Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

žioplinėjau po senukus, ieškodama trąšų hortenzijoms, bet specialių neradau. o gal tiktų šilauogėms skirtos, ar čia visai į dausas nusišnekėjau? pernai man atvežė ir pasodino hortenziją, kadangi pati jos nesvajojau įsigyt, tai dabar plaukioju, bet nenoriu numarint, visgi gražus krūmas užauga.
Atsakyti
As tai maximoj pirkau spec. hortenzijom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 24, 13:48)
o jūs ne iš Kauno? Perku Schetelig'e, Compo firmos ilgo poveikio, rododendrams - tikrai gausiai žydi ir kasmet  4u.gif

Mačiau vakar maximoje tas trąšas su nuolaida apie 18 lt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 30, 09:29)
žioplinėjau po senukus, ieškodama trąšų hortenzijoms, bet specialių neradau. o gal tiktų šilauogėms skirtos, ar čia visai į dausas nusišnekėjau? pernai man atvežė ir pasodino hortenziją, kadangi pati jos nesvajojau įsigyt, tai dabar plaukioju, bet nenoriu numarint, visgi gražus krūmas užauga.

Aš šiemet visus kalkiavengius barstau trąšomis, skirtomis šilauogėms. Pabaigiau skirtas rododendrams ir hortenzijoms, o šilauogėms maišas didelis, galiojimas šiemet baigsis. Pakenkti tikrai neturėtų. Papildomai profilaktiškai palaistysiu geležies chelato tirpalu, nes spartaus augimo metu dažnai pasireiškia chlorozė.
Atsakyti
Šeštadienį turguj pamačiau hortenziją, negalvodama nusipirkau, taip patiko ji man. Garantavo, kad užauginta vietinės bobutės, ne parvežtinė. Visa aplipusi žiedais. Tai dabar nežinau, kada ją galima būtų sodinti į žemę? Turbūt kai baigsis visos šalnos? Ir kaip pagerinti žemę, ką galima būtų dėti, perpuvusio mėšlo, komposto, dar kažko? Gal kokių rūgštesnių durpių įberti?
Atsakyti
Na ir bobutės dabar turguj. O sako pensininkai blogai gyvena. Ne kiekvienas dirbantis turi šildomus šiltnamius, kad pražydinti hortenzijas. Mano dar tik su lapais, džiaugiuosi, kad nenušalo.
Geriau būtų, jei įdėtumėte nuotrauką. Arba bent tikslesnį aprašymą. Kažkodėl įtartina man ta bobutė.
Atsakyti
Mergaites help 4u.gif

Mano hortenzijos verysad.gif po ziemos ant ju anei vieno pumpuro sad.gif Buvau sode vasario men, tai su pumpurais buvo, paskui dejo saltis ir viskas, nieko nera.... Raut man jas lauk ar dar yra vilties ? Hortenzijos didzialapes, pirkau pernai rietavo turguj, graziai vasara augo, pardaveja sake be problemu ziemoja. Matyt cia tas saltis padare savo darba verysad.gif man taip ju gaila .... Kazkas lyg zaliuoja is saknu, o sakeles be gyvybes verysad.gif ka daryt g.gif
Atsakyti
o kokie vasario mėnesį galėjo būti pumpurai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 06, 22:27)
o kokie vasario mėnesį galėjo būti pumpurai?  g.gif

Vat as irgi galvojau kai i soda nuvaziavau, ar ne per anksti jos nubudo ??? Su ddieliais pumpurais buvo, rimtai g.gif
Atsakyti
QUOTE(beladona @ 2014 05 06, 21:46)
Mergaites help  4u.gif

Mano hortenzijos  verysad.gif  po ziemos ant ju anei vieno pumpuro sad.gif Buvau sode vasario men, tai su pumpurais buvo, paskui dejo saltis ir viskas, nieko nera.... Raut man jas lauk ar dar yra vilties ? Hortenzijos didzialapes, pirkau pernai rietavo turguj, graziai vasara augo, pardaveja sake be problemu ziemoja. Matyt cia tas saltis padare savo darba  verysad.gif  man taip ju gaila .... Kazkas lyg zaliuoja is saknu, o sakeles be gyvybes  verysad.gif  ka daryt  g.gif

Rauti tikrai nereikia. Hortenzijos atauga, tik gal tais metais nežydi (žiūrint kokia hortenzija).
Aš vakar pasisodinau dar tris hortenzijas pirktas iš daugiametės.lt Ir atrodo hortenzijų "kampą" pilnai apsodinau ne tik hortenzijomis, bet ir astilbėmis, bei heucheromis. Kai žydės pasirodysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(beladona @ 2014 05 06, 21:46)
Mergaites help  4u.gif

Mano hortenzijos  verysad.gif  po ziemos ant ju anei vieno pumpuro sad.gif Buvau sode vasario men, tai su pumpurais buvo, paskui dejo saltis ir viskas, nieko nera.... Raut man jas lauk ar dar yra vilties ? Hortenzijos didzialapes, pirkau pernai rietavo turguj, graziai vasara augo, pardaveja sake be problemu ziemoja. Matyt cia tas saltis padare savo darba  verysad.gif  man taip ju gaila .... Kazkas lyg zaliuoja is saknu, o sakeles be gyvybes  verysad.gif  ka daryt  g.gif

Pas mane tas pats unsure.gif Jokios gyvybės neliko po tų šalčių unsure.gif Greičiausiai rausiu lauk.
Atsakyti
QUOTE(BevardeX @ 2014 05 07, 09:23)
Pas mane tas pats unsure.gif Jokios gyvybės neliko po tų šalčių unsure.gif Greičiausiai rausiu lauk.

Na, nesuprantu, kodėl jūs skubate viską rauti? Dėl to, kad šiemet nematysite žiedų?? Bet juk šaknys augalo yra, jos ataugs palaukite dar. Jei dar po pusės mėnesio jokios gyvybės- tuomet jau gal ir raukite g.gif
Atsakyti