QUOTE(Centime @ 2014 05 07, 22:37)
Merginos, ar kas nors dejote imontuojama kaitlente (2 dujines, 2 elektrines skyles)? Manasis nori itikinti,kad buti tiek priklausomai nuo elektros nera gerai, dingus elktrai nelisk nei sildymo, nei vandens, tai sako bent dujomis kazka pasisildytume.
Iš esmės suprantu kodėl taip galvoja jūsų vyras.
Pas mane atvirkštinis variantas. Visada kepiau ant dujų. Keikiau kai nuomojamame bute buvo elektra, nes jai dingus būdavo blogai. O ir sąskaitos už elektrą tuomet prisimenu su siaubu. Senos viryklės rydavo elektros kaip reikiant. Todėl sakiau visada pas mane bus tik dujos. Lafa buvo kai pasitaikydavo butas su dujomis.
Dabar jau kelis metus turiu dujas ir baloną. Prieš metus keičiau virtuve ir pasirinkau tik dujinę kaitlente, baloną pakeitėm į mažesnį, tad jis tilpo po stalvirsiu spintelėje. Į elektrinę nei nežiūrėjau, nes už elektrą ir taip daug mokam. Praėjus pusmečiui supratau, kad padariau klaidą. Blogumas tame, kad balono pakeisti pati negaliu. Ir kai žinau, kad tuoj baigsis, meldžiuosi, kad vyras būtų namuose. Deja, pasitaikė kad grįžus po darbo kai dar vyro ner, pasibaigia dujos ir laukiu porą valandų. O jeigu taip sėdint namuose su mažu vaiku, kai reikia valgyt daryt...
Vien elektrinės kaitlentes rinktis irgi negaliu, nes elektra pas mus dingsta. Gyvenam ne soduose, bet su el.srove turim problemų, kurias patys spręsti negalim.
Tad iš savo patirties sakau - priklausyti vien nuo vieno ar kito yra blogai.
Man dujų pliusai yra - pigiau (per mėnesį man kainuoja 25lt) ir maistas skanesnis.
Elektros (šiais laikais turbūt visi indukcines renkasi) pliusai - lengva valyt, greit vanduo uzkaista.
Šiandien jei rinkčiausi - imčiau arba domino tipo (2 dujinės + 2 indukcines) arba kombinuota.
Kad rami galva būtų.
Aišku, jei yra galimybė garaže laikyti papildomai viryklę, tai gerai.
Nenoriu perkalbėti jūsų dėl pasirinkimo. Ką pasirinksit, tą turesit.
Tiesiog pasidalinau patirtimi.