Įkraunama...
Įkraunama...

Gręžiniai, šuliniai - III tema

QUOTE(Džinė @ 2014 10 30, 23:53)
Pas mus hidroforas stovi rūsy. Girdisi kai traukia, bet nieko, pripratom. Ar apie tai klausi?

Taip, apie tai. Tik pas mus rūsio nėra, katilinė pirmame aukšte. Galvoju ar neužknis ūžimas.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2014 10 31, 12:11)
Taip, apie tai. Tik pas mus rūsio nėra, katilinė pirmame aukšte. Galvoju ar neužknis ūžimas.

tai kad gal neūžia taip tankiai g.gif mes apsipratom, dabar net negirdim irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2014 10 31, 13:11)

jei paimsit su didele vandens talpa, tai jis neisijungines taip daznai. Bet is kitos puses, mazesni tyliau veiks. Pas mus stovi katilineje, duru niekur dar nera, tai girdisi gana garsiai, bet kazkaip netrukdo. Kad neisijunginetu nakti, jei kas i tuoleta eina, tai pastaciau taimeri, kuries nakties metu isjungia siurbliui maitinima. Bet jei yra galimybe, tai statykit siurbli sulinyje, o hidroforo talpa name.
Atsakyti
Aktuali tema šiuo metu. Turime seną šulinį, reikia jį išvalyti. Kur rasti žmones Šiauliuose ar aplink, kurie mokėtų tai padaryti?
Atsakyti
QUOTE(2 in 1 @ 2014 11 01, 02:06)
Aktuali tema šiuo metu. Turime seną šulinį, reikia jį išvalyti. Kur rasti žmones Šiauliuose ar aplink, kurie mokėtų tai padaryti?

Parašytra į AŽ 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Džinė @ 2014 10 30, 23:21)
jūs visi man teikiat vilčių wub.gif  biggrin.gif
Papildyta:
O teikiat todėl, kad: mano tėvukas ir vėl mane gąsdina, jog gali būti taip, jog puo plavūnu, gali sekti tuščia žemė. Sausa. Ir neaišku kiek giliai tai gali tęstis wink.gif o jei taip atsitiks, sako mūsų paskutį vandenį ta sausa žemė tiesiog sugers unsure.gif čia sako gali gautis arba, arba... mastau.gif na aš kolkas nesinervinu, nes manau pasiskambinsiu meistrui ir jis jei susipažinęs savo darbe su visokiais sluoksniais, tai ir pasakys kaip gali būti. Ir dėl kainos pasiklausiu, nes sako gilinimas atsieina ne pigiai. Bet tikrai pigiau negu gręžinys, tai faktas cool.gif

Galite nesibaiminti,kad po plavūnu rasite sausą sluoksnį (plavūnas-tai ir yra vanduo.Kuo giliau jį "prakasite" - tuo didesnį rezervą vandens turėsite (o ir vandens kaupimasis-pagerės.)
Sausi sluoksniai "stove" po kietu moliu.
Ieškokite meistriuko (savo mieste),kas apsiims jums pragilinti šulinuką ir nebesukite sau galvos. Prasigilinsite ir džiaugsitės vandenėliu thumbup.gif
O dėl gilinimo kainos-tai taip-ji didesnė ,nei kasimo. Taip jau yra.
Vienu žodžiu,susiraskit meistriukus,prasigilinkite ir parašykite temutėje- kaip džiaugetės vandeniuku thumbup.gif
Sėkmės
Atsakyti
Sveiki, o gal kas nors yra įsirengęs vandens gręžinį ne su hidroforu, o su slėgio davikliais? Būtų įdomūs atsiliepimai, nes tai brangesnis variantas.
Atsakyti
QUOTE(Lanksti @ 2014 11 04, 15:54)
Sveiki, o gal kas nors yra įsirengęs vandens gręžinį ne su hidroforu, o su slėgio davikliais? Būtų įdomūs atsiliepimai, nes tai brangesnis variantas.

turiu grundfoss sistema pasileisiu jau tuoj pat. sistema turi daugiau privalumu nei tiesiog hidroforai ar dideles issipletimo talpos. elektros taupymas hidro smugiai tolygus slegis ir t.t kaina taip yra tikrai nemaza uz toki irengini
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2014 10 31, 12:11)

Butent, kad uzknis... Geras hidroforas apie 500lt.
Ka tik tuo domejausi, giluminis siurblys su talpa 60l - sumoje apie 800lt.
Protigas giluminis be talpos 1350lt - sita varianta ir pasirinkau nenoriu burbimo, o ir backu katilinej jau uzteks. Kainu skirtumas ner tragiskas....
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 11 04, 22:55)
Protigas giluminis be talpos 1350lt - sita varianta ir pasirinkau nenoriu burbimo, o ir backu katilinej jau uzteks. Kainu skirtumas ner tragiskas....

Čia įdomu, gal galima būtų kokią nuorodą apie pasirinktą siurblį?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 11 04, 22:55)

na, man viena žinoma įmonė paskaičiavo už siurblį 4120 Lt (3m2/h ) ir už slėgio daviklius 2150 Lt. Čia variantas be hidroforo.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2014 11 04, 23:23)
Čia įdomu, gal galima būtų kokią nuorodą apie pasirinktą siurblį?

As irgi noreciau suzinot ka jums cia kinietisko siulo uz tokia kaina. Siurbliai su daznio keitikliais kainuoja daug.

Daznio keitiklis su franklin siurbliu gal prasideda nuo 3 tukst lt
grundfoss vien siurblys minimum 2 tukst lt plius daznio keitiklis ka radau pigiausiai tai 1600 lt.
Papildyta:
QUOTE(Lanksti @ 2014 11 05, 02:47)
na, man viena žinoma įmonė paskaičiavo už siurblį 4120 Lt (3m2/h ) ir už slėgio daviklius 2150 Lt. Čia variantas be hidroforo.

Man rodos jau apgaudineja aukstos labai klases siurblys tinkantis iki 40-50 m gylio nuleidimo 2500 lt http://namams24.lt/v...51#.VFnJCcmrG9E

plius daznio keitiklis http://www.giluminia...7gio_komplektas uz 1650 lt

sumoj 4200 lt plius pajungimui i grezini reikalingos medziagos.

O jei jum siule vien siurbli ir mandra valdikli tai brangu. Na aisku nebent jum reikia pumpuot is simto metru reikia trifazio siurblio ir poreikis virs 5 kubu i valanda
Atsakyti
QUOTE(Lanksti @ 2014 11 05, 03:47)

Čia gi gręžiniui ir pakankamai giliam, pas Kristinką kainos tokios labiau šuliniams tinkamos.

QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 11 04, 23:55)

Nežinot visų galimų būdų wink.gif.

Pas mane siurblys gręžinyje, hidroforas namie. Kada siurblys veikia pamatysi tik iš manometro, jokio garso.

Lygiai tą patį galima padaryti ir su šuliniu, siurblį sumontuoti šulinyje, o hidroforą (tiktai pačią buferinę talpą be jokio siurblio) namuose.
Atsakyti