Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

Tai va, o aš gyvenau Vokietijoj. Ir metus Londone, neplanavau pasilikt jame, bet dievinu tą miestą, ką uždirbdavau per savaitę, viską savaitgalį išleisdavau: parodos, muziejai, vakare klubai, ojei, koks buvo gyvenimas biggrin.gif
Atsakyti
Kodėl čia taip tylu pas mus?
Papildyta:
QUOTE(ladySheep @ 2014 04 07, 18:21)
blauzdos nuo to tikrai ne stambėja. Jos darosi raumeningos. Bent jau mano tokia patirtis per krūvą metų bėgiojimo.

labas, damos.

Kiek reikia bėgioti, kad jos taptų raumeningos?
Atsakyti
mane tai pralinksmino gretima tema biggrin.gif , nu ale sugalvok man taip. tyrimas kiek boba bbiu turėjus doh.gif
patiko kažkieno atsakymas kad skaitliuką reiktų įmontuot biggrin.gif

Lining, normalios tavo blauzdos.
Atsakyti
notmiau, o jus kodel i normalu miesta kraustytis nenorit?

siaip lt yra skyle. cia gyventi galima nebent kazka veikiant ir atitinamai susikurus savita burbula. kuriame jautiesi ne tik patogiai, bet ir siek tiek izoliuotai nuo provincijos pojucio. ir pinigu cia reikia nesveikai daug. nes viskas salyginai brangiau. 4-5 tukst seimai man atrodo jokios kokybes gyvenime, na tik isgyvenimas. o kiek gyvena su maziau pinigu sunku net isivaizduoti.

manyciau jeigu esi vienas, salyginai sveiko fizinio amziaus ir be ypatingos karjeros (nes vien ji atveria platesni akirati) butina vaziuoti pagyventi tai sen tai ten. tuomet ir aplinka grizus kitaip vertini (o gal ir grizineji jau tik atostogom). poziuris i zmones nebe toks smulkmeniskas pasidaro, kas labai budinga lietuviskam provincialumui. cia jeigu gyvent, tai tik veikiant ko norejai ir siekei (po pagyvenimo kazur kitur). kitu atveju mazai pliusu.

Atsakyti
QUOTE(Lining @ 2014 04 08, 19:19)
nes čia jaučiuosi sava ir nejaučiu nepatogumo, kad esu užsienietė, ir vis tik – svetimas. Bent man, asmeniškai, tai jautėsi.


Bet tai sakyčiau normalu, taip ir turi būt. Tam ir yra skirtingos tautybės, šaknys, būtų blogiau jeigu viskas susiniveliuotų į vieną ir visi vienodi pataptų. Turbūt visų tautybių žmonės saviausi jaučiasi savo šalyse, o kitur ir gyveni kaip svečias.
Papildyta:
QUOTE(Lil·ith @ 2014 04 08, 21:04)
siaip lt yra skyle. cia gyventi galima nebent kazka veikiant ir atitinamai susikurus savita burbula. kuriame jautiesi ne tik patogiai, bet ir siek tiek izoliuotai nuo provincijos pojucio.


Provincijos yra visur. Kiekviena šalis turi savo provinciją. O ir skylių yra didesnių už Lt smile.gif
Aš Lietuvos kažkaip nevertinu kaip provincijos. Yra savybių kurios perspjauna baisinius pasaulinius centrus. Bet kad ir daug savitų nuobodybių ir nesusipratimų mūsų šalis turi, tai taip.
Papildyta:
QUOTE(Lining @ 2014 04 08, 19:25)
parodos, muziejai, vakare klubai, ojei, koks buvo gyvenimas biggrin.gif


Mano ir čia ir ten toks gyvenimas būdavo. Bet turbūt dėl jaunystės smile.gif Dabar ko gero bele kur kiurksočiau kaip ir čia kiurksau smile.gif
Atsakyti
butent turetu susiniveliuoti, isnykti visos skirtingos valiutos, sienos ir kalba liktu viena. ir religijas reiktu susluoti i siuksliadeze, atskirt bent jau iki hobio lygmens.

katros savybes cia tuos centrus (ir kuriuos) perspjauna?
i didesnes skyles i vis neverta greztis. kokia nauda.

nu bet klomba nesakyk, jeigu noras yra (o jis pas sveikus turi buti), tai pasirinkimas kitur daug didesnis. arba cia reik su šiufeliu pinigus kasti, tada gali nuskrist. bet ir tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lil·ith: 08 balandžio 2014 - 21:16
Liliau- kur gyvenam- gan gera vieta- didmiesčiai autostrada per 30-40min pasiekiami. Tai didmiesčio miegamajam rajone gyvenant, iki jo centro panašiai užtruktum.
Tuo pačiu daugiau gauni sumokėjęs už NT
Na ta prasme didmiesty už tiek, kiek mes čia pirkom namą, su nemažu kiemu- įpirktumėm varganą dviejų miegamųjų butuką.
O šiaip atlyginimai pvz nesiskiria, ar mūsų kaime, ar mūsų didmiesčiuose. Aš nekalbu apie Angliją/londonus..

Beto, mane išvis labiau į vienkiemį kokį traukia. Tai ką ten miestas.
Ir kraustytis būtų pzdcas. Nepakenčiu...
Atsakyti
QUOTE(Lil·ith @ 2014 04 08, 21:12)
-butent turetu susiniveliuoti, isnykti visos skirtingos valiutos, sienos ir kalba liktu viena.
-i didesnes skyles i vis neverta greztis. kokia nauda.


- O kokia nauda iš to visko vienodo? Man tas kosmopolitiškumas tokia tuštuma. Nusibrauktų bent pusė žmonijos išgyvenamų jausmų ir priežasčių problemoms.
Kai kalbu su žmonėm iš ukrainos pvz, pagalvoju kokia skalė dabar ten emocijų, iš tų nacionalinių patriotinių dalykų kyla, nuo skausmo, gerumo, neapykantos iki džiaugsmo ir vienybės jausmo. Ir apskritai kiek tai suteikia gyvybės, o jau buvo tokie apsnūdę ir po nereikšmingus dalykus knisosi.
- Nauda tokia, kaip iš bet kurios įvairovės. Nesidomint kitomis skylėmis nebūtų su kuo lygint smile.gif

Aišku tau turbūt čia viskas be ryšio ką sakau. Bet man atrodo, kuo mažiau žmonėms lieka išorinių dirgiklių, tuo labiau vidiniai demonai ima lįsti. Nes kažkur save padėt reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kliomba: 08 balandžio 2014 - 21:23
klomba, man atrodo sitie jausmai, kuriuos aprasei yra visiskai beprasmiai ir neturetu buti siektini.

ir kodel viskas butu vienoda? tiesiog maziau butu galimybiu beprasmiams konfliktams. o zmones gali vienyti begale dalyku ir ne tokiu dirbtinu.

o tu labai save lygini su kokiu zmogum be koju, sunkiai serganciu? tipo, kad ivairove pajusti.

notmiau, tu lt vienkiemi nuspirk galesi su snargliais atostogas cia leisti. pilnai pakaks.

man prioritetas yra individo/asmens augimas, o ne grupes ar mases. todel visi tie valstybes "vienijantys" dalykai atrodo nereikalingi, netgi trukdo.
Papildyta:
QUOTE(kliomba @ 2014 04 08, 21:22)
Bet man atrodo, kuo mažiau žmonėms lieka išorinių dirgiklių, tuo labiau vidiniai demonai ima lįsti. Nes kažkur save padėt reikia.

ir taip, kuo zmogus labiau samoningas, tuo jam daugiau ne tik klausimu (demonu) kyla , bet ir atsakymu jis randa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lil·ith: 08 balandžio 2014 - 21:37
QUOTE(Lil·ith @ 2014 04 08, 21:31)
-klomba, man atrodo sitie jausmai, kuriuos aprasei yra visiskai beprasmiai ir neturetu buti siektini.
-man prioritetas yra individo/asmens augimas, o ne grupes ar mases. todel visi tie valstybes "vienijantys" dalykai atrodo nereikalingi, netgi trukdo.


- Realiai taip, siektini gal neturėtų būt, gal ir būtų lengviau be jų. Bet jausmų neišvengsi, visokių. Todėl visai nekonfliktiškose ir ramiose vietose jie išvirsta kitaip. Irgi nieko gero. Tai geriau jau su "prasme" kažkokia.
- O individas kaip gali augti, be aplinkos, vakuume? Manau nelabai kaip. Ir kuo sudėtingesnė aplinka, tuo įdomesnis ir tvirtesnis individas.
Gal ir tu, jei labiau jaustum tas paprastesnio lygio žmogiškas vertybes, mažiau draskytumeis iš vidaus dėl nežinia ko.
Atsakyti
QUOTE(kliomba @ 2014 04 08, 21:43)
- O individas kaip gali augti, be aplinkos, vakuume?

be abejo ne vakuume. tiesiog ta aplinka ji itakoja ne tokiais primityviais budais, kaip nacionalizmas, heteronormatyvumas ir ktkt.
bet cia gal plati diskusija, nelabai verta.

taip, gal ir as, jeigu buciau ne as, buciau pagal normatyvus (normaliu zmoniu?) visai pasitenkinusi. bet tai butu kazas kitas ir ji vargiai kas sietu su manim.
Atsakyti
Uzmigau vakar jus beskaitydama. O taip norėjau apie emigraciją pakalbėt biggrin.gif
Nu ok, ne jus. Bet lūžau kaip vaikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lining: 09 balandžio 2014 - 04:57