Sveikos paleolitikės,
retkarčiais paskaitau, bet kažkaip atitolau nuo SM.
Supratau, kad beveik nieko negaliu išmokyti. Kalbame skirtingomis kalbomis.
Bet pamėginsiu dar kartą:
Paleo (vegetarystė, žaliavalgystė, ar kitokia -ystė

) tai valtis, kurią reikia/galima vairuoti. Plačioje upėje (sveikas žmogus) iki kol valtis atsirems į kurį nors krantą (disbalansą), praeis daug laiko. Tačiau, jei yra problemų su sveikata, reikia nuolat vairuoti, kad valtį nukreipti į vidurį upės (tas vidurys- tai sveiko žmogaus metabolizmo parametrai). Būti sveiku žmogumi- tai reiškia, neturėti didelių disbalansų metabolizme. Dauguma, matau, sėdit
valtyje ir nesuvokiate, kad ją galima/būtina vairuoti, retkarčiais pasižiūrint savo konkrečius organizmo parametrus- jie keičiasi, kai tik jūs iškrypstat iš saugaus vidurio.
QUOTE(cushy)
Kai cholesterolis 11,5, vadinasi kažkas blogai.
turi būtinai pasižiūrėti prie kurio
kranto (anaerobinio ar disaerobinio)
tavo valtį atnešė srovė, ir tada koreguoti mitybą- darant aklai galima nepataikyt.
Pacientai su aukštu cholesterolio kiekiu serume gali turėti anaerobinį ar disaerobinį pusiausvyros sutrikimą.
QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 23, 23:32)
Nera uz ka, tikiuosi patiks. Smegenis gavau is bobules, ozka pjove

dekoju uz smegeniniu delikatesu idejas
Sudėkite ten pusę smegenų ir virkite 10 minučių. Tuomet išimkite iš puodo, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir uždėkite ant kotletų. Ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukus, apibarstykite džiūvesėliais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
nė nemanyk šitaip gadint to reto delikateso- smegenys- tai pats didžiausias maistinio cholesterolio šaltinis- ilgai kaitinamo jo vertė liks nulinė. Dar blogiau- vietoj vertingo produkto turėsi oksiduotą niekalą.
Pati, jei turiu smegenų (lėkštėje, aišku) supjaustau ~1 sm storio juostelėmis ir pabarsčiusi prieskoniais, suguldau į keptuvėj pašildytus riebalus - laikau, kol šiek tiek pabąla paviršius, dažnai kartu sumetu iš stambiųjų kaulų iškrapštytus čiulpus. Ir visa tai tik šiek tiek pašildau- šalti nelabai patinka, nors, krapštydama juos iš kaulų- ragauju- primena sviestą. Džiaugiuosi, kad vyras smegenų visai nevertina ir nereikalauja savo dalies. Visos mano.
Prasidėjus darbams, apetitas nepadidėjo, tad nebepavyko išlaikyt svorio, mane pametė dar bent 4 kg (dukros pagalba įdėjau nuotraukėlę į albumą) pilvas plokščias, prikibęs prie nugarkaulio, pilvo odos raukšlėj riebalų atsargų liko labai nedaug

, pradėjau vakarais maukt ožkos pieną puslitriniais, kad visai neperdžiūti.
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 19:35)
Žinau, aš vis vorestai prieštaraudavau, kad
very low carb yra nesveika ir pasilieku prie šitos nuomonės, tad geriau jau, sportininke, grąžink bent kažkokius carbsiukus į mitybą
koks kiekis pagal tave yra tas
very low carb, nes aš, dirbdama fiziškai beveik visą laiką, nejaučiu jokio jų trūkumo. O žolėse, kurias dabar valgau, jų dar mažiau, nei šakniavaisiuose, kuriais maitinausi žiemą.
Nidulia, ar tavo
knopkė pagaliau persijungė iš anglių į riebalus?
Kai/jei būsi Paryžiuj, paieškok
šito "gardumyno"