QUOTE(Pinot noir @ 2014 05 15, 08:47)
Sveikos. Užkliuvau praeidama.
mano nuomone, tie, kurie "toleruotini", neleidžia ir gyventi kitiems, tos tolerancijos reikalaudami. Tegu sau gyvena, nekišdami kitiems panosėn savo keistenybių. Bet ne, jiems gi norisi tokio pasaulio, kur jie turėtų "lygesnes" teises, nei ta masė žmonių, kurie neišsidirbinėja. Tai va jie ir neleidžia gyventi kitiems, reikalaudami savo iškrypimus vertinti kaip privalumus.
negaliūūūūūūūūūūūūūūūū
Didelė dalis visuomenės klaidingai įsivaizduoja/mano/jiems įteigta, kad kitos orientacijos ar lyties asmenys reikalauja kažko lygesnio, daugiau, kitokio, negu mes turim. Tai yra didelė propagandinė neteisybė. Jie nori paprasčiausio dalyko - partnerystės arba santuokos ir iš to išplaukiančių dalykų, t.y. analogiško dalyko, kurį mes turim. Galų gale jie trokšta nebūti stebimi per padidinamąjį stiklą ir kaltinami nebūtais dalykais - keistenybių makalavimu po nosim, lindimu į akis. Jie nori nebūti kritikuojami, kad ir ką bedarytų. Reprodukcijos klausimai yra atskira tema, mano požiūriu, kur kas sudėtingesnė negu santuoka/partnerystė. Nesuprantu, kodėl žmonės mano, kad yra kažkokia žmonių grupė turi turėti mažiau teisių būti savimi vien todėl, kad kažkam tai nepatinka, sukelia diskomfortą, baimę ar dar ką. Tai - tų kitokių žmonių sudaiktinimas, nužmoginimas, sugyvulinimas.
Man, pvz., nepatinka buduliai. Bet jiems tokiais būti, matyt patinka, juos tenkina būti buduliais, tai jie jais ir būna. Aš pasirenku su jais nebendrauti, bet nesiūlau apriboti jų teisę būti buduliais ir nesiūlau uždrausti buduliams būti kur nors, kur man nepatinka, nesiūlau išvalyti pasaulio nuo budulių. Aš gal nepatinku buduliams, bet net jie nesiekia neleisti man vaikščioti į parodas, nes jiems nepatinka parodos ir jose besilankantys. Ar jauti šią prieštarą?
Aš tolerantiška ne dėl mados, o dėl vidinių įsitikinimų.
Ko kiti žmonės siekia, manau, tai ne patikti, o būti palikti ramybėje, kad jiems nebeliktų poreikio būti pastebėtiems.
Istorija rodo, kad kritinėse situacijose tik neįprastas tam metui elgesys, išskirtinių, rėksmingų priemonių pasirinkimas padėjo tam tikroms grupėms pasiekti socialinio elgesio pokyčių. Pavyzdžiai: vergovė, moterų išsimokslinimas, balsavimas, juodaodžių teisės, ekologijos klausimai ir pan. Šiuo metu istorija atnešė naują iššūkį - transgender ir homoseksualų teises. Kai nebeliks lygių teisių klausimo, nebeliks ir problemų dėl iššaukiančio elgesio, nes nebeliks jo tikslo.
Galų gale, jeigu žmogus jaučiasi norintis pasidarkyti, lai darkosi. Kieno kelints reikals. Zvonkės Bunkės Ivanovos irgi jaučia poreikį pasidarkyti, bet niekas neprašo jų slėptis, nes nepatinka. Nepatinka - neinam į renginius ir nežiūrim teliko. Analogiškai su transgender ir homoseksualiais: nepatinka - nežiūrim.
Nes dabar man situacija panaši į tokią: man jie nepatinka, todėl bandau sulįsti jiems į veidą, kad galėčiau pasakyti jiems, kad jie nelįstų man į veidą. Ironizuoju, žinoma, bet mechanizmas iš šalies žiūrint atrodo panašus.
einu dirbt