Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(R&B @ 2014 04 24, 07:37)
Gal dar iš šaknų atžalėles išleis..... Aš turiu "endless summer" the original, nedengiau pirmais metais, tai nušalo iki pat žemės, bet iš šaknų atžėlė. Kitamet pridengiau, tai viskas tvarkoje buvo, o šiemet buvau sniegu apklojus, tai netiko, nes pumpurėliai žaliuoja tik stiebų apačioj, o aukščiau esantys sudžiuvę, tik labai nepergyvenu, nes atželia ir dar keliais žiedeliais palepina smile.gif .Bet truputėlį abidna, kad šokinėt tenka kaip ir su eiline didžialape, nors kainavo trigubai brangiau  doh.gif

as taip pat prisiskaiciau apie ja ,kaip atsparia ir nusipirkau. Buvo uzejusios cia tos salnos pavasarines, ir ka , nusalde visus lapelius, ziopla pati, reikejo turbut uzdengti su agro plevele. Tik tiek gerai,kad matau,kad atzelia . Neaisku ar besidziaugsiu sia vasara ziedais unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 24 balandžio 2014 - 08:25
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2014 04 24, 00:39)
Kokia cia ta nezumusama ??????????????????

Taip tai paprasčiausia šviesioji hortenzija Hydrangea arborescens. Niekuomet nedengiama ir žydinti kiekvienais metais.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 04 23, 15:53)
Dar atidžiai su padidinamu stiklu pažiūrėkite, ar tikrai tuose voratinkliuose yra erkutės. Gal tik sąlygos netiko (laiku nepalaistėte, gavo pro pravirą langą šalčio, laikote saulėkaitoje...).
Akaricidai skirti būtent erkių naikinimui. Prekiauja visose parduotuvėse, skirtose sodui, daržui. Klausti reikia konsultantų, nes užrakinti spintose. Pasirinkti galima iš:
http://www.emolus.lt...-akaricidas_5ml
http://www.vatzum.lt...prof_naud.1.pdf
http://www.balticagr...x.dsp?page=2791
Seniau dar būdavo Karate Zeon, dabar nežinau ar būna, bet pavadinimą lengva atsiminti.

Aciu smile.gif uz visus patarimus, vakare istyrinesiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 04 24, 08:37)
..... Aš turiu "endless summer" the original, nedengiau pirmais metais, tai nušalo iki pat žemės, bet iš šaknų atžėlė......Bet truputėlį abidna, kad šokinėt tenka kaip ir su eiline didžialape, nors kainavo trigubai brangiau  doh.gif

Turiu visą Endless summer kolekciją (The Original, Twist-n-Shout ir Blushing Bride) - niekada nedengiau ir viskas puiku - žiedų tikrai daug. Aš tikra šių hortenzijų fanė. Jei ir apšala šakelės, atželia iš apačios ir gausiai žydi, o jei neapšala (pasodinta užuovėjoje), tai žydi du kartus. Tik reikia patręšti hortenzijų trąšomis ir per sausras palieti - tikrai atsidėkos žiedais. Jos vertos tų pinigų!
O didžialapes tampau vazonais į rūsį, kitaip nieko gero mūsų kraštuose nebus - o "vargstu" dėl dviejų priežasčių - pavasarį palaikius šiltnamyje pražysta anksti (dabar jau su žiedais) ir reikia žiedų terasoje, o su hortenzijomis mažiau rūpesčių, negu su vienmetėmis, na ir aišku svarbiausia - jos man patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2014 04 24, 11:16)
Turiu visą Endless summer kolekciją (The Original,  Twist-n-Shout ir Blushing Bride) - niekada nedengiau ir viskas puiku - žiedų tikrai daug.  Aš tikra šių hortenzijų fanė. Jei ir apšala šakelės, atželia iš apačios ir gausiai žydi, o jei neapšala (pasodinta užuovėjoje), tai žydi du kartus. Tik reikia patręšti hortenzijų trąšomis ir per sausras palieti - tikrai atsidėkos žiedais. Jos vertos tų pinigų!
O didžialapes tampau vazonais į rūsį, kitaip nieko gero mūsų kraštuose nebus - o "vargstu" dėl dviejų priežasčių - pavasarį palaikius šiltnamyje pražysta anksti (dabar jau su žiedais) ir reikia žiedų terasoje, o su hortenzijomis mažiau rūpesčių, negu su vienmetėmis, na ir aišku svarbiausia  - jos man patinka smile.gif

OO, tai gal jūs galite man rekomenduoti kokias hortenzijas pirkti į savo terasos vazonus? turiu 4 hortenzijoms numačius smile.gif bet kol kas nieko apie jas daug nežinau, nes mano močiutė augino tik tą paprastą aukštą baltą senovinę lietuvišką, bet man ji per aukšta tikrai į vazoną.
arba gal savo hortenzijų vaikus parduodate?
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2014 04 24, 10:16)
Turiu visą Endless summer kolekciją (The Original,  Twist-n-Shout ir Blushing Bride) - niekada nedengiau ir viskas puiku - žiedų tikrai daug.  Aš tikra šių hortenzijų fanė. Jei ir apšala šakelės, atželia iš apačios ir gausiai žydi, o jei neapšala (pasodinta užuovėjoje), tai žydi du kartus. Tik reikia patręšti hortenzijų trąšomis ir per sausras palieti - tikrai atsidėkos žiedais. Jos vertos tų pinigų!

Prisipažįstu, per tris metus nė kart netręšiau blush2.gif Reiks šiemet paieškoti ir nusipirkti trąšų. Pas mane ji turėtų mėlynai žydėti, bet žydi ružavai, reik specialių trąšų, kad žiedai įgautų mėlyną spalvą, o, bet, tačiau, tikriausiai nedaug kur būna tokių trąšų pirkti g.gif Pas mane ji pasodinta ne užuovėjoj, tik mulčiuota medžio drožlėm, tai laistyti rečiau reikia. O kainą atperka kasmetinis žydėjimas drinks_cheers.gif . Augalėlis dar mažas, tai ir nugenėt nušalusius stiebus dar ne taip skausminga, nes nuo to tik tankėja.
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2014 04 24, 10:16)
O didžialapes tampau vazonais į rūsį, kitaip nieko gero mūsų kraštuose nebus - o "vargstu" dėl dviejų priežasčių - pavasarį palaikius šiltnamyje pražysta anksti (dabar jau su žiedais) ir reikia žiedų terasoje, o su hortenzijomis mažiau rūpesčių, negu su vienmetėmis, na ir aišku svarbiausia  - jos man patinka smile.gif

bigsmile.gif oi kaip Jusu postas mane nuramino, vadinas dar galiu tiketis ziedu thumbup.gif O kokio ugi jos pasiekia, as turiu dar tik The Original g.gif

As neiskenciau ,persodinau I grunta,prie namo, nebeturiu jegu tampyti, jeigu nesugebesiu issaugoti per ziema, iskasiu ir prisipirksiu arba sluoteliniu,arba is tos Endelss kita kokia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 04 24, 11:40)
Prisipažįstu, per tris metus nė kart netręšiau  blush2.gif Reiks šiemet paieškoti ir nusipirkti trąšų. Pas mane ji turėtų mėlynai žydėti, bet žydi ružavai, reik specialių trąšų, kad žiedai įgautų mėlyną spalvą, o, bet, tačiau, tikriausiai nedaug kur būna tokių trąšų pirkti  g.gif Pas mane ji pasodinta ne užuovėjoj,  tik mulčiuota medžio drožlėm, tai laistyti rečiau reikia. O kainą atperka kasmetinis žydėjimas  drinks_cheers.gif . Augalėlis dar mažas, tai ir nugenėt nušalusius stiebus dar ne taip skausminga, nes nuo to tik tankėja.

o jūs ne iš Kauno? Perku Schetelig'e, Compo firmos ilgo poveikio, rododendrams - tikrai gausiai žydi ir kasmet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 24, 11:48)
o jūs ne iš Kauno? Perku Schetelig'e, Compo firmos ilgo poveikio, rododendrams - tikrai gausiai žydi ir kasmet  4u.gif

turiu sitas trasas, bet hortenzijom kitas perku g.gif , sakot ir sitos tinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2014 04 24, 13:02)
turiu sitas trasas, bet hortenzijom kitas perku  g.gif , sakot ir sitos tinka  g.gif

jomis visus rūgščiamėgius tręšiu - viržius, hortenzijas, šilauoges, magnoliją, spanguoles wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 24, 11:48)
o jūs ne iš Kauno? Perku Schetelig'e, Compo firmos ilgo poveikio, rododendrams - tikrai gausiai žydi ir kasmet  4u.gif

Jau keletas metų nebe kaunietė, bet gyvenu nepertoliausiai - Rumšiškėse smile.gif Žvilgtelėjau, Shetelig'as dirba ir šeštadieniais, reiks apsilankyt, ir nusipirkt jūsų rekomenduotų trąšų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 04 23, 15:53)
Dar atidžiai su padidinamu stiklu pažiūrėkite, ar tikrai tuose voratinkliuose yra erkutės. Gal tik sąlygos netiko (laiku nepalaistėte, gavo pro pravirą langą šalčio, laikote saulėkaitoje...).
Akaricidai skirti būtent erkių naikinimui. Prekiauja visose parduotuvėse, skirtose sodui, daržui. Klausti reikia konsultantų, nes užrakinti spintose. Pasirinkti galima iš:
http://www.emolus.lt...-akaricidas_5ml
http://www.vatzum.lt...prof_naud.1.pdf
http://www.balticagr...x.dsp?page=2791
Seniau dar būdavo Karate Zeon, dabar nežinau ar būna, bet pavadinimą lengva atsiminti.

Vakar istyrinejau buvo erkuciu. Nezinau ar teisingai padariau, bet pasalinau visus lapus, nes jie jau prasti, pazeisti buvo.
Atsakyti