Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 3

QUOTE(Liepa B. @ 2014 12 12, 18:44)
tai ne priezastis, o ligos pavadinimas/diagnoze.Priezastis yra, nuo ko atsirado isvarza.

Kalba buvo apie skausmo priezasti, nes elfe kalbejo apie letinius skausmus. Tu skausmu priezastis isvarza. Del ko ji atsiranda zinome visi, lygiai taip pat kaip zinome, jog miegoti reikia minimum 8 val. per para, bet tiek nemiegame; zinome, jog alkoholis ir rukymas kenkia sveikatai, bet abstinentais del to netampame; kad valgyti reikia reguliariai ir ramiai, bet nevisada taip darome; kad nervintis kenkia, bet nervinames.
Isvarzos keliamu skausmu atveju gydytojai nustato skausmu priezasti, bet padeti deja nevisada gali, Apie tai cia ir kalba kankinamas tos isvarzos zmogus.
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2014 12 12, 22:50)
Kalba buvo apie skausmo priezasti, nes elfe kalbejo apie letinius skausmus. Tu skausmu priezastis isvarza. Del ko ji atsiranda zinome visi, lygiai taip pat kaip zinome, jog miegoti reikia minimum 8 val. per para, bet tiek nemiegame; zinome, jog alkoholis ir rukymas kenkia sveikatai, bet abstinentais del to netampame; kad valgyti reikia reguliariai ir ramiai, bet nevisada taip darome; kad nervintis kenkia, bet nervinames.
Isvarzos keliamu skausmu atveju gydytojai nustato skausmu priezasti, bet padeti deja nevisada gali, Apie tai cia ir kalba kankinamas tos isvarzos zmogus.

O jei viska,ka isvardinote nors kazkiek pasistengti ir pakeisti iprocius bei gyvenimo buda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2014 12 12, 22:10)
O jei viska,ka isvardinote nors kazkiek pasistengti ir pakeisti iprocius bei gyvenimo buda? g.gif

kodėl moralizuoji ir kalbi visiems žinomas tiesas? Viskas yra puikiai žinoma, nereikia kartoti.
Papildyta:
QUOTE(elfė @ 2014 12 12, 11:52)
Kaip tik taip ir yra. Viena iš mano diagnozių - lėtininis nenumalšinamas skausmas, kuris tęsiasi jau 15 metų. Viskas prasidėjo, kai buvau 27. Dirbau, savęs negailėjau, sunkiai kelt reikėjo. dabar pasekmės. Nuo visko stogas jau ne šiaip pavažiavęs  - kartais atrodo kad jo jau nėra. Antrai operacijai pasiryžau tik todėl, kad žinojau - dar užtempus savaitę ar dvi  būčiau likus sėdėti vežimėly. Jau buvo sutrikusi dubens organų veikla

15 metų skausmo, neįsivaizduoju. Man toks skausmas kai naktimis rėkdavau tęsėsi gal tik pusę metų ir tai jau galvojau, kad mirti noriu, o čia 15 metų. Taigi zombiavimas, o ne gyvenimas, neišsimiegojus, nepailsėjus doh.gif vien paskaičius ir prisiminus tą skausmą bloga darosi. O skausmas kurioje vietoje išplitęs? Retai kam reiškiu užuojautą, bet patikėk, kaip suprantu ir linkiu tau jėgų viską ištvert. Tikiuos, kad medicinos progresas atras būdų kaip įveikti tokius skausmus.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 12, 23:24)
kodėl moralizuoji ir kalbi visiems žinomas tiesas? Viskas yra puikiai žinoma, nereikia kartoti.
Papildyta:

15 metų skausmo, neįsivaizduoju. Man toks skausmas kai naktimis rėkdavau tęsėsi gal tik pusę metų ir tai jau galvojau, kad mirti noriu, o čia 15 metų. Taigi zombiavimas, o ne gyvenimas, neišsimiegojus, nepailsėjus doh.gif vien paskaičius ir prisiminus tą skausmą bloga darosi. O skausmas kurioje vietoje išplitęs? Retai kam reiškiu užuojautą, bet patikėk, kaip suprantu ir linkiu tau jėgų viską ištvert. Tikiuos, kad medicinos progresas atras būdų kaip įveikti tokius skausmus.

Nemoralizuoju,o bandau suprasti jusu poziurio krypti i liga.

Po siu zodziu supratau. Laukiate is medicinos ne gydymo budo,kad tarpslankstelinis audinys regeneruotu ir neliktu isvarzos. Bet stipresniu nuskausminamuju. Gal ateity ir sukurs tokius,kad be skausmo visas stuburas i kelnes sukris.
( Atsiprasau jei paskutinis sakinys taip nuskambejo,bet...)
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2014 12 12, 22:46)
Nemoralizuoju,o bandau suprasti jusu poziurio krypti  i liga.

Po siu zodziu supratau. Laukiate is medicinos ne gydymo budo,kad tarpslankstelinis audinys regeneruotu ir neliktu isvarzos. Bet stipresniu nuskausminamuju. Gal ateity ir sukurs tokius,kad be skausmo visas stuburas i kelnes sukris.
  ( Atsiprasau jei paskutinis sakinys taip nuskambejo,bet...)

isvarža čia tau ne kokia druskos atauga - jos negali nelikti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o tarpslanskteliniai diskai negali regeneruotis, galima tik sulėtinti jų degradaciją smile.gif o ir pati išvarža nėra kažkoks siaubas baubas tol, kol neužspaudžia nervo.
Prieš rodydama kryptis, susipažink su medicina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2014 12 12, 22:10)

Man stuburas parejo nestumo metu, kai pilnai iki 9 menesio isnesiojau dvynius, vienas kuriu gime 3100g 50 cm, o kitas 2500g 47 cm. Pati, pastojant, nesveriau ir 50 kg, o ugis 164cm. Tai man ka, reikejo aborta pasidaryt, kad isvengti stuburo "perkrovos"?? doh.gif
Gal jau uztenka tusciazodziauti? Vietoje to, kad moralizuoti svetimame gyvenime, pagalvokite ar tikrai taip svaru pacios darze? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 12, 22:24)
15 metų skausmo, neįsivaizduoju. Man toks skausmas kai naktimis rėkdavau tęsėsi gal tik pusę metų ir tai jau galvojau, kad mirti noriu, o čia 15 metų. Taigi zombiavimas, o ne gyvenimas, neišsimiegojus, nepailsėjus doh.gif vien paskaičius ir prisiminus tą skausmą bloga darosi. Retai kam reiškiu užuojautą, bet patikėk, kaip suprantu ir linkiu tau jėgų viską ištvert. Tikiuos, kad medicinos progresas atras būdų kaip įveikti tokius skausmus.

elfe > Prisidedu prie siu zodziu. Stiprybes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Liepa B. @ 2014 12 12, 22:46)
Po siu zodziu supratau. Laukiate is medicinos ne gydymo budo,kad tarpslankstelinis audinys regeneruotu ir neliktu isvarzos. Bet stipresniu nuskausminamuju.

Kuriuoje vietoje tai perskaitete? Zmogus pasidare 3 (trys) operacijas - tai Jums rodo, jog nenori issigydyti?? doh.gif doh.gif Gal patinka kito zodzius interpretuoti visada savaip, a? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 13 gruodžio 2014 - 12:58
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 12, 22:24)
Papildyta:

QUOTE(Viktute @ 2014 12 13, 12:57)
Man stuburas parejo nestumo metu, kai pilnai iki 9 menesio isnesiojau dvynius, vienas kuriu gime 3100g 50 cm, o kitas 2500g 47 cm. Pati, pastojant, nesveriau ir 50 kg, o ugis 164cm. Tai man ka, reikejo aborta pasidaryt, kad isvengti stuburo "perkrovos"??  doh.gif
Gal jau uztenka tusciazodziauti? Vietoje to, kad moralizuoti svetimame gyvenime, pagalvokite ar tikrai taip svaru pacios darze?  4u.gif
Papildyta:
elfe > Prisidedu prie siu zodziu. Stiprybes  4u.gif
Papildyta:
Kuriuoje vietoje tai perskaitete? Zmogus pasidare 3 (trys) operacijas - tai Jums rodo, jog nenori issigydyti??  doh.gif  doh.gif  Gal patinka kito zodzius interpretuoti visada savaip, a?  mirksiukas.gif

Ačiū už palaikymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 13, 00:04)
isvarža čia tau ne kokia druskos atauga - jos negali nelikti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o tarpslanskteliniai diskai negali regeneruotis, galima tik sulėtinti jų degradaciją smile.gif o ir pati išvarža nėra kažkoks siaubas baubas tol, kol neužspaudžia nervo.
Prieš rodydama kryptis, susipažink su medicina smile.gif

Jus matau neatidziai skaitote, apie diskus as nerasiau.O musu organizmas taip sutvertas,kad gali regeneruotis,nes kitaip po luziu kaulai nesuaugtu ar oda neatsinaujintu. Netgi kiekvieno organo lasteles pasikeicia kitomis tam tikrais laiko intervalais ir tai jau buna kitas organas geresnis ar blogesnis,tai jau pletesne tema.
Medicina nevisagale ir daug kur klysta.Ypac tradicine,kai gydytojai pasidaline sritis,vienas galva,kitas koja.Musu organizmas viena visuma.
Pas mane apie 10 metu buvo sulenktas kelis,jo negalejau pilnai istiesti.Pries 5men issitiese ne mediku deka, nes jie sake ,kad tai visam gyvenimui.
Man uztenka bendru ziniu apie zmogaus organizma, organu veikla ir t.t Ir zinau,kad viena priezastis pas skirtingus zmones sukels skirtingas ligas.
Isvarza,jei tokia atsirado,jau yra siaubas baubas. Reiskia,kad jusu tarpslankstelinis skystis buvo uzsiterses,branduoliukas slankiojo klampioj masej.O jeigu organizmui buvo dregmes trukumas skyscio klampumas padidejo branduoliukas taip pat prarado dregme ir elastinguma ir nuo judesio uzstrigo.O kai uzstrigo,ta vieta palaipsniui apkibo druskomis , stai ir siaubas baubas,kuris neuzilgo uzspaus nerva.
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2014 12 13, 13:35)
Jus matau neatidziai skaitote, apie diskus as nerasiau.O musu organizmas taip sutvertas,kad gali regeneruotis,nes kitaip po luziu kaulai nesuaugtu ar oda neatsinaujintu. Netgi kiekvieno organo lasteles pasikeicia kitomis tam tikrais laiko intervalais ir tai jau buna kitas organas geresnis ar blogesnis,tai jau pletesne tema.
Medicina nevisagale ir daug kur klysta.Ypac tradicine,kai gydytojai pasidaline sritis,vienas galva,kitas koja.Musu organizmas viena visuma.
    Pas mane apie 10 metu buvo sulenktas kelis,jo negalejau pilnai istiesti.Pries 5men issitiese ne mediku deka, nes jie sake ,kad tai visam gyvenimui.
    Man uztenka bendru ziniu apie zmogaus organizma, organu veikla ir t.t  Ir zinau,kad viena priezastis pas skirtingus zmones sukels skirtingas ligas.
  Isvarza,jei tokia atsirado,jau yra siaubas baubas. Reiskia,kad jusu tarpslankstelinis skystis buvo uzsiterses,branduoliukas slankiojo klampioj masej.O jeigu organizmui buvo dregmes trukumas skyscio klampumas padidejo branduoliukas taip pat prarado dregme ir elastinguma ir nuo judesio uzstrigo.O kai uzstrigo,ta vieta  palaipsniui apkibo druskomis , stai ir siaubas baubas,kuris neuzilgo uzspaus nerva.

doh.gif doh.gif doh.gif išvarža yra kai pro trūkusią disko sienelę į išorę išsispaudžia disko branduolys. Jokiame tarpslanksteliniame skystyje disko branduolys neplaukioja.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 12 13, 19:38)
doh.gif  doh.gif  doh.gif išvarža yra kai pro trūkusią disko sienelę į išorę išsispaudžia disko branduolys. Jokiame tarpslanksteliniame skystyje disko branduolys neplaukioja.

rasiau slankioja, o ne plaukioja,(negalvojau,kad zmogui sergancian sia liga reikia iki tokiu smulkmenu surasyti). Tarpslankstelinis diskas yra kaip kempinele ir jo elastingumas priklauso nuo skyscio bukles.Branduolys ispradziu uzstringa,o jau veliau nuo zmogaus priklauso ar jis daug iseis ar mazai. Nemanau, kad si diagnoze atsiranda nuo vieno kryptelejimo. Is anksciau turejosi jaustis nemalonus pojuciai ar nuovargis stuburo zonoje.
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2014 12 13, 19:08)
rasiau slankioja, o ne plaukioja,(negalvojau,kad zmogui sergancian sia liga reikia iki tokiu smulkmenu surasyti). Tarpslankstelinis diskas yra kaip kempinele ir jo elastingumas priklauso nuo skyscio bukles.Branduolys ispradziu uzstringa,o jau veliau nuo zmogaus priklauso ar jis daug iseis ar mazai. Nemanau, kad si diagnoze atsiranda nuo vieno kryptelejimo. Is anksciau turejosi jaustis nemalonus pojuciai ar nuovargis stuburo zonoje.

tu bent elementariai pagūglink prieš rašinėdama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2014 12 12, 11:52)
Jau buvo sutrikusi dubens organų veikla

O kas nutiko? Kaip suprast sutriko dubens organu veikla?
Man sutriko menesiniu ciklas. Emdokrinologe patikrino, lyg su hormonais viskas tvarkoj. Klausiau ginekologes ar gali del isvarzos sutrikti kiausidziu veikla, ji atsake, kad ne, kad isvarza tik duoda skausmus, bet vidiniu procesu nereguliuoja.. g.gif
Atsakyti