Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Gal ir gerai, tikėkimės, kad ataugs nauji. Iš susiraukšlėjusių lapų labai sunku erkutes išvalyti. Kur planuojate toliau auginti? Jei vasarą lauke, tai bus mažiau priežiūros, vėjas prapūs.
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 04 24, 11:40)
Prisipažįstu, per tris metus nė kart netręšiau  blush2.gif Reiks šiemet paieškoti ir nusipirkti trąšų. Pas mane ji turėtų mėlynai žydėti, bet žydi ružavai, reik specialių trąšų, kad žiedai įgautų mėlyną spalvą, ...

Aš tręšiu Combo rugščiamėgiams (rododendrams ir hortenzijoms), turbut tokios, kaip Gaudvilė minėjo. Galima kitomis tręšti, bet jos neturi įtakos spalvai. O dėl spalvos kitas reikia naudoti (gal būna kompleksinių - ir dėl spalvos ir dėl geresnio augimo, bei žydėjimo, bet aš naudoju atskirai. Ir pasigailėjau, dėl numėlynavimo - dabar du metus nebetrešiu, tai vieni žiedai ružavi, kiti purvinai alyviniai - kur trąšų daugiau kliuvo, tai ir po 2 metu dar spalvina. Bet aš nusprendžiau, kad gražiau ružavi, ir daigiau nebetrešiu. Schetelige mačiau yra dėl spalvos trąšų. O dėl Endless summer ūgio tai negaliu atsakyti - pas mane reikia riboti jų ūgį, tai pakarpau - apie 1m būna, jei nekarpyčiau, nežinau kokie krūmai būtų, bet labai dideli tai nee.. ,nes vistiek galiukai pašala.
QUOTE(Atidela @ 2014 04 24, 11:21)
OO, tai gal jūs galite man rekomenduoti kokias hortenzijas pirkti į savo terasos vazonus?...

Nelabai ką galiu rekomenduoti - kai pamatau nebrangiai (ypač pro Lenkiją važiuodama), tai ir perku. Nepirkčiau tik mūsų prekybcentriuose - jos man kambarinės ir vienkartinės, geriau iš lauko augalų aikštelių ar sodininkystės ūkių, svarbiausia joms reikia turėti vietą, kur per žiemą laikyti tuos vazonus, nes kitaip žiedų galima ir nesulaukti (čia kalbu apie didžialapes, ieškokit kur parašyta "Hydrangea macrophylla").
Ir dar - pagalvojau, kad gal biski nuskiedžiau, kad pas mane jos šiltnamyje jau su žiedais - tiksliau su žiedpumpuriais smile.gif
Atsakyti
Viena didzialapė konteineryje geltonos spalvos lapais.
Ar gali buti geležies stoka,ar kokia kita kvaraba,kaip sliekas g.gif
Atsakyti
Hortenzijoms labai dažnai būna chlorozė, jei trūksta trąšų, ar jų negali pasisavinti, kai pasodinta ne rūgščiose durpėse. Chlorozė, jei lapų gyslos dar žalios, o lapai gelsta, bet jeigu visas lapas geltonas, gal kitos bėdos. Jeigu būtų kada nepalaistyta, tada iškart nuleiptų lapai ir taip parodytų. Gal kokie temperatūrų svyravimai nepatiko?
Atsakyti
o kokią žemę hortenzijoms perkat?Šiaip ji pas mane rūgšti(samanos oi kaip auga doh.gif )bet gal reikia spec.? g.gif
Atsakyti
O kas galetu but hortenzijai jei ji prileidus nauju stiebu su lapeliais ir net ziedai jau sukrauti, bet tie kotai tokie laibi, vos ne permatomi. Keli net nusvire, nestatus.
Atsakyti
QUOTE(Batukė @ 2014 04 25, 19:11)
O kas galetu but hortenzijai jei ji prileidus nauju stiebu su lapeliais ir net ziedai jau sukrauti, bet tie kotai tokie laibi, vos ne permatomi. Keli net nusvire, nestatus.

Gal drėgmės trūksta? Iš graikų kalbos išvertus "hydrangea" reiškia mėgstanti vandenį. Pas mane vasarą būna, kad nusvyra stiebai jei labai karšta ir trūksta drėgmės.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2014 04 25, 18:09)
o kokią žemę hortenzijoms perkat?Šiaip ji pas mane rūgšti(samanos oi kaip auga doh.gif )bet gal reikia spec.? g.gif

Plačialapėms ir laipiojančioms perku Durpetos substratą, skirtą rododendrams. Prieš žiemą mulčiuoju taip pat arba juo, arba natūraliomis durpėmis (jos nenurūgštintos).
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 04 25, 22:32)
Plačialapėms ir laipiojančioms perku Durpetos substratą, skirtą rododendrams. Prieš žiemą mulčiuoju taip pat arba juo, arba natūraliomis durpėmis (jos nenurūgštintos).

Ačiū labai 4u.gif Aš ir pagalvojau apie rododendrų žemę,bet sakau dar pasitikslinsiu ,kad ramiau būtų smile.gif
Atsakyti
Pirmieji žiedeliai.Taškeliai ant lapų-bordo mišinio pedsakai.Nesusipratau pridengti,kai purėke vyšnias. blush2.gif
Atsakyti
Labai gražūs taškeliai, kaip nauja veislė. Turiu R.ponticum Variegata, bet jūsiškis gražesnis.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 04 25, 09:57)
Gal ir gerai, tikėkimės, kad ataugs nauji. Iš susiraukšlėjusių lapų labai sunku erkutes išvalyti. Kur planuojate toliau auginti? Jei vasarą lauke, tai bus mažiau priežiūros, vėjas prapūs.

Vasara lauke stoves, tik jeigu atsigaus smile.gif tik kol kas jokiu zenklu g.gif
Atsakyti