaidojom tevuka. Gerai, kad grazi diena buvo. Ten visi svetimi buvo, iskyrus teta. Brolis isvis net nepriejo, kaip tuscia vieta buvau jam. Tik jo zmona uzuojauta pareiske ir kai issiskircius zmonems pasilikau prie tevo kapo paverkti priejo jo dabartine zmona ir paguode. Na bet tebunie jam lengva zemele.
Gryzau kaip lapas, privalgiau lasiniu, dabar liurlinu arbata. Galvoju prisileisti vonia ir pamirkti. Toks kaip akmuo nuo sirdies nusirito. Dabar bent tevo kapa aplankyti galesiu, jau niekur nuo manes nepabegs. Dar pries uzdengiant karsta paglociau rankas ir atsisveikinau, labai gaila jo buvo, asaru negalejau suvaldyti.
Jis artritu sirgo, buvo pakeistas kelio sanarys ir jis ta koja susizeide. Isimete infekcija ir jam stiprius antibiotikus leido. Bet jo sirdis buvo silpna, neatlaike ir sustojo.
Noreciau dabar taures vyno...o gal ir dvieju, bet vakar vaistus susileidau, tad belieka arbata
As jau po visko, palaidojom tevuka. Gerai, kad grazi diena buvo. Ten visi svetimi buvo, iskyrus teta. Brolis isvis net nepriejo, kaip tuscia vieta buvau jam. Tik jo zmona uzuojauta pareiske ir kai issiskircius zmonems pasilikau prie tevo kapo paverkti priejo jo dabartine zmona ir paguode. Na bet tebunie jam lengva zemele.
Gryzau kaip lapas, privalgiau lasiniu, dabar liurlinu arbata. Galvoju prisileisti vonia ir pamirkti. Toks kaip akmuo nuo sirdies nusirito. Dabar bent tevo kapa aplankyti galesiu, jau niekur nuo manes nepabegs. Dar pries uzdengiant karsta paglociau rankas ir atsisveikinau, labai gaila jo buvo, asaru negalejau suvaldyti.
Jis artritu sirgo, buvo pakeistas kelio sanarys ir jis ta koja susizeide. Isimete infekcija ir jam stiprius antibiotikus leido. Bet jo sirdis buvo silpna, neatlaike ir sustojo.
Noreciau dabar taures vyno...o gal ir dvieju, bet vakar vaistus susileidau, tad belieka arbata

sveikos
visada buvau įsitikius, kad turiu candidą, bet pasidariau žarnyno miklofloros tyrimus, o ten jos nė kvapo nėra
užsipirkau šito prieš candidą, gal kam reikia, perleisčiau, neatidarytas.
jeigu trigliceridai normoj, tai reiškia, kad blogas cholseterolis ne dėl maisto per didelis, čia kepenys jo per daug gamina
Mano MTL per paleo pusmetį pakilo per 0,15, o gerasis pakilo per 1,5

visada buvau įsitikius, kad turiu candidą, bet pasidariau žarnyno miklofloros tyrimus, o ten jos nė kvapo nėra

QUOTE(cushy @ 2014 04 09, 17:11)
Tiesa, pamiršau parašyt iš to strioko, kad trigliceridai normoj (1,26).
jeigu trigliceridai normoj, tai reiškia, kad blogas cholseterolis ne dėl maisto per didelis, čia kepenys jo per daug gamina

Mano MTL per paleo pusmetį pakilo per 0,15, o gerasis pakilo per 1,5

QUOTE(*Kamelija* @ 2014 04 11, 21:11)
sveikos

o kur daro tokius tyrimus ir kokiu budu?
Lumi, pailsek

Tiesą sakant, paleo gretose esu jau apie 2 mėn, tik ne iškart labai griežtai - dar buvau ieškojimų kelyje, bandžiau Fodmap dietą, bet supratau, kad reikia griežtesnės (turiu virškinimo ir odos problemų). Tebeieškau, gilinuosi ir dabar - bandau skaitinėt ir angliškus puslapius, ir jūsų forumų daugelį perskaičiau. Susikaupė tokių... net ne klausimų, o mažų klausimukų, tikiuosi sulaukt atsakymų, patarimų :
- Daugelis jūsų akcentuojat kiaulieną, o man kažkaip susidarė nuomonė, kad paleo nerekomenduoja raudonos mėsos ar kitaip - ne žoliaėdžių mėsos. Na, lašiniai ne raudoni, bet kiaulienos mėsa tai raudona skaitoma.
- Kaip jūs paukštienos mėsą valgot - nulupat prieš gamindamos tą skūrą (odą) riebią ar tik po gaminimo, o gal šveičiat ir ją?

- Niekaip nesuprantu, kodėl paleo leidžiama baltieji ryžiai (White rice)? Ar jie tikrai tinkami, ar čia kad iš kojų neišvirstume?

- Kažkur ankstesnėse temose, jei kas prašnekdavo apie juodą šokoladą, kitos tuoj sudrausmindavo - negalima, atseit. Bet, kiek aš suprantu, juodasis šokoladas (ne mažiau 70% kakavos) yra toje pačioje grafoje _ Atsargiai, retai - kaip ir avokadai, burokėliai, brokoliai, kalafiorai, bananai, riešutai, kava... O tai jūs vartojate... Man tai tiesiog trūksta energijos, matyt, dėl angliavandenių trūkumo. Ar taip jau blogai tas j. šokoladas, tuo labiau, kad nejaučiu blogumų nuo jo?

- Taip pat ir dėl kavos: daugelis jūsų kavą laikote "blogiu", o ankstesnėse temose rašoma apie 'neperšaunamą" kavą su kiaušiniais Bulletproof
Ir - kodėl į kavą dedamas kokoso sviestas- dėl skonio ar dėl riebalų (ar dėl abiejų

- Daugelis vartojate migdolų pieną, bet migdolai, kiek suprantu, nerekomenduotini ar bent po labai mažai. O piene juk gaunasi kaip ir koncentratas?
- Žinau, kad gerai raugintos daržovės, bet iš jų bandžiau tik raugintus kopūstus - ir nuo tų pačių negerai. Ir tik čia paskaičiau, kad gi juos raugia... su cukrumi (kaip aš nepagalvojau anksčiau

Tai tokie mano klausimukai- gal kas atsakysite, gal diskusijas atnaujinsime

QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 11, 22:05)

sveika:)
Tiesą sakant, paleo gretose esu jau apie 2 mėn, tik ne iškart labai griežtai - dar buvau ieškojimų kelyje, bandžiau Fodmap dietą, bet supratau, kad reikia griežtesnės (turiu virškinimo ir odos problemų). Tebeieškau, gilinuosi ir dabar - bandau skaitinėt ir angliškus puslapius, ir jūsų forumų daugelį perskaičiau. Susikaupė tokių... net ne klausimų, o mažų klausimukų, tikiuosi sulaukt atsakymų, patarimų :
- Daugelis jūsų akcentuojat kiaulieną, o man kažkaip susidarė nuomonė, kad paleo nerekomenduoja raudonos mėsos ar kitaip - ne žoliaėdžių mėsos. Na, lašiniai ne raudoni, bet kiaulienos mėsa tai raudona skaitoma. Ir jautiena raudona, bet jautis - zoliaedis:) Yra itarimu, kad kai kurie alergna kiaulienai.
- Kaip jūs paukštienos mėsą valgot - nulupat prieš gamindamos tą skūrą (odą) riebią ar tik po gaminimo, o gal šveičiat ir ją?

- Niekaip nesuprantu, kodėl paleo leidžiama baltieji ryžiai (White rice)? Ar jie tikrai tinkami, ar čia kad iš kojų neišvirstume?

- Kažkur ankstesnėse temose, jei kas prašnekdavo apie juodą šokoladą, kitos tuoj sudrausmindavo - negalima, atseit. Bet, kiek aš suprantu, juodasis šokoladas (ne mažiau 70% kakavos) yra toje pačioje grafoje _ Atsargiai, retai -pasilepinam retkarciais:) kaip ir avokadai, burokėliai, brokoliai, kalafiorai, bananai, riešutai, kava... kodel raudonus reikia atsargiai? kas blogo brokoliuose? burokelius tai del krakmolingumo? O tai jūs vartojate... Man tai tiesiog trūksta energijos, matyt, dėl angliavandenių trūkumo. Reiskia mazai darzoviu valgai arba riebalo ir energija negaminama is riebalo. Kitaip sakant - glikogeninis nukrypimas.Gal:) Ar taip jau blogai tas j. šokoladas, tuo labiau, kad nejaučiu blogumų nuo jo?

- Taip pat ir dėl kavos: daugelis jūsų kavą laikote "blogiu", o ankstesnėse temose rašoma apie 'neperšaunamą" kavą su kiaušiniais Bulletproof
Ir - kodėl į kavą dedamas kokoso sviestas- dėl skonio ar dėl riebalų (ar dėl abiejų

- Daugelis vartojate migdolų pieną, bet migdolai, kiek suprantu, nerekomenduotini ar bent po labai mažai. O piene juk gaunasi kaip ir koncentratas? migdoluose rugsciu labansas pakenciamas. Kas netoleruoja pieno produkru, kaip alternatyva renkasi migdolu arba kokosu piena.- Žinau, kad gerai raugintos ir fermentuotos daržovės, bet iš jų bandžiau tik raugintus kopūstus - ir nuo tų pačių negerai. Ir tik čia paskaičiau, kad gi juos raugia... su cukrumi (kaip aš nepagalvojau anksčiau

Tai tokie mano klausimukai- gal kas atsakysite, gal diskusijas atnaujinsime

didesnes zinoves pakomentuos razumniau:)
Ačiū, Nidulia, už atsakymą. Bandysiu tikslinti:
Dėl ryžių - čia Paleo-Fodmap. Tiesa, kitur draudžiami ryžiai, bet čia, kur, atrodo, dar griežtesnė "dviguba" Paleo-Fodmap dieta - leidžiama
Dėl kavos - apsirikau, ne tą nuorodą įdėjau, turėjau omeny šią- tiesa, ji Primal skaitosi, bet lyg prie Paleo Primal kava su kiaušiniais
O jei apie tą neperšaunamą - tai čia speciali kavos rūšis turi būti ar ir kokia jacobs tinka?
Ir - tai tiesiog išplakta labai stipri kava su 1-2 šaukštais Ghee arba kokoso aliejum? Ar dar kokia subtilybė?
Dėl tų daržovių spalvų čia labai išsamiai (tik dar nespėjau pilnai išstudijuoti). Rašoma apie tamsių spalvų (Nightshades) daržoves - tiesa, čia prie autoimuninių ligų (turiu baltmę)
Nightshades white potatoes, tomatoes, sweet and hot peppers, eggplant, tomatillos, tamarillos, pepinos, and spices like cayenne, chili powder, curry powder, paprika, pepper sauce, pimento, crushed red pepper flakes avoid for at least 90 days to evaluate sensitivity.
Na, dar mano minėtosios Saikingai daržovės yra išvardintos ir pirmojoje nuorodoje (prie ryžių).
O daržovių tai labai stengiuosi ir riebalų, ir baltymų, vis tik, dėl to galimai glikogeninio nukrypimo ir man neramu, nors nelabai gaudausi toje biochemijoje
Dėl ryžių - čia Paleo-Fodmap. Tiesa, kitur draudžiami ryžiai, bet čia, kur, atrodo, dar griežtesnė "dviguba" Paleo-Fodmap dieta - leidžiama

Dėl kavos - apsirikau, ne tą nuorodą įdėjau, turėjau omeny šią- tiesa, ji Primal skaitosi, bet lyg prie Paleo Primal kava su kiaušiniais
O jei apie tą neperšaunamą - tai čia speciali kavos rūšis turi būti ar ir kokia jacobs tinka?

Dėl tų daržovių spalvų čia labai išsamiai (tik dar nespėjau pilnai išstudijuoti). Rašoma apie tamsių spalvų (Nightshades) daržoves - tiesa, čia prie autoimuninių ligų (turiu baltmę)
Nightshades white potatoes, tomatoes, sweet and hot peppers, eggplant, tomatillos, tamarillos, pepinos, and spices like cayenne, chili powder, curry powder, paprika, pepper sauce, pimento, crushed red pepper flakes avoid for at least 90 days to evaluate sensitivity.
Na, dar mano minėtosios Saikingai daržovės yra išvardintos ir pirmojoje nuorodoje (prie ryžių).
O daržovių tai labai stengiuosi ir riebalų, ir baltymų, vis tik, dėl to galimai glikogeninio nukrypimo ir man neramu, nors nelabai gaudausi toje biochemijoje

QUOTE(Nidulia @ 2014 04 11, 22:41)
o kur daro tokius tyrimus ir kokiu budu?
aš čia dariau
Papildyta:
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 12, 01:21)
Rašoma apie tamsių spalvų (Nightshades) daržoves - tiesa, čia prie autoimuninių ligų (turiu baltmę)
Baltmė ne autoimuninė liga, bent jau pagal Zabolotnyj. Mūsų medicina autoimuninėm vadina ir ne autoimunines ligas. Čia apie baltmę, bet turbūt jau skaitėt

Jei neklausėt, tai siūlau paklausyt Zabolotnyj paskaitas, apie autoimunines jis kažkur paskutinėse paskaitose pasakoja, bet jei norit suprasti savo ligos priežastį, reiktų nuo pradžios klausyti.
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 04 11, 21:11)
sveikos

Labas rytas,
*Kamelija* Kodėl galvojai, kad pas tave candida? Pagal kokius požymius nusprendei?

QUOTE(*Kamelija* @ 2014 04 12, 08:32)
Baltmė ne autoimuninė liga, bent jau pagal Zabolotnyj. Mūsų medicina autoimuninėm vadina ir ne autoimunines ligas. Čia apie baltmę, bet turbūt jau skaitėt
Jei neklausėt, tai siūlau paklausyt Zabolotnyj paskaitas, apie autoimunines jis kažkur paskutinėse paskaitose pasakoja, bet jei norit suprasti savo ligos priežastį, reiktų nuo pradžios klausyti.

Ačiū, tikrai jau skaičiau

Išaušo rytas - norėčiau geros kavos

Ir - negi niekas tos Primal su kiaušiniais nevartojat? Ji gi pagal Paleo, tik cukraus nedėti

Papildyta:
QUOTE(Kalipsė @ 2014 04 12, 08:40)
Labas rytas,
*Kamelija* Kodėl galvojai, kad pas tave candida? Pagal kokius požymius nusprendei?
Tada kažkas vistiek negerai, bet kalta ne candida?
Aš taip pat įtariu, kad ją turiu - baltos apnašos ant liežuvio, ypač padaugėja užvalgius saldumynų, ir dar truputį pakitę kojų nagai lyg ir grybelį rodo...

Dėl candidos - tikriausiai žinot tokį Seilių testą?
QUOTE(jaicy @ 2014 04 08, 16:35)

Skystos kiaušinienės? Išduokit receptuką

QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 12, 09:48)
Žinau šitą testą, berods Voresta buvo pasakius. Esu jį darius, gavos toks pusėtinas - buvo pora siūlelių nutysę, bet nelabai giliai. Kažin kaip *Kamelija*, ar darius tokį testą?
Papildyta:
Dėl bulletproof, darydavau ją anksčiau, dabar truputį atsibodo, pamėgau juodą be nieko. Dėdavau, ką turėdavau, bet dažniausiai kokoso aliejų. Dar galima ghee, kaksvos sviestą, nuo jūsų skonio receptorių priklauso