

Po ilgos pertraukos vėl pasigaminau kokosų SVIESTO (buvo jau nusibodęs, pasidarė nebeskanus (bet turiu baisų įtarimą, kad gal kokoso drožlė kokios nekokybiškos
))



Tačiau nesuprantu, kodėl būtent drožles, o ne patį kokosą (sutarkuotą) malti - taip man atrodo ir sveikiau, ir natūraliau, ir pigiau?
gal kartais yra kokių cholesterolio kapsulių? pas mane grynai cholesterolio dieta, tai kiaušiniai ir lašiniai kasdien, o kitokių negaliu prisiverst valgyt.


O skaitėte visus straipsnius homosanite apie cholesterolį, permečiau tik akim, tai pagrindinės cholesterolio padidėjimo priežastys yra per maža fizinė veikla , kaitintas cholesterolis ir cholesterolio trūkumas maiste. Bent jau mano atveju, tai yra žiaurus trūkumas.
Priežastys neaiškios, prisigalvojau jau, kad gal galėjo rytinis
įtakot
![]()



o as statistika dievinu :-D
sveikos.
reiks ir man geguzes pabaigoj tyrimus darytis, ziuresiu kaip po metu beveik paleo bus pasikeite. sakau beveik, nes 100% nesigauna visada.

sveikos.
reiks ir man geguzes pabaigoj tyrimus darytis, ziuresiu kaip po metu beveik paleo bus pasikeite. sakau beveik, nes 100% nesigauna visada.
o ka ne paleo valgai?
sioj temoj esancios nevartoja bulku, cukru, kruopu, makaronu ir kitu nesveiku angliavandeniu, bet nuo mesos, riebalu, darzoviu, baltymu beveik visu blogasis cholesterolis pasiekes aukstumas, man besiformuojancios aterosklerozes ploksteles,
echoskopavo kaklo arterijas
![]()
pries paleo maniskis buvo aukstokas, o dabar labai aukstas![]()
tai ka bevalgyt?


pries paleo maniskis buvo aukstokas, o dabar labai aukstas

tai ka bevalgyt?
siandien laikrastyje skaiciau straipsni, tai raso, kad tas ploksteles formuoja palmiu ir kokosu aliejus. Kazkokia nesamone. Visi saltiniai rekia, kad kokosu aliejus - geriu geris o sis staipsniukstis raso, kad ploksteles formuoja.
Papildyta:
sveikos,
gal kartais yra kokių cholesterolio kapsulių? pas mane grynai cholesterolio dieta, tai kiaušiniai ir lašiniai kasdien, o kitokių negaliu prisiverst valgyt.tai svajoju, kad kokių kapsulių paryt ir ramu
![]()
O skaitėte visus straipsnius homosanite apie cholesterolį, permečiau tik akim, tai pagrindinės cholesterolio padidėjimo priežastys yra per maža fizinė veikla , kaitintas cholesterolis ir cholesterolio trūkumas maiste. Bent jau mano atveju, tai yra žiaurus trūkumas.
gal kartais yra kokių cholesterolio kapsulių? pas mane grynai cholesterolio dieta, tai kiaušiniai ir lašiniai kasdien, o kitokių negaliu prisiverst valgyt.


O skaitėte visus straipsnius homosanite apie cholesterolį, permečiau tik akim, tai pagrindinės cholesterolio padidėjimo priežastys yra per maža fizinė veikla , kaitintas cholesterolis ir cholesterolio trūkumas maiste. Bent jau mano atveju, tai yra žiaurus trūkumas.
na, visos kaitinam mesa, tai ir gaunasi kaitintas cholesterolis, kur dingsi be to?
Siandien skaiciau laikrastyje straipsniuka, kuriame raso, kad palmiu ir kokosu aliejai formuoja aterosklerozes (o gal kitokias) ploksteles. Visi saltiniai sako, kad kokosu aliejus - geriu geris o sis straipsniokas va toki dalyka parase. Balamutina zmones, tai ir neaisku kas gerai o kas - nelabai. Ir rimtai, is kur tas toks aukstas cholesterolis?
na, visos kaitinam mesa, tai ir gaunasi kaitintas cholesterolis, kur dingsi be to?
Siandien skaiciau laikrastyje straipsniuka, kuriame raso, kad palmiu ir kokosu aliejai formuoja aterosklerozes (o gal kitokias) ploksteles. Visi saltiniai sako, kad kokosu aliejus - geriu geris o sis straipsniokas va toki dalyka parase. Balamutina zmones, tai ir neaisku kas gerai o kas - nelabai. Ir rimtai, is kur tas toks aukstas cholesterolis?
Siandien skaiciau laikrastyje straipsniuka, kuriame raso, kad palmiu ir kokosu aliejai formuoja aterosklerozes (o gal kitokias) ploksteles. Visi saltiniai sako, kad kokosu aliejus - geriu geris o sis straipsniokas va toki dalyka parase. Balamutina zmones, tai ir neaisku kas gerai o kas - nelabai. Ir rimtai, is kur tas toks aukstas cholesterolis?
Kuo giliau į mišką - tuo daugiau... krūmokšnių


Pacientai su aukštu cholesterolio kiekiu serume gali turėti anaerobinį ar disaerobinį pusiausvyros sutrikimą. Esant anaerobinam, ląstelės yra taip prisotintos cholesteroliu, kad jo perteklius kaupiasi serume. Esant disaerobiniam, dėl per didelio riebiųjų rūgščių aktyvumo, ląstelėse yra cholesterolio trūkumas. Cholesterolio kiekis serume kyla, nes jis negali patekti į ląstelę.
Visa tai reiškia, kad nereikia gydyti aukšto cholesterolio, kaip tokio. Efektyvi terapija apima paciento biocheminių sutrikimų nustatymą.
Anaerobiniams pacientams reikia vieno ar daugiau iš šių papildų: neigiamo valentingumo sieros, vitamino B6, magnio (oratato ar aspartato), L-karnitino, vario ir proteolitinių fermentų (bromelaino, pankreatino). Mitybos rekomendacija apima cukraus, alkoholio, fermentuoto maisto ir sterolinių riebalų vengimą.
Disaerobiniams pacientams reikia: glicerolio, cholino, inozitolio, kalio (oratato ar citrato), bioflavanoidų ir niacino. Mityboje reikia vengti laisvųjų riebiųjų rūgščių ir transformuotų riebiųjų rūgščių (augalinių aliejų, margarino, padažų salotoms, kepto maisto, konservuotos mėsos) ir didinti sterolinių riebalų vartojimą (taip, reikia vartoti cholesterolio turintį maistą, pvz.: kiaušinius).
Tie visi disbalansai - aerobiniai-disaerobiniai, kataboliniai-anaboliniai ir dar kitokie...



Man iškrova rytoj

Vis atsilieku viena diena nuo tavęs

Vis bandau suprast tą kokosų sviestą - tai tas pats, kas aliejus ar ne? Skaniau, sveikiau, pigiau, patogiau? Matyt, geriau, jei jis vis minimas
![]()
Tačiau nesuprantu, kodėl būtent drožles, o ne patį kokosą (sutarkuotą) malti - taip man atrodo ir sveikiau, ir natūraliau, ir pigiau?


Tačiau nesuprantu, kodėl būtent drožles, o ne patį kokosą (sutarkuotą) malti - taip man atrodo ir sveikiau, ir natūraliau, ir pigiau?
Aliejaus namie neišsispausi. O vadinamasis sviestas, tai maltos kokosų drožlės (jas bemalant ir laiku sustojus miltus gaunam) O dėl drožlių, o ne riešuto, tai užsiknisimas jį sutarkuot, todėl

O vadinamasis sviestas, tai maltos kokosų drožlės (jas bemalant ir laiku sustojus miltus gaunam) O dėl drožlių, o ne riešuto, tai užsiknisimas jį sutarkuot, todėl

kažin, riešutą susmulkinus ir įmetus į smulkintuvą/plaktuvą nesigautų?

kažin, riešutą susmulkinus ir įmetus į smulkintuvą/plaktuvą nesigautų?

Man irgi taip atrodo

Bet, įtariu, ne aš viena tokia gudri


Kuo giliau į mišką - tuo daugiau... krūmokšnių
Iš tikrųjų - kuo daugiau giliniesi, domiesi, tuo daugiau įvairių nuomonių, variacijų ir subtilybių. Nežinau, gal čia ne į temą, bet esu pas save išsisaugojusi citatą (nors ir ne visai perprantu
) - gal ji kam padės:
[u]Pacientai su aukštu cholesterolio kiekiu serume gali turėti anaerobinį ar disaerobinį pusiausvyros sutrikimą


[u]Pacientai su aukštu cholesterolio kiekiu serume gali turėti anaerobinį ar disaerobinį pusiausvyros sutrikimą
pagal simptomus nelabai ir nuspesi savo nukrypimus, reikia metaboliniu tyrimu.
As dariausi tyrimus ir neturiu nei anaerobinio, nei disaerobinio sutrikimo, bet cholesterolis irgi zaskalivajet ir kaip su manim tuomet?


Del kokoso sviesto, galit daryt is riesuto. Beje ir pienas skanus gaunasi. Youtube tikrai yra viso proceso vaizdeliu.
O kiausiniai tikrai yra supermaistas, juk is jo visas organizmas issivysto.
Mergai, zinokit rutulioju minti nutraukt vaistus per vasara ir planuotis leliu... Nes atideliojimas nieko gero, anksciau ar veliau vistiek teks... Reik veikti, kol dar sveikata patenkinama.
Mergai, zinokit rutulioju minti nutraukt vaistus per vasara ir planuotis leliu... Nes atideliojimas nieko gero, anksciau ar veliau vistiek teks... Reik veikti, kol dar sveikata patenkinama.
Mergai, zinokit rutulioju minti nutraukt vaistus per vasara ir planuotis leliu... Nes atideliojimas nieko gero, anksciau ar veliau vistiek teks... Reik veikti, kol dar sveikata patenkinama.




tik pasitark su daktarais savo, nenutrauk savavaliskai .
Man irgi taip atrodo
be to, visai nesunkiai tarkuojasi - ne sunkiau, nei morka. Aš tarkuoju ne su bulvių trintuve, kur labai smulkiai, o su tokia kaip burokinė, tik žymiai smulkesnės skylutės.
Bet, įtariu, ne aš viena tokia gudri, o vis tiek visur rašoma drožles dėt - tai ir klausinėju - gal vis tik ne tame esmė

Bet, įtariu, ne aš viena tokia gudri


Sakai


Lumi, koks sprendimas
