Istorija trumpai: stubure kelios išvaržos, bet gyventi trukdė tik viena. Dar visokios diskozės, diskų sklerozės, osteochondrozės, išlygintos lordozės ir bala žino ko dar (intensyvaus sporto jaunystėje pasekmės). Užspaudė nervą, viena koja po klaikių kelių mėnesių skausmo ėmė nykti, sunkiai bevaldžiau, skirtumas tarp blauzdų apimčių pasiekė 8 cm ir progresavo, skausmas nenyko. Reabilitacijos, mankštos, masažai, vaistai nepadėjo. Dariau skausmo blokadą Santariškėse - negelbėjo. Operavo. Operacijos metu paaiškėjo, kad ne jau esama išvarža užspaudė nervą, o kitoje vietoje trūkęs diskas ir į stuburo kanalą išvarvėjęs branduolys, pažeistos kažkokios pleuros. Išvaržą pašalino kartu su visu branduoliu. Iškart po operacijos dingo visi skausmai, mėnuo reabilitacijos, atsisėsti leido tik po 3 mėn., liepė amžiams vengti judinti juosmeninę stuburo dalį (jokių kačių nugarų, susirietimų, sukamųjų judesių). Dar po 3 mėn. atnaujinau sportinę veiklą - kai kuriuos pratimus šiek tiek pasikoreguoju pagal save, bet iš esmės, sportuoti, ir sportuoti intensyviai-niekas netrukdo. Po operacijos praėjus maždaug 1,5 - 2 metams pastojau, nėštumas eina į pabaigą, jokio diskomforto nugaroje, neurochirurgas sakė, kad galiu gimdyti pati.
Sveiki, gal kas galėtų pakomentuoti mano ligos istoriją.Viena gražią dieną pajutau jėgos trūkumą kojoje.Po kokių keturių dienų man taip atjungė raumenis,kad šlubavau,buvo gilūs, buki skausmai sėdmeny, šlauny,skaudėjo kulną.Padarius juosmens MRT išvada tokia:L5/S1 centrinėje-kairėje paramedianinėje srityje 0,4cm tarpslankstelinio disko protrūzija,siaurinanti centrinį stuburo kanalą ir kairiąją lateralinę dalį.Kas keisčiausia,kad man niekada neskaudėjo ir neskauda stuburo ir niekada nėra buvę jokių judesius varžančių skausmų.Visa tai tęsiasi jau 5 mėn su pagerėjimais ir pablogėjimais,bet kojoje silpnumą jaučiu visada.Neurochirurgas pasakė,kad nieko operuotino jis čia nemato.Tai kaip gyventi toliau,kai nepadeda nei fizioterapija,nei kineziterapija,nei akupunktūra ir dar ką tik esu išbandžiusi.Ir ar apskritai gali tokia maža išvarža sąlygoti tokius simptomus?Ir kiek čia visa tai tęsis?
QUOTE(Ciccio @ 2014 05 04, 19:19)
Istorija trumpai: stubure kelios išvaržos, bet gyventi trukdė tik viena. Dar visokios diskozės, diskų sklerozės, osteochondrozės, išlygintos lordozės ir bala žino ko dar (intensyvaus sporto jaunystėje pasekmės). Užspaudė nervą, viena koja po klaikių kelių mėnesių skausmo ėmė nykti, sunkiai bevaldžiau, skirtumas tarp blauzdų apimčių pasiekė 8 cm ir progresavo, skausmas nenyko. Reabilitacijos, mankštos, masažai, vaistai nepadėjo. Dariau skausmo blokadą Santariškėse - negelbėjo. Operavo. Operacijos metu paaiškėjo, kad ne jau esama išvarža užspaudė nervą, o kitoje vietoje trūkęs diskas ir į stuburo kanalą išvarvėjęs branduolys, pažeistos kažkokios pleuros. Išvaržą pašalino kartu su visu branduoliu. Iškart po operacijos dingo visi skausmai, mėnuo reabilitacijos, atsisėsti leido tik po 3 mėn., liepė amžiams vengti judinti juosmeninę stuburo dalį (jokių kačių nugarų, susirietimų, sukamųjų judesių). Dar po 3 mėn. atnaujinau sportinę veiklą - kai kuriuos pratimus šiek tiek pasikoreguoju pagal save, bet iš esmės, sportuoti, ir sportuoti intensyviai-niekas netrukdo. Po operacijos praėjus maždaug 1,5 - 2 metams pastojau, nėštumas eina į pabaigą, jokio diskomforto nugaroje, neurochirurgas sakė, kad galiu gimdyti pati.
Siaubinga istorija su laiminga pabaiga. Sėkmės gimdyme, jei dar pakeliui
Papildyta:
QUOTE(Judela @ 2014 06 02, 18:12)
Sveiki, gal kas galėtų pakomentuoti mano ligos istoriją.Viena gražią dieną pajutau jėgos trūkumą kojoje.Po kokių keturių dienų man taip atjungė raumenis,kad šlubavau,buvo gilūs, buki skausmai sėdmeny, šlauny,skaudėjo kulną.Padarius juosmens MRT išvada tokia:L5/S1 centrinėje-kairėje paramedianinėje srityje 0,4cm tarpslankstelinio disko protrūzija,siaurinanti centrinį stuburo kanalą ir kairiąją lateralinę dalį.Kas keisčiausia,kad man niekada neskaudėjo ir neskauda stuburo ir niekada nėra buvę jokių judesius varžančių skausmų.Visa tai tęsiasi jau 5 mėn su pagerėjimais ir pablogėjimais,bet kojoje silpnumą jaučiu visada.Neurochirurgas pasakė,kad nieko operuotino jis čia nemato.Tai kaip gyventi toliau,kai nepadeda nei fizioterapija,nei kineziterapija,nei akupunktūra ir dar ką tik esu išbandžiusi.Ir ar apskritai gali tokia maža išvarža sąlygoti tokius simptomus?Ir kiek čia visa tai tęsis?
Na supratau, jog išvarža yra tarp 5 slankstelio.... o visi kiti simptomai, tai, mano manymu, taip ir turėtų būti - tiesiog toje vietoje stuburas taip veikia, valdo nervus einančius į kojas. Man išvarža 4 slankstely, tai buvo tie patys skausmai: šlaunikaulyje, vėliau ėjo žemyn ir beveik nebevaldžiau pėdos. Ėjau šlubuodama, tai, ko gero dėl tos priežasties, įgavau kitos kojos kelėno artrozę. Skausmas kojos, tai ligos pasekmė, todėl gydyti reikia stuburą: stuburo tempimo pratimai (baseine, spec. aparatais, mankšta, masažai).
Papildyta:
QUOTE(Idomii @ 2014 04 24, 09:50)
Vienintelis minusas kad visa tai laabai brangiai kainuoja.. Bet kai investuoji i sveikata neturetu but gaila pinigu jei ju yra
Gydytojas buna berods tik antradieniais ir ketvirtadieniais. Konsultacija pas ji apie 80-100 lt kainuoja. Proceduros kuriu paskirs kokiu 5-10 po 50 lt. Papildai pora simtu litu, treniruotes su treneriu 320 lt dalinai individualios arba 480 lt pilnai individualios menesiui.
Taigi, kas turi finansine galimybe gydytis pas Jasiuna pilnai rekomenduoju.
http://www.sveikatos...t/konsultacijos cia visi kontaktai
Na paskaičiavus, tai apie 1000 lt. Manyčiau tikrai verta tiek investuoti, nes dėl skausmų imi nuolatinius nedarbingumus, vistiek perki tepaliukus, kitus vaistus, tai sumos susideda.
Sveikos,mane siunčia į sanatoriją kur patartumėt važiuoti aš galvoju apie Palangą,aplankys šeima visiems bus smagiau parašykit kas buvot Palangoj, ar įmanoma susitart,sumokėt ,kad savaitgalį praleist su šeima.Rytoj vežu šeimos gydytojai dokumentus.
QUOTE(aldara @ 2014 06 03, 20:13)
Sveikos,mane siunčia į sanatoriją kur patartumėt važiuoti aš galvoju apie Palangą,aplankys šeima visiems bus smagiau parašykit kas buvot Palangoj, ar įmanoma susitart,sumokėt ,kad savaitgalį praleist su šeima.Rytoj vežu šeimos gydytojai dokumentus.
Priklausomai nuo poreikio Jei nori tiesiog pailseti,atsipalaiduoti ir pasitusinti-Palanga arba Druskininkai,jei pamiegoti-tada,sako,Likenai neblogai,jei nori labai rimtai gydytis -tada Abromiskes
sveiki,gal buvot kas klaipedoj pas gyd.milasiu,kokie atsiliepimai
Laba diena nutikes ir man negeras dalykas, pries metus vasara sportavau,po sporto klubo einant namo pajutau baisu skausma kairej nugaros pusej.Pasidariau mrt,tai nustate,kad man tolygiai saikingai issigaubes l4-l5 diskas,daugiau nieko.Zinoma mano stuburas yra truputi pakrypes,viena koja trumpesne,dubuo kreivas.Buvau pas neurochirurga,tai sake,kad gali isoperuot lazeriniu budu.Ejau i vertikalias vonias,mankstas,fizioterapijas,masazus,manualine terapija,galu gale papuoliau pas osteopate,skausma nugaroj kaip ir panaikino,bet atsirado sone toks kaip deglys,nueini pas ja,pasakai kame problemos,vel ten kazka sujudina,poto sekanti kart jau gali tas deglys but kitoj tarkim vietoj ar keliose,bet silpnesnis.Galu gale namie mankstindamasis ir atlikdamas "kritimo" pritupimus pajutau skausma ir desneje juosmens puseje,ko pasekejo tas dirginimas perejo ir i desne puse. Susiskambinau su osteopate,tai pasake,kad ne uz kalnu bus toks latvis osteopatas ale profesionalas tokiu dalyku,pats vedantis paskaitas ir t.t. Kaip buvo osteopatu konferencija as pas juos nuejau,mane ale gyde tas osteopatas. Po tos proceduros kaip ir desnej pusej skausma nueme,bet neilgam,netaisyklingo judesio metu vel pradejo skaudet.Zodziu laikas bego ir toliau sportavau su trx treniruokliu,lavinau giliuosius raumenis,praejau biopunkturos kursa,o kaip sonai buvo jautrus taip jautrus,ejau vel pas osteopate,bet jau pas kita is kurios nebuvo jokios juntamos naudos. Vel suzinojau,kad bus osteopatu konferencija vienoje sodyboje, 2014-07 tai as ten ir nuvaziavau, buvo tas latvis, padare man manualine stuburui visam,prie manes dirbo isviso gal kokios 6 rankos,po tos proceduros pajutau,kad sonuose nera tos kaip jie apibudina "hiperestezijos" apart juosmens srities,bet toks sunkumo pojutis perejo i kakla. Paskambinau i Latvija, uzsiregistravau pas ta latvi su viltim,kad gal pagaliau prives mane prie normalios busenos,nuvaziavau pas ji,tai po jo proceduros tie visi dirginai,nieztejimai ir kiti negerumai gryzo i visa nugara su kaupu. Tokia ta mano glaustai apibudinta istorija, siuo metu laukiu vel kol papulsiu pas neurologe i ta reabilitacijos klinika "medicus" . Esme tame,kad nereikejo man eit pas visus tuos osteopatus ir t.t.,nes man pries tai buvo tik skausmas,o ne kazkokia hiperestezija,nes tik po osteopatu man ir ivyko tos hiperestezijos,odos jautrumai.Neurochirurgas buvo teisus sakydamas,kad isleisiu kruvas pinigu ir greiciausiai grysiu pas ji,nes jis man siule darytis minimaliai invazine operacija lazeriniu budu kuri kainuoja 4000lt, nes ligoniu kasos ju neapmoka
laba,
gal Klaipėdoj kas išbandė - Stuburo tempimo aparatas "IDD terapija" 3 poliklinikoj pas gydytoją Rožkovą berods...vyrui stuburo išvarža,mastom ar padėtų...laukiam atsiliepimų...
gal Klaipėdoj kas išbandė - Stuburo tempimo aparatas "IDD terapija" 3 poliklinikoj pas gydytoją Rožkovą berods...vyrui stuburo išvarža,mastom ar padėtų...laukiam atsiliepimų...
QUOTE(Edita K. @ 2014 08 19, 13:32)
laba,
jei išvarža nedidelė ir nespaudžianti nervo - kažkiek padės, bet stebuklų nepadarys. Iškart po procedūros atrodys, kad padėjo, bet netrukus vėl viskas grįš ten, kur ir buvo.
o kokia procedūra labiausiai pasiteisina,turint stuburo išvaržą : manualinė terapija? vertikalios vonios? masažas? akupunktūra? ar kinezioterapija(t.y.makštos)?
QUOTE(Edita K. @ 2014 08 20, 10:34)
o kokia procedūra labiausiai pasiteisina,turint stuburo išvaržą : manualinė terapija? vertikalios vonios? masažas? akupunktūra? ar kinezioterapija(t.y.makštos)?
nė viena procedūra išvaržos nepanaikins, tik operacija. Esant ūmiam skausmui jį sumažins ir tempimo stalas, masažas, kineziterapija, impulsinė elektros terapija, bet tam, kad tie skausmai mažėtų reikia pasirinkti procedūrą, kuri atliktų palaikomąją funkciją - pvz.: kiekvieną dieną daroma mankšta, kuri stiprina stuburą palaikančius raumenis arba plaukimas (tik jokių kraulių, brasų ir pan., o plaukimas ant nugaros ištempus rankas į viršų ir iriantis tik kojomis).
Labiausiai pasiteisina procedūrų kombinavimas pvz.: vertikalios vonios+manualinė terapija
QUOTE(Keilada @ 2014 08 20, 10:55)
Labiausiai pasiteisina procedūrų kombinavimas pvz.: vertikalios vonios+manualinė terapija
Sudomino. Gal galit pakomentuoti, kiek laiko reiktu atlikti tuos pratimus, kad būtu bent minimalus rezultatas . Pati lankiausi savaitę, šiandien pradėjo koją atjunginėti . Pradėjo blogėti. Dabar ieškau informacijos ar taip turi būti nes viską išjudino ar teks galvoti apie operaciją . Žinoma, rytoj klausiu pas savo gydytoją , bet norisi išgirsti ir kitų žmonių nuomonę