Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(Bad Seeds @ 2014 05 15, 08:59)
Sveikos smile.gif


Idealiu atveju turėtų nekilti jokio kipišo, bet tikiuosi, kad tai ateity. Kai visi ir visokie turės sau ramią vietą po saule ir neaiškins vieni kitiems, kaip gyventi ir kur slėptis, jeigu kažkam kažkas nepatinka.


Sveikos. Užkliuvau praeidama.
mano nuomone, tie, kurie "toleruotini", neleidžia ir gyventi kitiems, tos tolerancijos reikalaudami. Tegu sau gyvena, nekišdami kitiems panosėn savo keistenybių. Bet ne, jiems gi norisi tokio pasaulio, kur jie turėtų "lygesnes" teises, nei ta masė žmonių, kurie neišsidirbinėja. Tai va jie ir neleidžia gyventi kitiems, reikalaudami savo iškrypimus vertinti kaip privalumus.

Visi net ausis ištempia, kai pasakai, kad nepatinka pvz, kitos lytinės orientacijos asmenys. Nu, nepatinka man, ir ką aš galiu su savim padaryti. Perdaryti save ar visiems meluoti?

O būti tolerantiškiems visiems tai dabar labai madinga. Reiškia, aš nemadinga ir atsilikusi. Ką bepadarysi.

Jokių diskusijų čia nepradedu, tik išsakiau savo nuomonę. Dirbk ramiai, BS.

Geros jums saulėtos dienos, mergicos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinot noir @ 2014 05 15, 08:47)
Sveikos. Užkliuvau praeidama.
mano nuomone, tie, kurie "toleruotini", neleidžia ir gyventi kitiems, tos tolerancijos reikalaudami. Tegu sau gyvena, nekišdami kitiems panosėn savo keistenybių. Bet ne, jiems gi norisi tokio pasaulio, kur jie turėtų "lygesnes" teises, nei ta masė žmonių, kurie neišsidirbinėja. Tai va jie ir neleidžia gyventi kitiems, reikalaudami savo iškrypimus vertinti kaip privalumus.



negaliūūūūūūūūūūūūūūūū biggrin.gif

Didelė dalis visuomenės klaidingai įsivaizduoja/mano/jiems įteigta, kad kitos orientacijos ar lyties asmenys reikalauja kažko lygesnio, daugiau, kitokio, negu mes turim. Tai yra didelė propagandinė neteisybė. Jie nori paprasčiausio dalyko - partnerystės arba santuokos ir iš to išplaukiančių dalykų, t.y. analogiško dalyko, kurį mes turim. Galų gale jie trokšta nebūti stebimi per padidinamąjį stiklą ir kaltinami nebūtais dalykais - keistenybių makalavimu po nosim, lindimu į akis. Jie nori nebūti kritikuojami, kad ir ką bedarytų. Reprodukcijos klausimai yra atskira tema, mano požiūriu, kur kas sudėtingesnė negu santuoka/partnerystė. Nesuprantu, kodėl žmonės mano, kad yra kažkokia žmonių grupė turi turėti mažiau teisių būti savimi vien todėl, kad kažkam tai nepatinka, sukelia diskomfortą, baimę ar dar ką. Tai - tų kitokių žmonių sudaiktinimas, nužmoginimas, sugyvulinimas.
Man, pvz., nepatinka buduliai. Bet jiems tokiais būti, matyt patinka, juos tenkina būti buduliais, tai jie jais ir būna. Aš pasirenku su jais nebendrauti, bet nesiūlau apriboti jų teisę būti buduliais ir nesiūlau uždrausti buduliams būti kur nors, kur man nepatinka, nesiūlau išvalyti pasaulio nuo budulių. Aš gal nepatinku buduliams, bet net jie nesiekia neleisti man vaikščioti į parodas, nes jiems nepatinka parodos ir jose besilankantys. Ar jauti šią prieštarą?
Aš tolerantiška ne dėl mados, o dėl vidinių įsitikinimų.
Ko kiti žmonės siekia, manau, tai ne patikti, o būti palikti ramybėje, kad jiems nebeliktų poreikio būti pastebėtiems.
Istorija rodo, kad kritinėse situacijose tik neįprastas tam metui elgesys, išskirtinių, rėksmingų priemonių pasirinkimas padėjo tam tikroms grupėms pasiekti socialinio elgesio pokyčių. Pavyzdžiai: vergovė, moterų išsimokslinimas, balsavimas, juodaodžių teisės, ekologijos klausimai ir pan. Šiuo metu istorija atnešė naują iššūkį - transgender ir homoseksualų teises. Kai nebeliks lygių teisių klausimo, nebeliks ir problemų dėl iššaukiančio elgesio, nes nebeliks jo tikslo.
Galų gale, jeigu žmogus jaučiasi norintis pasidarkyti, lai darkosi. Kieno kelints reikals. Zvonkės Bunkės Ivanovos irgi jaučia poreikį pasidarkyti, bet niekas neprašo jų slėptis, nes nepatinka. Nepatinka - neinam į renginius ir nežiūrim teliko. Analogiškai su transgender ir homoseksualiais: nepatinka - nežiūrim.
Nes dabar man situacija panaši į tokią: man jie nepatinka, todėl bandau sulįsti jiems į veidą, kad galėčiau pasakyti jiems, kad jie nelįstų man į veidą. Ironizuoju, žinoma, bet mechanizmas iš šalies žiūrint atrodo panašus.

einu dirbt smile.gif
Atsakyti
Su tais patinka-nepatinka tai Lietuvoj dar patogu. O cia tai mano antros puses vos is darbo neispirdolino uz tai, kad mazumai nuveme nesvanku bajeri.

Mano dulkiu siurblys atvaziavo. Grazus toks, zalias, su daug priedu, jo vardas Harry thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tapyras @ 2014 05 15, 10:24)
cia tai mano antros puses vos is darbo neispirdolino uz tai, kad mazumai nuveme nesvanku bajeri.



Štai.
Kodėl pažeidžiamos ir netoleruojamos žmogaus teisės ko nors nemėgti?
Tuoj iš darbo.

-------
BS.
O tavo karštame nore toleruoti neslypi netoleracija visiems kitiems, kas su tuo nesutinka? Pavyzdžiui, man.
Įžvelgiu pyktį visiems, kas mąsto ne taip kaip tu.

Neatsiliepk, nes man irgi reikia dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Pinot noir @ 2014 05 15, 10:10)
Štai.
Kodėl pažeidžiamos ir netoleruojamos žmogaus teisės ko nors nemėgti?
Tuoj iš darbo.

-------
BS.
O tavo karštame nore toleruoti  neslypi netoleracija visiems kitiems, kas su tuo nesutinka? Pavyzdžiui, man. 
Įžvelgiu pyktį visiems, kas mąsto ne taip kaip tu.

Neatsiliepk, nes man irgi reikia dirbti.


manau, pasaulyje nėra nė vieno atleidimo ar grasinimo atleisti iš darbo atvejo, kai nemėgimas būtų priežastis. priežastis Tapyro antros pusės atveju, spėju, buvo aktyvus veiksmas - įžeidus komentaras ar juokelis. o tai turėtų būti netoleruojama visais atvejais: ar moters diskriminavimas ją sudaiktinant, laikant mėsa, ar vyro diskriminavimas, ar bet kuri kita diskriminavimo forma, įskaitant diskriminavimą remiantis lytine orientacija. niekas gi nereikalauja mėgti, mylėti, propaguoti, skelbti paramą; reikalaujama tik nediskriminuoti silpnesnės (kol kas) pusės. apie tai yra draudimai diskriminuoti - jie visada susiję su tam tikru kitos pusės silpnesniu statusu.

Pinot smile.gif mano raidės SM, rodos, neraudonavo, nežinau, iš kur karštą norą toleruoti ar pyktį netoleruojantiems įžvelgi.
manau, kad netolerancijos kritika nėra netolerancija, nors šis argumentas iki absurdiškumo naudojamas. aš tuos du dalykus labai skiriu. gal sociologai ar psichologai šį reiškinį kada nors išnagrinėtų arba jau yra išnagrinėję, norėčiau pakaityti smile.gif
save stebėdama nerandu savyje pykčio šiuo klausimu. atvirkščiai, šia tema turiu begalinės kantrybės ir jaučiu norą suprasti, kodėl tvyro tos kitos nuomonės, kaip jos gimsta, kas jas palaiko/maitina. man patys mechanizmai be galo įdomūs. pykčio tame nė kvapo smile.gif
Atsakyti
Tapyro antros puses atvejis:

Virsininke: --Charli, tu siandien vaziuosi su Tomu.
Charlis: -- Nu jeigu Tomas manes neisdulkins, tada gal ir nuvaziuosim.
Tomas apsiverke: -- Charlis tyciojasi is mano orientacijos!
Virsininke: -- Charlie - warning, gross misconduct


Nu ir... g.gif lygios teises? Kur?
Atsakyti
QUOTE(Tapyras @ 2014 05 15, 10:59)
Tapyro antros puses atvejis:

Virsininke: --Charli, tu siandien vaziuosi su Tomu.
Charlis: -- Nu jeigu Tomas manes neisdulkins, tada gal ir nuvaziuosim.
Tomas apsiverke: -- Charlis tyciojasi is mano orientacijos!
Virsininke: -- Charlie - warning, gross misconduct
Nu ir...  g.gif  lygios teises? Kur?


pamodeliuokim situacijas ir pastatykim į jas ką nors kitą:

Virsininke: --Stase, tu siandien vaziuosi su Tomu.
Stasė: -- Nu jeigu Tomas manes neisdulkins, tada gal ir nuvaziuosim.
Tomas apsiverke: -- Stasė tyciojasi is manęs, laiko mane vienu dideliu pimpalu, o ne bendradarbiu!
Virsininke: -- Stase, warning, gross misconduct.

arba

Virsininke: -- Stase, tu siandien vaziuosi su Tomu.
Tomas: -- Nu jeigu Stasė sėdės man ant kelių veidu į mane, tada smagiai vaziuosim.
Stasė apsiverke: -- Tomas laiko mane mėsos gabalu, o tai man nepatinka!
Virsininke: -- Tomai - warning, gross misconduct

tai yra lygiai tas pats. tik mes tiek pripratę, kad mus graibytų už šiknų, nužiūrinėtų, mėtytų tipo juokelius, kad nekreipiam į tai per didelio dėmesio, o jei kolega jaunas ir gražus - netgi jaučiamės pamalonintos, ania? o jei koks kolega senis? tada jau neeee, nepatinka..smile.gif

nes jei mums taip sakytų - mes turim teisę pasirinkti, ar skųstis, ar nutylėti, ar net laikyti tai pageidaujamu reiškiniu, o jei homoseksualus asmuo to sulaukia ir tokio elgesio nepageidauja - ko jis nori, nelygios teisės! tai ir yra diskriminacija. ačiū, Tapyrai, kad papasakojai, situacija aiški ir diskriminacinė.

viršininkė, mano galva, traktavo Tomą kaip lygų Charliui, ir Charliui davė visiškai teisingą pastabą.
Atsakyti
Love BS. wub.gif
Tik neatsakinekit, as irgi dirbu. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Spannnguole @ 2014 05 15, 13:40)

Ir man BS patinka, nors pozicijos mūsų skiriasi. Patinka tvirtos pažiūros ir savo požiūrio gynimas bei argumentavimas.
...............................................................
Jūs man pasakykit, kaip jūs ilsitės? darbas, visokie įsipareigojimai, dienos nebelieka, vakare norisi pailsėt, o nėr kada. Nežinau kaip susitvarkyt taip, kad skirčiau nors kiek laiko sau. Vaikštau pamėlusiais paakiais ir nuolat pavargusi. Nieko nesinori, nuolat laukiu savaitgalio, o ten irgi tas pats unsure.gif
Atsakyti
Aš save irgi priskiriu prie tolerantiškų kitokiems. Bet neseniai peržiūrėjau Raulio FB, tai smarkiai nusivyliau. Suprantu, tai tik vienas žmogus, kiti gali būti visai kitokie, bet suerzino jo tyčiojimasis iš kažkokios mergaičiukės, kuri savo profily truputį pasikeikė, atseit, tu ne moteris, jei taip elgiesi. Ar tai jam kalbėti apie moteriškumą? Ir primygtinis, sakyčiau, net piktas reikalavimas vadinti jį ja. Nu, po velniu, tu gali paprašyti, kad į tave taip kreiptųsi, bet reikalauti? Suprantu jį, sunku gyventi tokioje visuomenėje, bet jei reikalauji tolerancijos, tai ir pats toks būk. Na, dar galima nurašyti jo jaunam amžiui.
Notmiau, pritariu kitoms, per daug iš savęs reikalauji. Gal dar ir hormonai veikia, bet tikiu, kad vieną dieną grįši linksma ir šmaikšti kaip visada.
Tapyras, mačiau, augalus augina, aš irgi pasisodinau, rozmarinai taip gražiai dygsta, ir mėtos, ir šalavijai.
Dėl knygų tai nesuprantu, kaip jūs galit skaityti elektronines. Man skaitymas būtinai turi būti gulint biggrin.gif Irgi laukiu „Silva Rerum III“. Dar perskaičiau jos „Danielius Dalba ir kitos istorijos“, visai kitoks stilius, bet irgi verta dėmesio.
Pinot, aš pailsiu vakare prieš miegą knygą pasiėmus į lovą, gal ir tau tiktų. Arba einu į mišką pasivaikščiot, čia kai dar jėgų lieka. Ar aromaterapinė vonia vakarais, labai atgaivina, praskaidrina nuotaiką. Kažkada labai domėjausi įvairiais eteriniais aliejais, jų poveikiu, tai tikrai veiksminga. Tik kainuoja.
Atsakyti
O man kitaip visai. Su BS iš dalies sutinku, bet gal
Labiau su Tapyru ir Pinot.
Toleruot aš labai daug ką toleruoju. Tikrai ir ne teoriškai.
Kūdikio žudikę.
Prievartautoją.
Pedofilą.
Gėjus.
Transgender'ius.
Drag'us.

Bet bl kai lenda į snukį su savo teisėm ir PRIVALOT mane/mus toleruot, gerbt etc- nx!! Nieko, NIEKO aš neprivalau!!!
Mercurio nė nesulyginčiau. Dbr tas visas- ojjjj kaip pasakė, įžeidė, diskriminavo!!!
Galvok prieš pasakydama, galvok prieš pajuokaujant
Va gėjui juokelis ašaras sukėlė- baisus, neregėtas nusižengimas!!!
Nes jis juk gėjus!!!
Jiem sakyt negalima nieko, juokaut negalima, neduok D bus kokia užslėpta potekstė ir įžeis, pažeis jo teises!
Tas pats kaip negrui negali sakyt, kad jis negras. Juodasis.. Kažkada pageidavo- spalvotasis(gerai kad ne vaivorykšte)
Paskui persigalvojo. Kada vėl persigalvos.
O tu bl švieskis, nes netyčia dar ne taip, kaip pageidaujamas REIKALAVIMAS jo/jos, pavadinsi, pasakysi!!
Bus gross misconduct .

Tų teisių, tos ypač vadinamos mažumos ir taip turi tiek, kad bl pasisukt baisu, nes dar ne tuo kampu pažiūrėsi į vieną iš jų.. Diskriiiimiiinuoooojaaa, netoleruooooja, negerbia!!!!

Va. Mane užknisa tas į akis lindimas. Aš nelendu jiem aiškint, bet nenoriu, kad ir man į akis lystų. Apie savo tas teises ir kitą šūdą rėktų išsiskėtę
Gi niekas jų negaudo, į sibirą netremia ir nešaudo už jų tą kitoniškumo.

Galit nerašyt.
Aš skaudantis ir piktas. Ir ariantis(o pinigų kaip nėr taip
Nėr. Tik baudas bl Siunčia susimokėt už tą, už aną)
Užsiknisęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NotMiau: 15 gegužės 2014 - 20:51
QUOTE(NotMiau @ 2014 05 15, 21:44)
 
Bet bl kai lenda į snukį su savo teisėm ir PRIVALOT mane/mus toleruot, gerbt etc- nx!! Nieko, NIEKO aš neprivalau!!!


Tų teisių, tos ypač vadinamos mažumos ir taip turi tiek, kad bl pasisukt baisu, nes dar ne tuo kampu pažiūrėsi į vieną iš jų.. Diskriiiimiiinuoooojaaa, netoleruooooja, negerbia!!!!

Va. Mane užknisa tas į akis lindimas. Aš nelendu jiem aiškint, bet nenoriu, kad ir man į akis lystų. Apie savo tas teises ir kitą šūdą rėktų išsiskėtę
Gi niekas jų negaudo, į sibirą netremia ir nešaudo už jų tą kitoniškumo.



thumbup.gif smile.gif
Rėžei gerą kalbą. savo nepakartojamu stilium.. man patiko. smile.gif

Užjaučiu, kad reikia daug art. Turėtum save patausot ateinančiam laikotarpiui (duok dieve, kad būtų geras vaikis) ir pailsėt. Bet vis tie pinigai. Vis tiek jų visų neuždirbsi.

Bet ką aš čia sakau. pati ariu ir galo nematyt. kaip viena draugė išsireiškė, arba tu pati sustosi arba gyvenimas tave pristabdys. Žiauru.

Bet jei būčiau nėščia, tai artų man diedas už du. rolleyes.gif Taip kažkada ir buvo. smile.gif
Atsakyti