Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(Dideja @ 2015 06 15, 11:21)
Reiskia dar ir maniskems yra vilties  smile.gif mano irgi labiau pavesyje. Aciu  4u.gif

Iki liepos juk dar dvi savaitės yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 06 15, 13:46)
Iki liepos juk dar dvi savaitės yra  mirksiukas.gif

na taip... smile.gif bet galvojau, kad bent pumpurelius turetu sukraut jau ... ax.gif
Atsakyti
pas mane tai šluoteline phantom jau krauna žiedynus, o kitos, kad ir ant saules auga, bet dar nesimato, kad krautu žiedus.

Atsakyti
Aš vakar saviškes apžiūrėjau, tai vos vos matosi milimetriniai žiedynai biggrin.gif Nors auga saulėkaitoje.
Atsakyti
Pas mane kelios jau seniai sukrove ziedynus, o kelios net negalvoja krauti, bet tai gal ir geriau vienos perzydes, kitos tik prades zydeti. Nera ko pergyventi.
Atsakyti
Gal kas auginate Šluotelinė hortenzija (Hydrangea paniculata) 'Tardiva' ir Šluotelinė hortenzija (Hydrangea paniculata) '14-LV' . Pirktos pernai iš čia http://www.medeliai....tenzijos-2.html.
Pernai paaugo, per žiemą lyg ir atsilaikė, bet pavasarinės šalnos ir matyt jau prasidėjęs gyvybės rusenimas pribaigė tuos stiebelius. Atželia dabar naujai.
Kad atželia tai gerai, bet ar taip nebus kas met. Žiemai buvo nepridengtos, tai ir pavasario pradžiai liko plikos. Gal reikia dengti. Bet kur jau ten uždengsi kai bus 5 m aukščio (čia apie 14-LV). Taigi gal kas ką nors.
Beje, labai jau įdomiai kainos. Pas mane pernai metų sąrašiukas pirkinių yra ir kainos taip pat (Copy-Paste jų tinklapio). LV-14 buvo - 10,00 Lt, o dabar 9,00 Eur. Tardiva - 8,00Lt, dabar 8,69 Eur.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 06 16, 11:17)

Beje, labai jau įdomiai  kainos. Pas mane pernai metų sąrašiukas pirkinių yra ir kainos taip pat (Copy-Paste jų tinklapio).  LV-14  buvo - 10,00 Lt, o dabar 9,00 Eur.  Tardiva - 8,00Lt, dabar 8,69 Eur.

Kainomis aš taip pat stebiuosi. Man tai keistai išaugo augalų kainos turguje, kiek buvo litais, tiek dabar daug kas kainuoja eurais, santykis 1:1 smile.gif
Atsakyti
Gal šiemet hortenzijų didesni krūmeliai. Jeigu persodino į didesnius vazonus, tai iškart kaina pakilo.
Daugelio gėlių kainos skaičiuojamos pagal vazono tūrį, bet turgaus kainų aš irgi nesuprantu - nebeliko centų, tik eurai. Visai susimaišau, kai pradedu perskaičiuoti litais ir bandau prisiminti pernykštes kainas.
Šiandien kaip tik buvau turguje, tai hortenzijų didelis pasirinkimas. Matyt madingos pasidarė, tai visur užversta, kaip nei vienais metais.
Atsakyti
Sveiki, ieskau pagalbos gal kas zino, ant hortenzijos(jau gana dideles)stiebliu atsirado tokios i putas panasios baltos apnasos ir lapeliai suminkstejo, kas cia galetu buti?o ant sakeliu jau ziedai sukrauti, negi reiks rezt iki zemes?
Atsakyti
QUOTE(EURIKA @ 2015 06 17, 16:48)
Sveiki, ieskau pagalbos gal kas zino, ant hortenzijos(jau gana dideles)stiebliu atsirado tokios i putas panasios baltos apnasos ir lapeliai suminkstejo, kas cia galetu buti?o ant sakeliu jau ziedai sukrauti, negi reiks rezt iki zemes?

Jeigu į muilo putas panašus lašelis prie lapkočio pradžios, tai cikadų lervos taip įsitaiso. Nurenkat, nuprausiat ir tiek bėdos 4u.gif Jeigu ramiau bus, galima turbūt purkšti kokiu prieškenkėjiniu mirksiukas.gif

Dėl lapelių suminkštėjimo nepasakysiu - neįsivaizduoju, kas. unsure.gif
Atsakyti
Štai mano senos hortenzijos kokios( auga tesiog bujoja)
user posted image
user posted image

iš daugiametės pirktos visos prigyjo, o BoBo veislės tai ir žiedus sukrovie, o kitos dar 3 rušių pirktos tai manau tik kitais metais žydės
Atsakyti
Man patinka šitos senovines hortenzijos, aš tik praeita rudenį pasodinau tai dar nedideles, bet jau žydi ir šluoteline phantom jau žydi, o kitos dar žiedus krauna. smile.gif
Atsakyti