Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(TuDa @ 2015 08 13, 13:39)
Taip aš biggrin.gif auga išties labai gerai, net nesitikėjau pernai sodindama turėti tokį vaizdą šiemet ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Vajazau....koks grozis.....kaifuoju nuo siu geliu. thumbup.gif
Musu gyvatvore irgi jau ruosiasi zydeti.....ji pavesyje, todel pora savaiciu veliau nei ant saules.

http://s020.radikal....bf35900a759.jpg
http://s012.radikal....34f1358883c.jpg
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2015 08 11, 17:56)
Hm...keista. Gal laistot per karscius ir tokiu budu nudeginat?
Pas mane Early sensation.....graziai  ruzaveja.....visa diena ant saules buna.

Laistau visada vakare ir tik pačią žemę, žiūriu, kad vandens nepatektų ant lapų ir žiedų. Anyta primygtinai reikalavo taip daryti, tai klausau biggrin.gif Pats augalas atrodo sveikas ir stiprus, lyginant su praeitais metais, tai gal dvigubai užaugęs ("Wim's Red"), lapai dideli ryškūs. Tik žiedai nedžiugina. Kol buvo balti, tai tiesiog pasaka, kaip buvo gražu, sapnuoti galima wub.gif
Atsakyti
Labas rytas, noriu patarimo. Labai noriu pasisozinti šį grožį savo sodyboje ir nežinau kada geriau sodinti : rudenį ar pavasarį?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2015 08 11, 16:32)
Ar yra auginančių Wim's Red? Ar pas jus neruduoja žiedeliai? Nebežinau ką su savąja daryti, liepą gražiai žydi baltais žiedeliais, o kai turi pradėti rausti, tai nurunda, tarsi "sudega" žiedeliai. Sodinta pernai pusiau šešėly, drėgmės netrūksta lygtais. Šiemet pasodinau Early Sensation ir tas pats atsitiko. Liūdna, norisi gelbėti kažkokiu būdu.

Turiu Wim's Red, lyg ir nerunda. Bet mano pasodinta didokame pavėsyje ir kiti augalai palaiko aplinkos drėgnį. Nuo praeitų metų dar vis įkasta su vazonu, tai nelabai gali augti, tik vienas žiedynas. Šalia ąžuolialapė hortenzija taip pat baltuoja. Šiais ir praeitais metais neeiliniai karščiai, tai gal todėl runda. Net mano rodžersijos apsvilo, nors tik kelias valandas gauna saulės. Nors ne visą dieną, bet patį vidudienio karštį gaunanti šluotelinė Candlelight paskutinėmis dienomis irgi apdegė. Mėnesio pradžioj dar viskas buvo gerai:
https://plus.google....925487643554471
Auga prie namų Kaune, laistomos dažnai. Sode auganti Grandiflora virto ,,miniflora", nes beveik nelaistyta, lijo pas mus mažai. Nors žiedynų suformuota daug, bet labai smulkūs. Gerai, kad lapų dar nenumėtė.
Gal pas jus užuovėja, nors ir pavėsis? Jei tokios vasaros kartosis, gal reiktų keisti hortenzijų vietą?

Radminta, jeigu iš vazonų, tai jokio skirtumo. Tik didžialapes gal geriau šiemet jau nesodinti, nereiks vienus metus vargti su dengimu.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 08 16, 15:56)
Turiu Wim's Red, lyg ir nerunda. Bet mano pasodinta didokame pavėsyje ir kiti augalai palaiko aplinkos drėgnį. Nuo praeitų metų dar vis įkasta su vazonu, tai nelabai gali augti, tik vienas žiedynas. Šalia ąžuolialapė hortenzija taip pat baltuoja. Šiais ir praeitais metais neeiliniai karščiai, tai gal todėl runda. Net mano rodžersijos apsvilo, nors tik kelias valandas gauna saulės. Nors ne visą dieną, bet patį vidudienio karštį gaunanti šluotelinė Candlelight paskutinėmis dienomis irgi apdegė. Mėnesio pradžioj dar viskas buvo gerai:

drinks_cheers.gif Aš irgi manau, kad dėl karščių arba saulėtos vietos. Pas mane pirmi metai kaip Pinky Winky pradėjo ruduoti - anksčiau taip nebuvo.
Atsakyti
įžiebėt viltį, kad neviskas prarasta 4u.gif Gal kitais metais nebus tokių karščio bangų ir hortenzijos neruduos, jei tai dėl karščio.
Papildyta:
QUOTE(Daisoja @ 2015 08 16, 16:56)

Gal pas jus užuovėja, nors ir pavėsis? Jei tokios vasaros kartosis, gal reiktų keisti hortenzijų vietą?

Taip, užuovėja. Ar hortenzijoms nepatinka užuovėja?
Papildyta:
QUOTE(TuDa @ 2015 08 13, 13:39)

user posted image

TuDa, kur gavote šią dekoracija? Žiūriu ir atsižiūrėti negaliu, kaip patinka thumbup.gif . Ir savo sode norėčiau kažko panašaus.
Atsakyti
Normaliais metais užuovėja gerai, bet tokiame karštyje nejudantis oras dar daugiau įkaista, nei prognozės rodo. Net vazonuose augalų šaknys ,,išverda".
Atsakyti
mano bobutiškas hortenzija visai buvo pradėjusi leipti, lapai suktis. supyliau 10 litrų vandens, nepadėjo doh.gif . Vyras vakar gausiai palaistė iš šlangos, atsigavo. Už 2 metrų auga kaimyno sidabrinė eglė, tai spėju, kad palaistėm ir ją g.gif Aiškiai per arti ji. Jau ir tręšti pradėjau tik per lapus. Rudenį reikės perkelti į kitą vietą g.gif

Man irgi patinka TuDa saulės laikrodis, gal pasidalins kur šitie gėriai randasi g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2015 08 17, 12:46)
TuDa, kur gavote šią dekoracija?

Iškniaukiau iš sesės biggrin.gif o ji Švedijoj, sendaikčiuose pirko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2015 08 17, 18:57)
mano bobutiškas hortenzija visai buvo pradėjusi leipti, lapai suktis. supyliau 10 litrų vandens, nepadėjo  doh.gif . Vyras vakar gausiai palaistė iš šlangos, atsigavo. Už 2 metrų auga kaimyno sidabrinė eglė, tai spėju, kad palaistėm ir ją  g.gif Aiškiai per arti ji. Jau ir tręšti pradėjau tik per lapus. Rudenį reikės perkelti į kitą vietą  g.gif

Aš per karščius kasdien laisčiau tas, kurios saulėkaitoje, o pavėsyje kas antrą, trečią dieną. Rušiuosi, kiek imanoma, visas perkelti į pavėsį arba bent dalinai pavėsį.
Atsakyti
sveikos.nesuskaitysiu visos temos tikrai,todel gal pasikartosiu-kokiom trasom ir kaip daznai tresiat?turiu 3 didelius krumus sluoteliniu.siemet vienos ziedai mazi,o turetu buto dideli.laistau per karscius kasdien
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2015 08 18, 10:43)
Aš per karščius kasdien laisčiau tas, kurios saulėkaitoje, o pavėsyje kas antrą, trečią dieną. Rušiuosi, kiek imanoma, visas perkelti į pavėsį arba bent dalinai pavėsį.

Pas mane dalinis pavėsis iš pietryčių pusės nuo kaimyno tvoros ir jo medžių ir krūmu. Bet arčiausiai eglė. Sodinau kaip tik tokioje vietoje, kur visada drėgna, o saulė tik vakare atsisuka, bet vistik ir eglė savo juodądarbą daro g.gif Nes kiti toje juostoje augalai auga gražiausiai ir nelaistomi išskyrus rododendrą, kuris pastoviai laistomas g.gif

girene, aš tręšiu Compo ilgalaikėmis trąšomis, dar kartais kas lieka nuo kitų augalų su purkštuvu nupurškiu per lapus. mirksiukas.gif
Atsakyti