QUOTE(Spannnguole @ 2014 04 03, 10:36)
Atsipalaiduok, BS.
Jei patys savaime tavo argumentai yra teisingi, vistik reikia atsizvelgti ir i konteksta.
Zmogus gi plepa forume, ne i spec. laikrasti koki straipsni raso.
Jei pastaba, kad negali vertinti, nes neturi tam reikalingu ziniu, butu suprantama (ir pakankama), tai visos sekusios pletotes yra ziauriai too much.
Tarkim, praeita savaitgali buvau kinu restorane. Pazistama klausia, ar geras restoranas.
Pagal tave iseitu, kad tureciau paziureti i ja versiuko akimis ir atsakyti, kad nezinau, o paskui nusipirkti lektuvo bilieta i Pekina, kinu kalbos vadoveli, kinu virtuves receptu knyga ir imtis psichologijos studiju, kad suprasciau vertinima itakojancius savo mastymo procesus?
Come on...
laukiau šito
taigi aš priekaba esu. moku prisiknisiti ir totaliai užknisti žmones
QUOTE(Lining @ 2014 04 03, 11:21)
Spannnguole, o kuo tau mano avataras baisus? Atsakymas nepatinka nepriimtinas. Reikia su visais argumentais.
neiškentei
ok, paskutinė paklodė šia tema
Kodėl man užkliuvo būtent tas Lining komentaras? Todėl, kad
ji man nepatinka.
Ups, juokauju
Iš tikro todėl, kad jame glūdėjo prieštaravimas: tos kalbos neišmanau, bet pasisakiau, lyg išmanyčiau, nes išmanau kitą kalbą. Hmz...
Kasdieniniuose ir buitiniuose reikaluose mes vieni iš kitų nereikalaujame argumentų, nes visas puses tenkina patinka/nepatinka, gražu/negražu paviršutiniškumas. Nebūtinai neigiama prasme - tai paprasčiausia kasdienė komunikacija, negilus responsas į kitą žmogų. Interaktyvumas. Tačiau tuo konkrečiu atveju žmogus pasirodė panašus į tą, kuris teikia ekspertinę nuomonę. Ok, na, aš prisiknisau, pati dabar tiksliai neįvardinčiau, kodėl, tikriausiai todėl, kad ji man nepatinka. Ups, vėl juokauju
Kaip sakiau, užkliuvo prieštaravimas.
Man galima, aš gi per daug galvoju apie nesąmones, visada prisisuku dredų ir bandau išnarplioti. Kas ir nutiko: narpliojam antrą dieną
Mano galvoj dabar štai kas dedasi: žmogus prisistatė turintis sunkumų su ta kalba, bet pateikė nuomonę, kad vertimas neblogas. Po to pasakė, kad yra vertėjavusi. Tiesa, iš kitų kalbų ar kalbos. Bet skaito ta ana kalba nuo vaikystės. Bet nevertusi. Bet atskirtų blogą vertimą nuo gero perskaičiusi tik vertimą. T.y. gavom krūvą faktų, kurių dalis bent jau mano NUOMONE
prieštarauja vienas kitam - nesueina galai. Klausiu savęs, kodėl nė į vieną mano klausimą nebuvo išsamiai atsakyta su argumentais - juk taip jų maldavau. Jei iš principo - ok, suprantu, užknisau, gal žmogui ranka nekyla užknisinėtojui atsakinėt. Jei neatsakė, nes nežinojo - tai gal prieš tai nepagalvojusi pasisakė, po to vartėsi iš situacijos, pervertino savo ekspertines žinias. Kam kalbėt apie tai, ko tiksliai nežinai? Tai vadinama tuščiažodžiavimu. Kalbėjimu be atsakomybės už savo žodžius. Aš pati tpkią nuodėmę turiu, beje.
Ok, mes daug nuomonių turim, ir dažniausiai niekas nekaulija jų pagrįsti? O jei paprašys? Neprivalo pagrįsti, ar ne? O jei pagrįs? Juk kaip smagu būtų buvę.
Kodėl tai vis dar volioju? Nes man įdomios reakcijos.
Tarkim, mes gi čia visos
prasianalizuojam kartas nuo karto. Vienų atžvilgiu kyla pasitikėjimas, kitų - atvirkščiai, įtarumas kokis tai. Kitiems gimsta simpatija, niekuo nepaaiškinta, kitiems - atvirkščiai. Bendraujant (net ir internete) norisi turėti vaizdą apie tai, koks yra žmogus. Man ne visada įdomu, bet kartais norisi. Tarkim, mano galvoje Lining vaizdas sutriko, telikas blogai rodo, yra trukdžių
Nuo šiol galimai bus sunku rimtai priimti jos nuomones, nes man kaip ir duotas signalas, kad ji arba turi silpnus argumentus, arba dėl kažkokių priežasčių nenori jų išsakyti, nors pokalbio kolega to prašo. Abiem atvejais gauni kažkokią info apie asmenybę, su kuria bendrauji, ir tos info pagrindu modeliuoji tolesnį bendravimą. Be abejo, ši informacija svarbi tik man, o jai greičiausiai arba dzin, arba pikta/nervina. Sorry
Bandau racionalizuoti tai, kas vyko mano galvoje: dažniausiai nesustoju ir nepagalvoju, kas vyksta; viskas lieka pasąmoningame lygmenyje. Vieniems pajuntame pasitikėjimą, kitais nepaaiškinamai nepasitikime, nors sustojus galime racionalizuoti ir suprasti, kodėl. Man tas ir įdomu. Todėl ir voliojau dvi dienas. Galima sakyti, man prieinamomis priemonėmis stebint didelei auditorijai susipažinau su Lining
Lining, nieko asmeniška, rimtai. Sorry, kad užknisinėju, kartais užeina noras pasiknaisioti, gaila, kad kitų žmonių sąskaita. Galėtų būti kokie robotai užknisinėtojams - užp...nėčiau negyvai
Nu nes man tikrai įdomu. Ne užknisinėti, o kapstytis
Nors ir užknisinėti kartais patinka.
tadaaam, aš baigiau
ta proga:
E. E. Cummings
If
If freckles were lovely, and day was night,
And measles were nice and a lie warnt a lie,
Life would be delight,
But things couldnt go right
For in such a sad plight
I wouldnt be I.