QUOTE(Vytas_ @ 2016 08 12, 15:52)
Mano mintis buvo ta, kad nesant gręžėjo įsipareigojimo pasiekt kažkokį vandens debitą grežinyje, jį sužinojus nelabai kas pasikeis.
Mintai, o pas patį koks gręžinio debitas? Ar realiai buvo pamatuota?
Mintai, o pas patį koks gręžinio debitas? Ar realiai buvo pamatuota?
Kaip tai nepasikeis. Man kai gręžė pasiekė 3 vandeningus sluoksnius, pirmų dviejų debitas buvo per mažas, todėl gręžė giliau ir tik tręčio vandeningo sluoksnio debitą kai išmatavo ir nustatė 2,36l/s vandens debitą tik tada ties tuo vandeningu sluoksniu sustojo. Taigi pas mane konkretus debitas nustatytas ir neįsivaizduoju kaip galima daryti gręžinį nematuojant debito. Taip nematuojant visiems iki 200m gylio gręžinius darytų.
Mano gręžinio debitas buvo matuotas 0,3 paros Erlifto būdu, pažemėjimas per sekundę buvo 11,0m.
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2016 08 12, 19:02)
skaitau sutartį:
- rangovas išgręžia, išbando vandens gręžinį, parengia jo dokumentaciją ir perduoda užsakovui;
- į šią kainą įeina gręžimas, eksploatacinės kolonos iš PVC vamzdžių su filtru nuleidimas, filtro pagaminimas, vandeningo sluoksnio išbandymas, pumpuojant giluminiu siurbliu vandenį iš gręžinio, gręžinio paso parengimas ir užregistravimas geologijos tarnyboje.
Tai lyg ir turėčiau gaut tą pasą su debitu, ane?
apie tai, kad man visų popierių reikės iš anksto pranešiau gręžėjui, nes gręžinys draustinyje, paskui man bet koks aplinkosaugininkas kabinėsis, o ir namą priduodant reiks gi parodyt iš kur vandenį turiu.
einu dar apžiūrėt jūsų pasiūlytus siurblius
- rangovas išgręžia, išbando vandens gręžinį, parengia jo dokumentaciją ir perduoda užsakovui;
- į šią kainą įeina gręžimas, eksploatacinės kolonos iš PVC vamzdžių su filtru nuleidimas, filtro pagaminimas, vandeningo sluoksnio išbandymas, pumpuojant giluminiu siurbliu vandenį iš gręžinio, gręžinio paso parengimas ir užregistravimas geologijos tarnyboje.
Tai lyg ir turėčiau gaut tą pasą su debitu, ane?
apie tai, kad man visų popierių reikės iš anksto pranešiau gręžėjui, nes gręžinys draustinyje, paskui man bet koks aplinkosaugininkas kabinėsis, o ir namą priduodant reiks gi parodyt iš kur vandenį turiu.
einu dar apžiūrėt jūsų pasiūlytus siurblius

Taip, pase yra nurodytas gręžinio debitas ir kai perki vandens siurblį, paduodi gręžinio pasą pardavėjui ir jie įvertinę gręžinio duomenis, tame tarpe ir debitą parinkinėja siurblį. Aišku įdomu ne tik gręžinio našumas bet ir kita pusė, vandens vartojimo intensyvumas. Jungsis vienas namas du namai, trys ir t.t. laistysit pievutę - nelaistysit, kiek vandens naudojimo taškų bus name, kiek planuojama vienu metui jų laikyti atsuktų ir pan.