Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(Adeliutė @ 2015 06 13, 00:03)
Ne zeme kalta, o tiesiog labai pasikeite auginimo salygos. Parduodamos prekybcentriuose dazniausiai atveztines, augintos siltnamiuose, mazuose vazonuose, taip sakant dirbtinai prazydintos. Kiek tokiu turejau, beveik  visad numesdavo ziedus, kai kurios kad ir persodintos isgyvendavo tik viena sezona. Saugokit nuo kaitrios vidurdienio saules,  neperlaistykit. Ir tikrojo zydejimo laukit kitais metais wink.gif

Adeliute, labai ačiū už atsakymą, nors ir liūdną verysad.gif . Nukirpau nurudusius žiedus, po truputį skleidžiasi du nauji žali, tikiuosi nenuruduos, dygsta kelios naujos šakelės - tikiuosi išsaugoti - nenešiu į lauką, auginsiu kol kas namie be tiesioginės saulės spindulių, gal pavyks turėti žydintį krūmelį smile.gif
Atsakyti
o kas atsitiko krūmams- lapai labai šviesūs, salotiniai praktiškai, ko trūksta?
Atsakyti
Lapai šviesūs, gyslos žalios - chlorozė.
Atsakyti
nu kad visa šviesu- ir gyslos, ir žiedpumpuriai blondinai. Kaip suprantu- sočiai patręšti reiktų? žolių raugas netiktų? geriau kompleksinės kokios nors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 13 birželio 2015 - 11:13
Gal tokia veislė?
Turbūt didžialapė hortenzija, nes joms dažniausiai pasireiškia chlorozė.
Raugų formulės niekur nemačiau, pati nenaudoju, tai nieko negaliu pasakyti.
Būna specialios trąšos hortenzijoms, kartais su priedais didžialapių žiedų mėlynavimui. Jei tokių nerandate, galima tręšti kitokiomis, bet skirtomis rūgščiamėgiams augalams (rododendrams, šilauogėms). Laistyti minkštu vandeniu. Bet svarbiausia, kad būtų pasodinta rūgščiose durpėse, kitaip neįsisavins trąšų.
Jei jau rimta chlorozė, tada papildomai tręšti geležies chelatu.
Atsakyti
pas mane senovinė, ružavais žiedais, žiemoja visad lauke, niekas jų nedangsto, nekarpo, neiškasinėja, yra du krūmai, ir abu šiemet vienodi. Vakare bandysiu foto padaryt, gal bus aiškiau kas kaip. Durpių gyvenime nėra mačiusios- visad augo molynėje, jau bent pora metų persodintos naujon vietoj į normalią žemę. Bet irgi be durpių.
Atsakyti
Jeigu visada joms buvo gerai, tai gal šiemet dėl šiltos žiemos ir ankstyvo pavasario taip pasidarė - anksti suskubo sparčiai augti ir nebeužteko maisto. Pvz. viena mano rožė jau balandžio mėn. mostelėjo ilgiausias šakas ir pradėjo geltonuoti, nes netręšiau tokiu metu. Kiti augalai, augantys normaliu tempu, negelsta.
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2015 06 13, 10:22)
Adeliute, labai ačiū už atsakymą, nors ir liūdną  verysad.gif . Nukirpau nurudusius žiedus, po truputį skleidžiasi du nauji žali, tikiuosi nenuruduos, dygsta kelios naujos šakelės - tikiuosi išsaugoti - nenešiu į lauką, auginsiu kol kas namie be tiesioginės saulės spindulių, gal pavyks turėti žydintį krūmelį  smile.gif

Nera uz ka. Namie irgi nepergeriausia, sausas oras, vienodai silta. Geriausia butu lauke pavesyje. Sekmes 4u.gif

Pritariu Daisojai. Po ziemos ir mano hortenzijai (ir rozems) taip buvo. Ir ilgokai gelsvos virsunes buvo. Tresiau rododendru trasomis.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2015 06 13, 13:10)
nu kad visa šviesu- ir gyslos, ir žiedpumpuriai blondinai. Kaip suprantu- sočiai patręšti reiktų? žolių raugas netiktų? geriau kompleksinės kokios nors?

Mano hortenzijoms padėjo geležies chelatas, purškiau wink.gif
Atsakyti
Sakykit, o sluotelines hortenzijos jau turetu krauti ziedynus , ar ne?

As pernai buvau pirkusi sluoteline, atzydejo visa vasara kuo puikiausiai. Siemet pavasari dar 2 nupirkau. Bet nei ant pernykstes, nei ant tu naujokiu, nera ziedynu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dideja @ 2015 06 15, 13:07)
Sakykit, o sluotelines hortenzijos jau turetu krauti ziedynus , ar ne?

As pernai buvau pirkusi sluoteline, atzydejo visa vasara kuo puikiausiai. Siemet pavasari dar 2 nupirkau. Bet nei ant pernykstes, nei ant tu naujokiu,  nera ziedynu  g.gif

Tardiva jau sukrovus, likusios, labiau pavėsyje augančios dar nea wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 06 15, 13:19)
Tardiva jau sukrovus, likusios, labiau pavėsyje augančios dar nea wink.gif

Reiskia dar ir maniskems yra vilties smile.gif mano irgi labiau pavesyje. Aciu 4u.gif
Atsakyti