Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Maniskes is saknu rodo gyvybes pozymius. Tai paliksiu turbut smile.gif O ka daryt su tai stiebais kur be gyvybes ? Nukarpyt ? Skaiciau, kad tinka silauogiu trasos, tai dar patresiu vargsiukes verysad.gif Palauksiu ziedu iki kitu metu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 07, 09:43)
Na, nesuprantu, kodėl jūs skubate viską rauti? Dėl to, kad šiemet nematysite  žiedų?? Bet juk šaknys augalo yra, jos ataugs palaukite dar. Jei dar po pusės mėnesio jokios gyvybės- tuomet jau gal ir raukite  g.gif

Kad žiedų nebus, tas čia pusė bėdos. Tiesiog pas mane visai be gyvybės. Nerausiu, aišku, tuoj pat, luktelsiu kurį laiką, bet iš pažiūros- nieko daug nesitikiu unsure.gif
Atsakyti
Jei jums ji patinka,tikrai neskubėkit išmesti laukti. Šaknys tikrai nebus iššalusios nuo tokių šalnų. Po žiemos galvojau, kad maniškei galas, nes buvo pajuodusių ir šiaip atrodo negyvų šakų. Įdedu parodyti kaip atrodė kovo pradžioje ir kaip dabar

user posted image

user posted image

Maniškę vienas metais buvo kažkas padegęs, tai nukirpau beveik iki žemės, atžėlė ir net vienas žiedas žydėjo.Kai bus tikrai aišku, tai tas negyvas šakutes nukirpkit iki pat apačios. Nereikia skubintis...

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 05 07, 11:44)
Jei jums ji patinka,tikrai neskubėkit išmesti laukti. Šaknys tikrai nebus iššalusios nuo tokių šalnų. Po žiemos galvojau, kad maniškei galas, nes buvo pajuodusių ir šiaip atrodo negyvų šakų. Įdedu parodyti kaip atrodė kovo pradžioje ir kaip dabar

user posted image

user posted image

Maniškę vienas metais buvo kažkas padegęs, tai nukirpau beveik iki žemės, atžėlė ir net  vienas žiedas žydėjo.Kai bus tikrai aišku, tai tas negyvas šakutes nukirpkit iki pat apačios. Nereikia skubintis...

Ačiū labai Jums už patarimus 4u.gif Luktelsiu dar truputėlį dėl tų šakelių, nekirpsiu wink.gif Hortenzijos man labai patinka wub.gif
Atsakyti
Man labai nušalo hortenzijos pirktos praeitą pavasarį su žiedais, nors pas mus tik -10 žiemą buvo. Atželia iš šaknų, bet sudžiuvusios šakos styro - vaizdą gadina. Visos, kurios šiemet nežydės keliaus žiemai į garažą.
Atsakyti
Pas mus šiemet irgi nelabai šalta žiema buvo. Daugiamečiams geriausiai, kad atėjus žiemai uždengus ar neuždengus , galėtų ramiai ilsėtis ir kauptis pavasariui. O dabar tai pliusinė, tai minusinė...pavasarį vėl, tai jau karšta kaip vasarą, tai minusas doh.gif Bet nieko nepadarysi...gamta visagalė, jai nepasipriešinsi turim su tuo susitaikyti ir prisitaikyti.

Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 05 06, 16:07)
Na ir bobutės dabar turguj. O sako pensininkai blogai gyvena. Ne kiekvienas dirbantis turi šildomus šiltnamius, kad pražydinti hortenzijas. Mano dar tik su lapais, džiaugiuosi, kad nenušalo.
Geriau būtų, jei įdėtumėte nuotrauką. Arba bent tikslesnį aprašymą. Kažkodėl įtartina man ta bobutė.

Mano sklepe žiemojusios ir iš ten šiltnamin nešildomam iškeliavusios jau kuris laikas lauke. Viena jau sleidžia žiedyną,spalvinasi. Jei būtų pabuvus kambaryje anksti pavasarį,kaip močiutes susineša,jau ir žydėtų rolleyes.gif Greitu laiku galesim pasirodyti,kai nebus šalta pozuoti hihihi.gif
Šalnų naktim iš lauko sunešiau vazonus.
Atsakyti
Maniškės šiom dienom laaaabai nušalė,visi lapeliai pajuodavo taip gaila...
Atsakyti
mano hortenzija kur gavau iš amarilės irgi visa unsure.gif
nerausiu laikysiu,bet nieko gero nesitikiu schmoll.gif
o kitoj vietoj auga ta senovinė,dar nedidukė kokių 30cm visai nieko jai,nors kitos gėlės šalia nušalė g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 08, 08:23)
mano hortenzija kur gavau iš amarilės irgi visa  unsure.gif
nerausiu laikysiu,bet nieko gero nesitikiu  schmoll.gif
o kitoj vietoj auga ta senovinė,dar nedidukė kokių 30cm visai nieko jai,nors kitos gėlės šalia nušalė  g.gif

Gaila schmoll.gif Manoji buvo anksti pabudusi ir sužaliavusi,pas mane nera tokių didelių šalnų, Šiaip labai abejoju su sitų auginimu ir žydėjimu vidurio ar šiaures Lietuvoj g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 05 08, 15:27)
Gaila  schmoll.gif Manoji buvo anksti pabudusi ir sužaliavusi,pas mane nera tokių didelių šalnų, Šiaip labai abejoju su sitų auginimu ir žydėjimu vidurio  ar šiaures Lietuvoj  g.gif

bus matyt,apžiūrėjau tai gyva,tik buvę lapeliai vargani,bet gal wub.gif
Atsakyti
Pas mane irgi apšalusios, bet yra buvusios nušalusios ir anksčiau, bet kaip vidam rašė, nereikia nukirpti iki pačios apačios iš šakelių išleidžia ūglius ir tie ūgliai pražysta, pas mane dar taip nebuvo, kad nežydėtų. Aišku ir nuo veislės priklauso, pas mane trys ružavų krūmai ir visos trys skirtingos.
Atsakyti