Įkraunama...
Įkraunama...

Gręžiniai, šuliniai - III tema

Nenoriu labai reklamuot, bet mums labai bjauriame grunte (šlapias molis, limpa prie kastuvo, vanduo renkasi jau nuo antro metro ir t.t.) vyrukai prieš porą savaičių iškasė šulinį. Kauniečiai, sunkaus darbo nebijo, tai jeigu domina parašykit AŽ, parašysiu telefoną.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2014 10 29, 22:33)
Nenoriu labai reklamuot, bet mums labai bjauriame grunte (šlapias molis, limpa prie kastuvo, vanduo renkasi jau nuo antro metro ir t.t.) vyrukai prieš porą savaičių iškasė šulinį. Kauniečiai, sunkaus darbo nebijo, tai jeigu domina parašykit AŽ, parašysiu telefoną.

Jūs turbūt nematėte " bjauraus grunto" biggrin.gif O dėl sunkaus darbo "baimių" - tai rimti meistari,ar tai Kauniečiai ,ar tai Vilniečiai,ar tai.......) nė vienas nebijo.
Džine - ar aš ko nebesuprantu g.gif - rašėte:
........nes kastuvas į dugną kaip į ledą atsimušdavo ir atšokdavo blink.gif tai kol prakapojo...
O dabar sakot,kad pas jus "plavūnas"....? :
........vyras sakė šiuo metu kasant yra toks "plavūnas" kada kastuvu pakabini lyg ir molį kietą ir ta iškasta duobutė op ir išsipygina, taip kaip jūroj smėliukas būtų ir duobutės nelieka....
Tai ką ten kapoti reikėjo?
Esmė ir yra tame,kad jei kietas gruntas,galima su mažais šulinio žiedais gilinti,o jei plavūnas...... va čia ir visa kaip sakant grožybė.... Sudėtingas reikalas (patiems kažką pasidaryti,o meistrai - padarys>). Ieškokit rimtų meistriukų.
Atsakyti
Atrodo nuosekliai rašiau, bet neaiškiai pasirodo...

Kai išsiurbėm vandenį, buvo kietas stiklinis dugnas. Per porą valandų jį pralaužė visą. Po to pagilinus kokius 20cm, prasidėjo plavūnas. Ir vyras lipo lauk. Ar dabar aiškiai? biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų šulinio vidinis žiedo diametras 98cm ohmy.gif o aš viš visą laiką maniau, kad mūsų žiedai 70cm doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džinė: 30 spalio 2014 - 21:43
Tai drąsiai galit prisipirkti 70cm žiedų ir gilinti nors ir dar 10 metrų smile.gif Su akvalangais smile.gif
QUOTE(Džinė @ 2014 10 30, 21:42)
Mūsų šulinio vidinis žiedo diametras 98cm ohmy.gif o aš viš visą laiką maniau, kad mūsų žiedai 70cm doh.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2014 10 30, 20:03)
Jūs turbūt nematėte " bjauraus grunto"  biggrin.gif  O dėl sunkaus darbo "baimių" - tai rimti meistari,ar tai Kauniečiai ,ar tai Vilniečiai,ar tai.......) nė vienas nebijo.

Kaimynui kiti šulinkasiai iškasę kažką link dvieju metrų pasakė "ate ate". Man šiaip vienodai rodo, kurioj "bjaurių gruntų topo" vietoj yra mano sklypo gruntas, bet faktas, kad ne dovanėlė. Sutinku, kad rimti meistrai viską padarys, bet tuos rimtus dar rasti iš pradžių reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 10 30, 22:49)
Tai drąsiai galit prisipirkti 70cm žiedų ir gilinti nors ir dar 10 metrų smile.gif Su akvalangais smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Pragilinimo žiedo išorinis diametras - 84cm (tad I jūsų 98-aštuntukus pilnumoje tinka thumbup.gif )
Jei prasidėjo apačioje plavūnas - reiškiasi vandenėlis ten yra. Tai vandens gysla,kiek pagilinsit,tiek ir turėsite vandenėlio rezervo.(yra tikimybė,kad pagilinus - jūsų hidroforas (siurbliukas) - nebepajėgs ištraukti besikaupiančio vandenėlio.
P.s. Grežimas į plavūną - atkrenta.
Atsakyti
jūs visi man teikiat vilčių wub.gif biggrin.gif
Papildyta:
O teikiat todėl, kad: mano tėvukas ir vėl mane gąsdina, jog gali būti taip, jog puo plavūnu, gali sekti tuščia žemė. Sausa. Ir neaišku kiek giliai tai gali tęstis wink.gif o jei taip atsitiks, sako mūsų paskutį vandenį ta sausa žemė tiesiog sugers unsure.gif čia sako gali gautis arba, arba... mastau.gif na aš kolkas nesinervinu, nes manau pasiskambinsiu meistrui ir jis jei susipažinęs savo darbe su visokiais sluoksniais, tai ir pasakys kaip gali būti. Ir dėl kainos pasiklausiu, nes sako gilinimas atsieina ne pigiai. Bet tikrai pigiau negu gręžinys, tai faktas cool.gif
Atsakyti
Kadangi čia yra šulinius turinčių žmonių, gal ne visai ne į temą pasitaikysiu. Ar kas naudojat hidroforą su siurbliu namo viduje? Kaip su garsais? Svarstom dabar ar giluminį siurblį kišt į šulinį, ar į katilinę montuoti siurblį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 30 spalio 2014 - 23:53
QUOTE(gediminas_ @ 2014 10 30, 23:44)
Kadangi čia yra šulinius turinčių žmonių, gal ne visai ne į temą pasitaikysiu. Ar kas naudojat hidroforą su siurbliu namo viduje? Kaip su garsais? Svarstom dabar ar giluminį siurblį kišt į šulinį, ar į katilinę.

Pas mus hidroforas stovi rūsy. Girdisi kai traukia, bet nieko, pripratom. Ar apie tai klausi?
Atsakyti
Na tiesa sakant gali smile.gif
Ar yra kur netoliese vandens telkinių - ežeriukų, upelių? Jei to vandens telkinio vandens paviršius aukščiau, nei vandens paviršius šuliny, tai tikimybė pakankamai nedidelė, kad šulinys nusidrenuos gilyn. Bent jau kol bus plavūnas, kasti tikrai galima.
QUOTE(Džinė @ 2014 10 30, 22:21)
O teikiat todėl, kad: mano tėvukas ir vėl mane gąsdina, jog gali būti taip, jog puo plavūnu, gali sekti tuščia žemė. Sausa.<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Yra šalimais visai nemažas vandens telkinys, turintis ir savo pavadinimą. Tai SĖMENA Ji vingiuoja vingiuoja ir įteka į Nemuną tongue.gif bet kokiam čia jis aukštyje g.gif
Atsakyti