Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 23, 22:47)
Parasysiu kaip as gaminu. Troskinu su smulkiai sukapotu svogunu, morkytemis. Finale imetu pievagrybiu. Is prieskoniu dedu druska, pipiriuku, petrazoliu ir ciberzoles. As tik isjungus ugni uzmesdavau sauksta mascarpones ir uzdengus dangti leisdavau jai sutirpti. Galima ir ghee imesti. Su kokospieniu nebandziau. Siaip viskas is akies deta. Bet pievagrybiai su triusiena man nerealiai lipo.
Man irgi idomu kaip kitos daro, merginos, dalinames idejomis. smile.gif
Dar turiu triusio kepenu, nesugalvoju kaip jas paruosti. Ir kameroj dar voliojasi ozkos smegenai, reiks irgi kazka sumislyti...

Super, kopijuojuos ir viliuosi nepamesti smile.gif Ačiū!
ooooo, ožkos smegenėlės? Pirkai ar kažkur iš gerų žmonių gavai? Jurga iš savaitgalio rendezvous ir Rūta iš Lietuvos virėja gąsdino čia žmones su savo receptais, pagardintais smegenėlėmis, o mane taip sužavėjo pati idėja biggrin.gif Noooriu ir aš! Bet pirkti niekur nemačiau. Ir ožkos neturiu.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 21:38)
Skaitėt visas knygas, bet neteko girdėti apie sėklų polinesočiųjų riebalų rūgščių oksidaciją?  g.gif

Elata, iskraipot konteksta wink.gif neteko girdeti ne apie seklu polinesociuju riebalu rugsciu oksidacija, o kad jos netinka kepiniams!
Atsakyti
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 23, 22:57)
Elata, iskraipot konteksta wink.gif neteko girdeti ne apie seklu polinesociuju riebalu rugsciu oksidacija, o kad jos netinka kepiniams!

tikrai ne, aš tik atsižvelgiu į tai, ką jūs prieš tai rašėt:
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 23, 18:32)
Na kazkas cia negerai. Juk nelogiska, polinesociuju saltinis ir riesutai, bet jie vienas is pagrindiniu kepiniams naudojamu ingridientu. Ar tikrai taip yra del okaidacijos ir kaitinimo? Nedrasiai, bet abejoju, nes knyga apie visus riebalus dar tik laukia, taciau sprendizant is visuotinai paplitusiu polinesociuju riebalu kaip pvz., rapsu, juk ir smoke point yra aukstas. O va mononesotieji kaip tyras alyvu aliejus juk tikrai negali buti kaitinamas butent del oksidacijos. 

Visos trys jūsų minėtos knygos aiškiai rašo, jog polinesotieji riebalai yra itin nestabilūs, ypač pakaitinti ar palikti šviesoje. Rapsų aliejus tikrai nėra stabilumo pavyzdys, greičiau jau atvirkščiai. Mononesotieji yra stabilesni riebalai nei polinesotieji ir tai pabrėžiama kiekvienoje paleo knygoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 23 balandžio 2014 - 22:31
QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 21:56)
Super, kopijuojuos ir viliuosi nepamesti smile.gif Ačiū!
ooooo, ožkos smegenėlės? Pirkai ar kažkur iš gerų žmonių gavai? Jurga iš savaitgalio rendezvous ir Rūta iš Lietuvos virėja gąsdino čia žmones su savo receptais, pagardintais smegenėlėmis, o mane taip sužavėjo pati idėja biggrin.gif Noooriu ir aš! Bet pirkti niekur nemačiau. Ir ožkos neturiu.


Nera uz ka, tikiuosi patiks. Smegenis gavau is bobules, ozka pjove smile.gif dekoju uz smegeniniu delikatesu idejas wink.gif pirkti ir as niekur nemaciau, nebent kokios kiaules, bet su visa galva ar pusgalviu biggrin.gif na bet butu ir ausytes ir snipukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 21:15)
Man kažkas kažkada sakėt triušio receptą, bet aš jį pamečiau biggrin.gif
Žodžiu... kaip gaminat triušiuką, jei turit?

Aš triušį per naktį mirkau parūgštintame vandenyje, ryte mėsą nusausinu ir iki gaminimo palaikau visą paprieskonintą/padruskintą. Paskui truputį apkepinu ir troškinu.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 04 24, 06:30)
Aš triušį per naktį mirkau parūgštintame vandenyje, ryte mėsą nusausinu ir iki gaminimo palaikau visą paprieskonintą/padruskintą. Paskui truputį apkepinu ir troškinu.

Ačiū! O rūgštinat citrina ar actu? smile.gif
Atsakyti
Pasijuokiau skaitydama naujokės žinovės žinutes smile.gif



jautiena, agoi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 24 balandžio 2014 - 07:57
QUOTE(Elata @ 2014 04 24, 07:30)
Ačiū! O rūgštinat citrina ar actu? smile.gif

Citrina nesu bandžiusi rūgštinti, visada actu, todėl negaliu pasakyti, kuris variantas yra geriau.
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 04 24, 09:11)
Citrina nesu bandžiusi rūgštinti, visada actu, todėl negaliu pasakyti, kuris variantas yra geriau.

aišku smile.gif aš kepenėles kartais citrinoj, kartais acte pamirkau ir nežinau, kuris geriau ar skaniau, tai kaskart abu išsitraukiu ant spintelės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 23, 22:47)
Dar turiu triusio kepenu, nesugalvoju kaip jas paruosti. Ir kameroj dar voliojasi ozkos smegenai, reiks irgi kazka sumislyti...


nesu kepenų gerbėja, bet triušio kepenys labai skanios. Aš gaminu labai paprastai- pakepinu svogūną, kai suminkštėja sudedu supjaustytas kepenėles, trumpai pakepu. Išjungiu viryklę, uždedu šaukštą grietinės. Prieskoniai- pipiriukai, cirbežolė, druska.
Šiaip triušieną mirkau vandenyje, bet niekada nepilu jokių actų ar pan., nes jie sausina mėsą.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 24, 08:40)
Šiaip triušieną mirkau vandenyje, bet niekada nepilu jokių actų ar pan., nes jie sausina mėsą.

Nepajutau, kad sausintų, bet tikrai suminkština mėsą.
Atsakyti
Sveikos paleolitikės,
retkarčiais paskaitau, bet kažkaip atitolau nuo SM.
Supratau, kad beveik nieko negaliu išmokyti. Kalbame skirtingomis kalbomis.
Bet pamėginsiu dar kartą:
Paleo (vegetarystė, žaliavalgystė, ar kitokia -ystė biggrin.gif ) tai valtis, kurią reikia/galima vairuoti. Plačioje upėje (sveikas žmogus) iki kol valtis atsirems į kurį nors krantą (disbalansą), praeis daug laiko. Tačiau, jei yra problemų su sveikata, reikia nuolat vairuoti, kad valtį nukreipti į vidurį upės (tas vidurys- tai sveiko žmogaus metabolizmo parametrai). Būti sveiku žmogumi- tai reiškia, neturėti didelių disbalansų metabolizme. Dauguma, matau, sėdit valtyje ir nesuvokiate, kad ją galima/būtina vairuoti, retkarčiais pasižiūrint savo konkrečius organizmo parametrus- jie keičiasi, kai tik jūs iškrypstat iš saugaus vidurio.

QUOTE(cushy)
Kai cholesterolis 11,5, vadinasi kažkas blogai.


turi būtinai pasižiūrėti prie kurio kranto (anaerobinio ar disaerobinio) tavo valtį atnešė srovė, ir tada koreguoti mitybą- darant aklai galima nepataikyt.
Pacientai su aukštu cholesterolio kiekiu serume gali turėti anaerobinį ar disaerobinį pusiausvyros sutrikimą.

QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 23, 23:32)
Nera uz ka, tikiuosi patiks. Smegenis gavau is bobules, ozka pjove smile.gif dekoju uz smegeniniu delikatesu idejas wink.gif


Sudėkite ten pusę smegenų ir virkite 10 minučių. Tuomet išimkite iš puodo, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir uždėkite ant kotletų. Ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukus, apibarstykite džiūvesėliais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
nė nemanyk šitaip gadint to reto delikateso- smegenys- tai pats didžiausias maistinio cholesterolio šaltinis- ilgai kaitinamo jo vertė liks nulinė. Dar blogiau- vietoj vertingo produkto turėsi oksiduotą niekalą.
Pati, jei turiu smegenų (lėkštėje, aišku) supjaustau ~1 sm storio juostelėmis ir pabarsčiusi prieskoniais, suguldau į keptuvėj pašildytus riebalus - laikau, kol šiek tiek pabąla paviršius, dažnai kartu sumetu iš stambiųjų kaulų iškrapštytus čiulpus. Ir visa tai tik šiek tiek pašildau- šalti nelabai patinka, nors, krapštydama juos iš kaulų- ragauju- primena sviestą. Džiaugiuosi, kad vyras smegenų visai nevertina ir nereikalauja savo dalies. Visos mano. wub.gif

Prasidėjus darbams, apetitas nepadidėjo, tad nebepavyko išlaikyt svorio, mane pametė dar bent 4 kg (dukros pagalba įdėjau nuotraukėlę į albumą) pilvas plokščias, prikibęs prie nugarkaulio, pilvo odos raukšlėj riebalų atsargų liko labai nedaug lotuliukas.gif , pradėjau vakarais maukt ožkos pieną puslitriniais, kad visai neperdžiūti.

Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2014 04 23, 19:35)
Žinau, aš vis vorestai prieštaraudavau, kad very low carb yra nesveika ir pasilieku prie šitos nuomonės, tad geriau jau, sportininke, grąžink bent kažkokius carbsiukus į mitybą smile.gif

koks kiekis pagal tave yra tas very low carb, nes aš, dirbdama fiziškai beveik visą laiką, nejaučiu jokio jų trūkumo. O žolėse, kurias dabar valgau, jų dar mažiau, nei šakniavaisiuose, kuriais maitinausi žiemą.

Nidulia, ar tavo knopkė pagaliau persijungė iš anglių į riebalus?

Kai/jei būsi Paryžiuj, paieškok šito "gardumyno" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 24 balandžio 2014 - 09:45