QUOTE(Pinot noir @ 2014 05 19, 09:32)
BS, tavo požiūris yra grynai teorinis maksimalistinis.
Nors kai kur tu teisi bendrąja prasme.
Bet pasižiūrėčiau kaip tau patiktų, jei ateitų paaugęs tavo vaikas ir pareikštų, "mama, aš toks". Ir tu iškart pasistengtum jį suprast? Mintyse ir galvoje nesiautėtų audra? Nesuklibėtų tavo vertybių pamatai?
Manau, kad apsiverstų žemė aukštyn kojom.
Kažkada perskaičiau šią knygą, netyčia, seniai. nežinau, ar ji dabar išversta į lietuvių.
Hervé Guibert "To the Friend Who Did Not Save My Life".
Jei iki tol man šita rūšis buvo dzin, tai po to pasišlykštėjau visam gyvenimui. Nors tai knyga apie žmogų, siekiantį patekti į bandomųjų vaistų nuo AIDS grupę ir taip ir nepatekusį. Šito rašytojo šiek tiek modifikuota autobiografija. Bet, tai kas atskleista, šlykštu. Visa "gėjizmo" schema.
Feministės man nekliudo. Bet ir per daug nesižaviu. Nes žinomos personos tai atgrasios. bet kaip ir visuomet, deklaruoja viena, o patyliukais kažkam trokšta lyginti marškinius. Netikiu. Vėlgi organizacijos, finansavimai ir pan.
Kodėl teorinis? Aš jį sėkmingai ir, beje, nuosekliai ne vienerius metus taikau praktikoje
Dėl vaiko: be abejo, sunku kalbėti nesusidūrus su situacija, bet esu šventai įsitikinusi, kad mano reakcija būtų ne kitokia, negu atėjus sūnui ir pasakius, žinai, mama, nusprendžiau niekada neturėti vaikų. Arba: mama, nusprendžiau toje Marso misijoje dalyvauti, iš kur neparveš namo. Arba, nusprendžiau būti karo fotokorespondentu, fotkinsiu kulkoms švilpiant. Arba, mama, išvažiuoju į Tibetą visam laikui, nebegrįšiu. Arba, mama, nusprendžiau tapti mokslinių tyrimų objektu, ant manęs bandys naujausius keisčiausius vaistus. Arba, mama, žinai, įstojau į universitetą užsienyje, išvarau mokytis, nebenoriu LT gyventi. Šis pagąsdinimas yra gana paplitęs, nes manoma, kad teoriškai būti tolerantišku lengva, o praktiškai ir artimai susidūrus - neįmanoma. Kaip sakiau, nežinau, kaip sureaguočiau, bet manau, kad tėvų gyvenime yra begalė situacijų, kai liūdna dėl vaikų ir toli gražu ne pats didžiausias baubas yra jo buvimas homoseksualiu. Man mano vaikas, koks jis yra ar kokiu užaugs, - pats brangiausias žmogus pasaulyje ir naujiena apie lytinę orientaciją tos nuostatos nepakeistų. Aš pvz., nesuvokiu, kaip galima išsižadėti savo vaiko vien todėl, kad jis gimė homoseksualiu? Ir Tu taip suformulavai - "pažiūrėčiau, kaip tau patiktų". Negi manai, kad aš apie patikimą diskutuoju? Aš diskutuoju apie priėmimą žmogaus (artimo ar tolimo) tokio, koks jis yra, ir tai anaiptol nereiškia, kad nejaustum audringų emocijų. Neabejoju, kad jausčiau. Klausimas, ar dėl to, ką Tu turi galvoje?
Nes būtų baisu, kaip jam reikėtų gyventi netolerantiškoje aplinkoje, gaila, kad vaikų neturėtų arba turėtų apsunkintai, atsižvelgiant į požiūrį ir pan. T.y. būtų liūdna dėl to, kad JO gyvenimas būtų sunkesnis, negu daugumos. Ir būtų gilus px dėl to, "o ką žmonės pasakys". Nesigėdyčiau savo vaiko, koks jis bebūtų. Ir jei jis užaugęs atras, kad yra homoseksualus, tebūnie. Tokie pagąsdinimai kartojami gana dažnai, juose kartais įžvelgiu vos ne palinkėjimą
Bet manęs kažkaip tai nepaveikia, visiškai nebijau dėl šito.
Papildyta:
kliomba, mėgti niekas neprivers ir, esu įsitikinusi, tikslas visiškai nesusijęs su mėgimu. manęs irgi niekas neprivers mėgti žmonių, kurių nemėgstu. tikslas, manau, yra įstatymų lygmenyje įtvirtinti vienodas teises ir galimybes. mylėti jų niekas neprašo ir nereikalauja. reikalauja netrukdyti jiems gyventi, neįžeidinėti, nesityčioti, netrukdyti dirbti/įsidarbinti, kurti šeimas, paveldėti turtą ir pan., o jei trukdoma - naudotis tokiomis pačiomis gynybos priemonėmis, kokias turi Tu ar aš. Aš nesuprantu, kodėl visi įsikalę galvon, kad reikalaujama visus mylėti ir dar priedo - propaguoti? Iškreipta argumentacija kartais rankas nusvarina
Taip, patyčios ir smurtas yra kriminalas. Tik kodėl patyčių iš gėjų norima nelaikyti kriminalu, o vietoj to sakoma "ko jie nori? lai slepiasi".
Juokinga, aišku, kai viskas jau padaryta. Drąsos eiti ir skelbti kokią nors idėją, rizikuojant dėl to susilaukti kritikos ar ir didesnių blogybių, turi tikrai ne kiekvienas.