Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Auginu. Nežinau, gal kad dar jaunas augalas, bet kol kas stiebai neatlaiko tų didelių žiedų. Tenka paremti arba jos voliojasi ant žemės.

user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 02 23, 11:28)
Auginu. Nežinau, gal kad dar jaunas augalas, bet kol kas stiebai neatlaiko tų didelių žiedų. Tenka paremti arba jos voliojasi ant žemės.

user posted imageuser posted image

ocho, grožis koks, spalvos labai wub.gif
o jos žydi abt antramečių ūglių ar galima kasmet šnai iki žemės?
Atsakyti
Jos būtent žydi ant pirmamečių šakų, bet kadangi man visada gaila būna tą šnai padaryti, aš jas prilenkiu ir uždengiu lotuliukas.gif Dar truputis hortenzijų augančių kitoje tako pusėje.

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 24 vasario 2016 - 13:08
Labai labai gražu wub.gif Ačiū, kad pasidalinate 4u.gif
Mane domina hortenzijų derinimas su daugiametėmis. Matau, kad daug melsvių. Ar čia pavėsinga vieta?
Atsakyti
Taip pas mane ten dabar pavėsis. Kažkada ten augo rožės, nes tai pietinė pusė. Bet pasodinta nedidelė pušis taip užaugo, kad vieta tapo gražiai pavėsinga lotuliukas.gif Pušis kepa saulėje ir skleidžia puikų aromatą, o rožes teko iškelti ir į tą vietą susodinau hortenzijas, lelijas (nežinau kaip jos ilgą laiką augs ir žydės dėl dalinio pavėsio), astilbes, melsves ir alūnes. Dar susodinti dekoratyvūs česnakai. Štai kaip atrodo augalai pavasarį, vasarą ir rudenį.

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
Savaitgalį buvau sodyboj ir apžiūrėjau savo didžialapę hortenziją. Peržiemojo gerai, tik kiškis ar stirna buvo įsisukę ir visas viršūnėles nuskabę verysad.gif Likau šiemet be žiedų...
Atsakyti
Ačiū Dalele, vaizdai labai labai gražūs visą sezoną. Kaip iš žurnalo wub.gif

Zvirbli, jei tik viršūnes, tai tikrai turėtų būti žiedų, tik tiek, kad aukščio didelio nebus. Bent aš taip galvoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2016 02 29, 23:52)
Zvirbli, jei tik viršūnes, tai tikrai turėtų būti žiedų, tik tiek, kad aukščio didelio nebus. Bent aš taip galvoju  g.gif

Ir aš taip pat manau, tikrai žydės, jei tik iki žemės nenukramtė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2016 03 01, 13:00)
Ir aš taip pat manau, tikrai žydės, jei tik iki žemės nenukramtė  lotuliukas.gif

Ačiū, merginos, kad nudžiuginot bigsmile.gif O tie žvėrys tai "pasiuto" ar ką, nes ne tik hortenziją taip nukramtė, bet ir vieną pušaitę apskabė viršūnėles doh.gif Sodyboj ne viena pušis, bet šita pati mažiausia, tai ją ir "patvarkė", nes matyt minkštos gal šakelės...
Atsakyti
Sveikos, ar jau genit savo hortenzijas, turiu galvoje sluotelines g.gif Jau turbut laikas g.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2016 03 15, 15:13)
Sveikos, ar jau genit savo hortenzijas, turiu galvoje sluotelines  g.gif Jau turbut laikas  g.gif

Gal biski ankstoka g.gif g.gif
As geniu kai pasimato pumpurai.
Atsakyti
Aš jau žiemą šluotelines nugenėjau. Buvo geras oras, o pavasarį laiko mažai būna.
Atsakyti