Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Vakar buvau sode, ale po paskutiniu salnu nei tos gyvybes is saknu nebeliko verysad.gif verysad.gif verysad.gif Na atsils gal atsigaus, labai gaila man hortenziju sad.gif
Atsakyti
Apžiūrėjau savo hortenzijas, tai, kurios žydi ant vienmečių šakų (šluotelinės, paprasta balta ir Invincibelle Spirit), atrodo daug geriau negu kitos. Tiesa, aš jas ir patrumpinau prieš žiemą, palikau tik sprindį virš žemės. Teks turbūt apšalančias su vazonikais į garažą grūsti ir vasarai ant terasos statyti, nes pas mane jos auga reprezentacinėje vietoje - pajuodėlių tikrai ten nereikia.
Atsakyti
Ateinu su klausimu pas patyrusias: per Motinos dieną pasodinom 3 hortenzijų krūmus. Auginti jie ne vazonuose, žemėje, žodžiu, ne atvežtiniai. Pasodinom tokius ne visai mažučius, su nupjautais pernykščiais stiebais ir jau išleistais naujais. Ir ką...šalnos užėjo...pirmą naktį nepridengiau doh.gif Vienas krūmas, kurio naujos šakelės jau buvo didžiausios, apšalo turbūt, nes kiek patamsėjusios ir nuvytusios. Atsigaus??? Tas nuvytusias pjaut? Gal kuri susidūrėt?
Atsakyti
myte, kol kas nieko nedarykit, palaukit ir pažiūrėkit iki kurios vietos ūgliai gyvi ir ties kuria vieta atsibus miegantys pumpurai. Tuomet ir nugenėsit negyvas dalis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 10, 23:08)
myte, kol kas nieko nedarykit, palaukit ir pažiūrėkit iki kurios vietos ūgliai gyvi ir ties kuria vieta atsibus miegantys pumpurai. Tuomet ir nugenėsit negyvas dalis  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

norejau paklausti patarimo ax.gif Noreciau pasodinti ale gyvatvore is hortenziju salia laiptu (laiptai akmeniniai nuo slaito zemyn) ~ 10 m ilgio. Gal galetu kas patarti, kokia sluoteline geriau rinktis? Nes niekaip negaliu apsispresti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo izaura16: 12 gegužės 2014 - 10:52
Sluotelines ir mane domina, pasiziurejau daugiametes.lt, tai nuotraukoje visos grazios, idomu, kuri realiai pasiteisino musu klimato salygomis?
Atsakyti
Tai kad šluotelinės kaip ir visos tinka mūsų klimato sąlygom, žydi ant pirmamečių stiebų, tuo ir skiriasi nuo didžialapių. Žiūrint, kokia augumo krūmo norite, kokios spalvos. Aš pati išsirinkau Vanilla Fraise.
Atsakyti
Laba,

Sakykit ar sluotelinei hortenzijai reikia kazkaip pagerinti dirva sodinant, jeigu pas mane lengvas priemolis. Daug kur raso, kad jos nereiklios dirvai, bet is forumo supratau, kad lyg ir i rugscias durpes sodinate. Ir kokio dydzio duobe kasti - ar mazdaug kaip vazonelis, kiek praplatinus, ar didesne? Patarkit prasau, busiu dekinga:)
Atsakyti
Gal kas norėtumėte ir turėtumėte apsikeisti Endless Summer atžalomis. Turiu dvimetį Endless Summer The Bride krūmelį (žydintį baltai) ir ieškau The Original (rožinio) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 29, 16:56)
Gal kas norėtumėte ir turėtumėte ir ieškau The Original (rožinio)  4u.gif

turiu šiuo metu dvi rožines, kai išskleis žiedelius parodysiu koki ( panašūs labai į minimą ieškomą), galėčiau vieną į ne rožinę keisti. tik pas mane be vardo,senos, paveldo, tik atnaujintos, neiškasinėjama, labai graži rožinė spalva- pilna pumpuriukų viena, kita- apšalo, tad žiedų lyg ir nesulauksiu g.gif , bet lapukai gražiai atželia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 29 gegužės 2014 - 19:08
QUOTE(Marmaledas @ 2014 05 29, 20:05)
turiu šiuo metu dvi rožines, kai išskleis žiedelius parodysiu koki ( panašūs labai į minimą ieškomą), galėčiau vieną į ne rožinę keisti. tik pas mane be vardo,senos, paveldo, tik atnaujintos, neiškasinėjama, labai graži rožinė spalva- pilna pumpuriukų viena, kita- apšalo, tad žiedų lyg ir nesulauksiu g.gif , bet lapukai gražiai atželia.

Dėkui už pasiūlymą, bet paprastų rožinių pati turiu ne vieną vazoną - spėju kalbate vat apie tokias, kaip mano pirmose foto

http://public.fotki....s5/hortenzijos/

ieškau būtent Endless summer kolekcijos rožinės ax.gif
Atsakyti