žioplinėjau po senukus, ieškodama trąšų hortenzijoms, bet specialių neradau. o gal tiktų šilauogėms skirtos, ar čia visai į dausas nusišnekėjau? pernai man atvežė ir pasodino hortenziją, kadangi pati jos nesvajojau įsigyt, tai dabar plaukioju, bet nenoriu numarint, visgi gražus krūmas užauga.
As tai maximoj pirkau spec. hortenzijom
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 24, 13:48)
o jūs ne iš Kauno? Perku Schetelig'e, Compo firmos ilgo poveikio, rododendrams - tikrai gausiai žydi ir kasmet
Mačiau vakar maximoje tas trąšas su nuolaida apie 18 lt
QUOTE(Paladė @ 2014 04 30, 09:29)
žioplinėjau po senukus, ieškodama trąšų hortenzijoms, bet specialių neradau. o gal tiktų šilauogėms skirtos, ar čia visai į dausas nusišnekėjau? pernai man atvežė ir pasodino hortenziją, kadangi pati jos nesvajojau įsigyt, tai dabar plaukioju, bet nenoriu numarint, visgi gražus krūmas užauga.
Aš šiemet visus kalkiavengius barstau trąšomis, skirtomis šilauogėms. Pabaigiau skirtas rododendrams ir hortenzijoms, o šilauogėms maišas didelis, galiojimas šiemet baigsis. Pakenkti tikrai neturėtų. Papildomai profilaktiškai palaistysiu geležies chelato tirpalu, nes spartaus augimo metu dažnai pasireiškia chlorozė.
Šeštadienį turguj pamačiau hortenziją, negalvodama nusipirkau, taip patiko ji man. Garantavo, kad užauginta vietinės bobutės, ne parvežtinė. Visa aplipusi žiedais. Tai dabar nežinau, kada ją galima būtų sodinti į žemę? Turbūt kai baigsis visos šalnos? Ir kaip pagerinti žemę, ką galima būtų dėti, perpuvusio mėšlo, komposto, dar kažko? Gal kokių rūgštesnių durpių įberti?
Mergaites help
Mano hortenzijos po ziemos ant ju anei vieno pumpuro Buvau sode vasario men, tai su pumpurais buvo, paskui dejo saltis ir viskas, nieko nera.... Raut man jas lauk ar dar yra vilties ? Hortenzijos didzialapes, pirkau pernai rietavo turguj, graziai vasara augo, pardaveja sake be problemu ziemoja. Matyt cia tas saltis padare savo darba man taip ju gaila .... Kazkas lyg zaliuoja is saknu, o sakeles be gyvybes ka daryt
Mano hortenzijos po ziemos ant ju anei vieno pumpuro Buvau sode vasario men, tai su pumpurais buvo, paskui dejo saltis ir viskas, nieko nera.... Raut man jas lauk ar dar yra vilties ? Hortenzijos didzialapes, pirkau pernai rietavo turguj, graziai vasara augo, pardaveja sake be problemu ziemoja. Matyt cia tas saltis padare savo darba man taip ju gaila .... Kazkas lyg zaliuoja is saknu, o sakeles be gyvybes ka daryt
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 06, 22:27)
o kokie vasario mėnesį galėjo būti pumpurai?
Vat as irgi galvojau kai i soda nuvaziavau, ar ne per anksti jos nubudo ??? Su ddieliais pumpurais buvo, rimtai
QUOTE(beladona @ 2014 05 06, 21:46)
Mergaites help
Rauti tikrai nereikia. Hortenzijos atauga, tik gal tais metais nežydi (žiūrint kokia hortenzija).
Aš vakar pasisodinau dar tris hortenzijas pirktas iš daugiametės.lt Ir atrodo hortenzijų "kampą" pilnai apsodinau ne tik hortenzijomis, bet ir astilbėmis, bei heucheromis. Kai žydės pasirodysiu
QUOTE(beladona @ 2014 05 06, 21:46)
Mergaites help
Pas mane tas pats Jokios gyvybės neliko po tų šalčių Greičiausiai rausiu lauk.
QUOTE(BevardeX @ 2014 05 07, 09:23)
Pas mane tas pats Jokios gyvybės neliko po tų šalčių Greičiausiai rausiu lauk.
Na, nesuprantu, kodėl jūs skubate viską rauti? Dėl to, kad šiemet nematysite žiedų?? Bet juk šaknys augalo yra, jos ataugs palaukite dar. Jei dar po pusės mėnesio jokios gyvybės- tuomet jau gal ir raukite