QUOTE(Asortea @ 2015 10 18, 12:56)
Sveiki.
Gal galite pasakyti, kaip su šluotlinėmis hortenzijomis? Konkrečiai Pinky Winky. Žiedai apšalo, ar reikia juos nukirpti? Kiek žinau, žydi ant pirmamečių ūglių. Kada kirpti? Dabar, rudenį ar pavasarį? Ar galima jas nukirpti žemai, gal kitais metais vešlesnės ataugtų? Nuostabiai graži hortenzija, tik norėtųsi platesnio krūmo
Ačiū už atsakymus, jūs čia profesionalės
Aš nesu didelė profesionalė
, bet kad pati atsakėte į savo klausimą - jei žydi ant pirmamečių ūglių ir iki žemės nugenėsit, tai žiedų kitais metais aišku nesulauksit, bet krūmas be jokios abejonės bus vešlesnis. Mes taip darom - paliekam kai kuriuos krūmus žiemoti lauke, pavasarį nugenim - užauga nuostabaus grožio krūmai, deja nežydi. O tuos kur paliekam žydėt kitiems metams - uždengiam, kad šakos nenušaltų. Taip pakaitom ir atnaujinam krūmus. Iškasinėt ir tampyt į rūsį jau pavargau
Tad manau Jums rinktis - ar žiedais džiaugtis kitais metais, ar krūmą pagražinti. Galima pabandyti gal ir šiek tiek patrumpinti
o apšalusius žiedus tai nuskabyčiau. Uždengiamoms (ar anksčiau kai į rūsį nešdavom - tai prieš iškasant) aš nuskabau ir lapus, kad nepūtų
Papildyta:
QUOTE(zygintama @ 2015 10 14, 22:01)
Siandien pagalvojau, kad dar reiketu isnesti laukan didzualapes hortenzijas vazoneliuose. Anis negailestingos saltos naktis nugrauze ziedus ir lapelius, tokie apdziuve, bet dar nekrenta. Rusyje 12 silumos, manau dar siltoka, lauke salnu nepranesa. Gal dar pastovetu, kol lapeliai nukris, bijau pumpurus nusaldyti, jei jie dar nenusale? Patarkite, ar nebelieti savo krumeliu? Gal nesti atgal i rusi su lapais ar kisti i deze, i tamsa? Kokioje temperaturohe laikyti, kad nenusaldyti pumpuru kitam zydejimui? Jie dabar tokie padziuve, kaip ir lapeliai.
Lapeliai patys vargu ar nukris, nebent jau visiškai nušaltų, bet tada nušals ir pumpurai. Aš juos pati nuskabyčiau prieš nešant į rūsį. Temperatūra - geriau kuo žemesnė, bet ne minusinė. O drėgmę reiktų stebėti - šaknys neturėtų visiškai išdžiūti, bet jei bus per šlapia - supus...