Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 13

QUOTE(ptashka @ 2014 05 06, 08:53)
Nea, rekonstrukcija. Kurios dėka šita vieta bent padidės, o jei su senais matmenym įkelčiau, tai iš viso tragedija  doh.gif Dabartinėje patalpoje ta ilgoji virš 4 metrų siena iš viso yra gal tik 2,6. Tai kad džiaugiuosi, kad bent tiek išlošiu.
Virtuvė gali būti tik čia.

Todėl ir svarstau, kad gal geriau iš viso nedėti tų viršutinių spintelių.

as tuomet buciau mazinus langa, nepalikus iki pazemes, ir dejus spinteles dar prie tos sienos po langu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @leja: 06 gegužės 2014 - 08:12
Tada, nors ir norisi įmontuoto gartraukio, bet dėčiau kokį dailų neįmontuojamą. Kokio stiliaus bus Jūsų virtuvė? Jeigu truputį klasikinė, tai labai gražu man suformuoti kaminai, tada gaunas gartraukis įmontuojamas. Jeigu moderni, tai yra įvairių variantų - T formos, cilindro formos, net kaip šviestuvai atrodančių gartraukių. Nei vienu, nei kitu atveju nereikėtų gartraukio aplipdyt iš šonų spintelėm. Gal tik geresniam vaizdui pasiekti, reiktų masyvesnį gartraukį rinktis, kad neatrodytų jis kaip koks vargšelis nupiepęs vienas ant ilgos sienos... biggrin.gif - čia tik taip pasvarsčiau, nežinau tiksliai, nusipiešit vizulkas su variantais ir matysit, kaip geriau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(@leja @ 2014 05 06, 09:02)
as tuomet buciau mazinus langa, naplikus iki pazemes, ir dejus spinteles dar prie tos sienos po langu

Langas, kaip supratau, jau padarytas. Tad net nesvarsčiau tokių variantų kas būtų, jeigu būtų... kokia prasmė? smile.gif
Atsakyti
as tik sakau kaip buciau darius, gal dar imanoma sumazint, kaip supratau nepabaigta dar viskas. jei ne tai ne
Atsakyti
QUOTE(@leja @ 2014 05 06, 08:02)
as tuomet buciau mazinus langa, nepalikus iki pazemes, ir dejus spinteles dar prie tos sienos po langu

Matot, antram aukšte yra toks pat langas grynai virš šito. Jei dėtume skirtingus, irgi nesąmonė būtų iš lauko žiūrint. Darėm vienodą ir išcentravom, kad iš lauko simetriškai atrodytų.

QUOTE(Juodai @ 2014 05 06, 08:08)
Tada, nors ir norisi įmontuoto gartraukio, bet dėčiau kokį dailų neįmontuojamą. Kokio stiliaus bus Jūsų virtuvė? Jeigu truputį klasikinė, tai labai gražu man suformuoti kaminai, tada gaunas gartraukis įmontuojamas. Jeigu moderni, tai yra įvairių variantų - T formos, cilindro formos, net kaip šviestuvai atrodančių gartraukių. Nei vienu, nei kitu atveju nereikėtų gartraukio aplipdyt iš šonų spintelėm. Gal tik geresniam vaizdui pasiekti, reiktų masyvesnį gartraukį rinktis, kad neatrodytų jis kaip koks vargšelis nupiepęs vienas ant ilgos sienos...  biggrin.gif - čia tik taip pasvarsčiau, nežinau tiksliai, nusipiešit vizulkas su variantais ir matysit, kaip geriau  mirksiukas.gif
Papildyta:

Langas, kaip supratau, jau padarytas. Tad net nesvarsčiau tokių variantų kas būtų, jeigu būtų... kokia prasmė?  smile.gif

Aš labiau linkstu prie ne klasikinės, labiau į modernesnę. Svarstau apie baltą arba pieno baltumo blizgų paviršių ir šviesų stalviršį. Įmontuojamo gartraukio norėjau, kad nebūtų papildomas dulkių surinkėjas smile.gif Bet žinau, kad šiuolaikiškesnio dizaino jų irgi visai gražių yra, galima apsvarstyti tokį variantą, pabandysiu įdėti vizualizacijoje.

Iš kitos pusės, aš jau kokius minimum 15 metų gyvenu be jokio gartraukio ir niekada jo nepritrūko g.gif Pas tėvus yra. Dabar keičiasi virtuvę, irgi bus, bet ten jau daugiau kaip stiliaus elementas, klasikinio stiliaus.

O dabar dar turiu praktinių klausimų: Visgi, patogiau 2 ar 3 stalčiai apačioje? Stengtis daugiau spintelių 60 cm pločio, ar 90cm pločio daryti?

Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 05 06, 09:52)
O dabar dar turiu praktinių klausimų: Visgi, patogiau 2 ar 3 stalčiai apačioje? Stengtis daugiau spintelių 60 cm pločio, ar 90cm pločio daryti?

Na, tą sieną visiškai tuščią palikt irgi ne variantas turbūt. Manau išsirinksit kokį tinkamą gartraukį ir pasipuošit virtuvę mirksiukas.gif . Dėl dulkių kaupimosi - bus nebaisu, jeigu tik ne tokio tipi išsirinksit:
user posted image

Dėl stalčių - jei reikia aukštesnio stalčiaus aukštiems dalykams susidėti, gal patogiau 2 stalčių blokas - tada apatinis stalčius gaunas maximaliai aukštas, o viršuje galima vidinį žemą stalčiuką sugalvot. Tačiau jei per visą eilę bus vidiniai stalčiukai viršuje, galit pavargt darinėti du stalčius, norėdama patekti į žemąjį. Tačiau tai nėra baisiai nepatogu - pripranti ir viskas. O gal ir nereikės visur tų žemųjų vidinių stalčiukų. Jei būtų klasikinė virtuvė, gal siūlyčiau 3-jų stalčių blokus.
Plotis irgi, klasikinėj virtuvėj man gražiau 60cm blokai, o mdernioj - 90cm - kodėl gi ne? Bet ne platesni. Platesni man jau nebegražu schmoll.gif . Ir dėl tų 90cm dar pagalvočiau, nes jei ruošiatės ten ką sunkaus laikyti, tiesiog bėgeliai gali neatlaikyt ir pradėt nebeveikt pritraukimo funkcija- man taip nutiko su Blum'ais.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 05 06, 09:35)

Dėl stalčių - jei reikia aukštesnio stalčiaus aukštiems dalykams susidėti, gal patogiau 2 stalčių blokas - tada apatinis stalčius gaunas maximaliai aukštas, o viršuje galima vidinį žemą stalčiuką sugalvot. Tačiau jei per visą eilę bus vidiniai stalčiukai viršuje, galit pavargt darinėti du stalčius, norėdama patekti į žemąjį. Tačiau tai nėra baisiai nepatogu - pripranti ir viskas. O gal ir nereikės visur tų žemųjų vidinių stalčiukų. Jei būtų klasikinė virtuvė, gal siūlyčiau 3-jų stalčių blokus.
Plotis irgi, klasikinėj virtuvėj man gražiau 60cm blokai, o mdernioj - 90cm - kodėl gi ne? Bet ne platesni. Platesni man jau nebegražu schmoll.gif . Ir dėl tų 90cm dar pagalvočiau, nes jei ruošiatės ten ką sunkaus laikyti, tiesiog bėgeliai gali neatlaikyt ir pradėt nebeveikt pritraukimo funkcija- man taip nutiko su Blum'ais.

Vat aš to ir bijau, kad padarius 90 cm ir ten pvz. sudėjus puodus, gali neatlaikyti mechanizmai. Gal geriau padaryti kokį vieną 90 ir likusius po 60 cm. Ir po 2 stalčius, kad būtų simetrija, bet keliuose galima tikrai tą vidinį padaryti, kaip sakot, tik ne visuose. Pvz. ten, kur įrankiai bus, daryti vieną ant kito: viršuj peiliai šakutės, po jais samčiai ir pan. Ar taip nepatogu? Geriau atskirus 3 visur?
Pas uošvius padaryta 3 stalčiai, bet jų ženkliai daugiau, virtuvė didesnė. Tai visai patogiai viskas sudėta.

Dar noriu paklausti, kas turit kampines spinteles - kokiais mechanizmais esat patenkintos, kokių geriau nesidėti. Dabar pasirinkimas labai didelis. Lentynos savaime suprantama, kad nepatogu. Besisukančias apie ašį lentynas turiu dabar - pakenčiama, bet ne super. Kas dar? Kokios būtų rekomendacijos? Gal kas maždaug ir kainas žinot tų mechanizmų.

Planuoju dėti akmeninį stalviršį. Gal čia irgi yra kažkokių niaunsų, kuriuos reikėtų žinoti?

Atsakyti
4u.gif Sveiki,

noriu pasiklausti apie Kronospan LMDP ... blush2.gif Kazkaip labai mazai randu realiu atsiliepimu, tai gal Jus galite pakomentuoti kazka... mirksiukas.gif Nes planuoju virtuve -

virsutines blizgias plokstes is Termopalo U131/01 (gelsva dramblio kaulo)
http://www.spintija....al/U131_01.html
stalvirsis ir is ten pat E-Sabbia 1/MK http://www.tosva.lt/...-Sabbia1_MK.jpg

, o va apatines spinteles gal is "Trukmes" 8 195 SP Platane Monaco Mittel (medium) ...
http://www.trukme.lt...kronospan-lmdp/

Ir galvoju, ar gerai, ar nelabai... Deres/nederes.. Ir apskritai apie tas Kronospan plokstes nelabai ka girdejau... verysad.gif o virtuve jau labai reikia darytis... Ir siaip, kai ziurinejau pavyzdzius - visai kitos spalvos man atrode nei internete... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KristinaBal: 06 gegužės 2014 - 18:32
QUOTE(ptashka @ 2014 05 06, 08:52)
Matot, antram aukšte yra toks pat langas grynai virš šito. Jei dėtume skirtingus, irgi nesąmonė būtų iš lauko žiūrint. Darėm vienodą ir išcentravom, kad iš lauko simetriškai atrodytų.

Plotis lango juk gali likti toks pat, tik aukštis skirtingas. Man būtų svarbiau patogi virtuvė nei idealiai simetriškas fasadas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vinniepooh @ 2014 05 06, 20:53)
Plotis lango juk gali likti toks pat, tik aukštis skirtingas. Man būtų svarbiau patogi virtuvė nei idealiai simetriškas fasadas  smile.gif

O tai ką aš išloščiau iš žemesnio lango? g.gif Spintelių apačioje palei tą sieną ar taip, ar taip neplanavau. Čia dilema dėl viršutinių sprendžiau smile.gif

Tik dabar perskaičiau, kad ir @leja apie apatines kalbėjo doh.gif Sorry, merginos, dėl ko galva sopa, tą ir matai, jūs apie apačios pratęsimą, aš apie viršų doh.gif

Realiai, apačios pratęsimo net nesvarsčiau. Man kažkaip nelabai to ir reikia, užtenka, kiek yra, bent jau dabar atrodo. Toje vietoje prie lango mastau mažą staliuką 2-3 asmenims pastatyti, kad ryte kavos išgerti būtų galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 06 gegužės 2014 - 21:40
QUOTE(Aisstee @ 2014 04 22, 21:44)
Taip sako dizaineriai. Bet ir iš tiesų, duoda šalčio, duoda.
Papildyta:
Nuostabios virtuvės, CUAREN! Aš ir ketinu "šiltintis" medžiu smile.gif O čia tikrai blizgios? Man blizgus paviršius tai štai toks:
user posted image

nuostabi, mūsų bus irgi labai panaši..tik dėl stalviršio neesu tikra: ąžuolo masyvas, ar akmens masė g.gif
noriu didelio balto blizgaus ovalo formos stalo..baldininkai sakė pagamins, bet tik su metalinėm kojom..man nepatinka, kur gaut kojų, kažko panašaus , kaip kėdžių kojos?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 05 06, 21:30)
O tai ką aš išloščiau iš žemesnio lango?  g.gif Spintelių apačioje palei tą sieną ar taip, ar taip neplanavau. Čia dilema dėl viršutinių sprendžiau smile.gif

Tik dabar perskaičiau, kad ir @leja apie apatines kalbėjo  doh.gif Sorry, merginos, dėl ko galva sopa, tą ir matai, jūs apie apačios pratęsimą, aš apie viršų  doh.gif

Realiai, apačios pratęsimo net nesvarsčiau. Man kažkaip nelabai to ir reikia, užtenka, kiek yra, bent jau dabar atrodo. Toje vietoje prie lango mastau mažą staliuką 2-3 asmenims pastatyti, kad ryte kavos išgerti būtų galima.

Dabartiniame variante labai mažai vietos lieka staliukui. Gal verta sumažinti aukštų spintų kiekį, pvz., orkaitę perkelti prie apatinių spintelių (dabar ji tolokai nuo stalviršio) - taip padidėtų stalviršis dešinėje ir būtų galima jį patrumpinti prie ilgosios sienos. Liktų daugiau vietos staliukui g.gif
Atsakyti
QUOTE(vinniepooh @ 2014 05 07, 12:23)
Dabartiniame variante labai mažai vietos lieka staliukui. Gal verta sumažinti aukštų spintų kiekį, pvz., orkaitę perkelti prie apatinių spintelių (dabar ji tolokai nuo stalviršio) - taip padidėtų stalviršis dešinėje ir būtų galima jį patrumpinti prie ilgosios sienos. Liktų daugiau vietos staliukui  g.gif

Reikės pabandyti ir taip pasibraižyt. Dėkui už idėją.
Blogiausia ir ko labiausia bijau, kad prasigriovus iš viso paaiškės, kad ten sienos nevienodam lygmenyje arba dar kokia nors nesąmonė, dėl kurios dar labiau viskas apsisunkins.
Atsakyti