Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Man, tiesą pasakius, visai tie apšalę rudi šluotelinės hortenzijos žiedai gerai atrodo, rudeniškai smile.gif Tik dėl vešlesnio krūmo augimo man labai neramu, nes dabar ji dar jauna, užaugo į aukštį virš metro, bet kad tik kelios šakos, norėtųsi jų daugiau. O tas genėjimas, tai nukarpymas šakų iki apačios paliekant kokius 10-15 cm ? Bijau prisidibti, nes fantastiško grožio hortenzija, noriu saugot ir mylėt wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Asortea @ 2015 10 19, 23:58)
Man, tiesą pasakius, visai tie apšalę rudi šluotelinės hortenzijos žiedai gerai atrodo, rudeniškai  smile.gif  Tik dėl vešlesnio krūmo augimo man labai neramu, nes dabar ji dar jauna, užaugo į aukštį virš metro, bet kad tik kelios šakos, norėtųsi jų daugiau. O tas genėjimas, tai nukarpymas šakų iki apačios paliekant kokius 10-15 cm ? Bijau prisidibti, nes fantastiško grožio hortenzija, noriu saugot ir mylėt  wub.gif

Aš turguje pirkau 'Vanille Freise', man sakė nekarpyti, bet nepaklausiau ax.gif Pernai rudenį nusipirkau su trim ilgom sakom ir fantastiškais žiedais ant jų, pavasarį gal tredždalį aukščio nurėžiau, tai per vasarą net nepasiekė buvosio aukščio, o ir praktiškai neišsiakojo doh.gif Žiemą nedengiau- nenušalo. Man atrodo užtektų žiedus nukarpyti.
Atsakyti
Perkrausčiau porą didžialapių į vazonus, nes pavasarį žiedai nušalo - taip ir pražydo tik pavieniai verysad.gif Kada jas geriau nešti į rūsį? Tiesa, rūsyje +14, deja, šaltesnės patalpos neturiu verysad.gif

QUOTE(Asortea @ 2015 10 19, 22:58)
Man, tiesą pasakius, visai tie apšalę rudi šluotelinės hortenzijos žiedai gerai atrodo, rudeniškai  smile.gif  Tik dėl vešlesnio krūmo augimo man labai neramu, nes dabar ji dar jauna, užaugo į aukštį virš metro, bet kad tik kelios šakos, norėtųsi jų daugiau. O tas genėjimas, tai nukarpymas šakų iki apačios paliekant kokius 10-15 cm ? Bijau prisidibti, nes fantastiško grožio hortenzija, noriu saugot ir mylėt  wub.gif

Aš vėlai pavasarį geniu, palieku maždaug sprindį nuo žemės.

QUOTE(AuroraBO @ 2015 10 20, 07:43)
Aš turguje pirkau 'Vanille Freise', man sakė nekarpyti, bet nepaklausiau ax.gif Pernai rudenį nusipirkau su trim ilgom sakom ir fantastiškais žiedais ant jų, pavasarį gal tredždalį aukščio nurėžiau, tai per vasarą net nepasiekė buvosio aukščio, o ir praktiškai neišsiakojo  doh.gif Žiemą nedengiau- nenušalo. Man atrodo užtektų žiedus nukarpyti.

Man atrodo, kad tai ne genėjimas įtakojo. Gal jai per sausa toje vietoje arba saulės daug? Kai hortenzijos didelės ir užsiaugino šaknyną - jos daug ištvermingesnės, bet kol mažos kartais prireikia kantrybės ir priežiūros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s2002m: 20 spalio 2015 - 13:08
Noriu paklaust kada dengiat didžialapes hortenzijas žiemai?

Ar šis šaltukas jau bus nušaldęs pumpurus? Lyg ir šiame forume skaičiau, kad dengti kai nusistovi žiemiškesnė temperatūra. Didžialapė hortenzija pirmi metai kaip žiemos lauke.

Ačiū jei kas patarsit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rovy68 @ 2015 11 23, 13:37)
Noriu paklaust kada dengiat didžialapes hortenzijas žiemai?

Ar šis šaltukas jau bus nušaldęs pumpurus? Lyg ir šiame forume skaičiau, kad dengti kai nusistovi žiemiškesnė temperatūra. Didžialapė hortenzija pirmi metai kaip žiemos lauke.

Ačiū jei kas patarsit 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Na, nesimato kur Jūs gyvenat, tad neaišku kas tas "šis šaltukas" g.gif . Vilniuj pvz. jau gerokai anksčiau viskas apšalo, jau viskas buvo nudeginta prieš keletą savaičių, kai praėjo šaltis iki -5, o šiąnakt tokio šalčio nebuvo pas mus...

Hortenzijų mes šiemet nedengėm, nukarpėm iki žemės ir leisim kitais metais atsiauginti gražią lapiją, nes jau buvo nuskurę šakos nuo dangstymo. O kai dengiam - tai neleidžiam apšalti, nuskabom lapus dar iki šalčių, prilenkiam, užpilam sausais lapais, ant viršaus - plėvelė.
Atsakyti
Kaune dar pliurzė, tokia temperatūra nenušaldo žiedpumpurių. Praėjusią žiemą galėjo lengvai atlaikyti nedengtos didžialapės. Bet kas žino, kokia bus žiema, prilenkti reiktų anksčiau, kad nelūžtų sušalę šakos. Aš dar nedengiu, nes sušus.
Atsakyti
As savo didzialapes hortenzijas (jos vazonuose) laikiau iki siol kamaraiteje su langeliu, tempertura kokia lauke, tokia ir toje kamaraiteje. sedejo vazonai ant lentynos sviesiai, bet laisciau vos vos. lapus prie inesant ten buvau nuemusi, kurie patys atsiskyre, arba nukarpiau zirklemis. Pumpuriukai kai kurie buvo gave 5 saltuko, tokie apdziuve, bijau, kad bus pakandusi pirma salna, kuri buvo spalio men. Kitu hortenziju stiebai ir pumpurai tokie grazus, sultingi, nenusale, manau , kad jie kazka grazaus zada kitamet. As nerizikavau anu naktu laikyti tokie pasiureje, inesiau i rusi, tamsiai, tegu miega iki pavasario. rusyje gal ir siltoka, apie 12 silumos, bet kitur neturiu kur laikyti. o lauke bijau laikyti, kad ir uzdengtas, vistiek pumpurai ir sakeles apsla, tuomet tikrai nebus ziedu. o didzialapiu hortenziju tikrai negalima nukirpti!!! tuomet nesulauksite ziedu ateinancia vasara! kirpti galima tik sluotelines, ir tai tik patrumpinti.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 23, 13:18)
Na, nesimato kur Jūs gyvenat, tad neaišku kas tas "šis šaltukas"  g.gif . Vilniuj pvz. jau gerokai anksčiau viskas apšalo, jau viskas buvo nudeginta prieš keletą savaičių, kai praėjo šaltis iki -5, o šiąnakt tokio šalčio nebuvo pas mus...

Hortenzijų mes šiemet nedengėm, nukarpėm iki žemės ir leisim kitais metais atsiauginti gražią lapiją, nes jau buvo nuskurę šakos nuo dangstymo. O kai dengiam - tai neleidžiam apšalti, nuskabom lapus dar iki šalčių, prilenkiam, užpilam sausais lapais, ant viršaus - plėvelė.

QUOTE(Daisoja @ 2015 11 23, 14:31)
Kaune dar pliurzė, tokia temperatūra nenušaldo žiedpumpurių. Praėjusią žiemą galėjo lengvai atlaikyti nedengtos didžialapės. Bet kas žino, kokia bus žiema, prilenkti reiktų anksčiau, kad nelūžtų sušalę šakos. Aš dar nedengiu, nes sušus.

Iš šeštadienio į sekmadienį šiaurinėj lietuvos daly gal ir visi -5 laipsniai buvo. Tai ir baisu, kad nenušaltų pumpurai. Prognozės žada -6 šią savaitę.
Per anksti uždendus irgi negerai kaip suprantu. Bet jeigu nors agro užsukus dar negalutiniam žiemojimui, tai jaučiu gal nesušustų g.gif
Labai gražios man hortenzijos, bandysiu susidraugaut ir aš su jomis smile.gif
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rovy68 @ 2015 11 23, 15:00)
Iš šeštadienio į sekmadienį šiaurinėj lietuvos daly gal ir visi -5 laipsniai buvo. Tai ir baisu, kad nenušaltų pumpurai. Prognozės žada -6 šią savaitę.
Per anksti uždendus irgi negerai kaip suprantu. Bet jeigu nors agro užsukus dar negalutiniam žiemojimui, tai jaučiu gal nesušustų g.gif
Labai gražios man hortenzijos, bandysiu susidraugaut ir aš su jomis smile.gif
4u.gif  4u.gif  4u.gif

Sestadienio rytas Siauliu raj. Pabudino su 7 lapsniukais saltuko!!! Gerai, kad savo hortenzijas us kamurkes i rusi sunesiau !!!
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 11 23, 16:15)
didzialapiu hortenziju tikrai negalima nukirpti!!! tuomet nesulauksite ziedu ateinancia vasara! kirpti galima tik sluotelines, ir tai tik patrumpinti.

Mes nedengiam ir nukerpam kas keli metai, tada atsiaugina labai gražų, vešlų krūmą su nuostabaus grožio sultingais lapais smile.gif žiedų aišku tais metais nebūna, bet kitais metais jau dengiam ir leidžiam žydėt biggrin.gif kitaip šakos pasidaro ištįsusios, lapai ir žiedai susmulkėja, nebėra jokio vaizdo schmoll.gif

Rovy68, agroplėvele galima aišku laikinai apsukti (nors mes dažniau ją pavasarį naudojam, kad nudengus saulė nenudegintų), bet, kaip merginos perspėjo, užėjus šalčiui jau nebeprisilenks šakos. Todėl mes prilenkiam anksti, kol dar nėra šalnų. Čia MB užsiima - nuskabom lapus, užklojam agroplėvele, dedam padėklus kad prispaust (nes krūmai dideli)
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 23, 18:28)

Rovy68, agroplėvele galima aišku laikinai apsukti (nors mes dažniau ją pavasarį naudojam, kad nudengus saulė nenudegintų), bet, kaip merginos perspėjo, užėjus šalčiui jau nebeprisilenks šakos. Todėl mes prilenkiam anksti, kol dar nėra šalnų. Čia MB užsiima - nuskabom lapus, užklojam agroplėvele, dedam padėklus kad prispaust (nes krūmai dideli)

Mano dar nedidelis krūmiukas, tai galima bus ir nelenkus žiemai apmuturiuot smile.gif

Labai jau rūpi ir žiedais pasidžiaugt, bet jei nušalo, tai ką padarysi, vistiek šaknys bus gyvos smile.gif
Teks laukt dar metus smile.gif

Pavasary žadu ir šluotelinių nusipirkt
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Nesaugau dar hortenzijų nuo tokių šalnų. Pas mane dar nedengtos ir greitai nežadu. Svarbu anksti pavasarį nenudengti, tiksliau, kai jau viskas žydi ir nudangstyta, pas mane hortenzijos dar uždengtos būna (pora sluoksnių agro plėvele). Saugau, kad pavasarį pradėję brinkti pumpurai nenušaltų. Tai tik tiek.

Šiųmetis žydėjimas
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 24 lapkričio 2015 - 15:25