Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Man iškrova rytoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 04 29, 10:54)
Po ilgos pertraukos vėl pasigaminau kokosų SVIESTO (buvo jau nusibodęs, pasidarė nebeskanus (bet turiu baisų įtarimą, kad gal kokoso drožlė kokios nekokybiškos g.gif ))

ax.gif Vis bandau suprast tą kokosų sviestą - tai tas pats, kas aliejus ar ne? Skaniau, sveikiau, pigiau, patogiau? Matyt, geriau, jei jis vis minimas g.gif
Tačiau nesuprantu, kodėl būtent drožles, o ne patį kokosą (sutarkuotą) malti - taip man atrodo ir sveikiau, ir natūraliau, ir pigiau?
Atsakyti
sveikos,



gal kartais yra kokių cholesterolio kapsulių? pas mane grynai cholesterolio dieta, tai kiaušiniai ir lašiniai kasdien, o kitokių negaliu prisiverst valgyt. doh.gif tai svajoju, kad kokių kapsulių paryt ir ramu bigsmile.gif
O skaitėte visus straipsnius homosanite apie cholesterolį, permečiau tik akim, tai pagrindinės cholesterolio padidėjimo priežastys yra per maža fizinė veikla , kaitintas cholesterolis ir cholesterolio trūkumas maiste. Bent jau mano atveju, tai yra žiaurus trūkumas.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 04 28, 19:57)
Priežastys neaiškios, prisigalvojau jau, kad gal galėjo rytinis  smileysex.gif įtakot  biggrin.gif



lotuliukas.gif

QUOTE(ativas @ 2014 04 29, 02:45)
biggrin.gif o as statistika dievinu :-D
sveikos.
reiks ir man geguzes pabaigoj tyrimus darytis, ziuresiu kaip po metu beveik paleo bus pasikeite. sakau beveik, nes 100% nesigauna visada.


o ka ne paleo valgai?

QUOTE(sapniukass @ 2014 04 29, 11:12)
sioj temoj esancios nevartoja bulku, cukru, kruopu, makaronu ir kitu nesveiku angliavandeniu, bet nuo mesos, riebalu, darzoviu, baltymu beveik visu blogasis cholesterolis pasiekes aukstumas, man besiformuojancios aterosklerozes ploksteles, doh.gif  echoskopavo kaklo arterijas ax.gif
pries paleo maniskis buvo aukstokas, o dabar labai aukstas ax.gif
tai ka bevalgyt?


siandien laikrastyje skaiciau straipsni, tai raso, kad tas ploksteles formuoja palmiu ir kokosu aliejus. Kazkokia nesamone. Visi saltiniai rekia, kad kokosu aliejus - geriu geris o sis staipsniukstis raso, kad ploksteles formuoja.
Papildyta:
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 04 29, 17:51)
sveikos,
gal kartais yra kokių cholesterolio kapsulių?  pas mane grynai cholesterolio dieta, tai kiaušiniai ir lašiniai kasdien, o kitokių negaliu prisiverst valgyt. doh.gif tai svajoju, kad kokių kapsulių paryt ir ramu  bigsmile.gif 
O skaitėte visus straipsnius homosanite apie cholesterolį, permečiau tik akim, tai pagrindinės cholesterolio padidėjimo priežastys yra per maža fizinė veikla , kaitintas cholesterolis ir cholesterolio trūkumas maiste. Bent jau mano atveju, tai yra žiaurus trūkumas.


na, visos kaitinam mesa, tai ir gaunasi kaitintas cholesterolis, kur dingsi be to?
Siandien skaiciau laikrastyje straipsniuka, kuriame raso, kad palmiu ir kokosu aliejai formuoja aterosklerozes (o gal kitokias) ploksteles. Visi saltiniai sako, kad kokosu aliejus - geriu geris o sis straipsniokas va toki dalyka parase. Balamutina zmones, tai ir neaisku kas gerai o kas - nelabai. Ir rimtai, is kur tas toks aukstas cholesterolis?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 29, 18:44)
na, visos kaitinam mesa, tai ir gaunasi kaitintas cholesterolis, kur dingsi be to?
Siandien skaiciau laikrastyje straipsniuka, kuriame raso, kad palmiu ir kokosu aliejai formuoja aterosklerozes (o gal kitokias) ploksteles. Visi saltiniai sako, kad kokosu aliejus - geriu geris o sis straipsniokas va toki dalyka parase. Balamutina zmones, tai ir neaisku kas gerai o kas - nelabai. Ir rimtai, is kur tas toks aukstas cholesterolis?

Kuo giliau į mišką - tuo daugiau... krūmokšnių doh.gif Iš tikrųjų - kuo daugiau giliniesi, domiesi, tuo daugiau įvairių nuomonių, variacijų ir subtilybių. Nežinau, gal čia ne į temą, bet esu pas save išsisaugojusi citatą (nors ir ne visai perprantu blush2.gif ) - gal ji kam padės:
Pacientai su aukštu cholesterolio kiekiu serume gali turėti anaerobinį ar disaerobinį pusiausvyros sutrikimą. Esant anaerobinam, ląstelės yra taip prisotintos cholesteroliu, kad jo perteklius kaupiasi serume. Esant disaerobiniam, dėl per didelio riebiųjų rūgščių aktyvumo, ląstelėse yra cholesterolio trūkumas. Cholesterolio kiekis serume kyla, nes jis negali patekti į ląstelę.
Visa tai reiškia, kad nereikia gydyti aukšto cholesterolio, kaip tokio. Efektyvi terapija apima paciento biocheminių sutrikimų nustatymą.

Anaerobiniams pacientams reikia vieno ar daugiau iš šių papildų: neigiamo valentingumo sieros, vitamino B6, magnio (oratato ar aspartato), L-karnitino, vario ir proteolitinių fermentų (bromelaino, pankreatino). Mitybos rekomendacija apima cukraus, alkoholio, fermentuoto maisto ir sterolinių riebalų vengimą.

Disaerobiniams pacientams reikia: glicerolio, cholino, inozitolio, kalio (oratato ar citrato), bioflavanoidų ir niacino. Mityboje reikia vengti laisvųjų riebiųjų rūgščių ir transformuotų riebiųjų rūgščių (augalinių aliejų, margarino, padažų salotoms, kepto maisto, konservuotos mėsos) ir didinti sterolinių riebalų vartojimą (taip, reikia vartoti cholesterolio turintį maistą, pvz.: kiaušinius).

Tie visi disbalansai - aerobiniai-disaerobiniai, kataboliniai-anaboliniai ir dar kitokie... doh.gif unsure.gif Neįkandu aš jų, tuo labiau, kad simptomai tai nėra, kad atitiktų - susimaišę... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 29 balandžio 2014 - 18:01
QUOTE(Laisvė @ 2014 04 29, 15:57)
Man iškrova rytoj  biggrin.gif


Vis atsilieku viena diena nuo tavęs biggrin.gif
QUOTE(Rčasa:) @ 2014 04 29, 17:03)
ax.gif  Vis bandau suprast tą kokosų sviestą - tai tas pats, kas aliejus ar ne? Skaniau, sveikiau, pigiau, patogiau? Matyt, geriau, jei jis vis minimas  g.gif
Tačiau nesuprantu, kodėl būtent drožles, o ne patį kokosą (sutarkuotą) malti - taip man atrodo ir sveikiau, ir natūraliau, ir pigiau?

Aliejaus namie neišsispausi. O vadinamasis sviestas, tai maltos kokosų drožlės (jas bemalant ir laiku sustojus miltus gaunam) O dėl drožlių, o ne riešuto, tai užsiknisimas jį sutarkuot, todėl cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 04 29, 19:12)
O vadinamasis sviestas, tai maltos kokosų drožlės (jas bemalant ir laiku sustojus miltus gaunam) O dėl drožlių, o ne riešuto, tai užsiknisimas jį sutarkuot, todėl  cool.gif


kažin, riešutą susmulkinus ir įmetus į smulkintuvą/plaktuvą nesigautų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 29, 19:59)
kažin, riešutą susmulkinus ir įmetus į smulkintuvą/plaktuvą nesigautų?  g.gif

Man irgi taip atrodo smile.gif be to, visai nesunkiai tarkuojasi - ne sunkiau, nei morka. Aš tarkuoju ne su bulvių trintuve, kur labai smulkiai, o su tokia kaip burokinė, tik žymiai smulkesnės skylutės.
Bet, įtariu, ne aš viena tokia gudri ax.gif , o vis tiek visur rašoma drožles dėt - tai ir klausinėju - gal vis tik ne tame esmė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 29, 18:56)
Kuo giliau į mišką - tuo daugiau... krūmokšnių  doh.gif  Iš tikrųjų - kuo daugiau giliniesi, domiesi, tuo daugiau įvairių nuomonių, variacijų ir subtilybių. Nežinau, gal čia ne į temą, bet esu pas save išsisaugojusi citatą (nors ir ne visai perprantu  blush2.gif ) - gal ji kam padės:
[u]Pacientai su aukštu cholesterolio kiekiu serume gali turėti anaerobinį ar disaerobinį pusiausvyros sutrikimą


pagal simptomus nelabai ir nuspesi savo nukrypimus, reikia metaboliniu tyrimu.
As dariausi tyrimus ir neturiu nei anaerobinio, nei disaerobinio sutrikimo, bet cholesterolis irgi zaskalivajet ir kaip su manim tuomet?smile.gif
Atsakyti
Jole, aciu uz grazius zodzius wink.gif

Del kokoso sviesto, galit daryt is riesuto. Beje ir pienas skanus gaunasi. Youtube tikrai yra viso proceso vaizdeliu.

O kiausiniai tikrai yra supermaistas, juk is jo visas organizmas issivysto.

Mergai, zinokit rutulioju minti nutraukt vaistus per vasara ir planuotis leliu... Nes atideliojimas nieko gero, anksciau ar veliau vistiek teks... Reik veikti, kol dar sveikata patenkinama.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 29, 21:03)

Mergai, zinokit rutulioju minti nutraukt vaistus per vasara ir planuotis leliu... Nes atideliojimas nieko gero, anksciau ar veliau vistiek teks... Reik veikti, kol dar sveikata patenkinama.

4u.gif 4u.gif 4u.gif kaip faina smile.gif
tik pasitark su daktarais savo, nenutrauk savavaliskai .
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 29, 20:16)
Man irgi taip atrodo  smile.gif  be to, visai nesunkiai tarkuojasi - ne sunkiau, nei morka. Aš tarkuoju ne su bulvių trintuve, kur labai smulkiai, o su tokia kaip burokinė, tik žymiai smulkesnės skylutės. 
Bet, įtariu, ne aš viena tokia gudri  ax.gif , o vis tiek visur rašoma drožles dėt - tai ir klausinėju - gal vis tik ne tame esmė  g.gif

Sakai biggrin.gif Paeksperementuosiu ryt, kokosą turiu. Gal mes tiesiog tinginės nail.gif:

Lumi, koks sprendimas wub.gif
Atsakyti