Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(Para @ 2015 11 24, 17:23)
Nesaugau dar hortenzijų nuo tokių šalnų. Pas mane dar nedengtos ir greitai nežadu.  Svarbu anksti pavasarį nenudengti, tiksliau, kai jau viskas žydi ir nudangstyta, pas mane hortenzijos dar uždengtos būna (pora sluoksnių agro plėvele). Saugau, kad pavasarį pradėję brinkti pumpurai nenušaltų. Tai tik tiek.

Šiųmetis žydėjimas

Gražu wub.gif 4u.gif O kur gyvenat? Mano gimtinėj pajūry išvis nedangsto brolienė, ir žydi jai smile.gif o Vilniuj tai nei per kur, užtenka pas mus kelių laipsnių šalčio pagaut rudenį kai pirmos šalnos praeina, ir viskas, kitais metais jau tik lapai... Gal kad žemė pas mus sunki, molinga ir šlapia g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 24, 18:28)
Gražu  wub.gif  4u.gif  O kur gyvenat? Mano gimtinėj pajūry išvis nedangsto brolienė, ir žydi jai  smile.gif  o Vilniuj tai nei per kur, užtenka pas mus kelių laipsnių šalčio pagaut rudenį kai pirmos šalnos praeina, ir viskas, kitais metais jau tik lapai... Gal kad žemė pas mus sunki, molinga ir šlapia  g.gif

Aciu. Panevezys, siluma ziema mus nelepina. Gal anksti pavasari nudengiat? Pas mane siaurineje puseje, prie perpuciamos malkines pasodintos.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2015 11 24, 22:20)
Aciu. Panevezys, siluma ziema mus nelepina. Gal anksti pavasari nudengiat?  Pas mane siaurineje puseje, prie perpuciamos malkines pasodintos.

na, gal vis tiek klimatas jau kitoks... ne, pavasarį laikom uždengtas tol, kol praeina visos šalnos ir visiškai atitirpsta žemė, ir po vieną sluoksnį palaipsniui nuiminėjam, agroplėvele apsuktos būna labai ilgai, nes ne tiek tada apšala, kiek saulė pumpurus nudegina
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 25, 13:08)
na, gal vis tiek klimatas jau kitoks... ne, pavasarį laikom uždengtas tol, kol praeina visos šalnos ir visiškai atitirpsta žemė, ir po vieną sluoksnį palaipsniui nuiminėjam, agroplėvele apsuktos būna labai ilgai, nes ne tiek tada apšala, kiek saulė pumpurus nudegina

Pas mus šalta, kaip ir pas jus, nėra jokio skirtumo.
Tai matyt, priežastis ta ir yra - pasodinimo vieta, saulė įkaitina, o naktį atšąla, ir tas temperatūros svyravimas, greičiausiai ir pakenkia, o ne pats šaltis. Pas mane tik vakarop saulė atsisuka, tai matyt vienodai šalta būna tiek dieną, tiek naktį. Nekartą yra buvę, kad išardo mano uždengimus vėjas, bet dėl to nenukentėjo, šalčio gaudavo tada gerokai. Kai buvo sniegas, tai tik sniegu ir dengiau.
Papildyta:
Galėtų šiemet sniego nepagailėti ax.gif darbo sumažėtų gėlyne blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Labas, gal kas apziurejote savo didzialapes hortenzijas, kaip jos miegancios atrodo? Maniskes miega rusyje, ten tamsu, apie 12 silumos. Kazkaip liudnai man atrode dvi, is keturiu. Zeme ikisus pirsta i vazona jauciasi vos vos turinti dregmes. Bet sakeles liudnis, nurudavo, sudziuvo, pumpuru nebeizvelgti. Kitu dvieju hortenziju sakeles beveim nudziuvo, dar siek tiek zalumos matyti. Kas turi patirties, sakykite, toks vaizdelis normalus, ar jau joms amen?
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 12 10, 01:17)
Labas, gal kas apziurejote savo didzialapes hortenzijas, kaip jos miegancios atrodo? Maniskes miega rusyje, ten tamsu, apie 12 silumos. Kazkaip liudnai man atrode dvi, is keturiu. Zeme ikisus pirsta i vazona jauciasi vos vos turinti dregmes. Bet sakeles liudnis, nurudavo, sudziuvo, pumpuru nebeizvelgti. Kitu dvieju hortenziju sakeles beveim nudziuvo, dar siek tiek zalumos matyti. Kas turi patirties, sakykite, toks vaizdelis normalus, ar jau joms amen?

Be nuotraukų sunku ką pasakyti, bet jeigu Jums atrodo liūdnai, nudžiūvę - tai gal ir nudžiūvo g.gif Šiaip tai reikėtų jas šalčiau laikyti, ypač jei tamsu. Dabar tai be jokių problemų gali lauke būti, nereikėjo turbūt jas nešti į rūsį, kur taip šilta ir tamsu. Aš per tą trumpą atšalimą buvau sukėlus, o dabar vėl į kiemą išnešiau visas nelepias gėles ir krūmus, kur žiemoja vėsesnėj temperatūroje. Ir laikysiu ten iki rimtų šalnų (jei naktis pasitaiko su lengvu šaltuku - galima užmesti kokią agroplėvelę ar tiesiog skuduru apsukti). Taip pat daryčiau ir su hortenzijomis.
O jei pas Jus šakos nudžiūvo - tai juo labiau neščiau jas laukan, kad neperdžiūtų ir šaknys. Bet nukarpyti tai gal neskubėkit, gal nėra taip blogai kaip atrodo? Matysit pavasariop, ar dar gyvos, tada ir apkarpyti bus galima, jei atžels. O jeigu laikot taip šiltai, tai reikėtų šiek tiek palieti.
Atsakyti
Aciu uz patarima, turbut teks palieti...
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 12 10, 10:19)
Aciu uz patarima, turbut teks palieti...

Zinot, apziurejau savo hortenzijas didzialapes. Ogi, blogai, viena visai liudnai atrodo, kitos net pradejusios sprogti, ogi dar labai labai anksti. Isnesiau i kamaraite. Ten sviesu, bet nuo didesnio salcio ten neapsaugos. Jei vos keli laipsniukai saltuko, nieko tokio. Uzmesiu agroplevele, bet jei 10 saltuko, teks i darzine inesti.
Atsakyti
Maniškės hortenzijos dar rūsyje...jau traukti lauk, ar dar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(swarcas @ 2016 02 20, 14:56)
Maniškės hortenzijos dar rūsyje...jau traukti lauk, ar dar ne? g.gif

tikrai dar anksti. Mano dvi jautruolės pernai nušąlo ik pašaknų per motinos dienos šalnas, gegužyj. Žemaitijoj.
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2016 02 21, 00:48)
tikrai dar anksti. Mano dvi jautruolės pernai nušąlo  ik pašaknų per motinos dienos šalnas, gegužyj. Žemaitijoj.

O as savo didzialapes hortenzijas is dazines dezes istraukiau ir padejau darzines priestate, ten langas yra, bet nesildoma, temperatura kaip lauke, tik nelyja ir neuzpucia. Dezeje budamos pradejo sakeles ir pumpurai apatiniai pelyti. Keturias turiu hortenzijas, dvi atrodo prastokai, bet gal is saknu atgis? Bijau lieti, zeme lyg pradziuvusi vazone...
Atsakyti
Sveikos,

Gal kas pas save augina va tokia grazuole?
http://swiatcebul.pl...IATY-6593-.html
Atsakyti