Vakar buvau sode, ale po paskutiniu salnu nei tos gyvybes is saknu nebeliko Na atsils gal atsigaus, labai gaila man hortenziju
Apžiūrėjau savo hortenzijas, tai, kurios žydi ant vienmečių šakų (šluotelinės, paprasta balta ir Invincibelle Spirit), atrodo daug geriau negu kitos. Tiesa, aš jas ir patrumpinau prieš žiemą, palikau tik sprindį virš žemės. Teks turbūt apšalančias su vazonikais į garažą grūsti ir vasarai ant terasos statyti, nes pas mane jos auga reprezentacinėje vietoje - pajuodėlių tikrai ten nereikia.
Ateinu su klausimu pas patyrusias: per Motinos dieną pasodinom 3 hortenzijų krūmus. Auginti jie ne vazonuose, žemėje, žodžiu, ne atvežtiniai. Pasodinom tokius ne visai mažučius, su nupjautais pernykščiais stiebais ir jau išleistais naujais. Ir ką...šalnos užėjo...pirmą naktį nepridengiau doh.gif Vienas krūmas, kurio naujos šakelės jau buvo didžiausios, apšalo turbūt, nes kiek patamsėjusios ir nuvytusios. Atsigaus??? Tas nuvytusias pjaut? Gal kuri susidūrėt?
myte, kol kas nieko nedarykit, palaukit ir pažiūrėkit iki kurios vietos ūgliai gyvi ir ties kuria vieta atsibus miegantys pumpurai. Tuomet ir nugenėsit negyvas dalis
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 10, 23:08)
myte, kol kas nieko nedarykit, palaukit ir pažiūrėkit iki kurios vietos ūgliai gyvi ir ties kuria vieta atsibus miegantys pumpurai. Tuomet ir nugenėsit negyvas dalis
Ačiū
Sveikos merginos,
norejau paklausti patarimo Noreciau pasodinti ale gyvatvore is hortenziju salia laiptu (laiptai akmeniniai nuo slaito zemyn) ~ 10 m ilgio. Gal galetu kas patarti, kokia sluoteline geriau rinktis? Nes niekaip negaliu apsispresti
norejau paklausti patarimo Noreciau pasodinti ale gyvatvore is hortenziju salia laiptu (laiptai akmeniniai nuo slaito zemyn) ~ 10 m ilgio. Gal galetu kas patarti, kokia sluoteline geriau rinktis? Nes niekaip negaliu apsispresti
Sluotelines ir mane domina, pasiziurejau daugiametes.lt, tai nuotraukoje visos grazios, idomu, kuri realiai pasiteisino musu klimato salygomis?
Laba,
Sakykit ar sluotelinei hortenzijai reikia kazkaip pagerinti dirva sodinant, jeigu pas mane lengvas priemolis. Daug kur raso, kad jos nereiklios dirvai, bet is forumo supratau, kad lyg ir i rugscias durpes sodinate. Ir kokio dydzio duobe kasti - ar mazdaug kaip vazonelis, kiek praplatinus, ar didesne? Patarkit prasau, busiu dekinga:)
Sakykit ar sluotelinei hortenzijai reikia kazkaip pagerinti dirva sodinant, jeigu pas mane lengvas priemolis. Daug kur raso, kad jos nereiklios dirvai, bet is forumo supratau, kad lyg ir i rugscias durpes sodinate. Ir kokio dydzio duobe kasti - ar mazdaug kaip vazonelis, kiek praplatinus, ar didesne? Patarkit prasau, busiu dekinga:)
Gal kas norėtumėte ir turėtumėte apsikeisti Endless Summer atžalomis. Turiu dvimetį Endless Summer The Bride krūmelį (žydintį baltai) ir ieškau The Original (rožinio)
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 29, 16:56)
Gal kas norėtumėte ir turėtumėte ir ieškau The Original (rožinio)
turiu šiuo metu dvi rožines, kai išskleis žiedelius parodysiu koki ( panašūs labai į minimą ieškomą), galėčiau vieną į ne rožinę keisti. tik pas mane be vardo,senos, paveldo, tik atnaujintos, neiškasinėjama, labai graži rožinė spalva- pilna pumpuriukų viena, kita- apšalo, tad žiedų lyg ir nesulauksiu , bet lapukai gražiai atželia.
QUOTE(Marmaledas @ 2014 05 29, 20:05)
turiu šiuo metu dvi rožines, kai išskleis žiedelius parodysiu koki ( panašūs labai į minimą ieškomą), galėčiau vieną į ne rožinę keisti. tik pas mane be vardo,senos, paveldo, tik atnaujintos, neiškasinėjama, labai graži rožinė spalva- pilna pumpuriukų viena, kita- apšalo, tad žiedų lyg ir nesulauksiu , bet lapukai gražiai atželia.
Dėkui už pasiūlymą, bet paprastų rožinių pati turiu ne vieną vazoną - spėju kalbate vat apie tokias, kaip mano pirmose foto
http://public.fotki....s5/hortenzijos/
ieškau būtent Endless summer kolekcijos rožinės