Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(nežinau100% @ 2014 04 03, 08:12)
žliumbiau vakar. teatre doh.gif .


Jei nesi teatro kritikė, tai ką tu apie teatrą išmanai. Ir kaip drysti žliumbt!
Papildyta:
QUOTE(Bad Seeds @ 2014 04 03, 09:27)
Prieš pasakydamas pagalvoji, kodėl taip manai, tuomet arba pasakai, arba susivaldai, nes negali pagrįsti. Jei negali pagrįsti, klausi savęs, kodėl negali pagrįsti - gal trūksta žinių? Jei trūksta žinių, eini jų ieškoti ir veltui oro nevirpini.


Žmogus įvairialypė būtybė, pažinimas jame dėliojasi iš įvairių pojūčių, emocijų, nuojautos, žinojimo, proto. Žinojimas tik viena iš dalių. Ir jeigu tik ta viena dalim viską vertinsi, t.y. viską apmąstysi vien tik argumentų, žinių, protinių analizių principu, tai žinai gi kad psichuškėj atsidursi.
Tarkim aš skaitau vertimą, tekstą, galbūt pagal specialybę turiu kažkiek žinių apie teisingą gramatiką ir kalbos kultūrą, bet skaitant net nekyla mintis pagal tai vertint. Vertinu labiau pojūčiais, kaip man tekstas "gulasi", plaukia, jo literatūrinė raišką, ir tik koks vienas kitas blogos struktūros sakinys krenta į akiratį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kliomba: 03 balandžio 2014 - 13:31
QUOTE(kliomba @ 2014 04 03, 14:30)
Jei nesi teatro kritikė, tai ką tu apie teatrą išmanai. Ir kaip drysti žliumbt!

nu tai tik žliumbiau, o ne vertinau biggrin.gif

Tijūnas labai patikot
inspektorius patiko
kai kurie aktoriai perspaudė

va čia kritika, ar ne? nors gal čia tik nuomonė g.gif .

dėl vertimû, tai mano nuomone, turi būt ir originala perskaités, kad vertintum vertima. čia mano kukli vartotojo nuomonè. juk labai svarbu kūrinio nuotaika, atmosfera (kalbu apie grožinę). tas pats kaip apie filmus. kad ir KELYJE. nu knyga tikrai patiko, perskaičiau su malonumu. nu bet filmas doh.gif . bet čia vėl gi mano nuomonė. kas uždraus ja pareikšt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nežinau100%: 03 balandžio 2014 - 13:50
QUOTE(Spannnguole @ 2014 04 03, 10:36)
Atsipalaiduok, BS.
Jei patys savaime tavo argumentai yra teisingi, vistik reikia atsizvelgti ir i konteksta.
Zmogus gi plepa forume, ne i spec. laikrasti koki straipsni raso.  rolleyes.gif
Jei pastaba, kad negali vertinti, nes neturi tam reikalingu ziniu, butu suprantama (ir pakankama), tai visos sekusios pletotes yra ziauriai too much. 
Tarkim, praeita savaitgali buvau kinu restorane. Pazistama klausia, ar geras restoranas.

Pagal tave iseitu, kad tureciau paziureti i ja versiuko akimis ir atsakyti, kad nezinau, o paskui nusipirkti lektuvo bilieta i Pekina, kinu kalbos vadoveli, kinu virtuves receptu knyga ir imtis psichologijos studiju, kad suprasciau vertinima itakojancius savo mastymo procesus?

Come on... rolleyes.gif


laukiau šito smile.gif

taigi aš priekaba esu. moku prisiknisiti ir totaliai užknisti žmones biggrin.gif

QUOTE(Lining @ 2014 04 03, 11:21)
Spannnguole, o kuo tau mano avataras baisus? Atsakymas nepatinka nepriimtinas. Reikia su visais argumentais. biggrin.gif


neiškentei tongue.gif


ok, paskutinė paklodė šia tema biggrin.gif
Kodėl man užkliuvo būtent tas Lining komentaras? Todėl, kad ji man nepatinka.
Ups, juokauju smile.gif Iš tikro todėl, kad jame glūdėjo prieštaravimas: tos kalbos neišmanau, bet pasisakiau, lyg išmanyčiau, nes išmanau kitą kalbą. Hmz...
Kasdieniniuose ir buitiniuose reikaluose mes vieni iš kitų nereikalaujame argumentų, nes visas puses tenkina patinka/nepatinka, gražu/negražu paviršutiniškumas. Nebūtinai neigiama prasme - tai paprasčiausia kasdienė komunikacija, negilus responsas į kitą žmogų. Interaktyvumas. Tačiau tuo konkrečiu atveju žmogus pasirodė panašus į tą, kuris teikia ekspertinę nuomonę. Ok, na, aš prisiknisau, pati dabar tiksliai neįvardinčiau, kodėl, tikriausiai todėl, kad ji man nepatinka. Ups, vėl juokauju biggrin.gif Kaip sakiau, užkliuvo prieštaravimas.
Man galima, aš gi per daug galvoju apie nesąmones, visada prisisuku dredų ir bandau išnarplioti. Kas ir nutiko: narpliojam antrą dieną smile.gif Mano galvoj dabar štai kas dedasi: žmogus prisistatė turintis sunkumų su ta kalba, bet pateikė nuomonę, kad vertimas neblogas. Po to pasakė, kad yra vertėjavusi. Tiesa, iš kitų kalbų ar kalbos. Bet skaito ta ana kalba nuo vaikystės. Bet nevertusi. Bet atskirtų blogą vertimą nuo gero perskaičiusi tik vertimą. T.y. gavom krūvą faktų, kurių dalis bent jau mano NUOMONE biggrin.gif prieštarauja vienas kitam - nesueina galai. Klausiu savęs, kodėl nė į vieną mano klausimą nebuvo išsamiai atsakyta su argumentais - juk taip jų maldavau. Jei iš principo - ok, suprantu, užknisau, gal žmogui ranka nekyla užknisinėtojui atsakinėt. Jei neatsakė, nes nežinojo - tai gal prieš tai nepagalvojusi pasisakė, po to vartėsi iš situacijos, pervertino savo ekspertines žinias. Kam kalbėt apie tai, ko tiksliai nežinai? Tai vadinama tuščiažodžiavimu. Kalbėjimu be atsakomybės už savo žodžius. Aš pati tpkią nuodėmę turiu, beje.
Ok, mes daug nuomonių turim, ir dažniausiai niekas nekaulija jų pagrįsti? O jei paprašys? Neprivalo pagrįsti, ar ne? O jei pagrįs? Juk kaip smagu būtų buvę.
Kodėl tai vis dar volioju? Nes man įdomios reakcijos.
Tarkim, mes gi čia visos prasianalizuojam kartas nuo karto. Vienų atžvilgiu kyla pasitikėjimas, kitų - atvirkščiai, įtarumas kokis tai. Kitiems gimsta simpatija, niekuo nepaaiškinta, kitiems - atvirkščiai. Bendraujant (net ir internete) norisi turėti vaizdą apie tai, koks yra žmogus. Man ne visada įdomu, bet kartais norisi. Tarkim, mano galvoje Lining vaizdas sutriko, telikas blogai rodo, yra trukdžių smile.gif Nuo šiol galimai bus sunku rimtai priimti jos nuomones, nes man kaip ir duotas signalas, kad ji arba turi silpnus argumentus, arba dėl kažkokių priežasčių nenori jų išsakyti, nors pokalbio kolega to prašo. Abiem atvejais gauni kažkokią info apie asmenybę, su kuria bendrauji, ir tos info pagrindu modeliuoji tolesnį bendravimą. Be abejo, ši informacija svarbi tik man, o jai greičiausiai arba dzin, arba pikta/nervina. Sorry smile.gif
Bandau racionalizuoti tai, kas vyko mano galvoje: dažniausiai nesustoju ir nepagalvoju, kas vyksta; viskas lieka pasąmoningame lygmenyje. Vieniems pajuntame pasitikėjimą, kitais nepaaiškinamai nepasitikime, nors sustojus galime racionalizuoti ir suprasti, kodėl. Man tas ir įdomu. Todėl ir voliojau dvi dienas. Galima sakyti, man prieinamomis priemonėmis stebint didelei auditorijai susipažinau su Lining biggrin.gif
Lining, nieko asmeniška, rimtai. Sorry, kad užknisinėju, kartais užeina noras pasiknaisioti, gaila, kad kitų žmonių sąskaita. Galėtų būti kokie robotai užknisinėtojams - užp...nėčiau negyvai biggrin.gif Nu nes man tikrai įdomu. Ne užknisinėti, o kapstytis biggrin.gif Nors ir užknisinėti kartais patinka.

tadaaam, aš baigiau smile.gif

ta proga:

E. E. Cummings

If

If freckles were lovely, and day was night,
And measles were nice and a lie warn’t a lie,
Life would be delight,—
But things couldn’t go right
For in such a sad plight
I wouldn’t be I.
Atsakyti
Iki kritikos reiškimo tau, kuklusis artojau- dar daug vagų suart reiktų biggrin.gif
Čia tavo nuomonė, kaip Klomba sako, iš įvairių pojūčių, emocijų, nuojautos, žinojimo, proto.

Šūdina biggrin.gif nes visiškai nei pagrįsta, nei nusimanati biggrin.gif
Kuo tau filmas " doh.gif "- taukšėt per galvą kiekvienas durnius gali, bet va tu pirk drambliuką biggrin.gif
Patiko nepatiko irgi nėr verta nuomonė.
Argumentuok- pagrįsk, paaiškink!
Vnž, sėsk,-du! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NotMiau: 03 balandžio 2014 - 14:02


NotMiau, grįžtant prie mergos. Tu gyvenime gal perfekcionistė?


matau, kad ne viena nori pašmaikštauti "pagrįsk nuomonę!" klausimu, tai pirmyn - paskaitysiu smile.gif
Atsakyti
Nežinau ar esu. Ar noriu. Nesąmoningai trokštu
Bet, kad noriu, ar esybė nori, yra tokia- tai taip
Mane žudo netvarka, daiktai ne vietose
Bet nepajėgiu padaryt taip, kad VISADA viskas būtų tvarkinga, vietose ir tt
Neturiu tam jėgų.
Todėl lėtai ir skaudžiai kankinuosi betvarkėj.
Taip ir su mergiote gal.
Nžn žinok
Va, negaliu net aptart to normaliai, pripažystu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(NotMiau @ 2014 04 03, 14:43)
Nežinau ar esu. Ar noriu. Nesąmoningai trokštu
Bet, kad noriu, ar esybė nori, yra tokia- tai taip
Mane žudo netvarka, daiktai ne vietose
Bet nepajėgiu padaryt taip, kad VISADA viskas būtų tvarkinga, vietose ir tt
Neturiu tam jėgų.
Todėl lėtai ir skaudžiai kankinuosi betvarkėj.
Taip ir su mergiote gal.
Nžn žinok
Va, negaliu net aptart to normaliai, pripažystu  verysad.gif


Klausiau, nes psichoterapeutai mano, jog perfekcionizmas dažnai yra pagrindinė nerimo sutrikimų ir depresijų priežastis. Tavo, pavadinkim, įkyrios mintyus apie tai, kad dukros nemyli taip, kaip turėtum, gali būti susiję būtent su nerimu, kurį gimdo perfekcionizmas: turi būti viskas savo vietose, taip, kaip reikia, kaip priklauso. Šitą foną dar papuošia tai, kad sakeisi turėjusi/turinti problemišką santykį su savo mama, pergyveni dėl to, bijai to neišmylėjimo perkėlimo į savo santykį su dukra ir pan.
Pasidomėk, jei dar nesi domėjusis, tuo perfekcionizmu. Kiek suprantu, tai dažna problema, apraizganti daugelį santykių ir apkartinanti gyvenimą.
Aš neseniai nugirdau, kad tai tiesiogiai susiję ir sąveikauja. Aišku, būtų įdomu giliau pasidomėti, tik man kadangi perfekcionizmas ne problema biggrin.gif tai aš giliau niekada ir nelindau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Spannnguole @ 2014 04 03, 13:00)
Rasei kad esi daili jauna moteris. Skambi lengvai, laisvai. nail.gif

O avatare - neaiskios lyties (ilgi plaukai, makijazas - moteriski zenklai. Bruozai, bakenbardai - vyriski), grubiu veido bruozu, panasu kad depresyvus ar tik siaip komplikuotos psichikos asmuo  (nzn kas jis, nei kaip is tikro atrodo. Remiuosi vien pateikta nuotrauka). Ispudi sustiprina niurus, juodai baltas koloritas, kontrastai (kietumas).

Mano smegenys gauna priestaringa informacija, del ko kyla diskomfortas.
O noriu jaustis patogiai. ax.gif




Čia Brian Molko, daininkas, man jis labai gražus, toks mergaitiškas. Man patinka tokie dailūs kaip mergaitės vyrai. Ir vyriški patinka. smile.gif
QUOTE(Bad Seeds @ 2014 04 03, 13:55)
l

Kasdieniniuose ir buitiniuose reikaluose mes vieni iš kitų nereikalaujame argumentų, nes visas puses tenkina patinka/nepatinka, gražu/negražu paviršutiniškumas. Nebūtinai neigiama prasme - tai paprasčiausia kasdienė komunikacija, negilus responsas į kitą žmogų. Interaktyvumas. Tačiau tuo konkrečiu atveju žmogus pasirodė panašus į tą, kuris teikia ekspertinę nuomonę. Ok, na, aš prisiknisau, pati dabar tiksliai neįvardinčiau, kodėl, tikriausiai todėl, kad ji man nepatinka. Ups, vėl juokauju biggrin.gif Kaip sakiau, užkliuvo prieštaravimas.
Man galima, aš gi per daug galvoju apie nesąmones, visada prisisuku dredų ir bandau išnarplioti. Kas ir nutiko: narpliojam antrą dieną smile.gif Mano galvoj dabar štai kas dedasi: žmogus prisistatė turintis sunkumų su ta kalba, bet pateikė nuomonę, kad vertimas neblogas. Po to pasakė, kad yra vertėjavusi. Tiesa, iš kitų kalbų ar kalbos. Bet skaito ta ana kalba nuo vaikystės. Bet nevertusi. Bet atskirtų blogą vertimą nuo gero perskaičiusi tik vertimą. T.y. gavom krūvą faktų, kurių dalis bent jau mano NUOMONE biggrin.gif prieštarauja vienas kitam - nesueina galai. Klausiu savęs, kodėl nė į vieną mano klausimą nebuvo išsamiai atsakyta su argumentais - juk taip jų maldavau. Jei iš principo - ok, suprantu, užknisau, gal žmogui ranka nekyla užknisinėtojui atsakinėt. Jei neatsakė, nes nežinojo - tai gal prieš tai nepagalvojusi pasisakė, po to vartėsi iš situacijos, pervertino savo ekspertines žinias. Kam kalbėt apie tai, ko tiksliai nežinai? Tai vadinama tuščiažodžiavimu. Kalbėjimu be atsakomybės už savo žodžius. Aš pati tpkią nuodėmę turiu, beje.
Ok, mes daug nuomonių turim, ir dažniausiai niekas nekaulija jų pagrįsti? O jei paprašys? Neprivalo pagrįsti, ar ne? O jei pagrįs? Juk kaip smagu būtų buvę.
Kodėl tai vis dar volioju? Nes man įdomios reakcijos.
Tarkim, mes gi čia visos prasianalizuojam kartas nuo karto. Vienų atžvilgiu kyla pasitikėjimas, kitų - atvirkščiai, įtarumas kokis tai. Kitiems gimsta simpatija, niekuo nepaaiškinta, kitiems - atvirkščiai. Bendraujant (net ir internete) norisi turėti vaizdą apie tai, koks yra žmogus. Man ne visada įdomu, bet kartais norisi. Tarkim, mano galvoje Lining vaizdas sutriko, telikas blogai rodo, yra trukdžių smile.gif[/B[B]] Nuo šiol galimai bus sunku rimtai priimti jos nuomones, nes man kaip ir duotas signalas, kad ji arba turi silpnus argumentus, arba dėl kažkokių priežasčių nenori jų išsakyti, nors pokalbio kolega to prašo. Abiem atvejais gauni kažkokią info apie asmenybę, su kuria bendrauji, ir tos info pagrindu modeliuoji tolesnį bendravimą. Be abejo, ši informacija svarbi tik man, o jai greičiausiai arba dzin, arba pikta/nervina. Sorry smile.gif
Bandau racionalizuoti tai, kas vyko mano galvoje: dažniausiai nesustoju ir nepagalvoju, kas vyksta; viskas lieka pasąmoningame lygmenyje. Vieniems pajuntame pasitikėjimą, kitais nepaaiškinamai nepasitikime, nors sustojus galime racionalizuoti ir suprasti, kodėl. Man tas ir įdomu. Todėl ir voliojau dvi dienas. Galima sakyti, man prieinamomis priemonėmis stebint didelei auditorijai susipažinau su Lining biggrin.gif
Lining, nieko asmeniška, rimtai. Sorry, kad užknisinėju, kartais užeina noras pasiknaisioti, gaila, kad kitų žmonių sąskaita. Galėtų būti kokie robotai užknisinėtojams - užp...nėčiau negyvai biggrin.gif Nu nes man tikrai įdomu. Ne užknisinėti, o kapstytis biggrin.gif Nors ir užknisinėti kartais patinka.




Aha, tau galima. Kodėl? Ar tik ne tu čia mirtinai supykai paprašyta nulipt nuo bačkos ir klausei, kaip galima va šitaip sugadint žmogui dieną? Bet tau galima, prisipisinėjant jau antrą dieną.
Sakai, mano vaizdas tavo galvoje sutriko ir paskui lepteli: nieko asmeniško biggrin.gif Tai pas ką čia tie trukdžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lining: 03 balandžio 2014 - 15:05
QUOTE(Lining @ 2014 04 03, 15:01)


Tau su humoru, tikiuosi, viskas apynormaliai? Jauti, kada žmogus save dėl savo silpnybių per dantį traukia? smile.gif

Gi viskas, nebevoliokim smile.gif

p.s. primink, kada aš mirtinai supykau paprašyta nulipti nuo bačkos ir ypač - kada klausiau, kaip galima žmogui taip dieną sugadint? Bo užmušk - nepamenu smile.gif Gal supainiojai su kuo kitu. Pacituok, jei turi kaip. Gal kada ir psichanula, nepamenu smile.gif
Atsakyti
Viešpatie. blink.gif
Kalbat tikrai įdomiom temom. Bet iš kur jūs imat laiko? Ir dar rašyti tokias neįtikėtinas paklodes su pasąmonės srautais. g.gif
Kažkam depresija?
Manau kitaip. biggrin.gif
Ir nieko neargumentuosiu ir negrįsiu, nes kartais akivaizdu, kad nebūtina.
Atsakyti
O man Lining vaizdas, t.y. "prestižas", po viso šito net pakilo smile.gif

BS, tau norėtųsi palinkėt perkrauti kompą, nes atrodo, žinai kai būna daug daug ikonų monitoriuj, virusų, cookių ir ko tik ten neprisikaupę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bad Seeds @ 2014 04 03, 15:06)

p.s. primink, kada aš mirtinai supykau paprašyta nulipti nuo bačkos ir ypač - kada klausiau, kaip galima žmogui taip dieną sugadint? Bo užmušk - nepamenu smile.gif Gal supainiojai su kuo kitu. Pacituok, jei turi kaip. Gal kada ir psichanula, nepamenu smile.gif


Tu tikrai labai supykai, bet nepaprašyta nulipti nuo bačkos, o tik juokais pavadinta "bačkiste". Tiesiog aš pajuokavau tada. O tu neatitinkamai įsižeidei ir iš viso išėjai. Primenu, nes būtent mane tu šiek tiek iškeikei. Bet man atrodo, kad ten ir vyno poveikis truputį jautėsi. Grįžai su kitu vardu.
Atsakyti