QUOTE(zygintama @ 2015 12 10, 01:17)
Labas, gal kas apziurejote savo didzialapes hortenzijas, kaip jos miegancios atrodo? Maniskes miega rusyje, ten tamsu, apie 12 silumos. Kazkaip liudnai man atrode dvi, is keturiu. Zeme ikisus pirsta i vazona jauciasi vos vos turinti dregmes. Bet sakeles liudnis, nurudavo, sudziuvo, pumpuru nebeizvelgti. Kitu dvieju hortenziju sakeles beveim nudziuvo, dar siek tiek zalumos matyti. Kas turi patirties, sakykite, toks vaizdelis normalus, ar jau joms amen?
Be nuotraukų sunku ką pasakyti, bet jeigu Jums atrodo liūdnai, nudžiūvę - tai gal ir nudžiūvo
Šiaip tai reikėtų jas šalčiau laikyti, ypač jei tamsu. Dabar tai be jokių problemų gali lauke būti, nereikėjo turbūt jas nešti į rūsį, kur taip šilta ir tamsu. Aš per tą trumpą atšalimą buvau sukėlus, o dabar vėl į kiemą išnešiau visas nelepias gėles ir krūmus, kur žiemoja vėsesnėj temperatūroje. Ir laikysiu ten iki rimtų šalnų (jei naktis pasitaiko su lengvu šaltuku - galima užmesti kokią agroplėvelę ar tiesiog skuduru apsukti). Taip pat daryčiau ir su hortenzijomis.
O jei pas Jus šakos nudžiūvo - tai juo labiau neščiau jas laukan, kad neperdžiūtų ir šaknys. Bet nukarpyti tai gal neskubėkit, gal nėra taip blogai kaip atrodo? Matysit pavasariop, ar dar gyvos, tada ir apkarpyti bus galima, jei atžels. O jeigu laikot taip šiltai, tai reikėtų šiek tiek palieti.